Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ovo je definitivno bestbuy kod nas ako se uzmu ponuda tableta na nasem trzistu(konkretno mislim na performanse/cena)! Sacekacemo prve isporuke pa cemo videti kako ce se pokazati u praksi!

Upravo sam narucio jedan primerak preko sajta WinWin-a, pa sta bude... :)

@testthenext Ti si neki ekspert i moderator ovde pa niko ne sme da napise svoje misljenje, iskustvo, neku informaciju... ako mislis da neko spamuje ne moras da doprinosis i sam tome. Ti kao da si ili da ces dobiti ne znam sta, idi brate ljubi ljudima iz Asusa stopala ako si im toliko zahvalan, nisu ti 'leba dali da jedes vec tablet od 200$, kao da ga ti proizvodis pa niko ne sme da napise ako nesto ne valja!

@TheStig Koji test i koji covek? Na nekoliko testova koje sam procitao su rekli da brightness i na 100% nije dovoljan i da ekran nije osvetljen, takodje da nije dobro vidljiv na suncu, da ima ghostinga, probijanja... procitao sam sigurno 10-ak testova. Ne zanima me sta i kako moze softverski da se odradi i uradi pricam out of the box kako stvari stoje.
Ako kosta tablet 200$ svi treba da ga hvalimo i dizemo u nebesa sada?? Ne razumeme niko ne sme nesto negativno da napise?

Oni (retki) koji su dobili perfektan uredjaj su srecni i zadovoljni, ali posetite XDA forum pa pogledajte koliko ljudi dnevno se zali na razne stvari sigurno ima oko 5-6 ozbiljnih problema sa tabletom koji se desavaju mnogima, to nisu retke situacije, vec je takva proizvodnja.

Znas u cemu je 'problem'? Problem je u tome da sta god da u nekom review napisu UVEK ce se zavrsiti onim - "ali za te pare je super". Dakle, gomila testova koji govore mnogo a ne kazuju nista :)

Ozbiljno, zavisi mnogo od ocekivanja i pre svega od prethodnih iskustava. Meni je Nexus-ov ekran bio dobar. Te price kako su boje off i slicno mene ne zanimaju previse jer ja ne gledam u ekran kroz analyzer-e nego sa dva gola oka. Da, ekran bi mogao da bude osvetljeniji u poredjenju sa prime-om ali znamo koliko on kosta. U poredjenju sa zeninim Samsungom 2 7.0 ekran je super. Ima tu refleksiju kad je napolju ali nista iznenadjujuce i nista sto vec nije vidjeno. Baterija je odlicna, brz je nevidjeno i skrolovanje levo-desno je do sada nevidjeno na androidu. Ja ga na kraju prodadoh jer je bio nekako dosadan :) Biram Samsunga izmedju njih bez razmisljanja. Upotrebljivost je cudo :)

po meni, ono sto ima najvise vredi kod ovog uredjaja je buduca podrska od strane Googla za ovaj uredjaj.
Samsung se po meni previse oslanja na XDA zajednicu da im isprati HW.
ASUS je tu jos dobar, koliko moze, jer je makar za svoje Transformere najavio JB - mada cisto sumnjam da ce videti zvanican sledeci OS.

Sad sam procitao da u komentarima na winwin sajtu pise:

Ocekujemo da to bude krajem ovog meseca ili pocetkom sledeceg.

Sto po mom iskustvu za bilo sta od ovakve vrste robe znaci sredina iduceg meseca....

Stize krajem meseca, potvrdjeno iz Altija (vlasnik WinWin-a i Emmi-ja).

ono sto ima najvise vredi kod ovog uredjaja je buduca podrska od strane Googla za ovaj uredjaj.

Naravno. To i jeste poenta svih Nexus uredjaja - azurnost OS-a i odlicna optimizacija. Plus sto se ovde dobije i jako mocan hardver.

Malopre me je zvao covek iz WinWina. Isporuka krajem meseca.

Nexus7%20win%20win.PNG

16 gb verzija, po današnjem kursu negde oko 247 €

^ Ok deluje snimak. Ali kakvo je ono pucketanje u zvuku?

Da li neko zna kada se očekuje 8gb verzija? :)

Vidim da se u predprodaji može uzeti samo 16gb.

Mislim da se verzija od 8gb neće pojaviti zvanično u prodaji, tj da je nećeš moći kupiti legalno, već samo "na crno"

Ako nemaš para za 16 GB verziju, bolje skupi i dodaj nego da kupuješ 8 GB.

Ne znam zašto bi neko kupio verziju od 8 gb ako već nema proširenja preko kartice? I ja se razmišljam da ga poručim u pretprodaji, jer za tu cenu se dobija daleko više od plaćenog. Za stalno nošenje sa sobom ipak je ekran od 7 inča pogodniji i potrebna je daleko manja torbica nego za desetku. Svi koje ja poznajem a imaju ekran od 10.1, ponesu ga jednom u sto godina ili samo u početku, posle im služi isključivo za po kući.

ASUS će imati svoj štand na ovom CE&HA sajmu od četvrtka - nedelje, biće tamo izložen i Nexus, pored gomile drugih proizvoda.
Za sve korisnike Bench foruma obezbedjene su besplatne ulaznice ....

Eto prilike da se pogledaju novi ASUS proizvodi (nexus, PadFone, S56 ...)

"Nakon uspeha koji je ostvario 2011. godine, ce&ha sajam se 2012. godine održava od 13. do 16. septembra u halama 1 i 4 Beogradskog sajma. Organizator sajma, kompanija Duke & Peterson i brojni izlagači najavljuju "veći, bolji i noviji" sajam, na kome ćete se upoznati sa najnovijim rešenjima iz oblasti računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata, a uz to se sjajno zabaviti i obaviti odličnu kupovinu!"

Slučajno sam naleteo na jedan slovenački tekst o Nexus 7 tabletu. Između ostalog piše da su mnogi korisnici prijavili da ekran prestaje sa radom tj. ne reaguje na dodir u pojedinim oblastima, kada se igraju tegra igrice. Ovo nije uvek istog inteziteta i nekada je rešenje isključiti i ponovo uključiti ekran. Ima žalbi i na osvetljenost ekrana...
Kakva li će serija uređaja stići do Srbije, samo da ne bude ova polu-upotrebljiva.

U novostima je besplatna ulaznica za CE&HA, Beogradski sajam, hale 1 i 4.

Ne verujem da ima... Nexus se , naprimer, može lako rastaviti i doći do baterije, ali opet ne znam da li je moguće zameniti je, a da se pritom ne uništi priključak.

Vrh Dno