Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Problem sa ovom futrolom je sto ivice tableta ostavlja otvorenim tako da mogu da se nehotice kvrcnu udarcem o nesto ili padom. Po meni su najbolje one koje u sebi imaju i silikonski bamper, ili one koje prekrivaju ivice uredjaja.

Ja sam iz iskustva rekao da su extra, cuvaju talet maximalno, a mekane su.U slucaju pada veruj mi nema sanse da se osteti.Sto sentice koriscenja, prelaska preko ekrana to je tvar na koju se eomalako naviknes.

Drugari, jel ima negde kod nas da se pazari OTG kablić, hoću malo da se poigram i sa tim mogućnostima.

Najjeftinije na kupindu - od 350din pa nagore. Taj od 350din pise da podrzava i Nexus 7.

Pitao sam PCPractic u vezi 32GB modela i dobio sledeci odgovor:

Postovani ,

Model sa 32G Nexus 7 ocekuje se sredinom novembra ocekivana cena je oko 32.000rsd

Koliko vam se vremenski puni nexus ? Jeste botovsko pitanje ali bas traje dugo , a i ovo mi je prvi tablet :)

Ja sam iz iskustva rekao da su extra, cuvaju talet maximalno, a mekane su.U slucaju pada veruj mi nema sanse da se osteti.Sto sentice koriscenja, prelaska preko ekrana to je tvar na koju se eomalako naviknes.

I ja iz iskustva, imao. Meni se doduse ništa nije desilo, ali je žena nasledila Huawei sve sa futrolom i već mu je ćoškove iskvrcala, dok je meni moj Samsung Tab ispao u kožnoj futroli koja u sebi ima silikonski bamper, pravo na ćošak i, ništa.

A jel ima nekih najava da ce biti uskoro Google Now dostupan u SRB?

Moj je izgleda crkao,ugasio sam ga i sad uopste ne reaguje na taster za paljenje.

Ma gde zezam i jutros nije hteo da upali na prvih par pritisaka,mislio sam da predugo drzim taster ali se upalio.Sad ni da mrdne.Baterija je bila na 40%,stavio sam ga na punjac ali nista i dalje...Ko da se nateze sa servisom...

If you're completely stock you can use this procedure to update:
Download the update file from Google: http://android.clients.google.com/p...signed-nakasi-JZO54K-from-JRO03D.03a4eaf9.zip
Download ClockworkMod recovery: http://download2.clockworkmod.com/recoveries/recovery-clockwork-touch-6.0.1.0-grouper.img
Enable USB debug on your Nexus 7 and plug it in to your PC.
On your PC transfer the OTA zip file to your Nexus 7 /sdcard partition with the following command: "adb push 03a4eaf95f73.signed-nakasi-JZO54K-from-JRO03D.03a4eaf9.zip /sdcard/" and wait for it to complete.
On your PC, type in "adb reboot recovery" - EDIT: kažu da treba ovde "adb reboot bootloader"
On your PC, type in "fastboot boot recovery-clockwork-touch-6.0.1.0-grouper.img". This step temporarily pushes CWM to your Nexus 7 and boots from it. This step is not permanent so you retain stock recovery.
Your Nexus 7 will load up CWM recovery. Use the on screen menus to find the OTA zip file and flash it.
Your Nexus 7 will prompt to reboot when completed.

Ja updatujem čim izvrtim benchmarke.

Poslednja izmena:
Pitao sam PCPractic u vezi 32GB modela i dobio sledeci odgovor:

Postovani ,

Model sa 32G Nexus 7 ocekuje se sredinom novembra ocekivana cena je oko 32.000rsd

ja kad sam moj primerak preorderovao početkom avgusta, rečeno mi je najkasnije do 20. avgusta stiže. kad je prošao 20.avgust otišao sam opet tamo i lepo otkazao preorder.
taj što treba sredinom novembra da stigne, doći će negde u januaru :D

a btw. juče sam bio u gradu i u tri radnje sam, bez ikakvog preordera, mogao da kupim nexus 7 na licu mesta. emmi, comtrade i gigatron. u emmiju su dobili pa im je neko otkazao, a giga/trade imaju standardno na lageru.
otimačina do bola :D

Ma gde zezam i jutros nije hteo da upali na prvih par pritisaka,mislio sam da predugo drzim taster ali se upalio.Sad ni da mrdne.Baterija je bila na 40%,stavio sam ga na punjac ali nista i dalje...Ko da se nateze sa servisom...

Pokusaj ovo:

Hard reset from startup
If the Nexus 7 will not start, you may need to perform these steps.

1. With the device powered off, press and hold Volume Up, Volume Down and Power simultaneously.

2. When you see the Android guy laying on his back, let go of all three buttons.

3. Press Volume Down two times to select Recovery mode.

4. Press the Power button to choose the selection.

5. Another Android guy should appear on the screen. Press and hold Power, then press Volume Up.

6. Use the volume buttons to toggle the selection to wipe data / factory reset.

7. Press the Power button to choose the selection.

8. Use the volume buttons to select Yes.

9. Press the Power button to choose the selection.

Be patient as the Nexus 7 completes the hard reset process. Once finished, you can restart the device and it will be set to factory default settings.

Hmmm,kod koraka 5. ne izlazi Android guy vec samo pise Google preko ekrana.

Još jedno rešenje za update, za one nestrpljive :)

I just successfully updated to 4.1.2

My Nexus 7 is using stock ROM and stock reconvery

My method:

- Install Google Nexus 7 Toolkit, and make sure it is working (the driver):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1809195

- Copy the 03a4eaf95f73.signed-nakasi-JZO54K-from-JRO03D.03a4eaf9.zip to the same folder of the "adb-toolkit.exe" from Google Nexus 7 Toolkit

- Turn on USB debugging on the Nexus 7

- Connect the Nexus 7 to the PC

- Open cmd, go to the Google Nexus 7 toolkit folder and type:

adb-toolkit.exe reboot recovery

- The Nexus 7 will reboot into Recovery. You will see the Red Triangle with Android belly open

- Hold down the Power button, then press the Volume UP

- You will see stock recovery menu, choose "Apply update from ADB"

- Go back to the cmd, and type:

adb-toolkit.exe sideload 03a4eaf95f73.signed-nakasi-JZO54K-from-JRO03D.03a4eaf9.zip

- Wait until all finished!

After finished, I still have root!

I ne reaguje uopste? Je l' mozes sad da ga iskljucis pa upalis ponovo?
Nasao sam resenje na xda, ali moras da ga rutujes.
Proradio i sad se pali normalno,e sad sta sam radio ni sam nisam siguran,uglavnom onaj postupak fabrickog reseta nisam uspeo da isteram do kraja jer u koraku broj 5 ne mogu da dodjem do opcije wipe data / factory reset.Par restarta i instalacija update za google tasataturu(nekako posle toga se pali normalno) sad radi kako treba.Eh da,deinstalirao sam Serbian Keyboard jer iz iskustva na telefonu znala je cesto da pravi problem.Sta je uzrok stvarno ne znam.

STriderKOCOBO hvala puno na pomoci,ispao bih magarac da sam ga sutra odneo u servis.

Nista bre, taman posla, tu smo da se pomazemo.
Ako nekom zaglavi na istom mestu, neka pokusa i ovaj drugi postupak za hard reset:
step 1) install android sdk
step 2) plug tablet into computer
step 3) boot into bootloader
step 4)
Code:
fastboot oem unlock
fastboot oem lock
step 5) enjoy factory reset tablet

Ako ni to ne pomaze, onda pratite ovaj tutorijal i instaliracete CMW, pa onda reflash ROM-a i proradice milijardu %:
http://www.androidauthority.com/nexus-7-clockworkmod-recovery-6-0-1-0-install-103346/

Vrh Dno