Šta je novo?

Gothic 2 Night of the Raven - konacno

Znam, bio sam na istim ;)

a gothic 3?

Jesi li igaro 3ku i kako ti se cini?

Ma sve delove sam presao i Gothic 2 :NOTR mi je definitivno najbolji.Trojka je onako, sta ja znam, dobra je (ipak je Gothic u pitanju :) ), ali odudara od prethodnih delova, u negativnom smislu...Priroda i mjuza su super, tj svet oko tebe, ali prica je nekako suplja, nesto joj fali, neki obrti, iznenadjenja, vec na pocetku maltene znas sta te kasnije ocekuje, trebali su to bolje da odrade.....Svet se ne menja kao ranije kako igra odmice, tako da nemas utisak da se ista (novo) desava oko tebe..Jedna od najvecih mana pored toga kako je odradjena borba, je i to sto vise ne pripadas storogo jednom 'udruzenju' (paladini, placenici, monasi), vec mozes da budes 'svako', mozes da imas sve njihove iteme (oklope, oruzja, magije,...), ako imas dovoljno XP poena (i reputacije) + stari likovi iz tvoje druzine su marginalni.. :(
No, da ne odajem previse :D, i da ne bedacim, predji je obavezno, nije bas toliko losa... :)

hahahaha

Ma presao sam ga na svim mogucim nivoima:D I radeci za orkove,za kralja Robara,za hashishiane,za Xzadasa!Mogu ti reci da nije toliko losa ko sto je ti ubi u pojam:D
Ali se slazem da su predhodni delovi mnogo bolje uradjeni:type:Hristos Voskrese

E, Vaistinu voskrese (ovo vazi i za ostale clanove :D )

Da li neko zna kako se u Jarkhendaru izlazi iz ruševina kod kojih je puno magičnih strela i ostalog blaga (na mapi blaga to je ozačeno brojem 14), a nalazi se na krajnjem jugu. U blizini je još jedan hram a ispred njega polomljen kameni most koji vodi do tog mesta. Ja sam nekako uspela preko planina da dođem do tog mesta, spustila se tu ali za odlazak nemam rešenje.

Prilozi

• Treasures Jarkhendar.jpg
    Treasures Jarkhendar.jpg
    285.9 KB · Pregleda: 77
@Svetlana

Popi napitak za brzo tracanje, zaleti se preko mosta i preskoci na drugu stranu. E sad, to nije bas tako lako, tako da ces mozda morati vise puta da ponovis skok, jer bas moras da imas odlican tajming kad skaces. Gledaj da sto je moguce kasnije skocis, tj da djipnes sa same ivice mosta. Cuvaj zivce ovde :D

A tu ne rade teleport stones? Chudo koliko covek zaboravi za 2-3 godine :d

Uspela sam u međuvremenu da preskočim posle nekoliko pokušaja. Baš treba da se pogodi mesto, momenat i da se uzme travka za brzo trčanje.
Hvala na savetu.

E sad kao veliki Gothic 1 i 2 NotR fan malo da se mangupiram :D Nadam se da kod sebe nisi imala transform scroll u snapper-a ili scavenger-a jer si sa tim lagano mogla da preskocis bez cimanja i gubljenja zivaca :)

Eee, ovo nisam probao :p Moracu sledeci put :) Jedino kad sam koristio skrol neke zivotinje je bas na tom mestu kad skakao sa planine da dodjem s te strane mosta (kao Svetlana). Tad sam se transformisao u warga, jer bih se inace samoubio :D

Ja sam u Field Raider-a :D

hardcorechallengebannersj9.png

Hello and welcome, wary traveler. This is the Hardcore Gothic Challenge and our mantra is: Do not die and do not reload. To prevent disqualification, please take a moment to read the rules and leave all ideas of spamming behind. Thank you.

RULES

#1: This is a no reloads game which means that whatever choices you make, you made 'em and that's it. You save when you stop playing and load when you start playing again. When you die it's game over.

#2: Please leave thread-destructive comments like "Playing this way is stupid" or "You're missing the whole point of Gothic" aside. This method of playing is for experienced and very patient players as it requires a lot of forward planning. So if you don't like it, don't do it.

#3 When you want to participate, make a clear statement on it and an introductory post where you'll put your character build (more on this later) and if you plan on roleplaying, some personality info.

#4 Clearly mark your official character diary posts with a headline like "Huntsman's Hardcore Dragon Hunter" so that they are easy to find amongst other user comments.

#5 DO NOT CHEAT, THIS IS FOR FUN ONLY. No one will win big bucks or ultimate respect for beating the game with a mage in a day or killing a dragon snapper at lvl 1.

#6: Mods that don't change the storyline are allowed, and listed in the "Modded Games" section.

#7 BY TAKING PARTICIPATION IN THIS CHALLENGE YOU ARE OBLIGED TO CLEARLY MARK THE POST WHERE YOU STATE YOUR CHARACTER'S DEATH OR VICTORY OVER THE CHALLENGE IN LARGE, COLORED FONT

TIPS

#1 Be very careful and plan your every move.

#2 If you're not sure you can handle it...RUN!

#3 Don't hesitate to ask for advice in this thread like "Do you guys think I could do the black troll at lvl 25 with Large Fire Storm?"

#4 Do not attack enemies in groups. Lure every enemy, no matter how weak it/he is.

#5 In hardcore brave = dead and stupid in most cases.

#6 Idle hands are devil's playground. If you suddenly feel like risking it for quick booty - call it a day.

#7 Don't go near cliffs and when you do - walk instead of run. There is a great chance you could fall and end your adventure in a stupid way. After all, it's realistic to slip up in an unknown, steep mountain path.

#8 Do not have mercy for your enemies. Never let it attack, always keep it at a distance and use all power that you have available.

BENEFITS OF HARDCORE

#1 Everything seems different. The dialogues, the world, the enemies, it's a whole new Gothic experience. Recommended for players who've already beaten Gothic with every character and know their way around.

#2 When an NPC tells you "Wow, you're brave!" there's a great chance you'll really feel this way, even if it's not much, because you're putting your life on the line here and not just reloading 10 times until you make 2 critical hits in a row in order to kill the enemy.

#3 You just wanna read through all the dialogues...again. Trust me.

#4 Makes you feel real and alive.

#5 You won't feel guilty for knowing the game and it's secrets, weapons and being good at it. This is where it all counts.

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/981089-Hardcore-Gothic-Challenge-Thread-6

^^^...pa preskacite srusene mostove u Jarkhendaru :D.

Poslednja izmena:
ne znam jos, tek pre neki dan sam to provalio i odma poceo da razmisljam kako, sta, koja klasa, kojim putem, i dokle bi se moglo tako dogurati.
Ja cu sigurno da probam... verujem da je jako dobar osecaj. Gothic x 100!

Uh moja omiljena igra definitivno :)
Bas sam skoro instalirao po ko zna koji put,malo bi me mrzelo da krecem od pocetka ali mi se svidja ideja!
Samo sam jednom obrnuo gold verziju,jarkender vrlo slabo znam,tj ne secam ga se nesto posebno...
Nego zamisli G3 igranje na ovaj nacin,pa nek te pojuri vuk il ne daj boze divlja svinja :D

Gothic 3 na najtezem nivo sa izmenjenim AIjem i balansom niko ne moze zavrsiti iz cuga, bez save-a.

Da.. tu vec nisu divlje svinje nenadj*bivi protivnik vec orci i ljudi. A i vala preterali su sa restrikcijama u skill stablu. Secam se kad sam igrao vanilu,sto pre do fire rain spela i tad igranje postaje boza, a sa onim izmenama posle moras da se otelis za taj spell...
Bilo kako bilo Gothic 1 i 2 su mi miljama ispred ostalih slicnih igara (cetvorku ni ne racunam...)

Stigao sam ziv u Korinis :banana::d.. Ne mogu da kazem da je bila setnja, spustao sam se dole ispod Xardasovog zamka do Lestera, a tu je gusta suma i ima vukova. Kada sam cuo u onoj pecini field raidera ***** mi se smrzlo:d. Skroz je kao novo iskustvo i osecaj, valjda zato sto nisam probao ni jednu igru tako da igram. Sada mi je cilj da se probijem do manastira i ako uspem do summon goblin skeleton rune... Igracu nekromanserom.

edit:
Nisam nista verifikovao tamo na WoG forumu, ovo igram zbog sebe iz ciste zabave i radoznalosti. Izabrao sa G2 NoTR jer mislim da ga znam bolje od ostalih delova, a i najbolji je imo.

Poslednja izmena:
Jel znas foru da nabiflas pare u Korinisu?
Ono kada se zaposlis kod Harada, izlemas onog drugog kovaca koji je malo nanize, pokupis mu gvozdje, sacekas da ustane i nastavi rad na nakovnju ili za mehom, pritom sa "crtom" hp-a pa ga mlatnes opet, jednim udarcem i, voila, lik ima jos 2 gvozdja. Postupak moze da se ponavlja u neogled... :D
To mi je uvek bilo prvo sto sam radio, pogotovo sto sam sam izvalio foru, jos iz prvog dela sa kovacem u Old campu :)
Naravno, prethodno je pod obavezno malo opremanje i bar 4ti, 5ti nivo.
I uvek mi je bio trip da odradim sto vise misija u svim kampovima a bez da izaberem stranu - vise expa i mucenja u pocetku ali zato posle bude boza. Neretko sam bio i oko 15tog nivoa kada sam pristupao nekoj od strana.
Pretpostavljam da u manastir umes da upadnes i bez da placas i dajes ovcu? Jes da nema nesto posebno loot-a ali opet...

... pa planirao sam sa Inos statuom da udjem u manastir.
Znam to za zlato i za exp od skeleton magova, ali nije fora da eksploatisem... to mi je kao varanje, a jedno od HC pravila je:
#5 DO NOT CHEAT, THIS IS FOR FUN ONLY.

Poslednja izmena:
Hmmm... sa inos statuom? Onda znas nesto sto ja ne znam :)
Ja sam ulazio u manastir,bez da im se pridruzujem,seljackom varijantom,preskakanjem zida :)
Ne znam koja je fora sa statuom?
Exploit sa magovima nisam hteo da koristim zato sto mnpgo vise smara nego ovaj za pare... Ovde iznakujem 15-20maceva i miran sam jer ostatak para u nastavku igre mi podmiruje loot. Pocetak je najkriticniji :)

Btw dokle si stigao sad?

...danas nisam imao vremena za ozbiljno igranje :(. Ono sto sam sinoc poceo i odigrao i to je to za sada... Mislio sam na onu malu statuicu Inosa koju pokupis od mrtvog goblina, neki od magova je pricao da je opljackan ili tako nesto, pa tu statuicu mozes da ponudis na ulazu u manastir i postanes novice... ne moras da vuglis ovcu ili da placas.

...danas nisam imao vremena za ozbiljno igranje :(. Ono sto sam sinoc poceo i odigrao i to je to za sada... Mislio sam na onu malu statuicu Inosa koju pokupis od mrtvog goblina, neki od magova je pricao da je opljackan ili tako nesto, pa tu statuicu mozes da ponudis na ulazu u manastir i postanes novice... ne moras da vuglis ovcu ili da placas.

G2 nisam igrao jedno 4-5 godina, pa me mozda secanje vara, ali sam prilicno siguran da sam ja u manastir ulazio preko zidica penjanjem. Jedino sto se ne secam da li na taj nacin mozes postati novice.

Inace razmisljam se ozbiljno da i ja pokusam taj hard core prelazak, samo se plasim da sam u manjku sa vremenom :)

Ma znam znam na koju statuicu mislis ali nisam znao za foru :/
Mora da je to ubaceno u NotR? Njega sam manje igrao od vanile... Btw ta statuica se nalazi i na onom udaljenom ostrvu ako se ne varam, iza onih siljaka koje ako ne iskljucis na neku od baklji pre nego udjes, posle mozes vrlo tesko da preskocis :)

@Nothingman tako je, preko zidica ali ne mozes biti novice, mozes samo da im ispraznis chestove i kupis par stvari kod onog lika sto pravi vino.

Poslednja izmena:
..mislim da ne mozes u novice ako preskocis zid. Za statuicu cu da iskoristim Grega da mi pobije gobline... ovo na ostrvu mi je jako riskantno za pocetak.

Na ostrvu provereno imas "samo" tri lizarda, pa, ako mozes/umes da se izboris s njima, cepaj.

pa jedino da iskoristim neku od jacih transformacija na ostrvu, jer necu da se pouzdam na reflekse u HC-u... Igracu vise ziceraski na sigurno i sa distance, zato sam se i odlucio za nekromansera. Ice block i somonovanje, ali prvo da savladam koji krug magije.

Poslednja izmena:
Hm, cek, kad kazes "odlucio za nekromansera", podrazumevas da ces LP da ulazes u manu i circles of magic ali prvenstveno summon rune ili sta? Tesko da mozes da izaberes tezi put za prva tri chaptera :d
Doduse, str i macevi su za ovaj mod too risky, slazem se.

Vrh Dno