Šta je novo?

Graficka do 70-75 €

• Začetnik teme Začetnik teme luka.l
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Kupio bih dakle graficku kartu da se uklapa u te cifre ali mi treba savet sta da uzmem. U svakom slucaju, radice na p3 masini tako da ne treba da bude neka zver jer ionako nece moci da postigne punu snagu.

Pozdrav!

jos jedan glas za fx5200
uzmi neki brandname tipa asus ili msi uzmi sa 128mb i 64bita
lepo ce raditi veruj mi

p3 na 1ghz i uzeo sam mx460 i bog me video War3 UT 2003 sle super ide onaj matrix....... tako da kupi to za 30 € i ustedi....

Stator je verovatno mislio na polovan MX460, ako `oces novu graficku onda R9200 ili FX5200, kao sto rece Genghis Khan, zavisi da li si DivX freak ili game freak. :mrgreen:

Koliko sam primetio i iz iskustva i MSI i ASUS FX5200 dosta dobro rade kod trenutnih igrica. Npr. moj drug pali SVE igre na full rezoluciji i naravno rade bez seckanja. Uzgred ima p4 2.4GHz 256 DDR.

c3 je napisao(la):
jos jedan glas za fx5200
uzmi neki brandname tipa asus ili msi uzmi sa 128mb i 64bita
lepo ce raditi veruj mi

Valjda obrnuto? 128bita i 64MB. Oni sa 64bita nisu ni za P1...

Ja sutra uzimam Asus FX5200, full -85€
Mozda i jedan Rade 9200 samo jos ne znam koji proizvodjac....

][V][ATRIX™ je napisao(la):

Moze na PM gde ima taj ASUS? Je li to onaj "obican" bez DVI-a?

omnik je napisao(la):
...

Valjda obrnuto? 128bita i 64MB. Oni sa 64bita nisu ni za P1...
ne brate 64bit i 128mb bas rula kod mene prvo sam imao 128bit 128mb
pa mi nesto crkla pa sam uzeo ovu i bolje sljaka veruj mi
na c1.1ghz

][V][ATRIX™ je napisao(la):
ej ja imam asus fx5200 128mb ustvari oznake v9520magic
taj je obican ima samo jedan analogni izlaz s-izlaz i tv-out
ajde javi kakav je tvoj
i obavezno u biosu ukljuci vga fast wriite/read ili tako nesto slicno

Genghis Khan je napisao(la):
Zavisi da li si game freak ili DivX freak :d

Stvar je u tome da uopste nisam freak. Jednostavno vise ne mogu da se za**bavam sa ovim innovision govnetom. U pitanju je neki G-force 2 MX 100/200 sa 32 mb rama. I to jos nije da stvari rade slabo vec pola stvari uopste ne radi u 2k i XP-u. Jednostavno vise nemam zivaca ali mi se ne daju sad neke pare. Ako moze da prodje i ispod ovog sto sam naveo bio bih prilicno sretan. Pozdrav ljudi.

Bio sam u slichnoj situaciji (mada pogledam BAR po 2 filma dnevno :d-sem kad se bash nema vremena ali oduzimam od spavanja :d) i uzeo sam HIS 9200! Prezadovoljan sam i toplo ga preporuchujem 😉

c3 je napisao(la):
...

ne brate 64bit i 128mb bas rula kod mene prvo sam imao 128bit 128mb
na c1.1ghz

Svasta sam cuo ali da 64bit memorija radi bolje od 128bit???? to jos nisam, elem preporucujem radeon 9200 full nikako SE on je 64bit i do 50% je sporiji, isto vazi i za 5200 64bit (jedva je malo brza od gf2 mx400)
5200 128bit takodje nije los. Obe kartice kostaju od 60-75E rade 9200 je jeftiniji od 5200 cinimise.
Generalno mnogo je bitnije da kupis karticu sa 128 bit memorijom, nego da obracas paznju na to dali ima 64 ili 128MB, 128Mb dobro dodje u visokim rezolucijama i max detaljima a 5200 i 9200 su suvise spori cipovi za takva setovanja.

c3 je napisao(la):
...ne brate 64bit i 128mb bas rula kod mene prvo sam imao 128bit 128mb
na c1.1ghz

Covece opako si pomesao loncice. Da ja ne bih drvio m*da ovde na forumu, procitaj uporedni test fx5200 na dragom nam Benchmark-u... Ta prva kartica je verovatno bila neispravna kad ubogih 64bit-a to uspeva da nadmasi... poznato je jos od doba MX200, preko nekih MX440 i danas fx5200 da je 64bit-a malo za bilo kakvo ozbiljno igranje...

mozda nisam u pravu
ali i dobro sljaka ovaj sa 128mb i 64bita

Paradigma je napisao(la):

sta uh uh oces da kazes da nevaja ajde objasni onda kako sam terao nprimer halo u 1024x768 na med sa 20fps-ova a inace jos mi je procesor c1,1ghz i to je taman dovoljno za taj procesor

c3 je napisao(la):
...

sta uh uh oces da kazes da nevaja ajde objasni onda kako sam terao nprimer halo u 1024x768 na med sa 20fps-ova a inace jos mi je procesor c1,1ghz i to je taman dovoljno za taj procesor

Ako ti kazes tako onda da te ne prosvetljujemo. Mada ti savetujem da prostudiras materiju koja se tice propusnog opsega, visokih rezolucija, malog broja pipelinova...

NHF, samo nastojim da imas sto objektivniju sliku.

I na kraju da budem malo od koristi onaj sa 64MB 128-bitnog pristupa memoriji poručka za doručak onog sa 128-256MB 64-bitnog pristupa.

c3 je napisao(la):
...

A 20 fps ti je dovoljno???

dosta 20fps neki su i na jacim masinama imali toliko
a meni i bas nisu vazne igre jer sam uglavnom divx freak
i meni to fx5200 i belinea lcd 17" zadovoljavaju
ili odlican tv-out

Jos jedan glas za FX5200 ali za MSI,i to definitivno 128-bitnu verziju(pogledaj testove 64-bitne verzije i 128-bitne i videces da za njih tesko moze da se kaze da su uopste kartice sa istim GPU-om na sebi,a sto se tice teze na ovoj temi da su 64-bitne verzije odlicne -moguce je da tebi lepo radi verzija od 64 bita,ali bi ti 128-bitna verzija na istoj masini neuporedivo bolje radila,jer od 64-bitne verzije je cak i MX 440 u mnogim testovima bolja.

E da jos jedan plus za MSI je sto(sem sto se i solidno overklokuje) je to sto uz nju dobijas i daljinski,koji bi mogao da ti lepo posluzi za gledanje filmova(ovo vazi za TDR verziju)

matrix jesi ti uzeo taj tvoj asus fx5200

Genghis Khan je napisao(la):
Bio sam u slichnoj situaciji (mada pogledam BAR po 2 filma dnevno :d-sem kad se bash nema vremena ali oduzimam od spavanja :d) i uzeo sam HIS 9200! Prezadovoljan sam i toplo ga preporuchujem 😉

jel ima to cudo hydravision, pa jos u VIVO varijanti, tako nesto bi mi trebalo za ne velike pare (100-tinak eura)!?

c3 je napisao(la):
matrix jesi ti uzeo taj tvoj asus fx5200

Not yet.... Technical problems 🙂

Ali izgleda ce ici ipak MSI TDR 128 bit / MB full pack, sa onim daljincem i diskovima, kablovima.... 😉

GA 9200 ViVo 128DDR Full pack, 1god garancija ~ 5600din. Nova Comp, Draže Pavlovića. To sam jedva iskopao, nema nigde u gradu. Zadovoljava sve potrebe.

Nazad
Vrh Dno