Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Corvuse, zapamti moje reči :) ali surface neće postići ni osrednji uspeh, ako prodaju milion do kraja godine svaka čast...džaba im i mhl i hdmi...

Pa nije u pitanju Surface, vec Nexus 7. Na linku pise da ce verzija sa 32GB imati Video Out. Nije se pominjao Surface. :)

Malo off-ujemo, ali zar nije, ako vam treba, jednostavnije da kupite TP Link TL-WR702N nano ruter umesto da naručujete ovaj sa DX-a?

http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=241&model=TL-WR702N

Manji je (ok, ne računam mali adapter, onda su isti), ima ga kod nas u radnjama, ne morate ništa da poručujete i čekate, 2. god garancije, košta ~20€, može da se napaja i preko USB-a, adapter ima našu utičnicu, provereno dobro radi.

Ja ga imam više od pola godine, nisam imao nikakvih problema s istim, jako lepo radi, ima jako dobar signal. Od kad ga uzeh postao je sastavni deo mog ranca. Jedan od boljih gadget-a koje sam u zadnje vreme kupio.

Poslednja izmena:
Malo off-ujemo, ali zar nije, ako vam treba, jednostavnije da kupite TP Link TL-WR702N nano ruter umesto da naručujete ovaj sa DX-a?

http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=241&model=TL-WR702N

Manji je (ok, ne računam mali adapter, onda su isti), ima ga kod nas u radnjama, ne morate ništa da poručujete i čekate, 2. god garancije, košta ~20€, može da se napaja i preko USB-a, adapter ima našu utičnicu, provereno dobro radi.

Ja ga imam više od pola godine, nisam imao nikakvih problema s istim, jako lepo radi, ima jako dobar signal. Od kad ga uzeh postao je sastavni deo mog ranca. Jedan od boljih gadget-a koje sam u zadnje vreme kupio.

Super, ako tebi radi blago tebi...meni recimo smeta sto nema USB prikljucak za eksterne diskove (NAS) i samim tim DLNI mogucnosti, sto moram da imam dodatni usb power adapter...

29 oktobra premijere
1. Nexus 4 telefon LG
2. 3g Nexus 7 tablet
3. Nexus tablet 10
Tako se priča

Interesantno da je istog dana zvanično predstavljanje Windows 8 i Surface-a. Koja koincidencija ;)

Provajderima mobilne telefonije će verovatno ovaj 3G 32GB Nexus 7 biti veoma interesantan, videćemo uz koji će paket ići za 1 din :)

Uh, 3G verzija će se prodavati ko luda uz pakete.

Paljenje tableta pocinje da mi ide na zivce jer nece da se upali dok ne drzim taster 20 sec, a kad ga upalim sve radi ok. Da li je to do software ili do hardware , da ja to menjam ili ima neka popravka za to ? Btw update je na 4.1.2.

Cek a zasto ga uopste gasis? Ako se ne dize iz standby rezima, onda je svakako za reklamaciju.

Flešuj na Paranoidandroid pa probaj kako ide. Vidim da lepo radi na xda.

Paljenje tableta pocinje da mi ide na zivce jer nece da se upali dok ne drzim taster 20 sec, a kad ga upalim sve radi ok. Da li je to do software ili do hardware , da ja to menjam ili ima neka popravka za to ? Btw update je na 4.1.2.
Ista stvar. Mene zanima da li je to do hardvera, da ga reklamiram, da mu ne daj boze ne pocne jos nesto da zeza. Ako je software, onda nije strasno, zakrpice kad tad.

Nije do HW desava se svima manje vise... mislim da je do sistema i bag-va (KRSAVI linux/android)

Ista stvar. Mene zanima da li je to do hardvera, da ga reklamiram, da mu ne daj boze ne pocne jos nesto da zeza. Ako je software, onda nije strasno, zakrpice kad tad.

Jedino da ga fleshnete pa ako se nastavi onda je HW sto znaci pravac prodavac i novi tablet pa nek ga oni stiskaju 20 sekundi. Tako su mene prodavci ubedjuvali sa Blueberry-em da je normalno da se ne upali svaki put, pa su dobili po usima.

Meni se to samo jednom desilo, restartovao sam ga kroz "Google Nexus 7 ToolKit" i od tada sve radi kako treba. Probaj i ti da uradiš ovo jednom ili dva puta pa vidi kako će se onda ponašati.

Meni se ne dešava.

Meni se danas desilo prvi put...

Meni se desilo par puta pa ga više ne gasim.Definitivno je bug u Androidu nemoguće da su svi hardverski neispravni.

Probajte ovo što je fantom predložio. Ja nisam imao ni ranije problema. A ni sad na 412.

bang head :lupko:

A sta ti nije jasno?
Po meni sve manje poznate aplikacije za linux/andro su u teskoj alpha fazi... mogu sad da nabrajam i za jednu i drugu platformu aplikacije koje su polu funkcionalne i nikad nisu dovresene ali nije ovo tema za to

PS: ja sam primetio ako ga ugasim skroz i odma nakon 1-2 sekunde krenem da palim ponekad moram da drzim 20 sek da se probudi

Poslednja izmena:
A sta ti nije jasno?
Po meni sve manje poznate aplikacije za linux/andro su u teskoj alpha fazi... mogu sad da nabrajam i za jednu i drugu platformu aplikacije koje su polu funkcionalne i nikad nisu dovresene ali nije ovo tema za to

PS: ja sam primetio ako ga ugasim skroz i odma nakon 1-2 sekunde krenem da palim ponekad moram da drzim 20 sek da se probudi
Не знам какве везе апликације имају са платформом. Андроид је одавно прешо бета фазу. Линукс као језгро је добро, није савршено али стално се унапређује. Сад што већина дистрибуција није баш стабилно, то је због велике фрагментације и малих тимова људи који их одржавају..
Узгред, кад гасите таблет или било који Андроид, то што је завибрирао и угасио се екран не значи да је угашен. Сачекајте мало после тога па пробајте онда да упалите. На мом фону док је био неки жњ РОМ, дешавало се да тако стоји неколико минута, па сам морао да вадим батерију да не бих чекао. Пошто не можете да извадите батерију, морате да чекате.

Ma ovde su nesto ocigledno zas**** sa SW-om. Nadam se da ce ispeglati to sto pre...

Zeljko pa ako Linux ne valja ja stvarno ne znam sta je dobro ;)

Ma da jos je zabdava a drzi manje od 2% trzista nakon 20+ godina :p
Mora da je bas dobar ali eto zavera svetcka bao kao i protiv nebeskih srba ;)

Ponovo ne razumem kako drzi 2% trzista? Koliko vidim preko 50% mobilnog trzista i na server strani se drze dobro... Mozda si mislio na desktop PC masine :)

Opera se odlicno drzi, a i iOS drzi iznenadjujuce visok % u mobilnom browsingu, iskreno sam mislio da je njegov procenat mnogo nizi

Za vise od mesec dana koriscenja nijednom mi se nije desilo da tablet nece da se ukljuci iz prve, tako da je definitivno problem do konkretnih primeraka. Evo, upravo sam i probao, 20 puta za redom pritisnuo taster, svaki put se dize iz standby-a i vraca u njega besprekorno.

Vrh Dno