Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Ja menjao nesto ishitreno sto sam morao da ne tupim sad zasto/kako,i zamenio za 9P xl 128gb porcelan,u trenutku tom nizasta drugo nisam mogao da se zamenim tako se zadesilo u dogovoru,i uzeo 128gb xl a probao sam da izbegenem pixela,imao lose prethodno iskustvo od 8 pro xl koji mi nikako nije legao,pa mogu reci da fluidniji mob nisam imao,posedovao sve flagshipe 2024 ove godine,neverovatno mi je i da reedit koji mi je na svakom mobu opasno seckao kao takodje i IG toliko dobro klize da sam shokiran,mozda je do A15 androida nisam siguran,nije pregrevanja bilo u pocetnim setovanjima uopste takodje naviko da se zare mobovi ali ne primecujem neko pregrevanje i u radu ima malo ali je daleko manje nego 8 xl,na kraju dila me je izasao 870eur.storage 256/128 su mi potpuno nebitni koji je jer ne pravim uopste snimke i ne punim mob sa tim stvarima realno mi je 64gb previse mislim da je ok cena skroz,shizuku odradio Volte jedino me smara sto nema ikone da je volte aktivan ali def. radi dobro

To na KP je postalo najveće pilićarenje ikad...skroz bi zabranio da se nešto prodaje ako to i nemaš fizički kod sebe, ovako je glupo i gubi svaki smisao. Al razumem da od toga žive i da smo osuđeni da nam ništa ne valja i ništa nema logike gde god čovek da pogleda!

Inače nisam primetio da mi je pixel igde brži bolji ili fluidniji od s23. Sa druge strane zvuk jeste daleko glasniji, puniji i za divno čudo prilično ujednačen kada se tel drži vertikalno i gleda nešto. Takođe novi fingerprint radi odlično na pixelu, rekao bih čak i bolje od samsunga.

Jel ima neko pixel a da je na a1 mrezi, zanima me jel funkcionise sve kako treba nakon shizuku-a? Bas mi se svidja 9 pro xl i uzeo bih ga ali da ne dajem dzabe pare ako ne radi na a1

Ja koliko znam blokirano je na A1
To na KP je postalo najveće pilićarenje ikad...skroz bi zabranio da se nešto prodaje ako to i nemaš fizički kod sebe, ovako je glupo i gubi svaki smisao. Al razumem da od toga žive i da smo osuđeni da nam ništa ne valja i ništa nema logike gde god čovek da pogleda!

Inače nisam primetio da mi je pixel igde brži bolji ili fluidniji od s23. Sa druge strane zvuk jeste daleko glasniji, puniji i za divno čudo prilično ujednačen kada se tel drži vertikalno i gleda nešto. Takođe novi fingerprint radi odlično na pixelu, rekao bih čak i bolje od samsunga.
Ja sam odmah primetio bolju fluidnost (S24U)

Pa SD 8 Gen 2 jeste brzi od Tensora?

Čak i Huawei :)

Prilozi

• Screenshot_20241115_140304_com.gsmarena.android.jpg
    Screenshot_20241115_140304_com.gsmarena.android.jpg
    136.8 KB · Pregleda: 64
Da ali izgleda da nije sve u cpu brzini.
Slažem se, ali pošto to niko neće da prizna kada kritikuju Kirin, onda džaba ti i ja da pričamo. Sad kada novi 6nm Kirin 9100 obrise patos sa ovim Elitama, biće opet nešto drugo.

Mada, iskreno, svi ovi 2-3 godina stari u svakodnevnom radu deluju isto, teško da može da se vidi razlika.

Nije ali je Tensor i dalje lošiji od SD gen2/3 (posebno kad je reč o "throttlingu") i nema sta da traži u telefonu koji ima flagship cenu od 1k+.
To se moze odraziti "down the line" sa ukidanjem ili lošijim radom nekih featura, posebno sada kada je pomama za guranje Ai svuda.

Poslednja izmena:
Rano je za to,tek sam 3 ciklusa napravio,plus ga non stop nesto cackam dok ne namestim sve kako treba da bude po mom,ja mislm da gore od onog ne moze biti.

@fkloznica evo ja ušao u treći dan. Opet kažem nije mi primarni telefon, ali ovo što vidim mi je skroz ok ovako na prvu.

Takođe, auto brightness i dalje katastrofa radi u poređenju sa samsungom. Konstantno mi spušta osvetljenje već danima kada se nalazim u sobi i tamnijoj prostoriji, najverovatnije ću morati skroz da isključim auto. Kod samsunga se iskoriguje 2-3 puta i onda on stalno održava tu neku svetlinu, ovde je katastrofa odrađeno

Prilozi

• Screenshot_20241115-072755.png
    Screenshot_20241115-072755.png
    103.2 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Jel ima neko pixel a da je na a1 mrezi, zanima me jel funkcionise sve kako treba nakon shizuku-a? Bas mi se svidja 9 pro xl i uzeo bih ga ali da ne dajem dzabe pare ako ne radi na a1
Neće ti vrv raditi na A1.
Tako da za sada, ko ima A1 u Srbiji treba da izbegava pixele i tjt.

@fkloznica evo ja ušao u treći dan. Opet kažem nije mi primarni telefon, ali ovo što vidim mi je skroz ok ovako na prvu.

Takođe, auto brightness i dalje katastrofa radi u poređenju sa samsungom. Konstantno mi spušta osvetljenje već danima kada se nalazim u dobi i tamnijoj prostoriji, najverovatnije ću morati skroz da isključim auto. Kod samsunga se iskoriguje 2-3 puta i onda on stalno održava tu neku svetlinu, ovde je katastrofa odrađeno
Ja nemam taj problem radi odlicno auto.

Auto je katastrofa, kod mene je uvek ugasen i displej na max.

Iako se uradi ovo sa shuzuku nece raditi dobro?
Neće, zato što je do A1, nešto kod njih ne radi.

Shizuku radi perfektno sa mts i yettel al A1 prosto ne radi i to je to, niti će dok ne dođe zvanično Google ovde, a to će biti ko zna kad, ako i tad.

Neće, zato što je do A1, nešto kod njih ne radi.

Shizuku radi perfektno sa mts i yettel al A1 prosto ne radi i to je to, niti će dok ne dođe zvanično Google ovde, a to će biti ko zna kad, ako i tad.
Kod nas u cg je bilo problema sa t-com mrežom, 067, ali devetke rade besprekorno, evo sam dobio potvrdu iz dva izvora.

Kod nas u cg je bilo problema sa t-com mrežom, 067, ali devetke rade besprekorno, evo sam dobio potvrdu iz dva izvora.
Ništa onda, kada budem oko ng uzeo 9 pro xl testiraću pored svoje mts kartice i nečiju A1 haha

Ozbiljno razmisljam da predjem na neki mobitel od ove P9 serije. Koristim 15PM, prije njega Pixel 6(kojeg nikad nisam prezalio ali dobio sam dobru ponudu kod operatera pa i promijenim tabor) i prije Pixel 6 koristio 13 PM.

Da se ne lazemo, iPhone je top uredjaj ali mnogo dosadan. Nemam problema i sve mi radi kako treba a ni to nije nekad zanimljivo, priznacete 😃 Mnogo mi je bilo zanimljivije sa Pixel 6 nego ovim Pro Maxovima.

Kontam da kupim neki 9 Pro ili XL pa probam da koristim, ako mi se ne svidi lako ostanem na 15PM. Jedino mi muka sto mislim da ne smijem da koristim Youtube Vanced i tako neke aplikacije? Inace, zivim u Njemackoj i ovo su dobre ponude sto sam sad nasao na oglasima.

Prilozi

• IMG_0253.png
    IMG_0253.png
    517.7 KB · Pregleda: 36
  • IMG_0251.png
    IMG_0251.png
    397.5 KB · Pregleda: 50
Cene u Nemačkoj u oglasima su odlične :) plus uglavnom može da se ispregovara ~50e ispod tražene cene :)

Inače polako se pojavljuju i na kp mali modeli, cenim da će za 20ak dana već biti da se uzmu za oko 850e. Što je relativno ok

Google Pixel 9 Pro 5G Dual Sim 16GB RAM 128GB - Rose 875eura

Ma da, i ovo je prva stranica u pretrazi. Samo sam naziv upisao, kasnije sam vidio da moze i jeftinije i bolje da se prodje.

Ja prelazim sa 13pro. Htio sam ici na 16 pro, ali svi hvale ovaj pixel, dok ios ima više bagova nego ranije. Recimo SwiftKey me ubija u pojam 🫣

Evo trenutno Pixel 8 Pro i A1 mreža (pripejd) i nema nikakvih problema već nedeljama ;)
Internet, poruke, pozivi, eSIM/SIM sve ok
Nije to problem, problem je što ne može volte da se aktivira, a mnogo je potreban iskreno.

Meni je npr telefon bio skoro pa neupotrebljiv dok nisam saznao za shizuku foru.
Em sporo uspostavljanje veze, em nedostupan, em je pucala mreža.. Dok posle shizuku nijedan problem.

VoLTE je dobra stvar, ali nije baš neophodan :)

A1.png

Čak je i ova druga švedska (SIM) kartica zakačena na A1 (eSIM) mrežu - sve radi bez ikakvih problema....

Poslednja izmena:
Ozbiljno razmisljam da predjem na neki mobitel od ove P9 serije. Koristim 15PM, prije njega Pixel 6(kojeg nikad nisam prezalio ali dobio sam dobru ponudu kod operatera pa i promijenim tabor) i prije Pixel 6 koristio 13 PM.

Da se ne lazemo, iPhone je top uredjaj ali mnogo dosadan. Nemam problema i sve mi radi kako treba a ni to nije nekad zanimljivo, priznacete 😃 Mnogo mi je bilo zanimljivije sa Pixel 6 nego ovim Pro Maxovima.

Kontam da kupim neki 9 Pro ili XL pa probam da koristim, ako mi se ne svidi lako ostanem na 15PM. Jedino mi muka sto mislim da ne smijem da koristim Youtube Vanced i tako neke aplikacije? Inace, zivim u Njemackoj i ovo su dobre ponude sto sam sad nasao na oglasima.
Sve mogu da razumem ali da živiš u Nemačkoj i boriš se sa Vanced aplikacijom, odnosno da ne možeš da uzmeš family sa nekime mi nikada neće biti jasno.

A što se telefona tiče, probaj, nema šta da izgubiš. Po oglasima mogu da se nađu takve ponude da ćeš čak i zaraditi ako doneseš vamo i prodaš u slučaju da nisi zadovoljan istim.

Ma to sam ono na prvu rekao, razmisljam o socijali 😃
Ma svakako da kupujem stalno neke gluposti na App storu i preplate, svakako da bih mogao platiti 13€ koliko je Youtube Premium.

Vise sam razmisljao o tome koje sam benefite imao koristeci Pixel dok sam u Bosni zivio, u odnosu na iOS, nadam se da razumijes na sta mislim.

Pa da, iako nisam nesto mnogo i detaljno pratio, shvatio sam da im cijena bas pada.

VoLTE je dobra stvar, ali nije baš neophodan :)

A1.png

Čak je i ova druga švedska (SIM) kartica zakačena na A1 (eSIM) mrežu - sve radi bez ikakvih problema....
Vidiš npr, meni je bio 7 Pro tada kada sam ga uzeo kad je izašao neupotrebljiv bez volte. Gubio sam mrežu, bio nedostupan, nekad nisam ni mogao da uspostavim poziv...
Okej, sada je dosta bolja situacija nakon svih apdejta itd, al prosto sam progledao za volte, nisam nijednom izgubio mrežu itd..
Moguće da je i do samog apdejta sistema i slično, al eto.

Vrh Dno