Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za ove pare morali su da budu u svakom mogucem sw ili hw featureu ispred svih! I onda da se pitaju da li ce ista uraditi... Ovako, flopčina... Ili će biti najpopularniji telefon za godinu dana..

Beli je lep, plavi je gadan, crni je malo manje gadan. Zasto?

Ako je verovati snimcima jedino na belom se ne vide otisci. Telefoni bi bili lepsi da su full alu, twotone combo je dobra ideja ali staklo je no, no.

Pored ovog goophone pixela, iphone 7 plus matte black izgleda kao avion...
U suštini ovo sve može da bude opasno pucanje u sopstvenu nogu ali ne mora da znači...
Videćemo kako će i da li će ostali proizvođači reagovati (pre svega Samsung).
Već sam rekao da je prava šteta što trenutno nema normalne alternative inače bih lagano prišao na drugi os...

Ja ću sigurno preskočiti Pixele i ostati na 6p jer realno sagledano u nekim stvarima je i bolji od pixela...

Da su izbacili telefon kao 6P sa s821, amoledom poslednje generacije i tom novom kamerom, to bi bio pun pogodak. To bi bio fazon kao Apple što je napravio sa 6s, kad već hoće da ih kopiraju.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

aaa opet ce biti ista prica, iphone,samsung i sad pixel ce drzati celo trziste kao i uvek do sada, ne znam sta se stresirate sto se cene tice,konkurentna je sa ostalim pomenutim proizvodjacima a google je verovali ili ne kompanija koja ima dugu i "dobru" reputaciju tako da i ta prica oko izgradnje brenda ne drzi vodu tj izgradili su oni brend odavno. Ako pogledamo sw bice vrh, bez obzira na gluposti oko asistenta koje bukvalno ne koriste nikom i nigde sem amerikancu u americi, da ima na svim jezicima i srpskom e onda bi to bila druga prica. Sto se hw tice veoma dobar, dizajn je ok, spec su manje vise odlicne, sad sto bi neko hteo ovo ili ono *** ne moze, mora i sledece godine da izadje tel pa ce dodati to sto je vec bilo pa je oduzeto :). Sve u svemu kao sto apple kod aplle fanova nema i nece imati alternativu bez obzira na cenu, tako i pixel kod google fanova nece imati alternativu bez obzira na cenu, za sve ostale tu je SAMSUNG, koji da se mi razumemo svake godine odrzi predavanje bar sto se hw tice.

Za premium cenu su mogli da urade bolji dizajn, ovo kao generičan iPhone. Ili da su se bar zadržali na 6P izgledu. Po netu se baš zezaju sa ovim praznim delom ispod ekrana. I kad već udaraju na iPhone tržište, cenovno, mogli su da ponude i podršku kao oni. Inače je dobar telefon.

My 2 cents:

Hardver:
  • Procesor, RAM, ekran, kamera - sjajno, verovatno najbolje na Android, moguće i na smartphone tržištu
  • 32 i 128 GB verzije, bez međuverzije od 64 GB, uz $100 razlike - teška Jabuština
  • nema SD slot - za bičevanje!
  • ima 3.5mm analogni priključak - a da nema možda vibraciju i "polifone" melodije?
  • baterija - OK
  • dizajn - previše Jabukoliko i sapunoliko, ali to je individualna stvar
  • dva zvučnika na 3-4cm udaljenosti - kako neko ima obraza da to naziva stereo zvučnicima?

Softver:
  • Asistent - da ne upotrebim sada jedan povratni glagol u futuru...Što se privatnosti tiče - to je neka sasvim druga tema
  • Neograničeno cloud skladište, puna rezolucija - sjajno...mada se i tu može diskutovati o privatnosti, ali to nema veze sa ovim konkretno telefonom
  • VR - zanimljivo, ali mislim da će proći isto kao 3D na televizorima

Ok je sve to, sve to što ste rekli ima svoje, i negativni i pozitivno. Meni jedna stvar bode oči, kao vlasnik 6p jako mi je zasmetalo što 6p i 5x a i ostali nexusi (u prvom redu 6) neće dobiti 7.1 u dogledno vrijeme (bar 2-3 mjeseca i, koliko sam shvatio, prvo neku kao betu pa onda pravi i to ko zna koliko kompletan, sa gomilom stvari koje neće biti podržane). Po ovome je vrlo moguće da sad daš kilo para za pixel/xl a da za godinu dana čekaš na android O (kako li će se već zvati) x mjeseci i to sakat. Svi koji smo uzimali nexuse smo to u prvom redu uzimali zbog ispravki i novi(ji)h verzija sistema mnogo prije nego ostali a sad dođosmo na isto. Kladim se da će samsung i htc ne puno poslije 5x/6p dobiti 7.1 (preskočiće 7).

Mislim da telefon uopšte neće dobro proći na tržištu. Trebalo je postepeno malo po malo da menjaju koncept, ovo sa cenom u nebesa je smešno.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sa evleaks tw-a:

Evan Blass ‏@evleaks

You've come a long way, baby
Ct8rwHmVIAE8ypD.jpg

Ovaj je popi*deo, evo ss pre nego sto obrise status :d (kao one kada je napljuvao ip7 i N7)

uploadfromtaptalk1475653817258.jpg

Sent from my D6503

Realno sada možemo da posmatramo školski primer uticaja reklama na prodaju proizvoda.. :) lično mislim da će doživeti težak kiks ali tržište je čudno ,tako da je sme moguće.

Sada će biti zanimljivo pratiti poteze Samsung-a ,ovo je direktno pljuvanje po njihovoj faci

My 2 cents:

Hardver:
  • Procesor, RAM, ekran, kamera - sjajno, verovatno najbolje na Android, moguće i na smartphone tržištu
  • 32 i 128 GB verzije, bez međuverzije od 64 GB, uz $100 razlike - teška Jabuština
  • nema SD slot - za bičevanje!
  • ima 3.5mm analogni priključak - a da nema možda vibraciju i "polifone" melodije?
  • baterija - OK
  • dizajn - previše Jabukoliko i sapunoliko, ali to je individualna stvar
  • dva zvučnika na 3-4cm udaljenosti - kako neko ima obraza da to naziva stereo zvučnicima?

Softver:
  • Asistent - da ne upotrebim sada jedan povratni glagol u futuru...Što se privatnosti tiče - to je neka sasvim druga tema
  • Neograničeno cloud skladište, puna rezolucija - sjajno...mada se i tu može diskutovati o privatnosti, ali to nema veze sa ovim konkretno telefonom
  • VR - zanimljivo, ali mislim da će proći isto kao 3D na televizorima
Koji je to google telefon imao sd card pa si se nadao da će ovaj imati?
Mislim jasno je da nikada google neće staviti sd slot u svoje telefone.

Sent from my Nexus 7 2013 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da telefon uopšte neće dobro proći na tržištu. Trebalo je postepeno malo po malo da menjaju koncept, ovo sa cenom u nebesa je smešno.

Što gore prodje na globalnom nivou to bolje po nas (geekove u Srbiji).
Padaće mu cena brže u tom slučaju...

Google sigurno neće odustati kad se već upustio u sve ovo.
Važi i u slučaju da cifre prodaje na svetskom nivou budu znatno manje od njihovih predvidjanja.
Moguće su promene taktike i drugačiji pristup započetoj igri ali osnovni koncept flagship cena/flagship phone se sigurno neće menjati.

Poslednja izmena:
@BIA, gugl nema brend. Ovo im je praktično prvi telefon iz ove serije. Tj prvi telefon pod njihovim imenom.

Mislim, ne možeš da porediš iP/samsung sa ovim pixelom. iP/Samsung su gradili reputaciju godinama unazad i imaju armiju svojih fanova. Za pixele trenutno znamo samo mi geekovi u suštini. Mogu reklamirati koliko hoće, jednostavno ljudi nemaju pojma šta je to i neće želeti da daju 1000e za telefon za koji ne znaju.

Ja sam iskreno najviše razočaran njihovom politikom. Odrekli su se nexusa i postali su jabuka, a podrška i dalje ostaje ista i ako daš 1000e. Iskreno im želim da ovo bude jedan veliki fejl.

I ne znam kakva je ovo glupost sa podrškom 24/7, sačuvaj Bože.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Malo pričaš sa indusima kada si smoren ,šta je tu loše ? :) Možda i ovaj ncr u bg otvori nova radna mesta da odradi usluge call centra za google

Problem je što Google nema prodavnice kao što ima Apple. Apple je tu kralj svega, imaju najbolje servise, zamene ti ekran za sat vremena, dobiješ odmah nov fon ako nešto crkne, itd. To Google nikad neće imati i zato je fail.

Sa druge strane, pre bih dao 700€ na Google telefon sa premium hardverom nego na neki S7/S7E/N7.

Sve u svemu, drago mi je što sam kupio OnePlus 3. :D

Od tebe još čekamo review op3 vs 6p vs ip6.. :/

Čekam da mi se slegnu utisci, tek sam u nedelju uzeo fon. :) Možda večeras napišem koju.

Mogu da dozvole sebi da ne prodju jos trista puta kolko love imaju. Ovo sa cenom je cist test dal ce hipsteri da se upecaju. Slicno je Huawei pokusao sa Mate S modelom (njihovom tadašnjom verzijom iPhonea) , ko se seca da je bila abnormalno visoka launch cena, za god dana cena prepolovljena,nije im uspelo, ne verujem da ce i ovo.

Pogle koje cene HTC ima pa nista...

Nisu ljudi bas toliki *****i koliko Google misli... Mada ko zna, znaju nam navike, verovatno bolje od nas znaju da li cemo kupiti telefon :-D

Ne znam, nisu losi telefoni, ali nista mi se ovde ne svidja.

Mislim da cena nije nikakav problem, i trebali su da tresnu cenu jer je to jedan od uslova pravljenja premium brenda, samo sto i ostalo treba to da isprati. Ovde za pocetak dizajn telefona to ne prati i prosto ne izgleda kao telefon koji toliko kosta. Nema potrebe da godinama grade brand, lakse je od odmah od pocetka pozicionirati se na vrh, uostalom to je i Apple uradio kada je izbacio prvi iP.
Podrsku od 2+1 god ne vidim kao problem jer ko kupuje telefon ove cenovne kategorije i ne planira da ga vozi duze od 2god te ga briga koliko traje.

Brine me sada sta ce biti sa Samsungom koji trenutno pravi najbolje Android telefone, ne bi me cudilo da sada podrska pocne da opada te da na kraju izgubimo Samsungove premium telefone zbog Pixela.
Po meni bi najpametnije bilo da su napravili neki deal sa Samsungom, udruze se, Samsung izradjuje telefone kako samo oni danas znaju a Google je zaduzen direktno za software, dele profit pola pola a sve ostale proizvodjace gurnu pod led, win win situacija.

Ima i drastično bržu memoriju da budemo fer. Ali su ovim iznervirali ljude koji su lojalni Google Nexus fanovi. A usput ne vidim zašto će da deluje kao više cool kopija iPhone. Od napred kad ga čovek pogleda izgleda kao kineski klon sa Android. Nazad nije loše, deluje unikatno. Tim pre što je HTC taj dizajn probao sam i debelo popušio.

Jednostavno, trebali su samo da "usvoje" Nexus i da nastave dalje sa unapređivanjem softvera, korisničkog iskustva, da rešavaju fragmentaciju i da unaprede podršku a ne da je unazade. Pa tek onda da se upuste u premium sektor. Ne znam što su počeli da glume Apple, ispoljavaju isti mentalitet kao Samsung, da ih kopiraju željni njihovih kupaca, a na tržištu nam sigurno ne treba još jedan takav.

Nesto mislim da ce imati solidnu prodaju. Pogotovu u njihovom primarnom trzistu, us. Kao sto sam pre mesec dana pricao wooow google napravio telefon, daj 'vamo, oni su najbolji.

Ово је послао 6п!

Koji je to google telefon imao sd card pa si se nadao da će ovaj imati?
Nisam se nadao, što ne menja moj stav da je to rešenje koje zaslužuje bičevanje. Nebitno da li je proizvođač Google, Apple, Samsung ili EI Niš.
Mislim jasno je da nikada google neće staviti sd slot u svoje telefone.
Tačno. Dok god postoje kupci koji će se pomiriti sa time da im se 96GB flash memorije u 21. veku naplaćuje 100 dolara.

Nikada više sd kartica u moj telefon neće ući, samo zezancije sa karticama.
Kvalitetna kartica od 64 GB košta 100 eura, tako da nemam pojma u čemu je problem.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
ma telefoni ce razbiti sa prodajom, u USA apple i oni jedino ce se to i kupovati

Zaista ne kapiram da pored 32Gb, neograničenog prostora za backup i gomile cloud servisa, neko još pati što nema sd karticu. Imao sam loša iskustva sa istim tako da se slažem sa telepom, to u moj telefon više neće ući.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno