Šta je novo?

Gorela ati 6970 sama od sebe u radu. Garancija !!!

Ako je DL uvoznik pozdravi se sa RMA... uvek nađu način da odbiju istu

Ako je DL uvoznik pozdravi se sa RMA... uvek nađu način da odbiju istu

pa dobro, ako je pokretash teme uspeo da preko GA kancelarije ipak uradi neshto iako je i u njegovom sluchaju DL uvoznik, pokushacu i ja isto to, pogotovo jer sam ubedjen da nije nishta drugo dovelo do njihovog oshtecenja,
i pogotovo shto znam nekoliko drugih ljudi sa istim sluchajem...tako da verovatno su losha serija ili losh dizajn u startu samom...uvek smo govorili kako su najtoplije i kako se usijava naponska....
ali ***, u momentu nije bila ni jedna druga da se uzme.
imao sam svojevremeno i 7970 sa istim pcb-om pa mi se nije svidjalo shto je toplija nego shto bi trebalo.

Slažem se, ti skroz u pravu... ali žalosno je što moraš preko GA kancelarije da ostvaruješ svoja prava. A DL servis je katastrofa, pre par meseci drug pazari nove komponente konkertno neku GB B75 ploču, s namerom da koristi integrušu iz cpu-a. I ploča brlja najstrašnije od samog početka, naravno pošalje je i dobije lepo odbijenicu od strane dotičnih da je oštećen pci-ex. Naravno odlepio je haos, jer nije kreeten, uostalom nije ni ubadao grafu s nameron da koristi int. gpu. I kad se ploča vratila iz DL naravno odma smo pogledali kad ono stvarno oštećen pci-ex. Samo mi nije jasno kako je to moguće, kao prvo drug nije ubadao nikakvu grafu, kao drugo nije nespretan jer godinama sam sklapa svoj komp i održava isti. Tako da eto neko iskustvo koje ja znam. Mislim svaka firma ima putera na glavi, ali ovo je po meni bezobrazluk. Znači odsad kad šaljem delove na RMA zovem ortaka sa sve DSLR aparatom i brdo fotki odradim da imam dokaz da nije ništa oštećeno, jer drugačije ne vredi.

^^^ ja bih im otisao direktno u servis i istu tu plocu od glavu slomio!!!

Jel DL bese oni u Mike Alasa? Ako ti je za utehu meni je na isti nacin spaljena naponska na Gigabajtovoj 990XA ploci pa su mi posle par dana resili reklamaciju (zamena za novu). Nisu krenu li sa H2O pricom inace bih skakao metar od zemlje...

@freezer
pa...ja i njih mogu da razumem, ima raznih ljudi koji svashta rade sa hw-om i moraju i oni nekako da se zashtite, i naravno da ce u startu da misle da sam ja krivac, ali eto, videcemo shta ce da bude.
Ja do sada znam jedno ~7 ovih istih karti sa istim problemom...pa kontam da su mozda upoznati sa tim i da nisam jedini.
shto se tiche ploche, jako slichan problem ali daaaavno sa imao sa nekom asus plochom za amd xp procesore, i sa NOVA comp, gde je plocha brljavila i na kraju mi rekli da sam oshtetio onaj produzetak AGP slota u koji ni ne ide grafichka karta :D
ko li je u tom lancu zeznuo plochu...? no da ne idemo u off...jer ta pricha ima i nastavak :D

@ppredrag
da u mike alasa su i sutra ujutru idem pravac kod njih. kul ako su ti zamenili spaljenu plochu, to mi malko povecava shanse :)

malo da ozivim temu sa slichnim iskustvom i slichnom kartom.

u ponedeljak nosim uvozniku pa cemo da vidimo shta ce da bude.

u pitanju je Gigabyte 7950 Windforce V2.
Druga karta koja je bila na toj mashini je nacheta takodjer.
napajanje corsair HX650W sa 4 pciex konektora
bios je fleshnut onaj sa 1.09v umesto 1.25v josh u junu.
serijski brojevi su jedan do drugog, kontam da je u pitanju losha serija i da cu uspeti sa reklamacijom...nadam se :)
jel si imao onaj bios sto je za V1 (F43) ili onaj modovani ????

ne secam se vishe tachno oznake biosa, fleshovah u junu na onaj sa 1.09v, a bilo je 1.25v....mislim da je FY1, a bio je F43...tako neshto
mislim da nisu kompatibilni biosi za v1 i v2.
kontam, da nisam to uradio, spalile bi se josh ranije.

Uh sad čitam ovo, dobro da je bilo nekog da pogleda na vreme šta se dešava. Ja ću morati dobro da razmislim šta i kako jer mi nisu baš karte u idealnom položaju (mada ni to nije garancija za fu*k up), a nema nikog pola dana, ne smem ni da zamislim šta bi se desilo da imam sličan problem ;).
A što se tiče garancije hmm nadam se da će ti bez problema zameniti. :wave:

videcemo, nadam se ja tome, ali sam, kao i uvek, pomalo skeptichan :D

onu nachetu kartu su primili u direct linku, a spaljenu nisu hteli, ***, probacu nekako drugachije.
zna li neko email od gigabajt kancelarije u srbiji/beogradu? poshto ne mogu nikako da nadjem?

napisah mail u tajvan pre dva sata, a pre satic saznah konachno i mejl od gigabajt kancelarije, nikolin, i dobio sam odgovor nakon 5 minuta, vrlo expresno.
sutra ce biti prosledjeno u GA HQ pa javljam dalje shta se deshava.

Ja lepo rekoh, gigashit više nikad u životu. Čekam neko lepše vreme pa da se i ja ratosiljam ove 7950 gigashit edicije i nek je GB popločan put do N.1 manufacturer sa ovim grafama :d

napisah mail u tajvan pre dva sata, a pre satic saznah konachno i mejl od gigabajt kancelarije, nikolin, i dobio sam odgovor nakon 5 minuta, vrlo expresno.
sutra ce biti prosledjeno u GA HQ pa javljam dalje shta se deshava.

Sad kad ovi na Tajvanu vide sta si uspio poslace ti R9 290X ;)

a dobro, ja kontam da se deshava svima.
ja sam u startu znao da ce biti problema, ali nije bilo nishta drugo u momentu da se uzme i ***...V1 je eeextra, ali nikako mi ne ide u glavu, shta im bi da ukake ovako i josh da fixiraju napon na 1.25v?
i naravno da pogase sporo sve sonde i ostave samo za gpu....i ono najgore, trebalo je da stave zashtitu od pregrevanja naponske, i ovo se nikada ne bi desilo...

hehe..da bash bi bilo di jaja da mi daju nju :)..to mozda umesto obe 7950 :)

ma ja sam flesnuo onaj modovani bios FY1 na giga V2 i radi na 1.02V temperature su sasvim zadovoljavajuce sto se GPU-a tice e sad posto nema sonde ne mogu da proverim temp naponske ali gledacu da se iscimam da to izmerim IC meracem temerature , ova V1 na biosu F43 radi na 1.05V i naponska je 70-80C sto je po mom misljenju sasvim OK....

Poslali su I demiosa u GA HQ u Tajvanu. :D :p

Ako je uvoznik za datu graficku koju imash KIMTEC, onda imash srece jer su kao firma savrsheni. Zamenu mozesh slobodno da ocekujesh, za ostale ne znam.

S druge strane opet, od dosta uvoznika, nije vazeca takva reklamacija. Ipak je to specificno fizicko ostecenje koji oni mogu subjektivno da uvaze ili ne.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno