Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Ovaj utisak je ok, jer nisam ni ocekivao da nam u ovom demou kazu pricu, vec mehaniku , upravljanje i nadam se borbu i njeno levelovanje( da ne bude sibanje ko u gothicu 3).

Instaliram, evo za 15ak min cu da napisem prvi utisak sto se tehnickih detalja i optimizovanosti tice.

radi na win7 64,probao sam na kratko sve na max,secka ko ludo :D

Znaci ko gothic 3 :p

I to sto kazes :)

Win 7 X64, radi bez problema. Upalio na nekih 10ak min, podigao sva moguca podesavanja, oko 30-35 frejmova ide, iskljucio post processing, malo spustio senke, ide oko 40.
Graficki deluje lepo, sem sto voda koja se ugleda u prvoj sceni deluje ODVRATNO, kretanje ok, sistem borbe malo poboljsan u odnosu na trojku, rano je za bilo kakve detaljnije utiske, nervira me sto za svaki razgovor ide onaj "fade to black" , verujem da postane iritantno u daljem toku igre, sta znam, moj neki prvi utisak je ok za sada.
Idem jos malo da se poigram pa cu pisati kasnije

evo 4 skrinshota

Prilozi

• arcania 2010-09-23 15-05-43-03.jpg
    arcania 2010-09-23 15-05-43-03.jpg
    279.5 KB · Pregleda: 91
  • arcania 2010-09-23 15-05-54-25.jpg
    arcania 2010-09-23 15-05-54-25.jpg
    346.2 KB · Pregleda: 73
  • arcania 2010-09-23 15-06-11-96.jpg
    arcania 2010-09-23 15-06-11-96.jpg
    517.9 KB · Pregleda: 81
  • arcania 2010-09-23 15-06-24-97.jpg
    arcania 2010-09-23 15-06-24-97.jpg
    198.6 KB · Pregleda: 77
Jao pa jer su to stavili nekog lepusana sa blago telecim(nevinim) pogledom,kao onaj lik iz prince of persia.
Ne znam sta se ovo desava,kao da prave igre za zenski deo publike :smackbum:

Mozda , da bi obrijali u 5 delu, nakon 20 godina vladavine Fesirom :)

Prvo kad instaliram(za jedno 2h ce se skinuti) , ima da se zaletim sa one velike stene i skocim u vodu:p

Hteo si da kazes, da olupas onu seljancicu stapom :p

Cim ovaj maneken skoci u vodu - zagine o.0
Pohvale za character screen i inventar, kao i za loot, stvarno je sve precizno i pregledno.

Utisak: Vodis manekena leprsavim hodom po livadi, bijes stapom ovce i juris se sa zivinom...pa ko ti to daje, gde to ima!:D

Poslednja izmena:
Da, plasi se vode.

Ovo nazalost Gothic NIJE.

Inace meni radi sasvim OK.
Atmosfera doduse vise lici na kvazi OblivionRisen.

Pre dve nedelje sam ponovo zavrsio G2, pa sam pod utiskom...
Fajt nema veze sa G1 i G2, samo kliktanje i poneki skok u stranu.
Sto se tice luka i strele to je sasvim ok.
Atmosfera nekako nije u skladu sa prethodnicima, narocito kada si u nekoj pecini, tu jako potseca na Oblivion.
Kada pricas sa nekim ono zumiranje i unosenje kamere u facu deluje malo cudno.
British English - kao u Risen-u.
Ne kazem da je lose (igra stvarno obecava) samo se zaista ne osecam kao da igram Gothic.
Mozda zato sto je demo pa se prica nije razvila da te ubaci.
Po menio je i prilicno laka, mada mozda je i to zbog toga jer je u pitanju demo pa ti daju malo da se izduvas, jer treba bas dobro sa se za'ebes pa da umres.
Sem starih drugara iz prethodnih delova nisam video neku vezu sa Gothic-om.
Valjda ce full verzija malo da poveze pricu.
Sve u svemu, deluje mnogo drugacije. Da li je bolje ili nije videcemo.

Poslednja izmena:
Da grafika je konstantno na 80-99% iskoriscenosti... koliko vidim 2 jezgra celerona na 4.3Ghz su 90-99% spucana, znaci treba vise snage za GTX460... inace fiziku su lepo odradili, kod onog vodapada kad se popnete gore i gledate kroz njega fps padne na 17, ali verovatno je jer voda gurana kroz physix i slivanje sa stena i efekat gledanja kroz vodu udavi GPU/CPU

Atmosfera obecava, tesko je oceni iz demo-a, fight bi mogao biti tezi, e sad kako se ponasa na hard to neznam... a i skilovi koliko vidim uticu na nove poteze pa moguce da kasnije fight dobija vise smisla
oruzja i oklopa izgleda ima dovoljno i tu je u boljem odnosu o odnosu na gothic

... inace fiziku su lepo odradili, kod onog vodapada kad se popnete gore i gledate kroz njega fps padne na 17, ali verovatno je jer voda gurana kroz physix i slivanje sa stena i efekat gledanja kroz vodu udavi GPU/CPU...

Ne verujem da je kroz physics.

oruzja i oklopa izgleda ima dovoljno i tu je u boljem odnosu o odnosu na gothic

To najcesce bude problem kod igara. Veliki broj oruzja/oklopa zna veoma brzo da unisti balans u igri. Druga krajnost je da postoji mnogo oruzja/oklopa ali da su u sustini svi isti. Meni se vise svidja kada nema previse razlicitih oruzja/oklopa, ali su jako dobro izbalansirani i medjusobno znatno razliciti. To je u G1 i G2 bilo savrseno. Svaki put kad dobijes novo oruzje/oklop mogao si da osetis napredak u igri i da se boris sa zivuljkama koje su do tada predstavljale problem.

Ne verujem da je kroz physics.

Idi kod vodopada, obrati paznju na kapljice vode koje udaraju o stenu i slivaju se, meni to lici na physix pogotovo sto je pad FPS zestok... takodje kad ubijes neku zivuljku u blizini provalije lepo se vidi fizika

Nema tu lici ne lici, ako podrzava onda to treba zvanicno da stoji u igri, a ako ne, ne.

Nema tu lici ne lici, ako podrzava onda to treba zvanicno da stoji u igri, a ako ne, ne.

Pa igra podrzava physix a i demo ga instalira prilikom instalacije.... meni je jedinoprekinuo instalaciju physix-a jer sa zadnim beta driverima imam noviju verziju physix-a

http://goo.gl/ZQDC

JonasBeckman je napisao(la):
It uses the August 2009 DirectX and VC++ 2008 redists but bundles those as well so it should work, also uses PhysX (As did Gothic 3 to compare against sort of nothing.) but it does include a redist of that as well.

hmmm sad sam testirao, stojim iza vodopada, gledam kroz njega tu najvise pada fps na 17fps-a, probao i sa fizikom na CPU i na GTX460 i u oba slucaja CPU je 95-100% zakucan a fps identican, tako da izgleda da je physix zakljucan na CPU-u ili da je jako malo zahtevan pa nema uticaja kako se racuna...

tako da izgleda da je physix zakljucan na CPU-u.

Biće je da je to u pitanju. Koliko se sećam i G3 je imao samo podršku za računanje fiziksa preko CPU. Mislim da po tom pitanju ništa nisu menjali nego samo preuzeli postojeće rešenje. Nisam probao igru ali mi ovo poput Risena opasno smdri na nabudženi endžin trojke.

Vrh Dno