Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pa to se podrazumeva ;)
Da li je neko probao Operu? Znatno losije radi na Nexusu od Chrome-a, ocigledno nije optimizovana.

Pozz sa sve Nexusovce :D Napokon je stigao i u moje ruke Nexus 7 a ovo mi je ujedno i prvi tablet. Odusevljen sam naravno :D Samo malo me brine zvuk stvarno je slab(ili je to moj primerak nesto defektan) sve u svemu pustio sam film i slika je super ali zvuk je dosta tih na max cak i kada pustim neku pesmu nista se ne menja(mislim da mi je huawei g300 glasniji) :/ Sve u svemu nadam se da je bolji sa slusalicama i da ce se dobro upariti sa BT slusalicama koje imam. Da li imate neke sajtove sa aplikacijama za tablete ili je google play jedini izvor ?

Imaš i onaj Amazon app store, on ima aplikacije koje su prilagođene Kindle tabletima koje Amazon prodaje

Meni ovo nije nesto strasno i kod mene nisam primetio problem, slika mi deluje ok.

Pa boje na N7 jesu manje zasićene, pogotovu žuta i narandžasta. Ako je neko recimo navikao na AMOLED ekran, ekran Nexus-a će mu delovati isprano sa nezasićenim bojama.

Sve zavisi od toga šta volite i na šta ste navikli. Meni su recimo boje na AMOLED ekranima previše zasićene i potpuno neprirodne.

Činjenica je da bi na N7 boje mogle da budu zasićenije, ali što reče djalf nije strašno i verovatno se da softverski srediti.

Inače sam ekran nije previše reflektivan i juče sam ga bez problema koristio napolju. Naravno nije IPS+ i sl. kao TF Prime i vidi se razlika napolju, ali je sasvim upotrebliv.

Igrice koje sam isprobao i sve preporučujem:
- FRuit Ninja THD
- Pinball HD for Tegra
- Renaissance Blood THD
- Riptide GP
- Rope Rescue
- Shadowgun THD
- Shine Runner
- Machinarium
- Dead Triger
- Jett Tailfin Racers THD

Za izmenu i kreiranje dokumenata preporučujem OfficeSuite Pro 6 + (PDF & HD). Probao sam i Quickoffice Pro HD ali definitivno nije optimizovan kako treba.

Jesam ja,odlicno radi posao ali ima jednu manu,trial verzija od 7 dana.

Potrazite Display Orientator na GPlay-, radi istu stvar al' za dzabe, ljudi je stavljaju na N7(prenosim, nisam licno isprobao, nemam Nexus).

Poslednja izmena:
Igrice koje sam isprobao i sve preporučujem:
- FRuit Ninja THD
- Pinball HD for Tegra
- Renaissance Blood THD
- Riptide GP
- Rope Rescue
- Shadowgun THD
- Shine Runner
- Machinarium
- Dead Triger
- Jett Tailfin Racers THD

Za izmenu i kreiranje dokumenata preporučujem OfficeSuite Pro 6 + (PDF & HD). Probao sam i Quickoffice Pro HD ali definitivno nije optimizovan kako treba.

Probaj Horn pa javi ;)

Nikako da neko napiše ozbiljniji review, jer čim dođe u posed Nexus-a, njegova aktivnost se svede na minimum u ovoj temi (u ondosu na period pre kupovine), pa se stiče utisak da su novopečeni vlasnici blago razočarani. Izgleda da ćemo mi, budući potencijalni kupci, morati da sačekamo Benchmark-ov test. :)

Poslednja izmena:
Hm, kad smo kod review-a na Bench-u, kada ce?

Nikako da neko napiše ozbiljniji review, jer čim dođe u posed Nexus-a, njegova aktivnost se svede na minimum u ovoj temi (u ondosu na period pre kupovine), pa se stiče utisak da su novopečeni vlasnici blago razočarani. Izgleda da ćemo mi, budući potencijalni kupci, morati da sačekamo Benchmark-ov test. :)

Ne znam kakav ozbiljniji review ti treba za ovaj jednostavni tablet. O svim glavnim karakteristikama se već pričalo. Šta tebe to još može da zanima pored toga što je navedeno i što možeš naći na stranim sajtovima? Tablet nije za to zašta bi ga ti koristio.

Ne znam kakav ozbiljniji review ti treba za ovaj jednostavni tablet. O svim glavnim karakteristikama se već pričalo. Šta tebe to još može da zanima pored toga što je navedeno i što možeš naći na stranim sajtovima? Tablet nije za to zašta bi ga ti koristio.
Ne interesuju me strani sajtovi... interesuju me iskustva ljudi koji su ga ovde, kod nas, kupili. I da, ne kupujem ga sebi, već oću da ga poklonim ćerci... ili nije ni za nju?

Šta te interesuje konkretno? Ukratko, ovo je najbolji android uređaj trenutno, ako ti ne smeta nedostatak hdmi porta i ako ti je dovoljno 16gb memorije uzimaj, nećeš se pokajati.
I ja sam ga uzeo kao poklon za brata za rođendan, samo sam ga jednom upalio i vratio u kutiju, pošto ga slavi sad u petak, tek posle toga ću da počnem sa spamovanjem u ovoj temi :D

Juce sam imao prilike da probam,ortak uzeo.I dalje mislim da mi je nepotrebna stvarcica i ne vidim razlog zasto bih je uzeo,ali da radi ko zmaj, radi.
Na kraju je ispalo da sam sve vreme cackao,skidao aplikacije,isprobavao, dok je ortak kukao da mu vratim tablet.:)

Realno nema sta reci vise od onoga sto ovde pise,sve je isto kao smartphone, samo sa vecim ekranom i bez sim kartice.Ekran savrsen,baterija kao na laptopu,dobro se ponasa,uredjaj prede.

Taman posla da je baterija kao na laptopu, retko koji laptop može da izvuče više od 4-5h bez punjača (osim nekih ultrabook-ova), a ovaj bi trebalo da gura 9-10h lagano... Osim ako misliš na kapacitet baterije, a ne na autonomiju ;)

Šta te interesuje konkretno? Ukratko, ovo je najbolji android uređaj trenutno, ako ti ne smeta nedostatak hdmi porta i ako ti je dovoljno 16gb memorije uzimaj, nećeš se pokajati.
I ja sam ga uzeo kao poklon za brata za rođendan, samo sam ga jednom upalio i vratio u kutiju, pošto ga slavi sad u petak, tek posle toga ću da počnem sa spamovanjem u ovoj temi :D

Najbolji android uredjaj trenutno???

Znači niko nije primetio neki hardverski nedostatak? (pitam samo za one koji su ga kupili u Srbiji)

Ne interesuju me strani sajtovi... interesuju me iskustva ljudi koji su ga ovde, kod nas, kupili. I da, ne kupujem ga sebi, već oću da ga poklonim ćerci... ili nije ni za nju?

Ako je za ćerku tek onda ti ne treba neki ozbiljniji review. Kupuj i biće zadovoljna

Taman posla da je baterija kao na laptopu, retko koji laptop može da izvuče više od 4-5h bez punjača (osim nekih ultrabook-ova), a ovaj bi trebalo da gura 9-10h lagano... Osim ako misliš na kapacitet baterije, a ne na autonomiju ;)

:)da,da na kapacitet.
E da,kada sam konacno predao tablet,baterija je pala na oko 45%.a battery use je pokazivao skoro 12 sati rada,a bar 3 sata smo ga cackali,i to sve uz automatic brightness i uz wifi sve vreme upaljen+ vreme koje radio,pre nego sto sam ja dosao.

Generalno ja sam ga uzeo čisto da vidim da li će mi odgovarati. Svi raniji tableti bili su uglavnom 10" i bio sam 99% siguran da mi se N7 neće svideti.

Ali sam se malko prevario - jako je lepo urađen, hardver je jako dobar. Iako sam mislio na je 7" mali, staje u džep od jakne, pa ću ga verovatno mnogo više šetati nego prethodne. Jedino mi za stripove malo nedostaje veći ekran, ostalo je OK. Autonomija uređaja je odlična, baterija traje i traje ...

Na softver nemam takođe zamerki - mnogo je bolji osećaj nego na prethodnim Android uređajima koje sam imao ili isprobavao, interfej je dosta glatkiji i po fluidnosti podseća na iOS( a iOS inače ne mogu da svarim). Doduše, nisam video kako radi JB na TF700 i sličnim zverima, poredim ga sa HC i ICS, ali ovo mi je sasvim OK.

Naravno nije savršen - prvenstveno mislim na nedostatak micro SD slota - imam OTG kabl i flash od 32GB, ali je micro SDHC kartica ipak elegantnije rešenje. Takođe za moj ukus, zvuk bi mogao da bude malo jači, ali verovatno je ovo maksimum koji su izvukli iz ovih malih zvučnika, a da ne počnu izobličenja. Verovatno će se nako žaliti i što nema varijante s 3G, mada meni hotspot s telefona rešava se + plaćam samo jednu data pretplatu (tj. da budemo precizni, firma mi plaća).

Ostalo je sasvim OK i uređaj je odličan, mnogo, mnogo bolji nego što sam za ove pare očekivao.

A tvoje opažanje da kako ko kupi uređaj prestane da se javlja na forumu, tj. nema review-a, pa prvo uzeli smo ga pre samo jedan dan, a drugo vikend je - ako se ne igramo sa N7, onda smo negde napolju, a ne za kompom i na forumu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno