Šta je novo?

Gothic 3?

Jel' usao neko u Nordmar (onu oblast na severu)? I ako jeste, na kom nivou? I uopste, sta je bolje: ici prvo u Nordmar, pa onda u onu pustinju na jugu (Varant), ili obrnuto? Posle razgovora sa kraljem mi nije bas jasno sta se od mene dalje ocekuje (a kad je u pitanju main quest) - naci Xardasa ili istraziti pustinju..?

Evo ja sam prvo zamenio 6600 za 7900gs a sad menjam memoriju pa cu sutra imat 1.5Gb a mozda i 2GB :p

Malo zanimljivosti sa http://forum.jowood.com/ .....

Prvo tweak lika sa osrednjom konfom,kazu ljudi da radi posao.

Kod:
Hi, i have a Intel pentium 4 Hyperthreading processor, 1 gb of ram, and an Ati x600 256 mb graphics card. The game ran a LOT better after doing the following edits in the ge3.ini file. A lot of these edits you might've seen before, but i'll post it anyway. ALWAYS back up your ini file before any changes! 

Take 1 zero off the original cache values. 

So change : 

Cache.SizeImage=128000000
Cache.SizeMaterial=40000000
Cache.SizeMesh=70000000
Cache.SizeSound=80000000
Cache.SizeCollisionMesh=40000000
Cache.SizeAnimation=40000000
Cache.SizeSpeedTree=10000000

into this : 

Cache.SizeImage=12800000
Cache.SizeMaterial=4000000
Cache.SizeMesh=7000000
Cache.SizeSound=8000000
Cache.SizeCollisionMesh=4000000
Cache.SizeAnimation=4000000
Cache.SizeSpeedTree=1000000

Next, this has already been said before, but change the following : 

Shader.EnableTreeShadows=true
Shader.EnableStaticShadows=true
Shader.EnableDetailShadows=true

into:

Shader.EnableTreeShadows=false
Shader.EnableStaticShadows=false
Shader.EnableDetailShadows=false

Next, This is tweaking the Render part of the ini file. i think this next tweak is something a lot of people didnt notice? Im not sure if changing this has an effect, but here it is anyway, change : 

Render.MeshLoDQuality=UltraHigh 
Render.AnimationLoDQuality=UltraHigh
Render.ImageLoDQuality=UltraHigh

Into : 

Render.MeshLoDQuality=Normal 
Render.AnimationLoDQuality=Normal
Render.ImageLoDQuality=Normal

If you notice the ini file states that "UltraHigh = uses highest quality mode (needs 512MB highend graphic card and min. 1 GB of systemmemory!)" so i do think changing this has a big effect. 

Well how has it done for my system? Well i run this game at 1024 x 768 and it runs with a lot less stutters, its a lot lot more smoother and doesnt hang every 30 seconds. Please to try these out and post back your findings.

Na vasu odgovornost....:D

Zatim nezvanicni patch koji ispravlja borbu.Cini mi se bas onu zamerku koju je Filipenko uputio.Evo sta kaze "Now, how battle with wolves or boars go - they attack you and you CAN attack them at the same time (well, I got best results using right button with my 2handed axe or using 1 handed sword). You are still vulnerable, but at least you have not only 1 chance to make first and last fatal mistake in the battle".

Stavljen je u "sticky" na samom forumu.Ljudi kazu da radi posao.Mozete procitati detaljnije ovde a patch skinuti ovde!:wave:

Inace ljudi mu se zahvaljuju na dobro obavljenom poslu.Nemam vremena detaljnije da citam,samo sam preleteo.Probacu sutra.

nego ljudi,ako neko ima "ono" za novi patch?:)posto sam patchovao pa mi sad ne radi a to "ono" valjda jos nije izaslo ,ako mozda jeste :Dmolim vas bacite mi dl link na PM
puno hvala unapred
poz

Poslednja izmena:
"onog" nema jos a i "oni" su rekli da nocd-a za update ce biti tek za verziju za koju oni procene da je resila vecinu problema da ne bi radili svakih par dana... (tako da ko zna dal ce za ovaj patch izaci nocd)
Za sada jedini zaobilazak je koriscenje virtualcd (nemacke) verzije ali sa novi patch ima jednu jako "bezobraznu" opciju da iskljucuje virtual cd potrebno je posle ubacivanja imagin fajla iskljuciti sve virtual cd taskove iz device managera pa i promenuti ime folderu u program files direktorijumu od virtual cd kako ga igra ne bi detektovala...

"onog" nema jos a i "oni" su rekli da nocd-a za update ce biti tek za verziju za koju oni procene da je resila vecinu problema da ne bi radili svakih par dana... (tako da ko zna dal ce za ovaj patch izaci nocd)
Za sada jedini zaobilazak je koriscenje virtualcd (nemacke) verzije ali sa novi patch ima jednu jako "bezobraznu" opciju da iskljucuje virtual cd potrebno je posle ubacivanja imagin fajla iskljuciti sve virtual cd taskove iz device managera pa i promenuti ime folderu u program files direktorijumu od virtual cd kako ga igra ne bi detektovala...

uradio sam sve kao sto si napisao i opet ne radi
koristim deamon tool

ja nisam jos probao... cekam da mi stigne 1GB rama.. moras da koristis samo virtual CD... deamon tools mora biti diseblovan (devices = disabled) a u virtual cd ubaciti nemacki gothic3 imagine (st0ned)

a sta je Deamon tool ako nije virtual cd mannager?nego reci mi ako ne moze deamon jel radi sa alcoholom 120%?

Poslednja izmena:
nemoze alcoholom mora virtual cd 8.... i mora nemacki imagin da bude montovan... a engleski instaliran ako oces engleski voice u igri...

brate ja ne znam sta si ti radio al evo skinuo sam virtual cd 8 instalirao mountovao disk i ni za ***** necje da se strartuje:mad: sve lepo ubacio disk iskljucio virtual cd 8 i sve njegove "pratioce" u task mannageru renameovao "Virtual CD 8" folder u Program Files(kao sto si rekao) i nista, startujem igru i on opet trazi disk
gde gresim?????????????:trust:

Poslednja izmena:
Mare mnogo si g..p.....ti nemas NEMACKU VERZIJU,Eto gde gresis....
A sada ne flamuj vise nego lepo sacuvak save i instaliraj opet patchuj samo prvi patch i uzivaj :p

Onaj nezvanicni patch pomaze.Probao sam.Za novi 1.08 jos nema ono za ono.Nema potrebe da se mucite.....

- SPOILER? -

Ovaj..ljudi, ne znam da li je bug, ali u Vengardu, u kraljevskoj prostoriji, nisam nasao Rhobara? Jel' on uopste u Vengardu?!

Btw, ako je na drugom mestu, nemojte da ga imenujete!!! :)

Poslednja izmena:
Cekaj,nema ga tamo pored fire maga?Onda nesto nije u redu....

A, jeli neko bio u onaj Npazardmar, kod onog tipa gde se kupuju farmerke?

Poslednja izmena:
A, jeli neko bio u onaj Npazardmar, kod onog tipa gde se kupuju farmerke?

Kako ono rece ti u svom prethodnom postu ovde, "humor na nivou Andjela"? Gledajuci ovu tvoju poruku, ja bih pre rekao BB show. :wc:

Ja sam skokn'o do Varanta (nisam bio u Nordmaru), odradio desetak kvestova (kol'ko sam crawlera poklao! :0), naucio fajt sa dva maca, al' od Rhobara u palati ni traga ni glasa :( Znaci bug :(
Jel' zna neko mozda neki cheat kako da ga spawnujem (preko marvin moda)?

Poslednja izmena:
Pošto vidim da su se neki malo razigrali i odmakli u igri (zavidim vam) da li i dalje važi da je igra OK kako odmiče dalje? Da je sve bolja? Da li su priča i questovi dobi? Atmosfera? Zaraznost?

Ja sam prešao G1 i igrao G2, tj. Night of The Revan, i stao na možda 30%, vjerovatno bi bilo bolje da nju nastavim, ionako nemam zasad hardver za G3, mada je NoTR malo potežak, jer čisti G2 nisam ni igrao.

@Shobe
Meni je Rhobar umeo da seta po zamku, tako da probaj da se promuvas malo mozda naletis na njega!

@ MaximusD

Dobar odgovor, good one ;)

Pa ukoliko imas masinu novije generacije dobru graficku i dovoljno rama onda je Gothic 3 super.Sto se igrivosti tice parira svojim prethodnicima,grafika je odlicna swapovanje smara ali sta je tu je ispravice se ,save dugo traje ali brate ti to ni ne osetis jer si potpuno zanesen igrom.Ukoliko ti engleski jezik ne predstavlja problem, onda bih rekao da nije tezak u smislu nemoguc, jer ti se svi questovi jednostavno ali efektivno objasne,igra nije kao oblivion da imas strelicu koja te vodi do questa vec ti neko zada quest i kaze u kojoj oblasti mape se on nalazi a sad je na tebi da istrazujes, sto ako volis gothic je vec stara stvar i jedna od njegovih cari.Svet je ogroman i prica je super i zarazices se kao njenim prethodnicima G1 i G2:D Bagova uima kao i uvek ali kao sto vec rekoh ZANEMARLJIVI SU
Moja preporuka je :Uzmi Gothic 3 :D

P.S: Ali samo ako imas neku noviju graficku i bar 1gb DDR2 ,jos ako imas dual core onda si na konju....

pozzz

imam problem....

level 11 sam
imam 60 ejnstn poena
nesto vise od 10 lrning poena
imam oko 130 manu
imam oko 200 i kusur energiju
naucio sam samo da ostrim maceve i parry shield i za staff-ove...
bilo gde, kod bilo koga ko ima bilo sta da me uci sto je vezano za mage-a... znaci lighting bolt na onom shrine-u
weak, poison, znaci bilo sta, kada odem i kada to biram da "nadogradim" kaze mi da ne mogu tj no prerequisites for this... pokusao sam i kod prvog alhemicara u rebel camp-u da me nauci learing faster, a ni to nece, iako sada imam 20k zlatnika... ocistio sam Cape Dun i krenuo ka Montera... ne znam sta da radim majke mi, necu da igram kao *****i fajter ili hanter...
what to do???

Pa ne ispunjavas sve uslove za ucenje! Prvo pogledaj kakvo ti je predznanje potrebno da bi naucio nesto novo!
poz.

Vrh Dno