Šta je novo?

GPL 2004 demo - neverovatno !!!

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Evo posle sto godina www.bhmotorsports.com izbacuje komplet igru, sa svim dodacima i ispravkama koje su godinama pristizale, a ja igru nisam igrao isto toliko godina :), i sada skinem ovaj demo, i ono je neverovatno...Takav osecaj, atmosfera, fizika i zvuk ne postoje nigde, niti ce verovatno uskoro postojati, a staro jedno 6-7 godina, vishe se i ne secam...
Nisam u'vatio kada izlazi full igra (sigurno Drapin zna :)), ali demo moze da se skine sa http://www.bhmotorsports.com/GPL/downloads/3239 (84Mb)...

Poslednja izmena:
Dobrodosao natrag u..."osecaj, atmosferu, fiziku i zvuk" ! :d

Tacnije, ovih dana je GPL-u 6 godina, bio je to septembar-oktobar 1998-e.

Inace nije to demo za neki novi GPL, to je isti onaj stari demo od pre toliko godina, fizika nije ni taknuta ni maknuta, samo su dodati grafika automobila, menija i staze, zvukovi, apdejti koji su bili neophodni zbog napretka/promene hardvera...

Izdali su taj demo eto tako, da malo podsete ljude kako izgleda i sta je najbolja voznja na PC-u ikada napravljena. :smoke: :D Problem je uvek bio sakupiti sve te apdejtove na jedno mesto posto su razbacani po celom net-u, ima ih na stotine ili hiljade, po jedan fajl tamo, drugi na nekom desetom mestu i tako u nedogled...

Ova konkretna kompilacija je sjajno uradjena, instalirao sam i ja ovaj "demo" i moram da priznam da je moja "referentna" instalacija GPL vrlo malo bolja, razlike su u nijansama i detaljima.

E sad...ono "kada izlazi full": kao sto rekoh izasao je pre 6 godina i prakticno se danas moze smatrati abandonware. Full original je vec nekoliko puta izlazio kao bonus CD uz razne gamer i PC casopise. Prema tome mozemo slobodno da kazemo: ovaj demo je potpuno funkcionalan i nicim ogranicen, jedina razlika u odnosu na full je sto nema originalnih staza. Ali...moze da se ode na net i skine bilo koja add-on staza i da se jednostavno ubaci u igru...i sve ce raditi...a staza ima - tacno 433 ! http://trackdb.d2g.com/ Jedino ogranicenje je sto ne mogu da se download-uju bas originalne Papyrus-ove staze koje su isle uz full.

Ako neko bas hoce i CD i pakovanje i te staze (...cuvena Nordschleiffe, stara originalna Spa, Monza bez sikana i tako to ) poslednji put kad sam gledao u Plato knjizarama jos uvek moze da se kupi original...za nekih 500din otprilike !

Znam ja da je to ista originalna igra sa vec ubachenim svim dodacima koji su izlazili do sada, ali sam ukapirao da ce i full da izbace, mada nisam gledao onu stranu gde igra treba da se plati...Jel imash neke linkove gde se moze skinuti vecina tih dodataka za full igru ? Ne znam ni kako se oni zovu....
I josh jedno pitanje...Da li mozda postoji nordschliefe za F1c ? ili mozda neki njegov mod ?

driver je napisao(la):
Jel imash neke linkove gde se moze skinuti vecina tih dodataka za full igru ? Ne znam ni kako se oni zovu....
I josh jedno pitanje...Da li mozda postoji nordschliefe za F1c ? ili mozda neki njegov mod ?

Pa kao sto rekoh, pored ovog demoa ti ne treba nista od dodataka izuzev staza, a one su na onom linku u prethodnom postu, tkz GPL track data base. Sve staze nisu naravno podjednako dobre, ali sajt je odlican, daje sve ocene za svaku stazu, po zanimljivosti voznje, tezini, grafici itd...i linkove za skidanje i za sve eventualne apdejtove za tu stazu.

Osim staza, postoje istina i alternativni skinovi za kola i alternativni zvukovi ali su ovi u demou izvanredni...

Nordschleife za F1C je ovde: http://www.kvako.com/download_subkat.php?ID=1

Vec je namestena da radi u F1C i u nekoliko modova, DTM, ETCC, BTCC, PTC, M3 ...za SCC treba dodati kodove u filter (...ono u .gdb fajlu ). Iskreno receno nisam nikada ni probao da vozim formulu na Nords-u...vrlo visoki ivicnjaci verovatno ubijaju vrlo nisku formulu !

driver je napisao(la):

Ja sam cak nabudzio da vozim JGTC automobile na toj stazi ali nije bas savrseno, naime, posle 5-6 minuta voznje igra izleti. Probacu ponovo sa reinstalacijom F1C. Inace ako se zanimas vremenima evo recimo NSX-R je isao 7:56 driven by GanSan.

Lukija je napisao(la):
Ja sam cak nabudzio da vozim JGTC automobile na toj stazi ali nije bas savrseno, naime, posle 5-6 minuta voznje igra izleti. Probacu ponovo sa reinstalacijom F1C. Inace ako se zanimas vremenima evo recimo NSX-R je isao 7:56 driven by GanSan.
Cudno, nema nekog razloga zasto bi izbacivao na 5-6 krugova...izbacivanje u desktop se u 99% slucajeva desava pri load-u staze...ako je samo sa JGTC, probaj da stavis ( ako vec nisi ) pit crew na LOW u opcijama...MINI mod recimo zna ponekad tako da izbaci nakon nekoliko krugova ako pit crew nija na LOW.

Skinuo sam i ja ovaj fajl (nije 84MB vec 82,5MB) ako neko hoce isto evo direktnog LINK-a.

Moram da se slozim sa prethodno iznesenim superlativima, igra je neprevazidjena.

Da li ovo moze da se vozi dobro na volanu ?
(ja ga nemam ali vidim da me bar po defaultu igra pita za dzojstik, mada lepo radi i na tastaturi ali to nije ono pravo).

drapin je napisao(la):
Pa kao sto rekoh, pored ovog demoa ti ne treba nista od dodataka izuzev staza, a one su na onom linku u prethodnom postu, tkz GPL track data base. Sve staze nisu naravno podjednako dobre, ali sajt je odlican, daje sve ocene za svaku stazu, po zanimljivosti voznje, tezini, grafici itd...i linkove za skidanje i za sve eventualne apdejtove za tu stazu.

Osim staza, postoje istina i alternativni skinovi za kola i alternativni zvukovi ali su ovi u demou izvanredni...

Nordschleife za F1C je ovde: http://www.kvako.com/download_subkat.php?ID=1

Vec je namestena da radi u F1C i u nekoliko modova, DTM, ETCC, BTCC, PTC, M3 ...za SCC treba dodati kodove u filter (...ono u .gdb fajlu ). Iskreno receno nisam nikada ni probao da vozim formulu na Nords-u...vrlo visoki ivicnjaci verovatno ubijaju vrlo nisku formulu !

Loshe sam se izrazio...Naravno da mi ne treba da vozim F1 po nordu :), nego sam unapred pretpostavio da je automatski kompatibilan sa modovima, a sad vidim da je to skoro tachno ;) SCC sam skinuo pre neki dan i nikako da ga probam, sada ga bash instaliram pa cu da vidim i taj nord ako uspem da nabudzim...

Drajvercino ajde sa nam u Subotu u igraonu,da se malo deremo ti i ja na zacelju kolone,slabo sam vezbao SCC iskoristi sansu

P.S JAvi mi se na PM

Poslednja izmena:
drapin je napisao(la):
Cudno, nema nekog razloga zasto bi izbacivao na 5-6 krugova...izbacivanje u desktop se u 99% slucajeva desava pri load-u staze...ako je samo sa JGTC, probaj da stavis ( ako vec nisi ) pit crew na LOW u opcijama...

Pazi, to mi se desavalo i pre sa nekim modovima i zajednicko je da ucitavanje staze traje jako dugo i da nekada pukne. Probacu tvoj savet.

Jel igrate volanima, ja ga nemam :)
Juche sam malo probao, i dobro je, chini mi se lakshe od ETCC...Dogovoricemo se za subotu...

@drapin: shta treba editovati u onom fajlu da mi nord radi u SCC ? Vozio sam F1 na nordu, i staza je potpuno ista, odushevio sam se (poshto je inache znam napamet :))...

driver je napisao(la):
@drapin: shta treba editovati u onom fajlu da mi nord radi u SCC ? Vozio sam F1 na nordu, i staza je potpuno ista, odushevio sam se (poshto je inache znam napamet :))...
Evo raspakuj ovo u folder Nordschleiffe, .sdb fajl je nov ( SCC koristi ekstenziju .sdb umesto .gdb ) a .scn fajl pusti da prebrise stari ( u njemu su korigovani samo retrovizori ).

Prilozi

• Nordschleife.zip
    16 KB · Pregleda: 40
skinuo ja ovo prvu noc kako je driver postavio i dosao sam do zakljucka da je tesko tesko tesko i da sam woonica :d

Poslednja izmena:
Secam se da je moj utisak bio takav kad sam ga prvi put startovao pre 6 godina ;)
Mislio sam da ce i sada biti tako, ali izgleda da se napredovalo, poshto ladno vozim powerslide po svim krivinama, ko da sam na drift takmichenju :), mada je i tako dosta teshko stici prvog, nekako je daleko bolji od ostalih i na najlakshem nivou...

Ajde skini Tsukuba stazu pa malko powerslide-uj i daj vremena :d

Ej pomagajte... skinuo sam GPL 2004 demo i kad ga startujem samo se ucita crni ekran i brzinom svetlosti me vrati na moj dobri stari desktop!!! :smash:

BTW imam Leadtek 5900XT

Ok, i sta je bolje, GTR ili taj GPL.....??

Boris Lozac je napisao(la):
Ok, i sta je bolje, GTR ili taj GPL.....??

Probaj i jedan i drugi,GPL je bio za nekoliko klasa ispred ostalih voznji pre 5-6 godina,sada bi tako trebalo da bude i sa GTR-om

Mislis GTR bi trebalo da bude za nekoliko klasa ispred ostalih, ukkljucujuci i GPL....?

Boris Lozac je napisao(la):
Mislis GTR bi trebalo da bude za nekoliko klasa ispred ostalih, ukkljucujuci i GPL....?

Pa fora je u tome da je GPL i dalje osta par koplja iznad barem po fizici koja jednostavno fenomenalna,osecaj voznje je stvarno poseban,dok GTR iam nekako sveobuhvatni ODLICAN utisak,ako razumes sta hocu da kazem.

Sad ce Drapin da se javi pa da ti malo bolje vidjenje sto se tice GPL,on ga je doktorirao

Je***e, ne mogu da docekam ovu ful verziju GTR-a, stvarno cu da kupim original, ako ne bude mogao da se crackuje....
Kakvo ce lozenje da bude, ono 20, 30 kola, multiplayer, zezanje...
Nego vec neko vreme ne mogu ispod 2.25 na volanu nikako, cimam se ekstra, vidim gde mogu da ukradem sekunde, ali nikako da celu stazu odvozam perfektno, znaci uvek se negde na nekoj gluposti za*ebem, i ode sve ono cimanje u sekundi......

Igru ce unishtiti naravno izbor kola, koji je standardan za evropsko trzishte :)
Ajmo sad opet calibra :D

driver je napisao(la):
Igru ce unishtiti naravno izbor kola, koji je standardan za evropsko trzishte :)
Ajmo sad opet calibra :D

Mislis na GTR?

Ajde dodji na nacionalnu,ne vredi da pricamo ovde,stalno brisu postove :mad:

Da li znate koliko bi mogao da kosta GTR original kod nas.....? i ko bi to mogao da nabavi.......?

Borise polako ima vremena jos dok se ne pojavi GTR u prodaji u svetu a kamoli kod nas.

Inace mislim da originalne igre tog tipa kostaju oko 40-50evra

Cisto sumnjam da ce se pojaviti kod nas u neko dogledno vreme. Moracemo da zovemo rodbinu po inostranstvu ili da narucujemo odavde. Kad smo vec kod toga. Zna li neko dali se placa carina, porez i tako to na igre koje se poruce preko neta. Kolike su dadzbine.

Calibra 4WD je napisao(la):
Borise polako ima vremena jos dok se ne pojavi GTR u prodaji u svetu a kamoli kod nas.

Inace mislim da originalne igre tog tipa kostaju oko 40-50evra

Auuu, mojne toliko.... nekih 30 evra bi bilo pristojno.... ;)
Nego nek bar izbace neki multiplayer demo, da se surimo po igraonicama, ili sa patch da ima i protivnika na stazi.... bilo sta.. toliko sam se navukao da je to strasno..
Ako imate dobar net, evo vam link sa filmicima iz FULL verzije....:S:
Ja sam skinuo jedan.... lud'lo!

Vrh Dno