Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Piše lepo "... - One Week Old!”

Nije novo.

Zanimljiv test, dobro se drži 9 pro XL.

Morao je to da napravi pošto su ga ljudi ispljuvali na onom prošlom klipu op12 vs pixel 9 pro :)
Ozbiljna sekta su pixel hipsteri 🤣

Pojavljuju se polako pro modeli kod kp dilera. Ali nažalost kao što se i očekivalo mali pro cene kao i pro XL.

Prilozi

• Screenshot_20241008-175751.png
    Screenshot_20241008-175751.png
    83.5 KB · Pregleda: 86
Nisam gledao ostale markete. Je l to sa cenama P9 pro i XL samo kod nas ili vazi i za ostala trzista? Ne kapiram poentu?

Pratim ja i Ger tržište jer čekam da se negde pojavi za 800e i da ga uzmem :)
U Nemačkoj je mali pro čak skuplji od XL ako gledamo "snižene" cene a ne ove na Google store i Saturnu.

Jel ima neko Pixel 9 pro? Imam 7 pro, prezadovoljan, i ne znam da li da ga sad menjam za ovaj..
Isplati li se?

Ne. Ista situacija kod mene. Sedmica i dalje radi odlicno, ne vidim sta bih dobio da je vredno razlike u ceni.

Dao zeni moj 7Pro, ja uzeo 8Pro, isti telefoni. 8Pro -> 9Pro je jos manja razlika tako da nema potrebe da se prelazi. Nista opipljivo dok se ne predje na TSMC.

Pa njihov Tensor i jeste jedino dobar za taj njihov Pixel/Google ekosistem, i to radi ok, ali ako želiš na svoju ruku da radiš neke zahtevnije procese - tu se vidi koliko kaska za konkurencijom.

Pitao sam pojedine prodavce sa KP kada mozemo ocekivati P9 pro. Kazu ne znaju jos nista jer cekaju bolje cene za njih. Ocigledno su kolicine googlovih telefona koje su namenili za EU trziste vrlo male, kao i obicno, tako da ko se nadao brzom padu cena bojim se tesko. Ima da se naceka bar do nove godine.

Baš je ****** Google napravio sa kašnjenjem vezanim za p9 pro.

Ali verujem da će već oko Jan, februara cena biti "prihvatljiva". A ako ne, uvek može da se ganja neki komad iz De.

Dao zeni moj 7Pro, ja uzeo 8Pro, isti telefoni. 8Pro -> 9Pro je jos manja razlika tako da nema potrebe da se prelazi. Nista opipljivo dok se ne predje na TSMC.
Najveća razlika je u fizičkom izgledu ,rekao bih .Za mene je pixel 9 pro xl najlepši telefon danas ,i možda prvi pixel koji stvarno staje rame uz rame sa iPhone i Samsung flaghsipovima po tom pitanju .Izgled ,izrada ... Trenutno sam na s24 ultra ,i deluje mi jedini telefon na koji bih prešao trenutno,je upravo 9 pro xl .Najviše zbog izgleda ...

Najveća razlika je u fizičkom izgledu ,rekao bih .Za mene je pixel 9 pro xl najlepši telefon danas ,i možda prvi pixel koji stvarno staje rame uz rame sa iPhone i Samsung flaghsipovima po tom pitanju .Izgled ,izrada ... Trenutno sam na s24 ultra ,i deluje mi jedini telefon na koji bih prešao trenutno,je upravo 9 pro xl .Najviše zbog izgleda ...
Meni pa taj zaobljeni iPhone look nikako ne igra. Mislim da se mnogo gubi na iskoriscenju ekrana zbog tolikih krivina. Meni je S24 Ultra vrhunac kako mob treba da izgleda. I ne mora bre sve kao iPhone da izgleda, jedva cekam da neki proizvodjac skupi hrabrost da napravi nesto drugacije.

Stigao i na 6Pro

Ja ne vidim vizuelno nikakvu razliku, doslovno je kao update A14. Jedino sto mi se cini da je telefon super fluidan (bio je fluidan i ranije, ali sada narocio), mada znam da su radili i na novim animacijama, tako da je mozda i do toga.

Jel jedini ja ne vidim poentu da je volume bar ovoliki? 😂

Kao sto mi rece kolega sa foruma, ovo je bukvalno 14.1.

Najavili su vecinu novih stvari koje dolaze sa 15 sa decembarskim apdejtom.

Takodje i ja vidim da su mi nekako lepse animacije, za sada sam samo to primetio, jer jelte nema sta mnogo drugo da primetim osim redizajna volume opcija i lepsi izgled kada ti neka app trazi otisak prsta (ima sada ikonica same app, msm da to nije bilo pre).

Ovaj private space mi deluje kao zanimljiv, jer trebalo bi da moze da duplira aplikacije tipa wa, viber i slicno, nisam probao ali u teoriji ako to radi kako treba, top opcija za imati nativno.

Meni pa taj zaobljeni iPhone look nikako ne igra. Mislim da se mnogo gubi na iskoriscenju ekrana zbog tolikih krivina. Meni je S24 Ultra vrhunac kako mob treba da izgleda. I ne mora bre sve kao iPhone da izgleda, jedva cekam da neki proizvodjac skupi hrabrost da napravi nesto drugacije.
Drugačije u odnosu na šta? :) Pa sta god da se napravi ,liči će na neki već proizveden .Ta tehnologija je dosla vec u tu fazu ,da mogu samo malo menjati raspored ili mesto kamera (sto i rade eto godinama ,dobijamo fizicki a i psihicki ,skoro iste tel).Izgled je naravno stvar ukusa i ne vrijedi o tome raspravljati ,neko voli zaobljene ivice ,neko ravne ..

Ne mora tako da se razmilja. Secam se vremena kada su se proizvodjaci utrkivali ko ce "ludji" telefon da izbaci. Pogledaj sliku, neko ce se danas smejati tim uredjajima ali je neko negde imao hrabrosti da napravi nesto drugacije i ponudi to trzistu. Ovo danas je sve 98% isto.

1729074612299.png

@TEP3A ta su vremena prošla i neće se ponoviti iz dva osnovna razloga. Prvo, danas su neke sasvim druge okolnosti i pravila tržišta i poslovanja naspram tada.
Drugo, današnji pametan telefon ne može da se spakuje u toliko formfactora a niti to iko želi, na primer potrošači žele što veći ekran zato što im je većini telefon primarni i jedini uređaj za praktično sve.

To "novo i hrabro " nije da se nije dešavalo prethodnih godina .Al to su flip i fold telefoni .I to je u suštini to .Došlo se skoro do kraja puta .Eto sa ovim huawei mate xt ,rekao bih da je to to..

Jel je neko mozda u Yettel banci?

Posle apdejta ne mogu da unesem pin u aplikaciju, izgubio mi se otisak prsta.

Kada sam reinstalirao, ne mogu da unesem login kod.

Jel ima neko slicnih problema?

Vrh Dno