Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikada više sd kartica u moj telefon neće ući, samo zezancije sa karticama.
Kvalitetna kartica od 64 GB košta 100 eura, tako da nemam pojma u čemu je problem.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ja se tu slažem. Telefon treba da ima dovoljno brze memorije. Kartica samo komplikuje stvari, i ukoliko telefon recimo ima UFS2.0 kao Pixel, SD kartica je neminovno sporija i ako čitaš nešto sa nje usporava telefon.

Da li je istina da kamera snima 1080p u 120fps kao što piše na onom plaćenom dxo sajtu ?

Upravo sam video poražavajuću stvar. Android Nougat ima manji udeo od WM10 koji ima nepostojeće tržište. Brojke su užasno male, ali smešno zvuče. WM10 ima deset puta veći udeo na svetskom tržištu.

Blamaža za Google majke mi. Još su lansirali telefone sa 7.1 koji niko nema. Sa još čekajte do zime, i nećemo da vam damo deo softvera. Što je valjda bila i cela poenta Android-a. Da bi oni, ne da ne rešavaju fragmentaciju, nego svesno prave dodatnu.

Edit: Malo je bolje ovog meseca Nougat 0.12% a WM10 0.45%.
:facepalm:

Poslednja izmena:
Zaista ne kapiram da pored 32Gb, neograničenog prostora za backup i gomile cloud servisa, neko još pati što nema sd karticu. Imao sam loša iskustva sa istim tako da se slažem sa telepom, to u moj telefon više neće ući.
Ja od kad sam poceo da koristim Spotify ne treba mi ni 16 giga na fonu ovo sto imam. Slike imam na Google Photos i Flickeru, vise ni muziku ne prebacujem, realno ne patim zbog malo memorije. Kad vidim da neko ima 100000 slika onako u onom kamera folderu zeludac mi se okrene, i da imam 250gb na fonu opet bi to sortirao sve na cloud.

Ja od kad sam poceo da koristim Spotify ne treba mi ni 16 giga na fonu ovo sto imam. Slike imam na Google Photos i Flickeru, vise ni muziku ne prebacujem, realno ne patim zbog malo memorije. Kad vidim da neko ima 100000 slika onako u onom kamera folderu zeludac mi se okrene, i da imam 250gb na fonu opet bi to sortirao sve na cloud.
Колико имаш гигабајта у пакету?

КупиЈо сам тапаток!

Upravo sam video poražavajuću stvar. Android Nougat ima manji udeo od WM10 koji ima nepostojeće tržište. Brojke su užasno male, ali smešno zvuče. WM10 ima deset puta veći udeo na svetskom tržištu.

Blamaža za Google majke mi. Još su lansirali telefone sa 7.1 koji niko nema. Sa još čekajte do zime, i nećemo da vam damo deo softvera. Što je valjda bila i cela poenta Android-a. Da bi oni, ne da ne rešavaju fragmentaciju, nego svesno prave dodatnu.

Mozda se ne razumem dovoljno ali kako gugl da natera proizvodjace da ubace 7.0 odmah po izlasku?
Samsungov primer je najbolji jer imaju brdo svojih aplikacija duboko integrisano u sam os i verujem da im zato treba prilicno vremena da izbace apdjet.
Kako gugl moze tu da utice?

Mozda se ne razumem dovoljno ali kako gugl da natera proizvodjace da ubace 7.0 odmah po izlasku?
Samsungov primer je najbolji jer imaju brdo svojih aplikacija duboko integrisano u sam os i verujem da im zato treba prilicno vremena da izbace apdjet.
Tako što kad su već krenuli u vode ekskluzive, nema toga da Samsung to radi. Microsoft ovde ima potencijalnu igru u narednom periodu. Dođe kod OEM i kaže prezasićeno je tržište Android-om, mi ćemo da vam skrešemo troškove za softver, podrška je na nama. Vi samo drajvere kao i na PC.

Je l' ce izbaciti uskoro i Android 7.1 AOSP source?

Ajde za ostale proizvođače, ali zašto ne izbace za svoje telefone (6p i 5x) odmah? I pominjete da su kao apple?! Pa apple je svjetlosnim godinama ispred ovoga. Kad se predstavi novi ios, odmah je dostupan za preuzimanje za par generacija starijih uređaja. Možete vi da pričate i hejtujete apple, ali u smislu dostupnosti sistema - kapa dolje.

Telefoni kao uređaji definitivno obećavaju, ali preporučena maloprodajna cena je katastrofa, baš su ga preterali. Sva sreća pa Nexus (tj sada Pixel) nikada nije bio popularan uređaj kao iPhone, što znači da ako prodaja bude išla slabo, brže bolje će im i pasti cena. Taman da se cena do tamo negde aprila stabilizuje, pa da menjam 6P :) Ako ne bude išta od sniženja ko ih šiša, služiće 6P svrsi.

Sent from my Nexus 6P

Ajde za ostale proizvođače, ali zašto ne izbace za svoje telefone (6p i 5x) odmah? I pominjete da su kao apple?! Pa apple je svjetlosnim godinama ispred ovoga. Kad se predstavi novi ios, odmah je dostupan za preuzimanje za par generacija starijih uređaja. Možete vi da pričate i hejtujete apple, ali u smislu dostupnosti sistema - kapa dolje.
Apple definitivno drži lekciju već godinama po tom pitanju. A Google ide polu spreman u ofanzivu. Živo me zanima šta će da ispadne i u kom smeru dalje idu.

Jedino sto ne razumem je taj raskorak, ovi ce imati 7.1 dok ce ga nexusi dobiti ne znam kada sa ne znam kojim opcijama. Deluje kao da ne znaju sta i kako. Kao da su dva odvojena tima radili na sve ovome.

Google se trudi da podigne fragmentaciju na najviši nivo... [emoji23]

Lepo, naprave sistem koji se ažurira nezavisno od proizvođača, nešto poput Windows-a na računarima. Da bi proizvođači mogli da se razlikuju neka na to ide njihov framework bez koga njihove aplikacije neće raditi, koji će se ažurirati nezavisno od OS-a. Na taj način bi svi bili zadovoljni - Google jer svi imaju poslednju i bezbednu verziju sistema, korisnici iz istog razloga, developeri jer ne moraju da brinu o fragmentaciji i proizvođači jer ne moraju da troše resurse na prilagođavanje sistema svom hardveru.

Ovo je nažalost utopija, jer očigledno da programeri u Google - u nisu sposobni za to, ili ih jednostavno ne zanima zato što znaju da će svi koji ne vole jabuku ionako uzeti android a neažuriranje postojećih je najbolji način da se stari kupci nateraju na kupovinu novih uređaja.

Telefoni kao uređaji definitivno obećavaju, ali preporučena maloprodajna cena je katastrofa, baš su ga preterali. Sva sreća pa Nexus (tj sada Pixel) nikada nije bio popularan uređaj kao iPhone, što znači da ako prodaja bude išla slabo, brže bolje će im i pasti cena. Taman da se cena do tamo negde aprila stabilizuje, pa da menjam 6P :) Ako ne bude išta od sniženja ko ih šiša, služiće 6P svrsi.

Sent from my Nexus 6P
Ja zaista ne vidim zašto bi neko menjao 6P za ove pixele, šta to dobijaš bolje toliko za 300+e?

Btw, tih 0.12% su samo nexusi(6,6P,5X). Mislim da niko drugi još nije dobio N?
Tuga stvarno, podigli su fragmentaciju na novi nivo.

Ima V20 koji nije ni u prodaji čini mi se.

Pogledao sa malo na Verge-u, i ovo mi se sviđa:

Back to the software: this is Google’s "opinionated" take on Android. While the Nexus was thought of as "Pure Android," this is very much Google’s take on it. That means that it has a custom launcher with a button for Google searches up top, next to the weather and time. You can long-press on the newly circular icons to get quick shortcut items, which themselves can be turned into discrete items directly available on your home screen. You slide up to get to the application drawer and slide down to get to the notification drawer. And now you can also slide down on the fingerprint sensor on the back to get to notifications quickly, too.

Unlike Siri, Google’s Assistant is surprisingly intelligent. It can understand the context of what you’re asking by reading the screen. It can answer questions by reading back key sections of web pages. If you ask it for something specific that might be in an app — like "show me Beyoncé’s Instagram" — it’ll just open up Instagram and take you her account.

Nedopustivo je što nije vodootporan.

Treba sačekati i videti kako sve ovo radi naravno, ali činjenica da je Google stvorio ovaj telefon od nule i da je dodatno optimizovan softver uz njega (ne samo pure android), može zaista da znači da je ovo "next best thing" i da uskoro više niko neće pričati o Samsungu i ostalima kada su android flaghip telefoni u pitanju.

Ja zaista ne vidim zašto bi neko menjao 6P za ove pixele, šta to dobijaš bolje toliko za 300+e?

Btw, tih 0.12% su samo nexusi(6,6P,5X). Mislim da niko drugi još nije dobio N?
Tuga stvarno, podigli su fragmentaciju na novi nivo.

Kojih bre 300+ evra u aprilu mesecu?!?

Sent from my Nexus 6P

200-300e, nije bitno. Neće njemu pasti cena ne znam koliko za tih 6 meseci, a i ako padne pašće i 6P svakako.

Koji proizvođač na desktopu ima pandan tw-u ili sense-u? Ja ne znam za tako nešto.
Tim pre - skinovi ne bi bili toliko zahtevni, pa bi to bio još jedan plus za korisnike. Da hoće, Google jednostavno može da kaže - evo vam novi Android 8.0, a ovo su nova pravila igre. Njihov je, mogu da rade šta god žele sa njim. Očigledno je da nema ni planova ovoga, da rade skroz suprotno i samo dodatno povećavaju fragmentaciju umesto da urade nešto povodom njenog smanjivanja

Baš to. Nema niko ko hoće da kupi komp a da mu sistem izgleda nešto levo u odnosu na nešto peto.

Može da bude robustan theme engine, koji koristiš ako hoćeš u Android. Dovoljno je. S druge strane nema nikakvog smisla TW kad su sve aplikacije Material i ne uklapa se.

Tim pre - skinovi ne bi bili toliko zahtevni, pa bi to bio još jedan plus za korisnike. Da hoće, Google jednostavno može da kaže - evo vam novi Android 8.0, a ovo su nova pravila igre. Njihov je, mogu da rade šta god žele sa njim. Očigledno je da nema ni planova ovoga, da rade skroz suprotno i samo dodatno povećavaju fragmentaciju umesto da urade nešto povodom njenog smanjivanja
Nije im u interesu da dodatno zatežu proizvođače sa takvim uslovima.. njima je svaki % tržišta bitan jer žive od reklama i svaki potez koji taj procenat smanjuje je no no. Nikada neće biti rešena ta fragmentacija,to jest hoće eventualno kada android padne na 15% tržišnog učešća

Nije im u interesu da dodatno zatežu proizvođače sa takvim uslovima.. njima je svaki % tržišta bitan jer žive od reklama i svaki potez koji taj procenat smanjuje je no no. Nikada neće biti rešena ta fragmentacija,to jest hoće eventualno kada android padne na 15% tržišnog učešća
Pa danas proizvođači svakako nemaju alternativu budući da je Microsoft nerezonskim potezima gotovo uništio svoj mobilni os

Imaju a pogotovu je ima Samsung sa tizenom.. o tome se radi ,ne treba cackati mecku kada i ovako sve ide relativno ok.
Kada počnu da gube procente tržišta onda će naravno menjati filozofiju poslovanja iz korena.

P.s. huawei je najavio prelazak svojih satova na tizen ,tako da..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno