Šta je novo?

Gothic 2 Night of the Raven - konacno

Hm, cek, kad kazes "odlucio za nekromansera", podrazumevas da ces LP da ulazes u manu i circles of magic ali prvenstveno summon rune ili sta? Tesko da mozes da izaberes tezi put za prva tri chaptera :d
Doduse, str i macevi su za ovaj mod too risky, slazem se.
Idem na manu, alhemiju, krugove magije za rune, dex za bow i rapiere. Bice cupav pocetak ali cu probati maksimalno da koristim npc-ove, i spelove... A za exp, pa ako budem morao ubijacu nebitne npc-ove na spavanju po Korinisu i okolnim selima ... salim se naravno:-devil-: :d

Poslednja izmena:
Zanimljiva ideja, nisam igrao par godina dvojku, a trojka mi je stalno instalirana. Jedini mozda izazov su meni bili sikeri, njih bukvalno nisam mogao da ubijem. Aj javi kako ti ide.

Ne mogu da se setim trenutno ali kada sam igrao poslednji put dalje od treceg chaptera (milion puta sam kretao i zezao se u prvom pa posle iz nekog razloga batalim..), sikeri mi nisu bili nikakav problem, cini mi se da sam ih skidao neki malo bolji crossbow-om :/
Ume da bude zeznuto ako moras da trcos do njih, mada uz solidan fire resistance moze i to..

Sikeri nisu problem ako se na vreme primete. Za njih cu istu taktiku kao i za vecinu ostalih kripova, ice block i podignem 3-4 goblin skeletona, i mozda bow iz daljine ili sa rapierom dok je smrznut... taktika do 4. kruga magije, a posle bi trebalo biti jos lakse.
Ali to ako stignem dotle. Igrao sam jos malo po Korinisu i dosta toga sam zeznuo u nekim odlukama, tako da ne znam da li cu uspeti i odatle da izvucem zivu glavu :\... krenuo sam suvise alavo.

Edit;
mogu biti problem oni gradjani Korinisa i jos neki npc-ovi koji su ustvari skriveni sikeri. Oni ne menjaju lik sve dok im se ne priblizis ili krenes da razgovaras sa njima.. Mislim da se oni pojavljuju samo ako se igra magom.
Za sada mogu da se setim samo za gazdu bordela i onog tamnicara u zamku paladina u VoM-u da su bili sikeri... ako se neko seti za jos nekog neka javi.

Poslednja izmena:
Stigao sam do piramida!! Zadnjih par dana u Korinisu su postali jako napeti pa sam morao da ga privremeno napustim:).. Prvo me odvalio Wulfagar kada sam izlazio iz baraka, ja reko gotovo sad ce i da me overi, ali mi je samo uzeo zlato i ostavio me zivog. Posle umalo da poginemo i Bartok i ja u onoj sumi od shadowbesta... Tako da je bilo vreme da napustim Korinis, ali sa Laresom naravno.
Neke stvari sam resavao tako da izbegnem onog lika sa sekiricom, pa sam pustio Rengarua, podmetnuo lazno pismo i prijavio Saru miliciji, i resavam kvestove za onog zgadiju na N iz kafane u luci.

...btw, jos jedna statua u gornjem gradu
1.jpg

Poslednja izmena:
Sto te tuko Wulfgar? :)
Na kog lika sa sekiricom mislis?
Sta ces da radis kod piramida? Kako bese, zaboravio sam, mislim da moras da udjes u drugi chapter da bi mogao da ides u Jharkender, jel da?
E da, i ja uvek z@****m Saru i pomognem lopovima da bi me pustili u kanalizaciju kod njih jer mi je nekako mnogo kul :)
Jedino je malo *******o sto moras da ih pobijes 3,4,5 koliko ih vec ima u onoj pecini da bi uzeo "cudnu ribu" bez koje nece uopste ni da te pozovu :/

Btw super ti je ovo piskanje s vremena na vreme, taman se lepo podsetim igre a kada bi bio jos malo opsirniji bilo bi kao da i mi, citaoci, igramo :)

Sto te tuko Wulfgar? :)
Na kog lika sa sekiricom mislis?
Sta ces da radis kod piramida? Kako bese, zaboravio sam, mislim da moras da udjes u drugi chapter da bi mogao da ides u Jharkender, jel da?
E da, i ja uvek z@****m Saru i pomognem lopovima da bi me pustili u kanalizaciju kod njih jer mi je nekako mnogo kul :)
Jedino je malo *******o sto moras da ih pobijes 3,4,5 koliko ih vec ima u onoj pecini da bi uzeo "cudnu ribu" bez koje nece uopste ni da te pozovu :/

Btw super ti je ovo piskanje s vremena na vreme, taman se lepo podsetim igre a kada bi bio jos malo opsirniji bilo bi kao da i mi, citaoci, igramo :)

...isao sam da obijem onaj kovceg u njihovoj spavaoni, pa me Wulfgar sacekao na izlazu :/... ali sam ih olaksao za kljuc od jednog tornja :).
Do piramida sam otisao da nakupim malo exp-a. Lares pobije dosta kripova usput, a i ocistio mi je put do taverne, manastira, Akilove farme i tu po okolini. U piramidama se mogu uciti drevni jezici i Cronos ima da proda par dobrih spelova.
Ne znam tacno kada se otvara Jharkendar.

Koji banditi imaju ribu? Pobio sam one na mostu (2x ice block i golem spelovi... sigurica ***.) i kod njih nije bila riba u kovcegu.

edit;
veliki problem su kovcezi bez sejva.
... i da, onaj lik sa sekiricom je jedan od lopova. Krcmar Kardif iz luke dogovori sastanak sa njim i ako si radio protiv lopova onda te napadne... jako zeznut lik. Nisam siguran koje tacno odluke dovode do takvog razvoja dogadjaja, pa mi je i to postalo neizvesno... Mislim da sam dosta toga zeznuo.

Poslednja izmena:
Ne znam tacno kada se otvara Jharkendar.
Čini mi se da treba da radiš quest line "Missing people", i da nađeš valjda 4 dela ključa koji su kod raštrkanih Stone Sentinel-a (treba da stiskaš dugmiće na onim mini stonehenge-ovima da ih samonuješ).
Mada treba pre toga verovatno da se još budžiš, da te ne ubiju jednim udarcem.

ne diram stonehengove dok se ne nabudzim... za nestale osobe sam pokupio samo informacije po Korinisu. To sam planirao da resavam kasnije, posle manastira, kada savladam koji krug magije i malo nabudzim opremu i manu. Nego prepao me Xardas. Vec je poceo da prica o sikerima i dao mi neki prsten za zastitu.

2.jpg
:D
ovde sam snimio i za danas dosta... malo zivce da odmorim:bottle:
Sada i da poginem mogu da kazem da sam do crnog trola dosao :D. Imam shrink monster spell... Da li da odvalim ovog trola ili da cuvam za zmajeve? Do zmajeva ne verujem da cu preziveti pa bi bilo greota da propadne.

Poslednja izmena:
Hehe strava :)
I dalje ne znam na kog "lika sa sekiricom" mislis :) inace banditi koji imaju "sumnjivu ribu" se nalaze u pecini do koje ces najlakse da stignes (ako se dobro secam) ovako :
- odes do Akilove farme (valjda se tako bese zove ona farma na pola puta do krchme)
- od mesta gde mozes da posvadjas ona dva brata, prakticno odmah od stepenica kojima se popnes kada dolazis na farmu, skrenes levo i pratis putic do visoke planine (na nju mozes da se penjes sa onog drugog izlaza iz grada kada posle serpentine zavrnes odmah desno i tamo je onaj lovac, ne secam se imena)
- ides uz planinu pravo i cuvas se od par vukova i field raidera, trebalo bi da prvo naidjes na otvor u planini koji je ta pecina gde su lopovi. Ukoliko sam pogresio mozda je onda prvo jedna mocvara sa kosturima i zombijima, to zaobilazi u sirokom luku :)
- sve u svemu pecina je, ako si me uopste razumeo :), tu, samo znaj da unutra bese ima barem 4 lopova u onim leather armourima i nisu bas jednostavni. Sto je najgore mislim da nema neki pouzdan nacin da ih izvlacis jedng po jednog nego lepo skupi par fireballova pa udri :)
Ajd pa napisi da li si se snasao ;)

^ znam otprilike gde su... spusta se malo nizbrdo pored one zapaljene kolibe i tu su negde. Smislicu neku taktiku pa cu da ih posetim.
Jedan od ciljeva sam ispunio i od sada bi trebalo biti malo lakse.
1.jpg2.jpgfire mage.jpg

Kao sto sam vec napisao ogroman problem su kovcezi. Imam posebnu mapu gde belezim one koje nisam uspeo da otvorim i obavezno zapisujem kombinaciju dokle sam stigao sa otvaranjem.

Nisam ubio crnog trola... njega cu vojskom goblina skeletona kada napucam manu.

A koj si lvl? Imam utisak da si mozda trebao jos malo da skupljas exp od ostalih q iz druga dva kampa? Jesi li isao uopste do mercova? Tamo ima par laksih gde moze da se mazne malo expa. A i ona pecina sa field raiderima mislim da ima solidan loot ako se lepo secam.

tek sam 7. lvl. :/ Propustio sam dosta exp-a, ali sam sacuvao glavu... Verovatno sam mogao i bolje...
Magom kada se igra onda ti ostaje dosta toga otvoreno i u drugim frakcijama, pa se nadam da ce mi to nadoknaditi malo exp-a. Kripovi po sumama i gorama su svi zivi tako da me i tu ceka gomila exp-a.

edit:
Nisam ni na Onarovoj farmi bio.
...ovo mi je ostalo otvoreno za resavanje, a pokupio sam to jos u Korinisu:
kvestovi.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da trola mozes da ubijes i na prvom levelu sa najlosijim oruzjem, samo treba dosta vremena. AI mu je veoma los, a trol je veoma spor. Sve sto treba je da mu dodjes iza ledja i da sa control tasterom uhvatis fokus na njega. I onda polako da ga sibas pazeci na to da si mu uvek iza ledja tako sto se pomeras levo-desno zajedno sa njim.

Mislim da nikada nisam poginuo na nekom trolu u gotiku, i da sam ih ubijao u ranim fazama igre.

edit:

evo nasao sam link na youtube gde covek bas to radi: http://www.youtube.com/watch?v=a_Wmbwe8SyU

Kljucna stvar je control taster kojim zadrzavas fokus na protivnicima. Ja bez toga ne ulazim ni u jedan fajt :)

Poslednja izmena:
I dalje ne znam na kog "lika sa sekiricom" mislis :) inace banditi koji imaju "sumnjivu ribu" se nalaze u pecini do koje ces najlakse da stignes (ako se dobro secam) ovako :

...

Ispostavilo se da je taj lik sa sekiricom bio povezan sa sumnjivom ribom. Kada sam pokazao poruku iz ribe onom sto drzi tezgu sa ribom u luci, i kada sam napravio dil sa njim da ga necu ocinkariti, Kardif krcmar me je obavestio da me taj lik sa sekiricom trazi...
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

..da sam ocinkario Rengarua i trgovca ribom, i predao ih muriji sad bi me verovatno ovde ubio iz dva udarca.... A ovako mi je dao kljuc od
kanalizacije :).

Mislim da trola mozes da ubijes i na prvom levelu sa najlosijim oruzjem, samo treba dosta vremena. AI mu je veoma los, a trol je veoma spor. Sve sto treba je da mu dodjes iza ledja i da sa control tasterom uhvatis fokus na njega. I onda polako da ga sibas pazeci na to da si mu uvek iza ledja tako sto se pomeras levo-desno zajedno sa njim.

Mislim da nikada nisam poginuo na nekom trolu u gotiku, i da sam ih ubijao u ranim fazama igre.

nisam smeo da rizikujem. I ja sam ih tako ubijao, ali HC je drugacije iskustvo... Probaj pa ces videti i sam.

Poslednja izmena:
Kapiram, ali i nije neki rizik kad protivnik prakticno i ne moze da ti uzvrati :)

pa dovoljno je da se zaglavis o neki kamen i ode... izbio bi me do Korinisa jednim udarcem :D

edit:
evo nasao sam link na youtube gde covek bas to radi: http://www.youtube.com/watch?v=a_Wmbwe8SyU

Kljucna stvar je control taster kojim zadrzavas fokus na protivnicima. Ja bez toga ne ulazim ni u jedan fajt

ja cu to ovom taktikom... izgleda sigurnije :-devil-:
[YOUTUBE]XuYcJFAQpM8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Pa da bre,to je put u sewers... Nego ti si par puta spominjao "lik sa sekiricom" pa "lik sa sekiricom" i pomislio sam da si ga vec sreo :)
Inace i ja ih uvek ne ocinkarim i pridruzim im se jer su simpaticni :)
Jedino blood chalices je maltene nemoguce odraditi bez pomoci nekog walktheougha,uvek zaboravim gde su. Znam jedino za jednu kod zelenasa i za jednu koja je u nekom steku iza slike u upper town i moras da se sunjas nocu..
Inace jel si naucio sunjanje?
E da,i kako si pobio bandite za "sumnjivu ribu"? Mislim da nisu bili bas lagani?

Imam vec 3 komada blood chalices :). Znam otprilike gde je jos jedna, a ostale ce valjda same da se pojave usput. Sunjanje me je na pocetku Bartok naucio, a ostalo mi je jos dzeparenje... Kad malo ojacam krenucu u ozbiljniju pljacku gornjeg grada, mada mogu i sada ako prvo nakupujem gomilu sleep i oblivion spelova.
Jos jedna jako korisna stvar oko lopova, tj. vezana oko ulaska u njihov secret society, to je da sada i Kardif i trgovac ribom imaju po 20 kalauza za prodaju:banana:, a trgovac ribom daje za srebrninu x5 od redovne cene.

Jos uvek sam u 1. poglavlju, otvorio sam Lord Hagena i prikupio ornamente za Jharkendar, samo treba da prijavim... nisam jos bio na Onarovoj farmi pa ne znam da li treba da idem i tamo pre nego odradim ove stvari?

E da,i kako si pobio bandite za "sumnjivu ribu"? Mislim da nisu bili bas lagani?

nisu bili veliki problem, 3-4 bandita duboko uvuceni u pecinu, tako da sam ih samo sa fire arrow runom jednog po jednog.

Poslednja izmena:
Ako si prikupio sve ornamente onda si bio na Onarovoj farmi :p
Inace odi kod mercova ako nista drugo zbog expa... Ne znam kako ide prica sa Lord Hagenom kada nisi militia ili merc psoto sam samo jednom pokusao da igram kao mag i ne secam se uopste? Jel planiras da abusujes battering ram u valley? :) Natankaj se mana potovima i cepaj, nema bolje mesto za farmanje expa a nije ni mnogo rizicno, naravno kad se jednom probijes do tamo :d
Moguce jedino da je Jhark more easy exp :/

uf da, ostao mi je jos taj ornament. Uzeo sam od Hagena jedan, i isao sa Laresom po onaj u istocnoj sumi. Znaci pravac Onarova farma :).
Pa da udjem u 2. poglavlje pre Onarove farme? Jer ako udjem i otvorim VoM, onda ce me tamo voditi jedan paladin iz manastira... a taj ubija dragon snapere pogledom:D

edit:

Jel planiras da abusujes battering ram u valley?
ne znam jos, videcu... ako budem imao speed potova pa da smanjim rizik dok ih budem vodio prema batteringu. Ako nesto krene naopako bolje da sam brz i na vecoj distanci... Inace, ucim alhemiju tako da potova nece faliti:)

naravno kad se jednom probijes do tamo
planirao sam transformaciju u varaga da iskoristim za probijanje do batteringa, pa da prebacim ponovo u ljudsku formu pre dometa strelaca iz zamka... VoM ce biti jako zeznut.

Poslednja izmena:
Pa da udjem u 2. poglavlje pre Onarove farme?
ipak sam otisao pre, da ne propustim neka desavanja vezana za 1. poglavlje, ako ima takvih na Onarovoj farmi. Izbegao sam par onih glavnih kavgadzija na ulazu u farmu, uspeo sam da udjem kod Lija, srdacno smo se pozdravili, on mi je ispricao za Gorna i kako su ga paladini sproveli nazad u kaznjenicku koloniju i tu se zavrsio nas razgovor.
Onar, s druge strane, nikako ne gotivi likove iz manastira, kralja, vlasti iz Korinisa i njihove namete. Okuplja svoju vojsku placenika, a to je vojska sacinjena od bivsih robijasa kaznjenicke kolonije, koji su se razbezali posle pada magicne barijere, i tu ih ima svakakvih.. Na prvi pogled deluju organizovano, sa uspostavljenom vojnom hijerarhijom i ciljem, medjutim situacija je jako napeta... Podelili su se na dve frakcije, jedna je okupljena oko Lija, koji zagovara neki pakt sa vlastima Korinisa, a drugu organizuje Silvijo koji samo ceka svoju priliku da na silu preuzme ceo taj posao, i dalje nastavi sa pljackom i otimacinom po celom ostrvu...
Videcu da resim tih par kvestova u i oko farme, malo istrazim nocu po kucama, pa da se polako gubim odatle dok me neko nije skratio za glavu.

Kako si izbego kavgadzije? Izmlatio ih :) platio im ili prosto usao iz sumice?
Od kvestova imas vrlo lagan kada Ronu uzmes mac (jer navodno ne mozes da ga ni podignes) a potom ga izazoves na fajt i ubijes kao vola, golorukog doduse :)
Ako si eventualno uspeo da nadjes paket vutre, mozes da odradis i kvest sa onim likom sto nonstop churi, iza krcme.
Imas lagan i sa par malena vuka koji ubijaju ovce, mozes da odneses meso onom drvoseci...
Vise ne mogu da se setim :)
Kao merc sam samo samo jednom igrao i to iskljucivo zbog uber cool armora :d
E da, imao sam zelju i da iskujem cuveni Dragonslicer ili kako se vec zove najjaci mac u igri (mesam ga sa onim koji moze da se nadje u pecini na putu do piramida, cuvaju ga kosturi i MNOGO su zjbni a on lezi na nekom pedestalu unutra, osvetljen plavom svetloscu. Nadam se da znas na sta mislim), medjutim nisam uspeo, znam da je bila neka vrka oko gomile zmajevskih jaja i krljusti pa valjda nisam nasao ili sta vec...

izbegao sam ih tako sto sam ih zaobisao u sirokom luku :D... to onu trojicu bas na ulazu, a onog koji je hteo da me prevari kada sam mu pomagao oko field raidera sam uspeo da dobijem. Prvo sam mu malo bezao, drzao ga na distanci i gadjao ga vatrom, a kad mu je ostalo malo energije onda sam ga macem... Nisam hteo da ga sprzim do kraja, jer onda umru, a mozda ce mi trebati ziv za kasnije.

no ovo sam naleteo :):

Complete Mana Guide For Mage (Gothic 2 NOTR)

Eatable
Dark Mushrooms +5 every 50, ingame 553, MANA +55
CH1 Khorinis 168 +15
CH2 Jharkendar 257, VoM 128 +40
Coragon's Beer +1, ingame 2, MANA +2
CH1 +2
- One you can get after you return his silver from thieves guild
- Second when you give him Lehmars debt book, you can buy it after that, need Pickpocketing
Lou's Hammer (only first time) +1, MANA +1
CH2 +1
- Complete Snafs quest
Essence Of Spirit +3, ingame 1, MANA +3
CH2 +3
- Great Library in Jhakendar
Elixir Of Spirit +5, ingame 6 (1 in Irdorath), MANA +30 (cost 3000 Gold, 10 LP for Pickpocket)
CH1 +5
- In your bed in your room after becoming mage
CH2 +10
- VoM, pickpocket Milten (need 80 dex)
- VoM, stonehenge from skeleton mage
CH3 +5
- From Zuris (1500 gold)
CH4 +5
- From Zuris (1500 gold)
CH6 +5
- Irdaroth, in prison cell
overall +91 (before Irdorath +86)

Readable
Divine Power Of The Stars (only one time) +2, MANA +2 (cost 400)
Mana 1 +2, ingame 6, MANA +12 (cost 5 LP for language)
Mana 2 +4, ingame 3, MANA +12 (cost 10 LP for language)
Mana 3 +6, ingame 3, MANA +18 (cost 15 LP for language)
You can find map here for exact locations: http://mondgesaenge.de/G2ADB/EN/

CH1 +32
Khorinis
- Bandit's camp +2
- At the top of the pyramid +2
- Beside the statue of Innos +2
- Third beach +2
- In the cave beside the teleporter +2
- In the crypt near Onar's farm +4
- First beach +4
- In the crypt near Onar's farm +6
- Near the snappers before the black troll, on the right side +6

- Divine Power Of Stars from Constantino or Zuris
CH2 +12
VoM
- In the treasure of the ice dragon +4

Jhakendar
- Hidden treasure in the mine +2
- In a chest in the ruin at the destroyed bridge +6

overall +44

Alchemy
King's Sorrel (+Fire Root) +5, ingame 25 (3 in Irdorath), MANA +125 (cost 5500 Gold, 19 LP for Elixir Of Spirit)
Here is the list of king's sorrels ingame, you can find map of locations here: http://mondgesaenge.de/G2ADB/EN/

CH1 11 +55 MANA
Khorinis Land 11
- Above the shadowbeast cave, beside the Meadow Knotweed
- Near Niclas, on the hill
- On the way from the city to the tavern, at a tree stump
- In the south of the stone circle, in front of a tree
- In the stone circle, north east
- In Inubis crypt, left way at the wall
- At the graveyard, beside a grave
- Behind the trolls, at a corpse
- Behind the black troll
- In the hidden cave, at the end of the left way
- At the field behind the stone circle (it appears when you have talked with Zuris about Constantino's herbs places)

CH2 4 +20 MANA
Jhakendar 2
- At Swamp
- At Adanos Temple

- You can get one as reward from Vatras, when you complete The Message (for Isgaroth)

- Sagitta 1 (500 gold)

CH3 1 +5 MANA
- Constantino 1

CH4 2 +10 MANA
- Constantino 1
- Sagitta 1

CH5 4 +20 MANA
- Constantino 2
- Sagitta 1
- Lutero 1

CH6 3 +15 MANA
- Vatras 2 (if you take him along)
- Milter 1 (if you take him along)
overall +125 (before Irdorath +110)

Shrines
Guildless +1 every 100 gold pray/day, max +20 (cost 4000 gold, you also get 10 STR, 10 DEX)

Or

Novice/Mage +1 every 100 gold pray/day, max +20 (cost 2000 gold)

overall +20

Amulet/Rings
Priest Set (Amulet Of Priests + 2 Rings Of Priests) +40
Amulet Of Priests +10 MANA - Jhakendar, in the swamp, hidden treasure CH2
Ring Of Priests +5 MANA - Jhakendar, canyon, cave CH2
Ring Of Priests +5 MANA - Jhakendar, house of the healers CH2

Also max. MANA before you reach CH2:

CH1 +30
Amulet Of Enlightement, from Zurio 30HP +10 MANA (cost 1300 gold)
Ring Of Astral Power, near Niclas, on the hill +10 MANA
Ring Of Englightement. from Isgaroth 30HP +10 MANA (cost 1300 gold)
overall +40

Weapon
Magic Wand +20 (cost 850 gold)
You can buy it from Gorax CH1
overall +20

Quest Related
Beginning +10
Donations for Daron +2 (cost 1000 gold, in 20x50 gold donations) (only before you join monastery)
Old stone tablets for Vatras (if you give 10 or more, you will get perm bonus for the same amount) +1, ingame 28, MANA +28
You can find map here for exact locations: http://mondgesaenge.de/G2ADB/EN/

CH1 +12

- 3 From the bandits (at the bridge near Akil's farm) - quest from Erol
- Chapel near Onar's farm
- Near Isgaroth
- Small pyramid
- On the table at Xardas
- At the top of the pyramid
- In the temple under the pyramid
- Second tower of Dexter's camp
- In the chest near Skip
- In a cave

CH2 +16
VoM +2
- At the fire lizards near Xardas' old tower
- Near the stonehenge crypt

Jhakendar +14
- Hidden treasure
- Climb up the ladders, hidden treasure
- Hidden treasure
- Hidden treasure in the ruin at the destroyed bridge
- Hidden treasure
- Temple, right before the teleporter
- In a chest in the ruin in front of Quarhodron's grave
- In a chest in the house of the guardians of dead
- In a chest in the ruin
- 3 In house of the scholars, right room
- Reward from the Hermit when you give him clothes
- Reward from Morgan for his ring
Bring back missing people and report to Vatras +3

overall +43

TOTAL MANA without learning from teachers

overall 383 (before Irdorath 363) (cost 12750 gold, 59 LP)

you also get:
- pickpocket skill
- read stonetablet skills
- brew mana potions skills
- 1 LP, 85 HP from Daron
- 6 HP from Coragon's Beer

- (also if you pray before becoming novice, you gain 10 DEX and 10 STR also, for 2000 gold more)

Cumulative max. MANA through chapters:

CH1 203
CH2 318
CH3 328
CH4 343
CH5 363
CH6 383

Learning MANA from teachers

Learning MANA from teachers will cost you more LP's, more you learn. Here is basic learning structure with LP cost:
10->30 1 MANA costs 1 LP
30->60 1 MANA costs 2 LP
60->90 1 MANA costs 3 LP
90->120 1 MANA costs 4 LP

Only Pyrokar will teach you beyond this:

120->300 1 MANA costs 5 LP
You can save LP's by learning in specific way, every interval learn first one less than interval and then learn +5. That way you can pass interval by 4.
10->29 then +5 -> 34 (interval cost 24 LP, cumulative cost 24 LP)
34->59 then +5 -> 64 (interval cost 60 LP, cumulative cost 84 LP)
64->89 then +5 -> 94 (interval cost 90 LP, cumulative cost 174 LP)
94->119 then +5 -> 124 (interval cost 120 LP, cumulative cost 294 LP)
124->300 (interval cost 880 LP, cumulative cost 1174 LP) you can't get this much LP's
Also leaving MANA bonuses for higher MANA levels, will save you more LP's, higher the MANA level you use them, cause they always give you same MANA.

Poslednja izmena:
Kao merc sam samo samo jednom igrao i to iskljucivo zbog uber cool armora :d
E da, imao sam zelju i da iskujem cuveni Dragonslicer ili kako se vec zove najjaci mac u igri (mesam ga sa onim koji moze da se nadje u pecini na putu do piramida, cuvaju ga kosturi i MNOGO su zjbni a on lezi na nekom pedestalu unutra, osvetljen plavom svetloscu. Nadam se da znas na sta mislim), medjutim nisam uspeo, znam da je bila neka vrka oko gomile zmajevskih jaja i krljusti pa valjda nisam nasao ili sta vec...

prelazio sam i ja sa placenikom NoTR, pa sam na taj dvorucni mac nakovao jos i Beliarovu kandzu koju dobijes posle borbe sa Ravenom... pucaju gromovi kada mlatis macem :-devil-:. sve neka crna izmaglica lebdi oko maca... A ako se molis Beliaru, kada igras magom, onda tu kandzu mozes da menjas za runu Cry of The Dead
attachment.php

... damage 666 :D ^ to jednom bacis i pobije sve u onim grupicama orkova od 5-6 komada... elite i obicnih.

edit:
eheheee.. Cry of The Dead. Ne znam da li ima neki zombi film sa tim imenom, ako nema mogli bi da snime :p.

edit2:

A few new spells are added in the G2-AddOn "The Night of the Raven"

Poslednja izmena:
...konacno sam usao u 2. poglavlje i dobio kljuc od VoM-a.

Posto sam sada prikupio sva tri ornamenta i resio dosta toga oko Onarove farme, odlucio sam da odradim posao sa Gregom i Dexterom, kad sam vec tu, i tako zavrsim zadatak vezan za nestale osobe u Korinisu. Naravno Greg je iseko vecinu bandita i Dextera, a ja sam pokupio slavu kod Vatrasa :)... svi zadovoljni :D.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Poslednja izmena:
^ i iz taverne 'The Dead Harpy'
6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10-1.jpg

11.jpg

1.jpg

Poslednja izmena:
Vrlo simpatican deo igre :)
Btw kako bese, jel dobijas exp za bandite koje ubije Greg? Secam se da sam hteo da navlacim i one kosture iz pecine koja je iza svetionika da ih mlati Greg mada nije bas jednostavno. Doduse znam da je pecina zatvorena nekim vratima, ne znam da li treba neki spec kljuc, ne secam se...
E da, a jel si uzeo fire bow sa vrha???

Nazad
Vrh Dno