Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Dok prolazi baš ih briga.. mada mislim da im je prodaja u EU mizerna, zato ih i nije previše briga što pola funkcija nema u EU

Pa dao bi i za Pixel 8 Pro 1100€ da si ga kupio u pretprodaji prošle godine - ne možeš da porediš babe i žabe :)

Ali nije ista razlika izmedju 7 Pro i 8 Pro bila u trenutku lansiranja, a veca su bila tehnicka unapredjenja u odnosu na 8 Pro i 9 Pro. Znam jer sam bas tada gledao koji telefon da kupim.

7 Pro bez 750e nisi mogao da nadjes. 6 Pro je kostao 500+.

Negde sam procitao da je Pixel 8 telefon sa najbrze opadajucom vrednoscu, ali ne mogu sada da nadjem. U svakom slucaju mislim i da je deo taktike Google-a da stavi nerealno visoku cenu na pocetku, znajuci da ce da je obore na realnu kasnije. Rade to i drugi proizvodjaci, ali ipak vise drze cenu od Pixela.

Ja stvarno volim Pixel i koristim ga vec 4-5 godina. Ali ovaj telefon, barem u Crnoj Gori (dje 99.9%) ljudi ne zna za brend Google, bukvalno vrijednost 0.

posle kupovine 8 pro, mjesec dana mi je trebalo da prodam 7 pro, za 350e

pxielf-1280w-720h.png.webp

Poslednja izmena:
To mu dođe manje od sat vremena punjenja sa ovim novim punjačem od 45W :)

4800 baterija na malom p9 pro. Nije loše.
Fold jako čudno izgleda :)
U ovo praktično neverujem...posebno što piše da xl ima samo 100mAh veću bateriju...a google je opšte poznat da male premium modele uvek unakaradi sa baterijom; pre će biti 3800mAh, daj bože da grešim (ili je tensor novi toliki očaj da jedino na ovaj način mogu da ga naprave kompetentnim po pitanju autonomije)?!...videćemo uskoro

Ne piše za XL koliko je typical.. ali cenim oko 5100mah. Tako da i dalje imao 300 preko malog.

Expect a 50€ to 100€ price increase compared to the Pixel Watch 2.

Google Pixel Watch 3 (41mm, Wi-Fi): 400€
Google Pixel Watch 3 (41mm, 4G): 500€
Google Pixel Watch 3 (45mm, Wi-Fi): 450€
Google Pixel Watch 3 (45mm, 4G): 550€

Klasika sa cenama :)

Poslednja izmena:
Dobro je što imaju novi telephoto senzor i što se vraćaju na Sony.

Inače, 6 Pro ostaje model sa najvećim telephoto senzorom, 1/2.0″.

Šteta što nisu menjali primarni senzor. Ali mora nešto i pixel 10 da dobije :)
Svakako im je i ovo dovoljno da sw izvuku max

Ako Pixel 10 serija konačno dobije dosta bolji čipset (modem), ubeđen sam da će setup kamera ostati 90% isti kao na seriji 9. Odnosno, da će tek od serije 11 drastično unaprediti hardver glavnih kamera modula.
Ali dobro, i ovo što sada koriste je u samom vrhu klase, pa i nemaju neki interes da pumpaju kamera hardver kao Oppo, Vivo itd.

Kao i uvek.

Isplati li se uzeti kao preorder Pixel telefon i Pixel sat ako bude bila opcija u nekoj od zemalja Evrope?

Nisam do sada posedovao "pravi sat", trenutno imam Xiaomi Mi Smart Band 6.

Samo fali da su zamenili senzor glavne kamere, jos je on ostao samsung.
Za 10 nek ubace sony senzor glavne kamere i snap i drugo nista nek diraju 💶😁

Nadamo se da jeste 5x 😃 Mada ne verujem da će to da promene sada...

kolko mesta imaju nazad u onoj vertikali, komotno su mogli ko soni da naprave onu periskopsku kameru sa 3-5.5x...makar i po cenu izbacivanja temp. sonde

Vrh Dno