Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Da se nadovezem na temu gore, imao sam par puta probleme sa paljenjem nexusa. Nekad je dugme za paljenje trebalo da se drzi 3 sekunde a nekad 15-20. Bio sam ubedjen da mi je zapao falicni, al sam cackao po forumima i nasao ovo na xda:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1782149
Izgleda da posle updatovanja softvera ili aplikacija na nekim uredjajima treba drzati dugme za paljenje duze da bi proradio, mozda se to desilo velji, znam da se meni desilo par puta.

Proradio i sad se pali normalno,e sad sta sam radio ni sam nisam siguran,uglavnom onaj postupak fabrickog reseta nisam uspeo da isteram do kraja jer u koraku broj 5 ne mogu da dodjem do opcije wipe data / factory reset.Par restarta i instalacija update za google tasataturu(nekako posle toga se pali normalno) sad radi kako treba.Eh da,deinstalirao sam Serbian Keyboard jer iz iskustva na telefonu znala je cesto da pravi problem.Sta je uzrok stvarno ne znam.

STriderKOCOBO hvala puno na pomoci,ispao bih magarac da sam ga sutra odneo u servis.

Ista stvar. Samo sam ja deinstalirao multi keyboard i posle toga kada sam ga ugasio nije hteo da se upali. I ja sam pomislio da je crkao. Tek posle 5 minuta cackanja, drzanja tastera za ukljucenje na razne nacine nekako se ukljucio. Interesantno bi bilo da je promena tastature tao uticalo na njega.

Prilozi

• Screenshot_2012-10-10-00-22-03.png
    Screenshot_2012-10-10-00-22-03.png
    519.3 KB · Pregleda: 215
  • Screenshot_2012-10-10-00-22-21.png
    Screenshot_2012-10-10-00-22-21.png
    91.6 KB · Pregleda: 200
Gizmo, kako ti se čini uređaj, generalno?

Toliko fenomenalan i brz da ozbiljno razmatram njegovu kupovinu. Apsolutno nikakvog laga nema, sve je ultra smooth i akcije se izvršavaju trenutno. Plašio sam se ispranosti ekrana koja je pominjana, ali nije toliko strašno, jeste malo ispran i kontrast je lošiji u poređenju sa PLS-om mog 8.9 Tab-a, ali je sasvim ok.

Moze landscape na pocetnom ekranu i ispravke nekih bugova. Minor update.

Koliko vam se vremenski puni nexus ? Jeste botovsko pitanje ali bas traje dugo , a i ovo mi je prvi tablet :)

Meni sa Asusovim kablom ne prepoznaje da je nakačen na svoj punjač nego se puni sporo, kao preko USB porta.
Tek kad sam stavio kabl od kindla, prepoznao je punjač i krenuo da se puni normalno.
Kabl inače radi kao normalni USB data kabl... nije mi jasno šta mu fali.

Obrati pažnju u Settings>Battery, da li ti piše "Charging(AC)" ili "Charging(USB)". Ako je ovo drugo, probaj da zameniš kabl.

Btw, u USB modu puni se samo ako je ekran isključen. Kada je uključen, ekran povuče više struje nego što dolazi sa USB pa se baterija zapravo prazni.

Poslednja izmena:
Napravio sam jedan mali test i posle 2 sata i 58 minuta pustanja .mkv filmova baterija je pala na 82%. Screen ON je 3h 06min

Imam jedno pitanje. U meniju nema nigde Video Player ikonice, a kada kliknem iz nekog file managera onda mi nudi izbor gde se vidi i Video Player ikonica :(

Pa dobro, cena nije udaranje po usima, mada je realno futrola pomalo ruzna, i nema magnet za ukljucivanje/uspavljivanje tableta.

Nisu dobili informaciju a ne prate Benchforum:banghead:

Bar da moze da posluzi kao stand bilo bi ekstra, ovako sluzi samo kao zastita.

Trebalo bi da ima veze jer je update za JR003D a moj Nexus ima JR003S, probao i neće...

Evo našao: "If you're on JR003S, it won't work. This update is for JR003D ..."

Ma možeš sa JRO03S da uradiš downgrade na JRO03D, pa posle upgrade, ali mnogo drndanja. Čekam zvanični update preko OTA.

Trebalo bi da ima veze jer je update za JR003D a moj Nexus ima JR003S, probao i neće...

Evo našao: "If you're on JR003S, it won't work. This update is for JR003D ..."

E super, opet "poseban" firmware za srpsko trziste. Nego ajde onaj ASUS predstavnik da ga pitamo kad ce update za "S" verziju?

Ne mora da znači. Galaxy Nexus ima dosta verzija koje su vezane za region i update radi samsung, dok samo za jednu verziju radi Google. Verovatno je tako i sa n7.

To su glupo smislili, trebali su da naprave samo jednu verziju i da update dobiju svi odjednom

Uzeo danas Nexus 7 ali je kuciste bilo osteceno, malo oguljena boja i nazubljena ivica. Zamenio ga i sada je sve u redu. Uredjaj odlican. Moj prvi sa androidom. Moze neke preporuke za aplikacije i igrice?

Upravo završio, ubacio sam 4.1.2. Ne znam da li je zbog toga što sam to već negde pročitao, ali meni zaista deluje da su sada boje oštrije, početni ekran se fino rotira...

Jednostavno, svaki proizvodjac ima prava da kontinualno usavrsava svoj proizvod i bez znanja korisnika, ako to ide u korist kupca!
Ako na kutiji pise 16 GB a tvoj uredjaj ima 32GB, nemas prava da se bunis... :)

A kako ce da ga zameni? Pa jednostavno, samo ce u prodavnice sirom sveta stizati 32GB modeli mesto 16 GB modela?
Jel ti sada jasnije?

Vrh Dno