Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja sutara porucujem sa DX-a neku od eko koze :) Koliko li se ceka isporuka, bez 2-3 nedelje nema sanse..

Inace azurirao sam ga na 4.1.2 "na silu"... pici ko lud :)

A Google i Asus sto nas zahebase sa 32 GB verzijom za iste novce... sta reci. :bunt:
Jel ce po toj logici onu od 8 GB da poklanjaju? :d

Fali HDMi a to ih nebi kostalo nista bez obzira sto je on projektovan kao mobilni uredjaj. Kako bi bilo lepo kad bi mogao da se instalira W8 sto i nije tako nemoguce

Ovo je prva android mašina u mom vlasništvu i mogu reći da sam prezadovoljan, a moji klinci pogotovu. Toliko su ga "maltretirali" zadnjih nedelju dana da je kojim slučajem neko živo biće nema šanse da bi preživeo ! :D Nisam ni ja mnogo zaostajao za njima... Ne opterećujem se vestima šta je izašlo i je li bolje.. sve dok ova mašina ima ovoliko podrške i alikacija i igrica ja sam prezadovoljan. Pazario sam OTG kablić, još da stigne futrola iz Kine i mojoj sreći nema kraja. Što se tiče prostora od 16gb meni je taman. Moje je pravilo da koliko god prostora imam na hardu toliko ću da ga napunim do kraja, tako da ako zafali mesta uvek mogu neku glupost da obrišem. To isto važi i za ovu mašinicu. Aplikacije su smešne veličine u odnosu na PC, pa najveću "pretnju" za prostor predstavljaju filmovi i muzika ali tu je otg i nema problema. Neko ranije beše pitao za video izlaz... koliko sam ja proguglao postoji spravica i za tu namenu za samsung galaxy http://www.youtube.com/watch?v=Ou5uDcuMadw pa nisam siguran može li poslužiti i za nexus 7. Samo još molba da mi neko pusti na PM par dobrih linkova za "narodne" aplikacije jer se još uvek oslanjam na TPB ;-)

Opet je Google u prednosti jer ce sada pouditi 32GB za 280e dok ce iPad sa 16gb biti 350e. Naravno, kvalitet izrade i bolji ekran se ocekuje od Apple-a. Samo neka se kolju cenama, bolje za nas :)

Ako kome treba informacija: u Gigatronu nema vise Nexusa do sledece nedelje ili one tamo, ali ih zato u CT Retail-u ima.

Inace da se zapljunem u klub vlasnika. :)
Sjajna spravica!
Jos samo da saznam odakle mi username i password na desktopu (nece da mi se poveze preko ES Explorera na desktop sa win7 jer trazi username i password a ja nijedno od ta dva nisam postavio) i veselje moze da pocne.

Inace da se zapljunem u klub vlasnika. :)
Sjajna spravica!
Jos samo da saznam odakle mi username i password na desktopu (nece da mi se poveze preko ES Explorera na desktop sa win7 jer trazi username i password a ja nijedno od ta dva nisam postavio) i veselje moze da pocne.

Idi u network settings na kompu, sharing settings i isključi password sharing.

@Rolle:
Username ti je account sa kojim se loguješ na računar, a ako ne bude radilo bez passworda, lako možeš postaviti kroz Control Panel -> User Accounts

?!??!?! Da li sam ja nenormalan ili su ovakva pitanja totalni, ali totalni nonsens?!
Stavili bi nesto sto je osudjeno na propast umesto ovako ispeglanog Jelly bean?! :S Whatever... :S

Pitam samo informativno. Jelly bean je sjajan, ali ne bi trebalo da budemo iskljucivi. Bez prenagljenih izjava tipa "nonsens". ;-)

Moras i permisije da namestis...

VRLO upada u oci doplata 8GB -> 64GB od 300$ :trust:

A 8Gb realno moze da uzme neko ko ce samo na njemu da prelista ujutru vesti.. :) S obzirom da pojedine igrice odnose i po1-1.5GB, ovo je verzija zvana ``penzos``, cak ce i oni hteti da se zabave povremeno..

Odakle skidate domaće magazine, stripove, knjige..? Baneprevoz/balkanknjiga ne rade više...

Ne, to je verzija za nekoga ko radi normalno ceo dan. Nema vremena da se *****ava na tabletu po ceo dan sa 3-4 različite igre, 100 albuma muze, 50 filmova koje nikada neče gledati itd.

Jel ima veze da li je "MicroUSB to HDMI" ili "HDMI to MicroUSB"?

@veljaDj
za TorrentHR treba invite? U register formi traži kod.

Poslednja izmena:
Za sta ti sluzi tablet?

Pre svega čitanje knjiga, časopisa, currents, surf, Tapazalk, Citrix login za posao, malo muzike koju imam inače i na s3, nekad poneki film, poneka igra i to je to. Za šta ti misliš da ga koristiš? Excel editovanje? Power point? Gledanje 15 miliona filmova? :)

Poslednja izmena:
Pre svega čitanje knjiga, časopisa, currents, surf, Tapazalk, Citrix login za posao, malo muzike koju imam inače i na s3, nekad poneki film, poneka igra i to je to. Za šta ti misliš da ga koristiš? Excel editovanje? Power point? Gledanje 15 miliona filmova? :)

Ne vredi raspravljati dalje...

Koliko znam na Nexusu 7 nije moguće "baciti" sliku na TV preko USB to HDMI adaptera.

Realno, ja gledam da ne bacam na tablet svakave gluposti, filmove i serije ili streamujem ili držim na 32GB flashu pa ga kačim preko OTG-a, ali mislim da je 16GB realni minimum.

Pogotovu što je pitanje koliko je od 8GB na iPad mini uopšte dostupno korisniku? A da je dranje jeste, 300$ doplate za 8->64GB NANDa koji ih ne košta ni 30$ verovatno.

Ali ovo je sve malo offtopic i prikladnije temi o iPad Mini.

Da vratim temu na N7, jel neko nabavio one originalne Asus futrole i kakav je utisak?

Drugo jel neko primetio na slikama da na toj futroli nema rupice za onaj noise cancelation mikrofon sa strane?

Vrh Dno