Šta je novo?

Gospodar prstenova ... The Lord of the Rings ???

max nismo te pitali za plavushicu nego za film.govori ! ;)

Gledah (aorist) sinoc.

Do oIo ...

Kao fan odgovorno tvrdim da je jedan od naj... filmova u zadnje vreme (cirka od SW Episode I). Ima manjih odstupanja od knige, ali nije strasno; s obzirom da film traje tri sata (i da je samo prva trecina knjige) ima sta da se gleda i ja sam vrlo zadovoljan ;)

Da, evo i ja da potvrdim da je film fenomenalan... Malo je reci fenomenalan... Gluma, spektakl, kostimi, efekti na kub (toliko su realisticni da nekada pomislim da su pravili umanjena rusenja (stepenica ili oni kipovi izmedju kojih plove camcima npr.) a u stvari je animacija... Na kipovima se vide pukotine, erozija, prljavstina od ptica... Neverovatno...

A u filmu se moze videti nesto sto nije vidjeno ni u jednom filmu do sada....

Ma sve je to ok,ALI Matrix rulzzzz :D.Bice lepo odgledati Gospodare na DVD-u.I meni se cini po insertima da je film strawa.E da moram josh nesto da kazem,a to je da PREZIREM ovu frku oko PREGLUPOG Heri Potera uffffffff.Kako me nervira to sra*e.Bash me nervira - evo skocio mi pritisak :D

Amon_Ra je napisao(la):
Ma sve je to ok,ALI Matrix rulzzzz :D.Bice lepo odgledati Gospodare na DVD-u.I meni se cini po insertima da je film strawa.E da moram josh nesto da kazem,a to je da PREZIREM ovu frku oko PREGLUPOG Heri Potera uffffffff.Kako me nervira to sra*e.Bash me nervira - evo skocio mi pritisak :D

ti kao da nisi pročitao knjigu Gospodar Prstenova, kao ni Hobit-a a ni Silmarilion...jednostavno, Matrix ne može ni da se uporedi, a kamoli da ima bilo šta bolje od Tolkinove fantazije...taj Matrix jeste super film sto se tiče efekata, ali čim glumi Kianu Rivs (ili kako se već piše) od tog filma nema ništa...
upoređuješ bed-time story sa legendom...
P.S pročitajte Silmarilion, to bi trebalo da bude obavezna literatura u skolici...
poy :p

A ti kao da si na forum dosao juce i blage veze nemash sta znace ovi smajliji.Znam da je film povezan sa tom Tolkinovom bajkom i samo sam se nasalio jer su mi Matrix i Dve Cadjave Dvocevke jedni od najboljih filmova koje sam gledao.I nema uopste potrebe da se toliko zarish.opusteno....opusteno...:cool:

Da kazem da se u gradu pojavio i na DVD-u sa prevodom.

!

A svi vi(byMax, DamjanMX) se plasite da kazete da vas je u Takvud vodio Joey Jo Jo Junior Shabadoo B....tj. Ja.
FX

Hehe...salim se. Ma film je inace HAOS i stvarno je jedan od najboljih koje sam gledao...

A sto se tice plavuse, mogu da vam nadjem telefon...nije problem:).

Jan

Re: !

Jan je napisao(la):
A svi vi(byMax, DamjanMX) se plasite da kazete da vas je u Takvud vodio Joey Jo Jo Junior Shabadoo B....tj. Ja.
FX

Hehe...salim se. Ma film je inace HAOS i stvarno je jedan od najboljih koje sam gledao...

A sto se tice plavuse, mogu da vam nadjem telefon...nije problem:).

Jan
Daj meni telefon, oni su gledali film, dosta im je :D

telefon telefon telefon....!!!!!!!!!

Gledao sam LOTTR ponovo i utisak mi je jos bolji.

Obozavao sam nekoliko filmova i neki su stvarno bili fenomenalni, ali jednostavno nakon LOTTR mora im se reci "decko, izvini ..." :D

Odlican casting, scenografija, maske & kostimi ... pogledajte samo u odjavnoj roli koliko imaju strucnjaka koji su pravili oruzije ili koliko ima stolara, na primer. Animacija i cpu obrada su skoro transparentne, stvarno mudro odradjene. Takvi delovi su namesteni u sred brzih radnji, tako da ili ne stignes da ih primetis ili ti paznju odvuce nesto drugo; smenjuje makete i animaciju non-stop, a njihovo stapanje je odradjeno najprofesionalnije sto moze.

Ekranizacija dostojna knjige - ubedljivo jedan od najboljih filmova svih vremena.

P.S.
Video sam u istom bioskopu plakat za Star Wars Episode 2 :D

Cuvam se za predpremijeru , mada sam odavno imao i divX i dvd u rukama, ali i nekako odoleo, rekoh da ne kvarim onaj bioskop filing :) , nego uh dobro je pa dajete pozitivne utiske , ja sam se uzentao da ce ga uropastiti....

p.s. hari poter, hm ne znam zasto se svi pale da je u pitanju otkrovenje....meni je bio bolji oliver tvist :)

Ma gledao sam i Harija Potera sad skoro, ali ova dva filma jednostavno nisu za poredjenje, jer nisu ista klasa.

Hari Poter je komercijalna ekranizacija decijeg hita - dakle, vec samim tim ima ciljnu publiku, a i moralo se pozuriti sa snimanjem dok su knjige na vrhuncu popularnosti (nakon 4-tog dela). Film je odradjen cisto i rutinski. Jedina ocigledna greska je gluma glavnog glumca - klinac jednostavno ne ume da barata mimikom lica i tacka. Hari Poter je bio otkrovenje i za matoriju publiku tek zadnjom i najobimnijom knjigom koja pomalo prestaje da bude decija knjiga - videcemo film (tek za koju godinu, doduse).

LOTTR je, sa druge strane, legenda preko pola veka i bas zbog toga nije niko hteo da snima film do sada da se ne bi obrukao. Dakle, delo je cekalo razvoj filmske industrije i dovoljno hrabar tim. Nikakva euforija pred film nije bila potrebna (kao za H.P.-a) jer su svi znali o cemu se radi. Postoje samo manja, skoro neznatna odstupanja od knjige. Film jednostavno mora da se gleda na velikom platnu, sa odlicnim surround ozvucenjem - moraju da ti zadrhte bubrezi kada se sudare vojske na bojnom polju (i kada cekas Isildurovo odsecanje Sauronovog prsta sa The One). Ekstremno dobra i brza akcija - toliko ljudi na bojnom polju nisam video maltene od Ben Hura :D - jedva cekam da vidim bitke ispred Minas Tiritha i rusenje moci Isengarda.

BTTF

Dobro, jeli neko napokon gledao Lord Of The Rings ?
Onda, interesuje me taj serijal Back To The Future... nisam gledao. Da li ima da se nadje kod nas na DivX-u..... ?
Pa bih molio 'poznavaoce' doticne trilogije da kazu nesto vise o ovome... Sta je to, neki Sci-Fi? (moj omiljeni zanr) Na koliko CD-ova ide?

Thanx ....
(D) :wave; :)

BTTF-a nazalost nema legalno na DVD-u ni na DivX-u... ali ako neko ima AIW, i VCR - donecu mu originalne VHS kasete pa mozemo da ih sprzimo na CD...

The Matrix has YOU...

Ji 4Tze je napisao(la):
ti kao da nisi pročitao knjigu Gospodar Prstenova, kao ni Hobit-a a ni Silmarilion...jednostavno, Matrix ne može ni da se uporedi, a kamoli da ima bilo šta bolje od Tolkinove fantazije...taj Matrix jeste super film sto se tiče efekata, ali čim glumi Kianu Rivs (ili kako se već piše) od tog filma nema ništa...
upoređuješ bed-time story sa legendom...
P.S pročitajte Silmarilion, to bi trebalo da bude obavezna literatura u skolici...
poy :p

Nemoj ti tako o Matrix-u! ctp; ctp; ctp; :D
Za mene je to fenomen od filma. Vecina ljudi ga odbije iz prve i kaze da je shit jer ga ne shvataju na pravi nacin..... U taj film je utkano savremeno shvatanje filozofske misli....;)
Potrebno je vise puta da se odgleda... Svaki put nesto novo provalis i iznenadis se.... Ja sam ga odgledao xx puta....

Pozdrav.
P.S. Slazem se da je Tolkin fenomenalan pisac... a Lord Of The RIngs je zaista remek delo iako ga nisam (jos) gledao.......

:wave;

Re: The Matrix has YOU...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Vecina ljudi ga odbije iz prve i kaze da je shit jer ga ne shvataju na pravi nacin..... U taj film je utkano savremeno shvatanje filozofske misli....;)
Potrebno je vise puta da se odgleda... Svaki put nesto novo provalis i iznenadis se.... Ja sam ga odgledao xx puta....

Nijedan, ali bas nijedan film sa toliko 'revolucionarnih' efekata ne moze da sadrzi iole ozbiljniju pricu, a kamoli 'savremeno shvatanje filozofske misli', jer efekti 'pojedu' celu radnju...to je samo jos jedna od gomilu napaljenih ...He_Is_The_Only_One... pricica i stvarno je dalekooo od bilo kakve filozofije...
za mene je to pre 'bolest savremenog drustva' ...
poz

Re: Re: The Matrix has YOU...

Ji 4Tze je napisao(la):
Nijedan, ali bas nijedan film sa toliko 'revolucionarnih' efekata ne moze da sadrzi iole ozbiljniju pricu, a kamoli 'savremeno shvatanje filozofske misli', jer efekti 'pojedu' celu radnju...to je samo jos jedna od gomilu napaljenih ...He_Is_The_Only_One... pricica i stvarno je dalekooo od bilo kakve filozofije...
poz

EXACTLY!
[da ne pominjemo scenu u kojoj Kianu u poziciji gde su svi zaginuli prezivi jer, jel`te njega ONA voli...i on NE SME umreti....vomit...]

Re: Re: The Matrix has YOU...

Ji 4Tze je napisao(la):
poz

O ukusima ne vredi raspravljati....
Kako kazu.... It's a free country!
P.S. da ne zapocinjemo sada polemiku oko Matrixa jer ipak je ovo thread vezan za Lord Of The Rings.....
;)

Aj da shvatim shto se klincima svidja LOTR, ali bre ovi matori ;))
Ne znam shta ima u tim patuljcima i veshticama i kao neki charobnjak i to :) pa to je bilo interesantno kad smo imali 10 godina :)

btw, shto se tiche Matrixa, to jeste vishe od filma,i nisu samo efekti ko shto se ovde pricha....Recimo, ni jedna scena u bilo kom filmu me nije onako iznenadila, kao ona gde Keanu ustaje u onoj kapsuli posle plave pilule...Pa recimo karate, koji je savrsheno uklopljen u radnju i ideju filma.....potpuno novi zanr, a ne samo josh jedan holivudski film.....zalite se na efekte u matrixu, a LOTR pun efekata i nikom nishta ;)

Matrix i ja smo zavrsili onoga trenutka kada onaj badza sa brkovima kaze:" Jednocelijski protein" :D

Jedino revolucionarno u Matrixu je rezija, odnosno efekti.

E sad sto se LOTR-a tice, mozda je on za decu, ali jedno je sigurno, pokrenuo je nesto sto se zove FRP i to nesto danas okuplja na stotine hilada ljudi, kao i Hari Poter :D

Evo ga izlete Driver - taman da kazem "evo ga jos jedan koji je odrastao na Brus Liju i citao Bleka stenu pre spavanja do 28-me godine" :D

Radi se o sledecem: zadnjih x godina kreativnom svetu je jednostavno isparila masta i slabo da se neke stvari mogu uopste nazvati kreativnim. U muzici dobar album treba traziti lupom, a isto vazi i za filmove - u zadnje vreme samo se rade obrade, remixi ideja i vladaju efekti i to je to. Filmovi su izrazito plitki po prici i zapletu, a prodaju ih samo racunarski efekti i ucesce glumaca koje drzi stara slava (od armagedona, godzile, pa nadalje). Klasicni su zapleti gde maltene celo covecanstvo strada, pa se pojavljuje ON, lose obucen i jos losije obrijan, spasava svet, jer ima specijalnu sposobnost koju mu daju njegovi dupli Y hromozomi. Sa druge strane su placip*cni filmovi o ruskim pesnicima koji se zaljubljuju u strankinje ili o brodovima za koje znamo da ce potonuti, ali "da ipak otpratimo romansu". U takvoj ocajnoj konkurenciji, Matrix je nesto iskocio idejom koju jos niko nije koristio i efektima koje drugi nisu do tada imali, a cista je zasluga rezisera sto je imao originalne ideje za snimanje scena - i to je to sto ga izdize iz pokisle konkurencije. Plus je nama zadrtim racunardzijama dobar, jer se dosta racunari proplicu kroz temu . Da se radilo o filatelistima i da je malo jaca konkurencija filmova, siguran sam da se ne bi mnogo zadrzavali na njemu. Sto se tice ideje, zapleta i heroja koji "zavrsava stvar", cak mi je bolje legao Veliki Lebovski, film o najvecem kuleru svih vremena.

Ta losa konkurencija je glavni razlog da se ljudi gube kod filmova kao sto je npr Lincov Malholand Drajv (iako mislim da je i on samo obrada njegovog Lost Hajveja), jer su navikli da vec nakon 10 minuta vidis ko su dobri, a ko losi momci, i znajuci da ce dobri sigurno da pobede, samo se ocekuje da vidimo kakvim ce ga zavrsnim udarcem dovrsiti nakon 9234572309845702 ispaljenih metaka. Za jednog americkog tinejdzera sasvim dovoljno (i stimulativno da to ponovi u ponedeljak u svojoj gimnaziji).

Elem, LOTR nije (samo) za decu, drajveru, sto ocigledno znaci da ga nisi gledao, a jos manje procitao knjigu (mozda trailer i to je to). LOTR je jedna u seriji knjiga koja je malo dublja i opsirnija od scenarija matrixa (koji se meni tehnicki dopao, da se razumemo) i u nekim zemljama je film zabranjen za decu (verovao ili ne), za razliku od Potera koji je tipicno klinacki film. U stvari, sta se i ja sad upinjem, pricacemo kad ga i vi odgledate ;)

Ne dirajte Matrix, to je vec postala prava legenda.Iako driver retko kada kaze nesto normalno i pametno - ovde ga podrzavam;)

Lord of the rings Rulez

Prvo, sto se tice pitanja; Ne, Gospodara prstenova jos nema niti na Divx-u niti na Dvd-u, i ko kod tvrdi da ga je gledao kod nas, slobodno tvrdim da LAZE. Sto se tice uporedjivanja Matrixa i Gospodara prstenova, ta dva filma nemogu da se porede.
Ukratko: Gospodar prstenova je MNOGO bolji
Toliko od mene

driver je napisao(la):
Aj da shvatim shto se klincima svidja LOTR, ali bre ovi matori ;))
Ne znam shta ima u tim patuljcima i veshticama i kao neki charobnjak i to :) pa to je bilo interesantno kad smo imali 10 godina :)

Ovde se delimicno slazem sa tobom.Inace,ja nisam citao knjigu,ali znam dosta onih koji su je procitali,i vecini se dopala.Definitivno Tolkin nije za klince,zbog svoje kompleksnosti.Ali nije ni za svakog,jer neke stvari umeju da nerviraju.Za carobnjake,patuljke i vestice se u potpunosti slazem da su klinacki motivi,jedino je to Tolkin(i drugi) malo "doterao" za siri auditorijum.

[btw, shto se tiche Matrixa, to jeste vishe od filma,i nisu samo efekti ko shto se ovde pricha....Recimo, ni jedna scena u bilo kom filmu me nije onako iznenadila, kao ona gde Keanu ustaje u onoj kapsuli posle plave pilule...Pa recimo karate, koji je savrsheno uklopljen u radnju i ideju filma.....potpuno novi zanr, a ne samo josh jedan holivudski film.....zalite se na efekte u matrixu, a LOTR pun efekata i nikom nishta ;)

Za ovo se defintivno slazem.Neko kaze da efekti kvare film,a oba filma obiluju efektima.Inace,iz trejlera sam video da film ne treba gledati,jer gluma,glumacka ekipa i kostimi su blago reci ocaj(za kostime i glumce su vec mnogi komentarisali na klanrurovom forumu).Takodje kazu da su the only one fore sr**je,pa i u vecini slucajeva jesu,ali to se i ipoljava u ovom filmu(bar prema trejleru).On,onako zgoljav,sa jos losijim prijateljima pobedjuje mnogobrojniju armiju zlih sila ciji je nivo inteligencije kao kod sedmogodisnjeg deteta(ma,smesno). Kao i u vecini filmova i ovaj obiluje standardnom semom:Losi su glupi,u jednom trenutku su u prednosti,da bi pri samom kraju jedan ili manja grupa pozitivaca okrenula tok u njihovu korist.

Mala ispravka Pocetnice, posto nisi citao knjigu ni gledao film: oni sa svojom grupom se ne bore protiv mnogobrojinije armije zlih sila. Oni se skrivaju i provlace debelim obilaznicama da bi stigli duboko u pozadinu zlog i mrskog neprijatelja (pocecu ja kao nekad na dnevniku RTSa :D) Borba protiv armije zlih sledi delomicno u drugom filmu i finalna u trecem filmu, gde se bore ogromne armije medjusobno. I zli ovde nisu nimalo glupi. Mozda je glup obican vojnik u 'zloj' armiji, a opet - zato i jeste samo vojnik, to je pravilo svuda, pa i kod dobrih ;)
Kostimi i ostalo je u filmu, naprotiv, odlicno odradjeno; kada pogledas odjavnu rolu, primetices impresivne liste stolara koji su radili scenografiju, kostimografa, strucnjaka za izradu oruzija, itd. Dakle, ne jedan covek ili par ljudi koji bi to mozda uradili ofrlje - sve te liste su prilicno dugacke.
Sto se tice glumacke postavke, ona uopste nije za zanemarivanje. Vidjao sam i mnogo impresivnije, pa je film ispadao truba (npr Sfera). Gluma je sasvim OK.
Film ima jednu ogranicavajucu okolnost - to je ekranizacija knjige i nema puno svrljanja okolo. Uostalom, mislio sam da je citanje ove knjige stvar opste kulture.

Veca opaska je upucena na kraju mog prethodnog threada, nemojte zakljucivati o filmu pre nego sto ga pogledate, a pogotovo ne samo na osnovu trailera -> reklame su reklame, a i ne ocenjujemo kakva je koja riba prema kolima u kojima se vozi, zar ne ? :D

Kazem, kakvi su ostali filmovi u zadnje vreme, Matrix sam drzao relativno visoko sa ocenama, ali ... vremena se menjaju i dolaze bolje stvari kad-tad.

silverglider je napisao(la):
Mala ispravka Pocetnice, posto nisi citao knjigu ni gledao film: oni sa svojom grupom se ne bore protiv mnogobrojinije armije zlih sila. Oni se skrivaju i provlace debelim obilaznicama da bi stigli duboko u pozadinu zlog i mrskog neprijatelja (pocecu ja kao nekad na dnevniku RTSa :D) Borba protiv armije zlih sledi delomicno u drugom filmu i finalna u trecem filmu, gde se bore ogromne armije medjusobno. I zli ovde nisu nimalo glupi. Mozda je glup obican vojnik u 'zloj' armiji, a opet - zato i jeste samo vojnik, to je pravilo svuda, pa i kod dobrih ;)
Ovo je bila opaska tek radi reda.

Veca opaska je upucena na kraju mog prethodnog threada, nemojte zakljucivati o filmu pre nego sto ga pogledate, a pogotovo ne samo na osnovu trailera -> reklame su reklame, a i ne ocenjujemo kakva je koja riba prema kolima u kojima se vozi, zar ne ? :D

Ok,priznajem gresku,ipak sam zakljucivao na osnovu trejlera.Mozda cu ga gledati na divx-u,i ako promenim misljenje gledacu ga i u bioskopu.

Nazad
Vrh Dno