Šta je novo?

Gothic 3?

aj probaj ovo, sve je maxed out sem tekstura koje nisu ultra high nego high, i neki memori setinzi, trebalo bi da nema dugackih load perioda vec kratkih stutter perioda tokom kojih mozes zapravo da mrdas umesto da si zakucan. Teksture koje nisu ultra high = ne znam sta to znaci, meni izgledaju isto kao i kad su uktra high ili sam vec obnevideo.

PS. vegetation distance je dignut sa 3500 na 5500 , sto meni ne obara fps, ako budete imali probelma sa slabijim grafikama smanjite po zelji, to je negde pri pocetku konfiga, pisao sam u prethodnim postovima.

obavezno dajte feedback dobar/los nebitno, interesuje me, imam jos 3 konfiga pa cemo videti nesto i obavezno napisite koje graficke imate, nekome ce ovo ubiti igru ako opali na 6600gt ili x1300 isl. posto je ovo SVE NA HIGH

Prilozi

• ge3.rar
    5.7 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Brate ovo tvoje chini mi se radi!! Svaka chast! :D
Naravno josh uvek secka ali sa ovim tvojim podeshavanjima stvarno mi se chini da je igrivije!
Nego znash shta sad mene zanima, jel znash koje su linije za podeshavanje daljine na kojoj se daleke low texture menjaju u high (ja bih podesio da bude josh malko dalje) i jel znash gde se podeshava daljina na kojoj pochinje blur (ja bih da mi malo blize pochne, svidja mi se efekat)?? :)

Poslednja izmena:
ok, za DOF imas u ge3.ini dve linije, DOF start i dof end, pomeri na vece vrednosti za dalji DOF efekt. Sto se tekstura tice i daljine - na high setinzima one su u najvisoj mogucoj rezoluciji. Ima kos jedan ini van ge3.ini koji to regulise i koji vam nisam okacio namerno, on regulise mipmape i to, na high = sve max, ne moze se nista pomerati jer mipmap levela ni nema. Mozda ja nisam razumeo pitanje, pa mi pojasni, okaci screenshot sta oces da bude izostreno pa cu pronaci.

@ostali

ako imate slabije grafike navedit kako vam optimalno igra radi pa cu preraditi .ini fajl i za vas.

Choveche stvarno je ludilo ovaj tvoj memory tweak, sekcanje se toliko smanjilo da sam zapanjen!!! :D
Bice milina igrati samo mora josh par stvari ispeglati...

Evo skontah sam za prvi deo mog pitanja...:

DistanceHigh.fFarClippingPlane_High=16000.0
DistanceHigh.fFarClippingPlane_Medium=14000.0
DistanceHigh.fFarClippingPlane_Low=12000.0

Ovim sam pomerio da mi se low texture iz daljine menjaju u high na vecoj daljini pa ne bode ochi. Hmmm ne znam kako drugachije da objasnim, ne razumem se u struchnu terminologiju..:S:
E sad... Na performansama se gubi chini mi se, ali ne mnogo..

Josh neshto mi bode ochi, a to je menjanje drveca iz onih 2D u ova lepsha detaljna, moram da pomerim da se malko dalje menjaju, suvishe je blizu i primetno. Ako znash koja linija je za to daj i to. I josh neshto me zanima, objekti mi isto preblizu ischezavaju, jel znash kako se to odaljuje isto?

I josh me zanima i taj blur, to cu sad da probam, pretpostavljam da je to taj DOF. To hocu da PRIBLIZIM malko, jer ne izgleda mi ruzno a s druge strane bilo bi kul potrefiti da se na toj granici gde pochinje blur deshava i nestanak trave i objekata i bica.

izasao je razor-ov noDVD fajl za 1.12 samo ga neki antivirusi (mcafee i jos neki za kojeg nisam cuo, ostali antivirusi kazu da je cist..) detektuju kao zarazen tako da pazite ja se nisam ustrucio da ga testiram...

i ? kakvi su rezultati testa ? ima li bajkovitih poboljsanja za nas smrtnike sa PC racunarima ili jos uvek samo devovi na klasterima mogu da igraju ovu predivnu igru ? :p

moj koment "Gothic 3 is a great way to fill your office time if you are a 3D animator in Pixar studios suffering from temporal lack of creativity. Graphics may not be as good and realtime as you would usualy expect from your 100 SGI cluster rendering one of your Dissney 3D projects, but Gothic3 is still a nice game to shorten your time.
M. Dz."

Poslednja izmena:
Hehe, Razor je brzi nego sto sam mislio :)

@gx-x:

Na mojoj konfiguraciji radi dosta sporije nego na trenutnim podesavanjima (tj smanjen je frame rate).E sad, moguce da je to zbog high textura, onda zbog budzenja vegetacije (daljine na kojoj se prikazuje)...Doduse, nisam probao da to smanjim, tako da cu jos testirati.

U svakom slucaju, hvala na tweakovima i probaj da zbudzis neki za konfe slicne mojoj :)
Pozdrav

pa reko sam da trazite za koju konfu ocete pa zu izeditovati i shadere i velicine tekstura
... Ne mogu sad da kacim 20 konfiga naslepo :)

Ma OK, ja to samo onako :) Gotovo da sam zadovoljan mojim podesavanjima, samo da nema tog (relativno) cestog swapovanja.

Ljudi, jel' ste vi culi za ovaj "tweak"?!! :
(ne znam da li je dozvoljeno linkovanje drugih foruma, ali morao sam.. :) )

http://forum.jowood.de/showthread.php?t=133972

Izgleda da nedostaje neki folder u G3\Data folderu, neki _CompiledImage\_Intern
Neki kazu da im je kreiranje ovog foldera uvecalo fps cak za 10, plus uveo ambientalne zvuke (ovo je bilo pre patcha 1.12).

Aj molim vas pogledajte/testirajte ovo, pa kazite utiske! Ja sam probao (doduse kreirao sam _intern (ne _Intern) folder) i cini mi se da zaista malo bolje sljaka (mozda i tripujem :) ).

Poslednja izmena:
Ovako: otpakovao sam _compiledImage.pak (iz Data foldera) fajl u Data\_compiledImage folder (ispadne nekih 950 MB !) pomocu programa G3Pak(vidi link) i sad sam gotovo siguran da je fps poboljsan (ako ne, onda i dalje tripujem :) ).

http://www.bendlins.de/nico/gothic3/

Mada kazu da je od tih (ot)spakovanih fajlova najbitniji folder _Intern (oko 600 KB) i njegov sadrzaj..(probacu)Kazu da je je ovo dodavanje (eventualno) potrebno zbog toga sto je i sama instalacije igre zabagovana :S:

Da nema onog dosadnog swapovanja, mislim da bi igra radila (u nekom high mediumu) fenomenalno.

p.s. Uz sve ovo, koristim i neke ranije ini tweakove.

Poslednja izmena:
aaa

kada stavim verziju 1.12 nece da mi radi igra pise da ubacim cd gde da nadjem nodvd za v1.12

Dzaba tebi(a i svima nama)cak i 200FPSa na svim max podesavanjima,ako je swap nepodnosljiv.

Koliko RAM-a treba za doticnu igru??? 2,3,4 GB???

Poslednja izmena:
@Svi:

napokon igra radi ! :D Patch 1.12, i fajlovi za njega sa GCW , e sad u tim fajlovima ima jedan folder 'test' sa optimizovanim dll-ovima za engine (3rd party) njih sam stavio, dordio malo moj konfig i igrivo je djubre napokon ! masala.teksture moraju na medium jer ima treba rama, pogotovo u gradovima, treeshadows off (ukonfigu) gridcell sam stavio 7000 load time kad pokrenem igu je oko 20sec umesto predjasnjih 3-4 minuta !!! :zgran: quick save i quick load podnosljivi, prosto nisam mogao da verujem, nocas kao ajd da probam i bukvalno sam se zalepio za igru. Ima ucitavanja i dalje naravno ali ne na svakom koraku i ne toliko agresivnog.

jos nisam probao onu foru sa optimizacijom swap fajla onaj conservativeswap=1 ili kako vec, ali i ovako je sad super !

Ah da, takodje sam promenuo onaj default font od 450kb za verbanu bold od 3kb, i neki kazu da uklanjanje (ctrl) quickslotova pomaze mnofo, pogotovo u borbama, tj da smanjuje sttuter, probao sam ali nisam nesto video razliku posto mi sad sve glatko radi (sem kad naravno udjes u novi grad ili se teleportujes...)

dakle pravac 1.12 oficial i GCW nakon toga !

Vidio sam taj folder "test" na GCV, da li treba radiklano uz njega čačkati po config fajlu ili dobro radi i sa tim folderom tj. njegovim dll-ovima?

pa ne znam, ja sam radikalno drnado po ge3.ini i pre ovoga. Probaj pa vidi, napravi bekaup fajlova koje treba overwriteovati.

OK, mada sumnjam da bi mi i to nešto pomoglo na mojoj trenutnoj konfiguraciji.

Kako stvari stoje sa bugovima sa 1.12? Da li je osjetno bolje nego početna verzija, sve OK?

@gx-x: Ciji si crack koristio, Razorov ili onog Rakhana?

Za 1.12 imate koliko znam samo jednu mogucnost.Probao sam,nisam bas nesto posebno zadovoljan.Mislim na iste postavke koje sam drzao sa onim pocetnim patchom....Mislim radi bolje,ali ne nesto vise nego onaj 1.09.

Za 1.12 imate koliko znam samo jednu mogucnost.Probao sam,nisam bas nesto posebno zadovoljan.Mislim na iste postavke koje sam drzao sa onim pocetnim patchom....Mislim radi bolje,ali ne nesto vise nego onaj 1.09.

E ima dva :) Baci pogled

@gx-x: Aj okaci taj tvoj doradjenji ini fajl! A sto se tice onih optimizovanih dll fajlova, oni su iz foldera test Rakhanovog patcha 1.09, tako?
+
Gde se radi optimizacija swap fajla sa conservativeswap=1?!

Poslednja izmena:
Shobe:

mi na ovom forumu ne volimo cr***-ove, ne pricamo o njima i ne koristimo ih.

Drugo, na GCW za vlanike originala ima da se skine popravka da ne mora da se koristi demonska slika isl. Za verziju 1.12 sam koristio jedini ili prvi koji sam tamo nasao, u njemu je bio i folder test ciji sam sadrzaj iskoristio.

u prilogu je moj ini, .txt renejmovati u .ini - Ne znam kako ce raditi na 6600 i athlon XP-u...mislim da gothicu treba dosta jaci CPU, nije ni moj slavan ali...

PS. Ovo je high settings ge3.ini , jedino je grid cell size smanjen sa 10.000 na 7.000 i treeshadows su iskljuceni, teksture su na high, ane ultra high, ukljucen shader 3.0

sto se tice ConservativeSwapFileUsage=1 :

start > run > msconfig > izabrati jezicak SYSTEM.INI > pa u njemu NEW i u to novootvoreno polje dodati ConservativeSwapFileUsage=1 > restart racunara

Prilozi

• ge3.txt
    24.1 KB · Pregleda: 838
...ne koristimo ih.

E pa sori, nisam znao.Znaci svi pikate originale? Svaka cast.

grid cell size smanjen sa 10.000 na 7.000

Ovo sam bas probao i pocetni load mi je isti kao i ranije dok load iz igre (kad u sred igranja loadujem save) ide mnogo brze.
Probacu ovo tvoje, naravno neke high varijante cu staviti na normal...

Inace i ja sam koristio neki "test", zamenio fontove i igra radi mnogoo bolje!

'Fala

Poslednja izmena:
Da,izadje oko 10 eura.Ja bih ga kupio ali nemam kako sa tog sajta pa ako neko hoce da uzimamo zajedno bio bih zahvalan da se javi pa mozemo podeliti postanske troskove.

uh... nisam mogao da čitam 40-50 strana , pa ne zamerite ako je već bilo ...

dakle ::: na LOW i MED detaljima texture NESTAJU oko LIKA , a kad se stavi na HIGH sve je OK , ali ipak je to malo previše za 7600gt na 1680*1050 , sad recite šta da smanjim u podešavanjima za najviše ubrzanja uz najmanji pad kvaliteta ...

tesko ces se ti naigrati sa tom rezolucijom...teksture ne bi smele da baguju, koje drajvere koristis ?? probaj najnovije, ili neke starije proverene...

pa drajveri su 93.71 (7600gt 1,2ns), a igra je sa patch-em 1.12 i *onim* za dotičnu verziju sa GCW-a , jedino taj *test* koji spominjete nisam uspeo nigde da nađem , dakle da ponovim , na med i low texture nestaju bez ikakve analogije kako pomeram lika , dok lik stoji mirno texture takođe fale , ali tako stoe , i ništa ne treperi ili nestaje , samo kad se pomera ...

inače igra i ne trza puno (recimo neki prosek 12-15 fps) , dakle može da se igra , jedino što povremeno ukoči na sekundu , nekad možda i duže ... sve to na high 1680*1050 aa2q af4 , možda me vadi što je *swap* na zasebnoj/prvoj particiji na drugom disku ...

ali ipak je čudno to što radi na high , a brljavi na med i low ... logičnije bi bilo da je obrnuto ...

Nazad
Vrh Dno