Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Evo da se i ja pohvalim novim uredjajem. Danas su me zvali da podignem u WinWin-u (narucen je pre tacno mesec dana. Inace sam iz unutrasnjosti). Ljudi iz prodavnice su bili zaista korektni, otvorio sam ga i pregledao pre placanja, a to je bila zelja i samog prodavca jer je hteo da vidi tu "azdaju" o kojoj se toliko prica. Uredjaj je u svakom smislu odlican. Kvalitet izrade bez zamereke, naravno, nije kao kod transformersa i slicnih uredjaja od 400+ evra, ali za ovu cenu i vise nego dobar. Ekran je meni fantastican, mislim da nemam to oko koje bi prepoznalo "isprane boje" i sl. Ranije sam imao Prestigio 5097cPro i ne vidim neku znacajniju razliku u kvalitetu boja. Sam sistem radi veoma, veoma brzo i ispeglano, nema zadrske u radu. Cini mi se da sam mogao da otvorim 50 aplikacija i da bi i dalje sve radilo kako treba. Chrome je zaista brz, vecinu stranica otvara u momentu, a i ne moraju da se zumiraju stranice s obzirom da je rezolucija visoka. Probao sam Skype, radi sasvim odlicno, sagovornik je rekao da me jako dobro vidi i da je kamera kvalitetna. Isprobao sam i iGO, pronasao je satelit za manje od 10 sekundi, a bio sam u zatvorenom prostoru. Inace, tablet sam cackao samo 3,5h bez prestanka i posle se istrosila baterija (bila je na oko 35% kad je prvi put ukljucen), tako da cu nesto vise da kazem u narednim postovima. Ako ima pitanja, izvol'te. :)

Evo citam nekoliko sajtova tvrdi da Asus menja 16GB verziju za 32GB, tj. da 32GB verzija kosta koliko i 16GB.
Da li se ovo zaista desava? Jadno!

^ Verovatno to rade da bi bili konkurentniji Amazon-ovim tabletima.

Ma nije ljigavo. Ali je ispao bezvezan tajming pojavljivanja tableta kod nas i objavljivanja ove vesti. Pa nije fer ka ljudima koji su ga pazarili ovih dana. Mada, ne mora da znaci da je uopste tacno. Videcemo.

Ni prvi ni poslednji put da se tako nešto desi. Naravno, pitanje je da li će baš izaći po ceni 16GB ili biti nešto skuplji, kada će se pojaviti i kada će uopšte stići kod nas? U principu koliko god da čekaš, uvek će biti "nešto bolje" iza ugla.

Nije samo kod nas, pre par dana je poceo sa prodajom u Juznoj Africi, Singapuru, Japanu...

Pa normalno da je ova vest dobra za one koji se lome da li da kupe ili ne, ali je (ako je ova glasina istinita) ispalo da su namagarcili milione ljudi koji su kupili Nexus 7 nedavno.

Moje licno misljenje je da ce ovaj Nexus od 32gb kostati 275$, a veliko pitanje je kada ce se pojaviti kod nas.

Ko ima strpljenja da ceka 32gb verziju stvarno mu svaka cast.
Hu, ima i toga. Moj Samsung Tab ode sutra put Jagodine a Nexus me već svrbi ko picajzle. Sve sam spremio: usb 3g modem sa utorom (sto bi rekli kroasani) za micro sd, ostala mi 32gb od Samsunga, OTG adapter i kablić,odabrao na DX-u dve futrole, ali mi sad razbi koncepciju ova vest za N7 32gb. Ajde da vidimo...

Poslednja izmena:
Iskreno za sada mi je ovaj od 16Gb sasvim OK, instalirao sam sve što mi treba, nabacao gomilu muzike, stripova, knjiga i service manual-a, par igrica mada me generalno to ne zanima i ostalo mi skoro 7GB slobodno. Imam i OTG kablić i 32GB flash ako mi baš nešto zatreba, tako da ...

Mislim ne bih se žalio da ima 32GB, ali i ovo radi posao sasvim fino. Jedino da nađem neku lepu futrolu, izgrabaću ga ovako noseći ga u rancu s gomilom drugih stvari.

Ja narucio ovu futrolu i ovaj otg kabal:
$T2eC16dHJI!E9qSO9)KFBQTVCNhmQ!~~60_57.JPG dXBsb2FkcGljL25pY2UtZGFpbHkvMTM0MTAyMjQwNGkvU0tVL0UyL0UyMDE4L0UyMDE4JTIwKDEpLmpwZw==.jpg

Jos jednom veliko hvala djalfu, bez koga to ne bi mogao :smoke:

Zaboravljate na osnovno, suština ovog tableta je bila u niskoj ceni, dodatna memorija znači i veću cenu. Šta je sa onima koji su kupovali od 8GB (ne kod nas naravno)? Ako se pojavi od 64 GB, oni koji su kupili od 32 reći će, ih što nisam čekao još par meseci i tako u nedogled. Meni je 16 GB sasvim dovoljno, a za putovanja ponesete fleškicu ili više kom i no problemos.
Šta mi vredi što sam pre 2 god. kupio SGS I9000, on došao sa androidom 2.1, nadogradnja na 2.2, 2.3... i kraj na 2.3.6 (na stranu što su slagali jer se trebao pojaviti sa 2.2). Google-ov proizvod znači da će biti daleko duža podrška, a to je takođe jako bitno, dok će drugi sa daleko skupljim tabletima moći i po tom pitanju samo da nam zavide. Gledajte na čitavu stvar iz onog lepšeg, vedrijeg ugla.

Evo sada nešto gledam, Samsung Galaxy Note 10.1 ima Android ICS 4.0 - prema tome dabome, budite srećni sa spravicom do koje ste došli. Definitivno u buduće i kada je telefon u pitanju, kupujem isključivo onaj iza koga stoji Google.

Poslednja izmena:
Ovakve vrste futrola su najbolje za tablete, bas dobar izbor.

Sto se tice novog modela po istoj ceni najbolje da se Asus oglasi ovde i kaze nam da li je to istina
A zasto najbolje? Velika mana takvog tipa futrola je sto ide preko oboda ekrana, tako da ume da zasmeta kada se ekran dodiruje na ivicama, tipa spustanja notification bara, back i home taster i slicno.

Zaboravljate na osnovno, suština ovog tableta je bila u niskoj ceni, dodatna memorija znači i veću cenu. Šta je sa onima koji su kupovali od 8GB (ne kod nas naravno)? Ako se pojavi od 64 GB, oni koji su kupili od 32 reći će, ih što nisam čekao još par meseci i tako u nedogled. Meni je 16 GB sasvim dovoljno, a za putovanja ponesete fleškicu ili više kom i no problemos.
Šta mi vredi što sam pre 2 god. kupio SGS I9000, on došao sa androidom 2.1, nadogradnja na 2.2, 2.3... i kraj na 2.3.6 (na stranu što su slagali jer se trebao pojaviti sa 2.2). Google-ov proizvod znači da će biti daleko duža podrška, a to je takođe jako bitno, dok će drugi sa daleko skupljim tabletima moći i po tom pitanju samo da nam zavide. Gledajte na čitavu stvar iz onog lepšeg, vedrijeg ugla.

Evo sada nešto gledam, Samsung Galaxy Note 10.1 ima Android ICS 4.0 - prema tome dabome, budite srećni sa spravicom do koje ste došli. Definitivno u buduće i kada je telefon u pitanju, kupujem isključivo onaj iza koga stoji Google.

Jel citas o cemu se radi? Prica se da 32GB MENJA 16GB verziju i da su neki kupci VEC za cenu modela 16GB dobili model od 32GB.

Sto se futrola tice meni su najbolje one genuine Asus u raznim bojama, nista drugo ne bih uzimao.

Poslednja izmena:
Ovakve vrste futrola su najbolje za tablete, bas dobar izbor.

Problem sa ovom futrolom je sto ivice tableta ostavlja otvorenim tako da mogu da se nehotice kvrcnu udarcem o nesto ili padom. Po meni su najbolje one koje u sebi imaju i silikonski bamper, ili one koje prekrivaju ivice uredjaja.

Meni je prijatelj iz PCP-a rekao da uskoro dobijaju 32GB, 1000RSD skuplji...

Nazad
Vrh Dno