Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Uh dosta je dobar ovaj voice search... Dobra stvar sto moze i da racuna formule i resava odredjene matematicke probleme (vec vidjeno kod Google-a, sada su i ovde integrisali) :)

Ovo sto je Google napravio je cudo... Inace nije ovo stavljeno za poredjenje, vec da se vidi koliko je Google ovo razbio

Inace za Siri, to sto prica za wolfram alpha je ovo - isprobajte ;) -> http://www.wolframalpha.com/ za one koji ne znaju

Meni ovo sa ekranima nije jasno Asus ili Google moraju da kazu nesto povodom toga, znaci ja ako odlucim da kupim (narucim) tablet kupujem macku u dzaku?
Ili ce ekran biti ok ili krs? U cemu je fora? Da li garancija pokriva ove ekrane koji su "manje kvalitetni" kako ovde kazu?
Neko ce znaci za iste pare dobiti da kazem savrsen tablet a neko tablet sa losim ekranom... sve mi je jasno.

Sacekajmo prvo da se pojave u prodaji, a kasnije cemo videti kako se situacija odvija

Ima li kakvih najava kad ce da izadje i kad ce doci kod nas?

Ima li kakvih najava kad ce da izadje i kad ce doci kod nas?

Možda će biti preko vip-a, tu jedino leži neka nada, pošto su i ranije vipovci imali u ponudi google telefone. Mimo toga, čisto sumnjam da će ga biti kod nas po prodavnicama, ovo je uređaj predviđen da služi za kupovinu guglovih multimedijalnih sadržaja sa storea, biće ga u razvijenim zemljama gde ta kupovina funkcioniše i gde goole može da zaradi.

Naravno, uvek će moći da se donese spolja, ali je pitanje da li ti znači garancija ili ne. Tu je apple u prednosti, njihova garancija važi svuda, nebitno gde si kupio uređaj. Bilo bi dobro da veliki G uvede tako nešto, to bi bio znak da su postali ozbiljna firma za hardver. Ovako samo pipaju teren.

Možda će biti preko vip-a, tu jedino leži neka nada, pošto su i ranije vipovci imali u ponudi google telefone. Mimo toga, čisto sumnjam da će ga biti kod nas po prodavnicama, ovo je uređaj predviđen da služi za kupovinu guglovih multimedijalnih sadržaja sa storea, biće ga u razvijenim zemljama gde ta kupovina funkcioniše i gde goole može da zaradi.

Naravno, uvek će moći da se donese spolja, ali je pitanje da li ti znači garancija ili ne. Tu je apple u prednosti, njihova garancija važi svuda, nebitno gde si kupio uređaj. Bilo bi dobro da veliki G uvede tako nešto, to bi bio znak da su postali ozbiljna firma za hardver. Ovako samo pipaju teren.

Teško da će biti u Vipu pošto je ovo tablet u svakom smislu - nema 3g opciju niti mogucnost povezivanja sa usb modemom, tako da Vip ili bilo koji operater nema nikakve šanse da ga "prodaje"...

U Usa stizu prvi orderi koliko videh krajem jula i pocestkom avgusta.

A pošto na google play ne možeš da platiš ništa iz Srbije, neće moći ni da se kupi tablet kod nas.

Ne znam zašto google ne omogući to, izgleda je gadljiv na dinare :d
Prosto nas tera na pirateriju...

Koju pirateriju? Moci ces kao i do sad samo narodne aplikacije da instaliras... Zaboravi na knjige, filmove, serije sve dok google ne otvori plau store za nas.

Ja probao da se pretplatim na neki magazin preko vpn-a i unlocker-a al' cvrc.

Pa ja bih možda kupio neku aplikaciju, kad bi to bilo omogućeno na normalan način-da kliknem i da mi to na kraju meseca iznos kupovine stoji na mesečnom računu. Ovako moram da rutujem telefon, instaliram unlocker, otvorim google checkout nalog, laziram zemlju u kojoj sam, bla bla bla... Mnogo je jednostavnije skinuti narodnu aplikaciju i instalirati je. O tome ja pricam-čudo gugl ne pojednostavi tu proceduru i olakša nam otvaranje novčanika.

Ma nije Google kriv sto se ne omoguci placanje iz nase zemlje. Garant je nesto u nasem sistemu trulo kada nas svi zaobilaze

Pa ja bih možda kupio neku aplikaciju, kad bi to bilo omogućeno na normalan način-da kliknem i da mi to na kraju meseca iznos kupovine stoji na mesečnom računu. Ovako moram da rutujem telefon, instaliram unlocker, otvorim google checkout nalog, laziram zemlju u kojoj sam, bla bla bla... Mnogo je jednostavnije skinuti narodnu aplikaciju i instalirati je. O tome ja pricam-čudo gugl ne pojednostavi tu proceduru i olakša nam otvaranje novčanika.

Ne moras da laziras nista. Meni je kartica Kom banke iz CG, nalog isto tako sa pravim podacima i kupujem bez problema. U pravu si za root/market unlocker ali iskreno, nije vise ni to toliki problem.

Sto ne bi mogao sa Market Unlockerom? Ja imam dosta kupljenih aplikacija na taj nacin.

da, na taj nacin moze uz rutovan uredjaj. govorim o tome da cak preko PCa ne vidim placene aplikacije. ne vidim ni ponudu za Galaxy Nexus telefon - znaci, mi nismo trziste za njih.
a seti se da je u jednom trenutnku nudjeno preko Marketa sa cenama u dinarima, pa su brze bolje povukli.

da, na taj nacin moze uz rutovan uredjaj. govorim o tome da cak preko PCa ne vidim placene aplikacije. ne vidim ni ponudu za Galaxy Nexus telefon - znaci, mi nismo trziste za njih.
a seti se da je u jednom trenutnku nudjeno preko Marketa sa cenama u dinarima, pa su brze bolje povukli.

Kad se samo setim, da je još tada bila akcija, svaki dan ne znam koliko aplikacija po ceni od 10din po aplikaciji, pokupovao sam svašta...

ma nikad mi necemo biti trziste za Google i Apple. eto npr sto nude Nexus preko playstore za $350, a kod nas provajderi ga cene 70k+ dinara...
uz neku vest da ce ubuduce Google svoje uredjaje prodavati direktno sa prodavnice i to da mozes da biras OEM proizvodjaca - govori mi da smo daleko od tog sveta...

Andy Rubin has already made it known that Google isn't planning to profit from the Nexus 7's hardware -- according to him, it's being sold at cost. However, a teardown conducted by TechInsights (and reported by Fudzilla) suggests that the true extent of our 'discount' may have been underplayed, because the Nexus 7's parts alone reportedly add up to around $184. That's just $15 below the current asking price for an 8GB model, before you even get to all the added costs like packaging, distribution, support, marketing and the tidy $25 Google Play voucher that comes as part of the bundle.

Izgleda da nas ipak ne čeka ove godine poplava jeftinih tegra 3 tableta, pošto ostali proizvođači definitivno neće prodavati svoje uređaje po nabavnoj ceni. Po svemu sudeći, tegra 3 će značajno pojeftiniti sledeće godine, nakon prelaska Nvidie na novi proizvodni proces.

Izvinjavam se na malom offu. Ali sto cu bese oni povukli cene sa marketa u dinarima? Znam da je bilo neko vreme (mozda samo i par dana) i da su to povukli.
Vidim da moze preko Samsung Storea da se kupuju aplikacije za dinare ali to nije to.
Bas bi bilo lepo da moze Nexus 7 da se poruci preko storea...

Izvinjavam se na malom offu. Ali sto cu bese oni povukli cene sa marketa u dinarima? Znam da je bilo neko vreme (mozda samo i par dana) i da su to povukli.
Vidim da moze preko Samsung Storea da se kupuju aplikacije za dinare ali to nije to.
Bas bi bilo lepo da moze Nexus 7 da se poruci preko storea...

Pa bilo bi, naravno, ali to je lepota življenja u Srbiji. :) Da je ovde sve kako treba imali bi i paypal i još štošta od stvari koje su normalne u svetu...

Ne znam zbog čega ne radi plaćanje preko play storea, ali sam skoro siguran da je problem u nama, ako ne direktno, onda bar indirektno, zbog ekonomske ili političke pozicije drage nam zemlje. :wall:

Kako videti store u nekoj drugoj zemlji. Menjao sam zemlju stanovanja, nista ne vredi i dalje isto.

Nazad
Vrh Dno