Šta je novo?

Gorela ati 6970 sama od sebe u radu. Garancija !!!

Kako drugacije da objasnis kratak spoj nego da je kartica polivena ??? ;-)

Mene su iznenadili momci iz GA oko zamene ploce iz potpisa za B3 reviziju, poslali mi novu, sacekali par dana pa mi ponovo poslali brzu postu da vratim staru plocu :) Genijalci

samo jedno pitanje... da ne bude da je proslo nezapazeno.. nisi napisao da li za CPU koristis vazdusno ili vodeno hladjenje? da ne lezi u tom grmu mozda zec, a?

;)

Cuti bre, jos nije uzeo novu kartu :d...

Kakve su sad to price o 300$ i uzmi ovo ili ono doplati za ovo ili ono sacekaj....Smesno.Savet:ako ti je Gigabyte Tajvan priznao garanciju treba da dobijes 6970 windforce za zamenu,a ne da ti racunaju 300$,prebacuju u evro pa da doplacujes za istu kartu.Vrednost koju ti priznaju od 300$ je bitna jedino ako ti ne zelis istu kartu nego neku drugu ili ako je tvoja karta EOL pa vise nemoze da se dodje kroz distributerske kanale do iste.Ako si ti zadovoljan performansama 6970 i odgovara ti da ponovo "odrizikujes" sa istom kartom,MORAJU da ti je daju po svim zakonima i drzavnim i poslovnim i moralnim

Odakle ti ideja da čovek koristi vodeno? Nije ti ni odgovorio a već si počele da ti rade pljuvačne žlezde.
A prevara uvoznika sa nađeni su tragovi vode je standardna fora za izbegavanje garancije, koja je u zadnjih godinu dana postala toliko česta da je to degutantno. Svi plivaju sa mobilnim telefonima i zalivaju televizore i kućišta vodom kao da su cveće.

a sta ako nemaju na zalihama vise 6970? sta ako su sve resurse bacili na stancovanje novih grafickih kartica iz 7xxx linije, pa im 6xxx vise nije interesantan?

a sta ako nemaju na zalihama vise 6970? sta ako su sve resurse bacili na stancovanje novih grafickih kartica iz 7xxx linije, pa im 6xxx vise nije interesantan?
Sto u ovom momentu nije slucaj,i bas zbog toga treba da reaguje brzo i zatrazi da mu nabave istu kartu,da ne bi dosao u situaciju da za onih 300$ dobije neku slabije klase sledece generacije.A i performanse bi trebale da se gledaju,znaju oni vrlo dobro da je covek kad je kupovao karticu odabrao najjace single chip resenje od amd-a u tom momentu,tako da u slucaju da se grbave da sad vise nemaju 6970,moze sa im zatrazi ekvivalent,a to je zna se trenutno 7970 ;).Zvuci malo nerealno ali sud boli uvo koliko su skocile performanse i cene zadnjih godinu dana,ekvivalent u seriji proizvoda je taj

Sto u ovom momentu nije slucaj,i bas zbog toga treba da reaguje brzo i zatrazi da mu nabave istu kartu,da ne bi dosao u situaciju da za onih 300$ dobije neku slabije klase sledece generacije.A i performanse bi trebale da se gledaju,znaju oni vrlo dobro da je covek kad je kupovao karticu odabrao najjace single chip resenje od amd-a u tom momentu,tako da u slucaju da se grbave da sad vise nemaju 6970,moze sa im zatrazi ekvivalent,a to je zna se trenutno 7970 ;).Zvuci malo nerealno ali sud boli uvo koliko su skocile performanse i cene zadnjih godinu dana,ekvivalent u seriji proizvoda je taj

Zakon o zastiti potrosaca tretira trgovca od koga je proizvod kupljen kao onoga ko treba da odgovori na zahtev za otklanjanje nesaobraznosti robe. Dakle, primarna odgovornost za saobraznost robe je na prodavnici gde je proizvod kupljen, posto potrosac sklapa ugovor o prodaji sa njima, a ne sa uvoznikom.

Garancija nije isto sto i nesaobraznost robe. Garancija je dodatno osiguranje za potrosaca, i u tom smislu je uvoznik, kao davalac garancije, sledeci po redu odgovoran za ispravnost proizvoda, kada se potrosac pozove na garanciju.

U ovom slucaju, i sto se Zakona tice, odgovorni za otklanjanje neispravnosti su trgovac (ugovor o prodaji) i uvoznik (kao davalac garancije).

Gigabyte, kome se naknadno obratio, mu je izasao u susret. Ne zato sto su morali, vec zato sto su ozbiljna i velika internacionalna kompanija koja brine o svom imidzu i odnosu sa klijentima. Isto toliko su mogli da ga odbiju i upute na trgovca ili davaoca garancije, i nikakav sud mu tu ne bi pomogao osim ako ne mislis da na nasem sudu tuzi Gigabyte.

Takodje, Zakon o zastiti potrosaca, clan 54. (Pravne posledice nesaobraznosti) jasno kaze da potrosac moze da bira da mu se nesaobraznost otkloni popravkom ili zamenom.

MEDJUTIM, on ne moze da zahteva zamenu, ukoliko takva zamena pretstavlja nesrazmerno opterecenje za trgovca - sto znaci da bi zamena stvorila preterane troskove za trgovca, imajuci u vidu:

1. Vrednost robe da je saobrazna ugovoru;
2. Znacaj saobraznosti;
3. Da li se saobraznost moze otkloniti bez znacajnih neugonosti za potrosaca.

Jednostavno nije tacno da potrosac moze da zahteva 7970 u ovom slucaju, iz razloga sto bi to stvorilo preterane troskove za trgovca, u poredjenju sa umanjenjem cene (tj da mu daju popust na drugu robu) ili raskidom ugovora (da mu vrate pare), a u odnosu na vrednost koju bi reklamiran proizvod imao da je ispravan.

Poslednja izmena:
Vidim da su neki postovi obrisani.
BTW koristim vazušno hlađenje.
Samo mi nije jasan wolf sa njegovim obrisanim postom koji sam ja citirao i koji je takođe obrisan.
Kao što sam napisao u mom obrisanom postu ako želi poslaću foto.

obrisali su postove koji su offtopic i koji pokrecu ljude na svadju..
nije ni cudo, kad odmah ulecu pojedinci sa uvredama i provokacijama
ja nisam brisao nista, zato sto i ne mogu... zakljuci sam ostalo :)

ja ostajem pri svom stavu, samo sto ga necu ponovo napisati... zelim ti srecu u povracaju novca i/ili kartice (ti najbolje znas sta je tacno bilo)
i tako.... stavio bih tacku na ovu temu :)

Vidim da su neki postovi obrisani.
BTW koristim vazušno hlađenje.
Samo mi nije jasan wolf sa njegovim obrisanim postom koji sam ja citirao i koji je takođe obrisan.
Kao što sam napisao u mom obrisanom postu ako želi poslaću foto.

Nezelim da me bilo ko shvati pogresno,nisam rekao da treba da trazi 7970 vec 6970 jer je vrlo lako dobavljiva i da se ne baca u dodatni trosak ukoliko je bio zadovoljan performansama iste.Inace ja sam uspeo za svog klienta da dobijem zamenu 9800gx2 za 295gt jer je to posle dve godine bila adekvatna zamena u lineap-u , jedna NS firma je u pitanju i xfx kartica.Kartica je placena 560e,a 295 je bio u momentu zamene oko 400e tako da nije bilo nekih problema i grbavljenja,svi su bili korektni i smatram da je to realno,jer nemoze se ostaviti covek na cedilu ako je resio da plati premium cenu u nekom momentu,a garanciju je imao redovno.

Čuo sam se i dogovorio da sačekam 670 da se pojavi (reče 7-10 dana), pa ako je cena ok uzimam nju.

670 odlicna karta

Nek te dobro i dugo sluzi.Koliko si doplatio na kraju?

Uzeo sam 670 :)
Doplatio oko 95e, i veoma sam zadovoljan. Moram jos reći da su momci iz bili maksimalno korektni i dali mi karticu po nabavnoj ceni.
Evo računice: 300$=225E + 95(doplata) = 320e, u njihovoj maloprodaji je bila 45k dinara.

Vise uzimaju oni nego nv i kooperanti :d...

Ako je vec level 2, onda da se ubacim i ja da ne mogu da verujem kakav je ono izvestaj sa servisa! Mislim da bih im sve polupao tamo kad bih ono video! Lepo rece neko- kad ne znaju sta ce, oni ubace vodu u kombinaciju. Nosim kuciste u kadu dok se kupam, to mu prija.

sta radite vi na lvl 2 ja vec na lvl 3 :d

7950 gorela u plamenu :D

malo da ozivim temu sa slichnim iskustvom i slichnom kartom.

u ponedeljak nosim uvozniku pa cemo da vidimo shta ce da bude.

u pitanju je Gigabyte 7950 Windforce V2.
Druga karta koja je bila na toj mashini je nacheta takodjer.
napajanje corsair HX650W sa 4 pciex konektora
bios je fleshnut onaj sa 1.09v umesto 1.25v josh u junu.
serijski brojevi su jedan do drugog, kontam da je u pitanju losha serija i da cu uspeti sa reklamacijom...nadam se :)

Prilozi

• photo_1382012238115_resize.jpg
    photo_1382012238115_resize.jpg
    860.1 KB · Pregleda: 251
  • photo_1382012287175_resize.jpg
    photo_1382012287175_resize.jpg
    915.6 KB · Pregleda: 219
Poslednja izmena:
Ko da si je upaljacem przia :d
Si bio u kuci kad se to dogodilo ?

pa da, ili to ili je karta "polivana" :D

to mi je makina od devojke, nikog nije bilo u kuci ali je zamoljen njen rodjak da vidi shta je sa makinom jer sam preko sajta video da ne radi.
dechko kad je video, kaze da je varnichilo i gorelo....uplashio se i iskljuchio na prekidach...sreca pa nishta drugo nije zahvatio plamen.

Nazad
Vrh Dno