Šta je novo?

Google search je postao jedna velika reklama

Zasto je onda neko mogao da napravi mail kao moj samo sa tackom izmedju?

To već ne znam...

https://support.google.com/mail/answer/10313?hl=en

Jedino za google apps (hostovan email) važe tačke: One last thing: Google Apps does recognize dots. If you'd like to have a dot in your username, please ask your domain administrator to add your preferred username as a nickname.

Poslednja izmena:
Zasto je onda neko mogao da napravi mail kao moj samo sa tackom izmedju?
nije mogao da napravi, vec su ti objasnili.

neko je nekom rekao svoj mail, taj sto je dosao kuci, sacuvao je permutovan mail i poslao tebi umesto tom nekom. tako sam ja imao problem jednom prilikom da objasnim gospodinu koji je zvao moj fiksni da nije u pitanju greska u biranju ili do centrale, nego da je taj neko dao pogresan broj ili da je lose zapisao. Covek je tri dana zvao po nekoliko puta, svaki put ocekujuci da mu se neko drugi javi.

Redirect upita sa njuskalo.hr je u pitanju. Jedini koji mogao napraviti gresku je onaj koji je vrsio upit na sajtu.

Normalno je da se gledaju da se prvo podmire potrebe mnogo većeg broja korisnika pretrage koji su pretraživali hrvatska vina ali su načinili tipfeler i ukucali hrvatska fina.
...
...

ne razumem te. U prethodnom pasusu si mi napisao: "Ne misliš valjda da je tvoja ideja o nečemu jedina i jedino ispravna?" a sad pokusavas da odbranis Googlovu ideju tj. nacin funkcionisanja kao jedini ispravan?!

Jedini ispravan nacin je da se korisnicima da kontrola nad pretragom a ne da prave servis koji je u klasi Microsoft Bob spajalice ili da postoje alternativne pretrage (search engine) u ovom kupusu koji zovemo "svetska mreža". Oslonili smo se previse na Google.

ne razumem te. U prethodnom pasusu si mi napisao: "Ne misliš valjda da je tvoja ideja o nečemu jedina i jedino ispravna?" a sad pokusavas da odbranis Googlovu ideju tj. nacin funkcionisanja kao jedini ispravan?!

Jedini ispravan nacin je da se korisnicima da kontrola nad pretragom a ne da prave servis koji je u klasi Microsoft Bob spajalice ili da postoje alternativne pretrage (search engine) u ovom kupusu koji zovemo "svetska mreža". Oslonili smo se previse na Google.
Već sam tri puta u ovoj temi napisao da je "Google is your friend isto koliko i bila koja druga korporacija".

Sve firme se u svojim uslugama fokusiraju na najveći procenat sopstvenih korisnika kao i na potencijalne nove korisnike koje će te i takve usluge privući, to sam ti pokušavao objasniti.
Kao i da očigledno ne znaš da koristiš google search, inače bi napisao hrvatska agencija fina kada tražiš hrvatsku agenciju fina.
I to sam ti indirektno napisao, a ti diskretno izostavio taj deo komentara iz citata.

Kod tebe su emocije prilično upletene u tvoj stav oko Google priče...
A i sam priznaješ da si idealista u ovom daleko od idealnog sveta.
Teško da se možemo saglasiti u našim stavovima.

Nije Google ništa gori ili bolji od bilo koje druge kompanije.
Razumem da je popularno kukati na Google ili bilo koju drugu veliku firmu, razumem i zašto, nisu oni dobrice niti su tu da bi nas usrećili, već svoje račune na bankama i svoje deoničare.
Ali ne razumem šta imate od kukanja?

p.s. Slažem se da smo se oslonili suviše na Google.
Takodje i na Intel i na mnogo šta drugo.
Imaš neki plan kojim bismo ih uspešno zaobišli na globalnom nivou?
Imaš li plan za uspešno stvaranje utopije u kojoj niko nikog ne iskorišćčava i ne špijunira?

Poslednja izmena:
Ja koristim neko vreme DuckDuckGo, koji sam video da u Srbiji koristi čitavih 0,05%.

Ne valja ni taj DuckDuckGo. Ne ume da nadje torrente, jos gori je od Googla koji aktivno radi na skrivanju linkova ka torrentima.

Nalazi torrent-e sasvim OK.
Torrent sajtovi služe za pretragu istih, i on veoma lepo za sajtove, uključujući i torrent, stavlja OFFICAL pored. Meni nepotrebno, ali ovako korisno korisnicima.

Nazad
Vrh Dno