Mala ispravka Pocetnice, posto nisi citao knjigu ni gledao film: oni sa svojom grupom se ne bore protiv mnogobrojinije armije zlih sila. Oni se skrivaju i provlace debelim obilaznicama da bi stigli duboko u pozadinu zlog i mrskog neprijatelja (pocecu ja kao nekad na dnevniku RTSa
) Borba protiv armije zlih sledi delomicno u drugom filmu i finalna u trecem filmu, gde se bore ogromne armije medjusobno. I zli ovde nisu nimalo glupi. Mozda je glup obican vojnik u 'zloj' armiji, a opet - zato i jeste samo vojnik, to je pravilo svuda, pa i kod dobrih 
Ovakva pricha generalno moze da bude interesantna, ali cu se pre odluchiti za Rimljane (Gladiator), nego za neke patuljke i kreature kojima DNK bash i nije najsredjeniji

Ponavljam, to su bajke za mladje, a ne za nas "matore"
Kostimi i ostalo je u filmu, naprotiv, odlicno odradjeno; kada pogledas odjavnu rolu, primetices impresivne liste stolara koji su radili scenografiju, kostimografa, strucnjaka za izradu oruzija, itd. Dakle, ne jedan covek ili par ljudi koji bi to mozda uradili ofrlje - sve te liste su prilicno dugacke.
Opet ce da se vratim na Gladiatora...Mislim da je ipak teze uraditi kostime i scenografiju za neshto shto je postojalo (iako mi to svojim ochima nismo videli), nego za neki izmishljeni svet, koji moze biti onakav kakvog vidi scenograf/reziser...A drugi primer je recimo Titanic, koji je po meni olichno uradjen sa te strane, iako se mnogima ne svidja i zovu ga holivudski "shit"...
Sto se tice glumacke postavke, ona uopste nije za zanemarivanje. Vidjao sam i mnogo impresivnije, pa je film ispadao truba (npr Sfera). Gluma je sasvim OK.
Film ima jednu ogranicavajucu okolnost - to je ekranizacija knjige i nema puno svrljanja okolo. Uostalom, mislio sam da je citanje ove knjige stvar opste kulture.
Glumachka postava uopshte nije toliko bitna, pogotovo kad je pricha ovakva, gde niko na sebe ne lichi
Veca opaska je upucena na kraju mog prethodnog threada, nemojte zakljucivati o filmu pre nego sto ga pogledate, a pogotovo ne samo na osnovu trailera -> reklame su reklame, a i ne ocenjujemo kakva je koja riba prema kolima u kojima se vozi, zar ne ? 
Ja ne ocenjujem film prema traileru, nego prema radnji, tako da recimo necu ni pomishljati da gledam film koji je u zanru neke ljubavne drame recimo, jer znam da mi se to ne svidja (a i nije za mushki svet

)...
zna se koja vrsta filma (ili bilo chega) je za koji uzrast, i mogu samo da prosipaju one fore od 7-77 (ko u politikinom zabavniku

)
Kazem, kakvi su ostali filmovi u zadnje vreme, Matrix sam drzao relativno visoko sa ocenama, ali ... vremena se menjaju i dolaze bolje stvari kad-tad.
Matrix na kraju i ne moze da se poredi sa ovim filmom jer je chak i pored onih "nebuloznih" vratolomija realniji od ovog LOTRa

Matrix se moze desiti u "nekom" sluchaju, a LOTR nikako

))