Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Што јурите толико тај минорни апдејт? Лол

Da sam znao da ce da skenja root, ne bi ga isntalirao....Sad to nekako da sredim i ne diram vise nista na njemu. Jedino da sa TB bekapujem samo data bez programa (mada mi je i to smor - imam par igara po nekoliko GB velicine) pa da fleshnem neki 4.2.1 rom....

Meni root nije od životne važnosti na ovom uređaju (da jeste ne bih radio update dok ne izađe root), sve završavam i bez root-a.

Na gore opisan nacin radi. Update prosao OK (rootovan tablet), jedino nisam stigao da proverim da li je root ostao, jer sam zurio na posao.
Veceras cu da vidim i to.

Ostao je root, sad sam proverio. Prilikom instalacije odabrao sam fix root-a. :)

Imam error pri instalaciji update-ta, rootovao sam tablet pre 2 meseca od onda nije izlazio nijedan update, ostao sam na stock ROM-u, ne vidim u cemu je problem. Možda je do toga što imam neke Google aplikacije skroz disable-ne, pošto navodno zakuca kod currents. Apk a i to je jedna od aplikacija koje sam trajno iskljucio, probacu da poukljucujem sve pa ponovo da probam ceo postupak. Mada nema smisla dosad nisam imao sličnih problema kod prethodni update-ta.

i meni ista situacija. javlja error na pola instalacije. svasta sam probao i na kraju je jedino upalilo da preko nexus 7 toolkita ponovo pregazim stari rom sa full formatom i onda je update (clear data Google Services Framework) prosao bez problema. jedino se nisam setio da pre apdejta rutujem tablet tako da sad cekam neko one click resenje.

Poslednja izmena:
i meni ista situacija. javlja error na pola instalacije. svasta sam probao i na kraju je jedino upalilo da preko nexus 7 toolkita ponovo pregazim stari rom sa full formatom i onda je update (clear data Google Services Framework) prosao bez problema. jedino se nisam setio da pre apdejta rutujem tablet tako da sad cekam neko one click resenje.

I meni takodje, odradio sam beckup i reko ajde da flashujem stari ROM i onda mi uspelo ali sad nmg da vratim Beckup a ostao sam i bez root-a, ostaje nam da secekamo da se Nexus Toolkit update-uje pa da rootujemo ponovo :D

4.2.2 definitivno popravlja bateriju kod mene, za 7h i 27min zakačen za wifi skino samo 1%

Nisi morao da ideš tim putem.
Factory Images "nakasi" for Nexus 7 (Wi-Fi) 4.2.2 (JDQ39) : https://dl.google.com/dl/android/aosp/nakasi-jdq39-factory-c317339e.tgz

Root nije nikakav problem, niti treba čekati bilo šta. Može preko "ac-platform-tools" ili preko "Google Nexus 7 ToolKit-a", potrebno je samo zameniti 4 datoteke, koje možete pronaći ovde:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=37989110&postcount=1650

Video sam to juce i zamenio, mada mi nije jasno sta treba da se izabere, posto na spisku nema 4.2.2 ??? Nikakav "popup" se meni ne pojavljuje tako da mi nisu bas jasni ovi koraci:

4. Run the Toolkit and when you get to the Main Menu a popup will appear on your device asking for authentification
5. Click ok to add your pc to the accepted list
6. Select the 'Refresh Main Menu' option in the Toolkit and your device will now show as 'device' and not 'offline'

Poslednja izmena:
Video sam to juce i zamenio, mada mi nije jasno sta treba da se izabere, posto na spisku nema 4.2.2 ??? Nikakav "popup" se meni ne pojavljuje tako da mi nisu bas jasni ovi koraci:

4. Run the Toolkit and when you get to the Main Menu a popup will appear on your device asking for authentification
5. Click ok to add your pc to the accepted list
6. Select the 'Refresh Main Menu' option in the Toolkit and your device will now show as 'device' and not 'offline'

Izabereš 4.2.1, a prozorče iskače (na tabletu) i pita te da li želiš da dodaš uređaj tj. pc. Da li si omogućio usb debugging na tabletu, Developer options pa označiš USB debugging?

Poslednja izmena:
Debuging je omogucen, cak sam probao da izaberem 4.2.1, kao i lik sa xda, mada me nista nije pitao. Za svaki slucaj izabrao sam stavku 20, neki info o uredjaju, i tu me doceka nesto tipa "waiting for usb debug", mada sam istog trenutka proverio i usb debuging je ukljucen...

Ja čak nisam ni menjao nikakve datoteke. Našao na xda da može i sa ovim toolkitom, odabere se za uređaj zadnji 4.2.1 i odradiće root bez problema. Tako sam i uradio i šljaka bez greške.

ac-platform-tools, Google Nexus 7 ToolKit, Android Commander... dok se ne zamene adb.exe, AdbWinApi.dll i AdbWinUsbApi.dll + fastboot.exe ne prepoznaju uređaj niti mogu da se odrade bilo kakve komande. Zamenom dadoteka večine 1 mb svaki program radi kao i ranije, prepoznaje sve komande. Zavisi kome šta treba, ovo je trajno i kompletno rešenje.

Onda mora da sam ja lud :)
Skinuo sam arhivu od 1mb "New_adb_fastboot_files_for_4.2.2.zip", prekopirao 4 fajla preko postojecih u Nexus 7 tool kit-u. Startovao Tool kit, izabrao stavku 4 (nexus je vec spojen na usb i debuging je ukljucen), nista mi ne izbacuje, niti me ista pita...

Poslednja izmena:
Onda mora da sam ja lud :)
Skinuo sam arhivu od 1mb "New_adb_fastboot_files_for_4.2.2.zip", prekopirao 4 fajla preko postojecih u Nexus 7 tool kit-u. Startovao Tool kit, izabrao stavku 4 (nexus je ves spojen na usb i debuging je ukljucen), nista mi ne izbacuje, niti me ista pita...

Pokušaj da restartuješ i komp i tablet i ponovo povežeš i probaš (adb.exe hoće da ostane pokrenut u pozadini)...

na drugom kompjuteru sam instalirao druge drajvere za windows 8 a ne one koje je instalirao tool kit i sve je proslo bez problema. Znaci famozna poruka se pojavila i root je odradjen.

i.....sad nemam paid aplikacije u playstore-u, mada sam u market enabler-u stavio neki USA....

Poslednja izmena:
ne rade vise ni unlocker ni enabler.

a sto se roota tice da opetujem, uradio sam root preko n7 toolkita 4 bez ikakvih menjanja,dodavanja fajlova. odabrao sam izbor 4. tj predzadnju (4.2.1) verziju (za wifi uredjaj) i sledio dalje korake kao da sam na njoj. sve proslo kako treba.

do qrca....ima li nekih naznaka da ce da se ispravi situacija sa market unlocker-om ? Ili je jedino da se vracam na kuvani 4.2.1 ?
Koji je najlaksi nacin bekapovanja igara sa svim pratecim podacima (snimljene pozicije, leveli, itd) ali na hdd, posto sam vec presao 16gb sa instalacijama, pa sa TB ne bi bilo mesta na internoj kartici/memoriji

PS
Ima resenja za paid aplikacije :banana:

Poslednja izmena:
Neće pomoći 4.2.1. Ja sam na njemu. Ovo je neka server-side kontrola lokacije preko IP-a. Nije problem zameniti IP, ajd' :)

A št ne svučeš one bekape koji ti ne trebaju sa telefona?

Ako si odgovorio meni :) vpn one click radi. Isprobao sam, stavio USA i sad vidim paid aplikacije. E sad, dal moze ili ne moze, meni radi :)
Trenutno nemam bekape, a jedino bi mogao par igara da skinem sa TB pa da ih prebacim na hard i sve tako u krug. Mada, sada kada radi i market sa paid aplikacijama, TB mi i ne treba, kao ni kuvani 4.2.1 rom...

Poslednja izmena:
Ako si odgovorio meni :) vpn one click radi. Isprobao sam, stavio USA i sad vidim paid aplikacije. E sad, dal moze ili ne moze, meni radi :)
Trenutno nemam bekape, a jedino bi mogao par igara da skinem sa TB pa da ih prebacim na hard i sve tako u krug. Mada, sada kada radi i market sa paid aplikacijama, TB mi i ne treba, kao ni kuvani 4.2.1 rom...

Aplikacije se vide ali ne mogu da se kupuju. Ni na 4.2.1 ni na 4.2.2

To je teži deo, prijavi karticu npr na američku adresu dok si na vpn one click na americkom serveru pa ce posle da ti radi market kupovina bez ikakvog modovanja pa čak i na pc preko tvog google naloga. Ima detaljnije na temi o kupovini app preko gplaya.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=263883
Kako kupovati aplikacije na Android Marketu?

Poslednja izmena:
Ljudi, jel ima neko apk Comic readera mobi posle verzije 3? Imala je ranije da se skine beta sa njihovog sajta, nije imala ni jedan jedini bag, nije bio potrebe da se luck patcherom krekuje, ali sada su ga skinuli sa sajta.
Odlicna je aplikacija, ali je moj brat deinstalirao program i izbrisao instalaciju, i sad nigde ne mogu da ga nadjem :mad:

ja installirao i ne mogu nista da otvorim. samo stoji kao plakat od app.

Ово је најдаље до чега ја могу да дођем у програму. Шта даље?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1361022876698.jpg
    uploadfromtaptalk1361022876698.jpg
    55 KB · Pregleda: 190
Stavi stripove u folder comics na tabletu, a u Change series (vidi se opcija na tom screen shot-u) biras strip koji ces da otvoris. Ja mislim da u opcijama mozes da izaberes drugi folder da bude defalt, umesto tog Comic

Vrh Dno