Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Erm...oni dani u mesecu? Niko ti nije rekao da napustis nego da ima drugih tema ako ti se ne svidjaju postovi u ovoj. A sto se tice 32gb modela vidim 2 posta o njemu i kako je pametan savet ljudima koji zele da kupe uskoro da sacekaju 32gb verziju za isti novac(samo ne kontam da li se ti ovoliko cimas jer imas 16gb verziju or what).
A ko si ti da kazes ljudima sta da zadrze za sebe:)? Neki su srecni sto ce kupiti uredjaj sa duplo vise storegea za istu kintu i podelice to ovde.
Opet, ne moras da citas, ovo je tema o Nexusu 7 i pojavice se sa 32gb memorije i sto da ljudi ne pisu o tome:).

Google ce ubiti konurenciju ovim Nexusom od 32GB za ovu cifru. Realno best buy. Ja se cak razmisljam da sa Ipad2 64GB predjem na njega kad se pojavi a za razliiu u ceni kupim ereader ili se jos malo ustekam za Dreambox. Al kapiram da ce mi biti zao da se odreknem 64gb i 10incnog ekrana.

Ja sam promenio najvise zbog velicine ekrana i lakse se nosi, mnogo portabilnija stvar. Takodje ne posedujem Smartphone jer su ekrani premali za bilo sta ozbiljnije (osim 4,7" i vece) ali nisam hteo da bacam pare, uzeo sam Nexus 7.
Meni uopste ne smeta sto izlazi 32GB, 16 mi je dovoljno, imam OTG i dve fioke od 320 i 500GB, to mi je dosta :D Jeste lepo sto je ista cena i mogli smo da cekamo, ali ne verujem da bi izdrzali da dodje kod nas ;)
A ovo jeste realno Best buy za 16GB, a sa 32GB nema ni pribliznu konkurenciju trenutno. Jos ako izadje 3G model za slicne pare, pun pogodak!

Poslednja izmena:
Tema je otvorena dok se čekalo na Nexus 7 16 GB, pisalo se i pisalo o tom iščekivanju. Napokon je stigao kod nas tako da bi pisanje trebalo da ide u drugom pravcu. Veljadj je u pravu, zar opet ista priča u nedogled u iščekivanju druge verzije, treće, četvrte? Nije ni čudo što novi članovi postave po deseti put isto pitanje, ko će se u svemu ovome snaći, dok ne pronađu odgovor.
Nema tu ni mržnje ni ljubavi, a sasvim sigurno da ovo nije poslednji tablet, pojaviće se novi, daleko bolji a možda i povoljniji od ovog.
Kada se pojavila verzija od 16 gb bilo je dosta problema, možda se sve ponovi i sa ovom od 32 gb. Ono što sam davno naučio jeste da ne treba kupovati prvu seriju uređaja koji su se tek pojavili, ili onih sa bilo kakvom nadogradnjom, dok se ne pojave a onda i uklone novonastali problemi.

Cinjenica je da su ovi Hyperi iz radnji zestoko zeznuli pojedine koji su potrcali da kupe N7... mislim kupis tablet sa 16GB a za mesec dana izadje 32GB za iste pare...
I ako mnogi ovde tvrde da im tih 16GB nije bitno, kladim se da 80% vas ne bi kupilo tablet od 16GB da ste znali da 32GB verzija izlazi krajem ovog meseca.

Mogli su lepo da prestanu sa proizvodnjom verzije od 8GB, da za 16GB spuste cenu 20-30e a da oko 250e bude 32GB to je logicno. A ne ovako 32GB odavno vec u proizvodnji, oni cekaju da se 16GB rasproda i puste 32GB verziju po istoj ceni.

OK,spuštamo loptu nema potrebe za onakvim tonom.
Osećam se malo ispaljenim ali me niko nije tukao po ušima da rezervišem svoj primerak mesec dana pre prodaje i kupim ga a posle deset dana se pojavi model sa 32Gb.Šta ću kad volim tehniku i računare a sprcao 40 godina u d..e:trust:

Pa neko voli kafanu i da juri kurve a mi volimo tehniku, kakve veze ima koliko imas godina?

8GB prestaje da se prodaje, 16GB pada cena dole:
nexusae0_wm_2012-10-19_12-42-12_250.jpg

Pa ne bas. Jer ko bi recimo sad da kupi mnogo mu je bolje da saceka mesecak dana da kupi verziju sa duplo vise prostora zar ne? (A i svi su trazili 32GB verziju jos na pocetku kada nije bila u planu. Prostora nikad na odmet).

Mesec dana posle toga izadje novi Nexus sa Tegra 4 ili S4 Pro. Sto neko rece, to je trka bez kraja.

Videcemo koliko ce nasima trebati da uvezu taj 32GB model.

Inace mislim da su zesce stipse po pitanju storage memorije, to su valjda od Apple-a videli. Mogli bi i 128 GB da daju za 250$ samo da hoce ali nece jer tu najvise zaradjuju...

Moj tako isto izgleda i radi (bio na kupi prodajem sajtu za 350din)... mada koristim root + stick mount

Jeli moguće da je onda do aplikacije? Hmmm. Mislio sam da bi barem USB da ima struju iako ne radi aplikacija...Probaću da rootujem onda. Hvala na brzom odgovoru zeljko

Upravo objavili novi info za cene mini iPada, krece od 329$. Nexus ce i dalje biti povoljniji sa duplo vise memorije i navigacijom.

249 USD cena sa 32 memorije stiglo u magacine, ali se ne zna kad kreće prodaja, verovatno uskoro

To ćeš morati sam da probaš. U teoriji bi trebalo da može, ali ja nisam uspeo da ubacim Sony tastaturu na moju Xperiju zato što nije bila prilagođena za jb, a ja bio na romu koji je baziran na cm10

Stavio sam swipe beta. Moraće da posluži i izgleda ok ali ima posebne testere za slova sa kvačicama (koja i koristim) a navikao sam se na tastature koje za ta slova koriste obične tastere, z-ž, s-š i sl.

To ćeš morati sam da probaš. U teoriji bi trebalo da može, ali ja nisam uspeo da ubacim Sony tastaturu na moju Xperiju zato što nije bila prilagođena za jb, a ja bio na romu koji je baziran na cm10

Nije ti uspelo jer Sony tastatura "trazi" Sony framework ili lib. To isto vazi i za Samsung. Ne moze samo da se izvadi apk.

Pa video sam na xda u podforumu za neki drugi telefon (čini mi se gs2, ali nemoj da me držiš za reč ) flashable zip sa Xperia tastaturom.

@Milkobgd
Probaj SmartKeyboard pro, on sam stavlja kvačice gde treba. Njega koristim na telefonu, a na Nexusu 7 imam Swipe keyboard 3 za tablet, odlična je u landscape modu, posebno mi se sviđa što može da se zakači na bilo koji sajt i nauči reči sa njega.

Gde ima da se skine swipe 3?
Ako i nađem neki link on me baca na ovu 1.3 betu koju sam već skinuo.

Vrh Dno