Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ako ces ga koristiti samo kod kuce, onda ti je logicnije resenje neki uredjaj vece dijagonale, pored S3, uredjaj sa 7 incha nema puno smisla.. Imao bi smisla da planiras da iskoristis njegovu mobilnost..

Helou.
Da li ima smisla uzeti ovaj tablet ako se već ima neki "high-end" telefon? Imam galaxy s3, ima praktično istu rezoluciju i sve ostalo, plus još je i telefon. 7" je veći, ali rezolucija ista, samo uveličano.
A ne nameravam da nosim tablet nigde, samo za po kući. Da uzmem neki 10" onda sa 1920x1080? To mi logičnije. A teško se odupreti kupovini kada je ovako jeftin.
Dajte neki razlog i opravdanje da kupim :)

Pa 10" sa 1920x1080 i sa slicnim harverom je neki od asus transformera koji kostaju 400+ eura. E sad, ako ti cena nije problem uzmi transformer, a u bilo kom drugom slucaju uzmi N7.

Moze i 10-ka da se nosi i koristi van kuce bez vecih problema. Naravno 7" je lakse i bolje resenje.

Da, to sam i ja mislio :(
Ako mi je do mobilnosti, već sve to imam sa s3 a još je naravno i mobilniji. A kada je već za po kući onda bolje veće od 7".
Damn, logično je, a nadao sam se da će neko da kaže imam s3 i ovo je ultra super bolje iz xy razloga i da odem i uzmem :/
Nije mi cena na prvom mestu, ali bolje da je 250 kao ovaj nego 400 - 500, 'obzirom da mi realno baš i ne treba tablet.

Poslednja izmena:
Helou.
Da li ima smisla uzeti ovaj tablet ako se već ima neki "high-end" telefon? Imam galaxy s3, ima praktično istu rezoluciju i sve ostalo, plus još je i telefon. 7" je veći, ali rezolucija ista, samo uveličano.
A ne nameravam da nosim tablet nigde, samo za po kući. Da uzmem neki 10" onda sa 1920x1080? To mi logičnije. A teško se odupreti kupovini kada je ovako jeftin.
Dajte neki razlog i opravdanje da kupim :)

Evo ja sebi ne mogu da opravdam kupovinu... a imam sg+ da imam bolji telefon ne bih ni razmisljao;)

Ti to pricas zato sto si strucan da to objasnis ili si majstor za pipanje pa ocenis koliko je topla baterija?

Pa vi proverite bas onoliko koliko sam i ja proverio. Vecina punjaca starijih je na 750mA i kad god sam koristio punjac od 1A brze sam napunio bateriju uz osetno vecu temperaturu. Ovo se moze proveriti na android telefonu uz dodatnu aplikaciju

Ako mi je do mobilnosti, već sve to imam sa s3 a još je naravno i mobilniji. A kada je već za po kući onda bolje veće od 7".
Damn, logično je, a nadao sam se da će neko da kaže imam s3 i ovo je ultra super bolje iz xy razloga i da odem i uzmem :/
Nije mi cena na prvom mestu, ali bolje da je 250 kao ovaj nego 400 - 500, 'obzirom da mi realno baš i ne treba tablet.
Mozda bi mogao i da kupis hdmi adapter za S3 pa preko hdmi kabela u tv. Izvodljivo je. Sve zavisi od tebe.

Pa vi proverite bas onoliko koliko sam i ja proverio. Vecina punjaca starijih je na 750mA i kad god sam koristio punjac od 1A brze sam napunio bateriju uz osetno vecu temperaturu. Ovo se moze proveriti na android telefonu uz dodatnu aplikaciju

Ti stavrno neces da odustanes?
Naravno da ce povuci 1A i to je gornja granica ali nece povuci 2A ili 5A ako ga prikacis na punjac koji moze da isporuci toliku struju.

Evo ja imam tu kombinaciju i n7 vucaram svuda. Nema potrebe za uredjajima od 500 evra barem po meni. I za kuću i za portabilnost.
Emix-majstore kad ćeš ti da slušaš tih 5-6 flac albuma? Igre od 1gb razumem a filmove na otg-u nema problema.

Evo ja imam tu kombinaciju i n7 vucaram svuda. Nema potrebe za uredjajima od 500 evra barem po meni. I za kuću i za portabilnost.
Emix-majstore kad ćeš ti da slušaš tih 5-6 flac albuma? Igre od 1gb razumem a filmove na otg-u nema problema.
Ma flac albumi... koju budžu od slušalica treba da imam da čujem to što flac nudi? Skuplje slušalice od tableta treba za tako nešto... A i šta će mi filmovi od par GB na 7" ekranu i toj rezoluciji a pri tome nemam ni 5.1? Bolji DivX rilizovi završavaju posao, za HD+5.1 tu je risiver+40" TV, što sam ga kupovao ako ću da buljim u tablet? Nego volimo da imamo i ono što ne treba, zlu ne trebalo :)

Mali off-loguju ip adrese sa PBay tako da biv svakom preporučio da se mane tog torrenta. Pozzz

Mi zivimo u Srbiji nemamo tih problema, vi u Kanadi vidite sta cete :p

Ajde napravi novu temu o tome pa podeli te informacije o logovanju ip adresa.

Hehe vrlo lako se to može i na Srbiju odnositi ne brini se. Yoyo čitah na par foruma mrzi me da otvaram temu sad.

Potvrda iz PC Practic-a, ko je naručio originalni Asus omotač za Nexus 7 po onoj prvoj, nižoj ceni (1.851 din. sa popustom) po toj ceni će biti i isporučen, meni u sredu.

Jes' da je praktično nebitno, ali da li punjač ovog Nexusa vuče struju kada se tablet napuni?

Znam da od novijih Xperia ne vuče, i punjač tiho zuji kad je baterija telefona puna

Opet sam imao problem paljenja tableta , hmm iz desetog pokusaja se upalio i to drzeci power i volum up dugme zajedno dfaaaaq?

Nemam takvih problema. Jesi na 4.1.2?

I na 4.1.1 i na 4.1.2 mi se desilo isto , video sam i ovde da je neko imao isti problem

Jes' da je praktično nebitno, ali da li punjač ovog Nexusa vuče struju kada se tablet napuni?

Znam da od novijih Xperia ne vuče, i punjač tiho zuji kad je baterija telefona puna

Vrlo, vrlo, vrlo malo. Moguće je da vuče neku malu struju magnećenja trafo, a on i bruji. S tim da bi trebalo da bruji i dok se puni tablet.

Mislim da nema trafoa. Ovo su poluprovodnici.

Poslednja izmena:
Puno je 230V za diode ili tranzistore, obično se to spusti na neki niži napon (trafoom) pa onda na ispravljač i na kraju filtar. Ne garantujem, ali su nas tako učili na faksu :)

Edit: sad malo gledam, vidim da postoji i noviji način bez trafoa i verovatno su praktično svi noviji punjači (koji su puno laganiji od starih) bez trafoa. Izvinjavam se na dezinformaciji :p

Poslednja izmena:
Puno je 230V za diode ili tranzistore, obično se to spusti na neki niži napon (trafoom) pa onda na ispravljač i na kraju filtar. Ne garantujem, ali su nas tako učili na faksu :)

Edit: sad malo gledam, vidim da postoji i noviji način bez trafoa i verovatno su praktično svi noviji punjači (koji su puno laganiji od starih) bez trafoa. Izvinjavam se na dezinformaciji :p

Kad sam video da aparati za varenje više nemaju trafoe nego tiristotske ispravljače a vuku 150a ovi za telefone me ne iznenađuju.

Jel koristi neko DeskSMS i TabletSMS aplikacije u paru na telefonu i tabletu? Za one koji nisu koristili, ovo je odlicna aplikacija za slanje i prijem SMS poruka na tabletu koji nema SIM card. Kod mene se javio problem posle 4.1.2 update-a. Vise ne dobijam notifikacije na tabletu, sve dok ne restartujem aplikaciju. Jel postoji neka dovoljno dobra alternativa dok ne izadje neki fix za ovo?

Evo da se javim i posle nedelju dana koriscenja. Mogu da kazem da je tablet zasad zaista sjajan. Trenutno je nabolja kupovina, bez dileme. U pocetku sam bio sumnjicav u vezi sa velicinom ekrana, jer sam mislio da je 10" mnogo ugodniji za rad. Medjutim, nexus me je potpuno razuverio. Naravno ovde u velikoj meri doprinosi i visoka rezolucija. U svakom slucaju, rad je zaista ugodan. Kvalitet izrade dosta dobar, naravno ne isti kao na tabletima od 400+ evra, ali za ove novce i vise nego dobar. Ekran je skroz ok, kod mene u vecini situacija i na 20%. Skrolovanje, ucitavanje, skakanje sa aplikacije na aplikaciju je gotovo trenutno. Za nedelju dana nije bilo kocenja, blokiranja itd. Dakle sve kako treba. Odusevio me je i Chrome, nisam ocekivao da ce ucitavanje stranica biti toliko brzo i glatko. Meni licno ne smeta sto nema hdmi i micro sd. Pre svega ne verujem da bih tablet koristio kao plejer preko hdmi kabla, a vise memorije mi i nije potrebno, s obzirom da vecinu stvari zasad strimujem, a i pretezno mi sluzi za surf i sl. Mnogo mi je bitnije to sto memorija nije ogranicena za instaliranje aplikacija, vec je celokupan prostor moguce iskoristiti na instalaciju razlicitih aplikacija, ili kako vec ko voli. Skajp radi odlicno. Sto se tice strimovanja HD filmova sa kompa, preporucujem DICE Player, s obzirom da MX Player hoce ponekad da "secka". Jedino sto bi wifi prijem mogao biti jaci, samo to, jer mi se cini da je na Prestigio 5097 bio za nijansu jaci, ali za nijansu. I jos nesto, u donjem desnom uglu poklopac izgleda nije bas hermeticki zatvoren, odnosno ne naleze bas potpuno pa hoce malo da krcne kad ga pritisnem tu, ali to nije nista sto mi smeta, s obzirom da sam samo ja primetio, i to samo kad trazim dlaku u jajetu. Svaka preporuka. Inace, dobio sam update danas.

Narucio sam ovu futrolu u WinWin-u - http://www.winwin.rs/futrola-za-tablet-racunare-7-tab-crna-108254.html (vidim da je trenutno nemaju na stanju).

Imam samo jedno pitanje, kako da u Aldiko book reader-u podesim osvetljenje? Kad otvorim knjugu, osvetljenje se znacajno pojaca, a meni je to prejako, pa bih zeleo da smanjim, medjutim, ne mogu da dodjem do opcija nikako. Hvala! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno