Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Google play system update Aprilili 44MB.

Rešio sam problem. Za sve one koji se susreću sa istim problemom... U Access Point Names mi je iz nekog razloga bila odabrana druga opcija mts wap.
Promenio sam na MTS intermet RS i sada radi.
Hvala ti do neba. Zeni se desilo na 8a, luduje mi jer nema internet, a meni se na 6-ici nije nista desilo.

Tačno ću se roknuti.... Od večeras nemam internet. Sada nemam problema sa signal dropom, mogu da zovem i da primam pozive ali mobilni internet ne radi.
Shizuku radi, piše da je sve ok, ali uz ikonicu za signal stoji uzvičnik i internet ne radi.
MTS mreža. Ima li ko sličnih problema?

Rešio sam problem. Za sve one koji se susreću sa istim problemom... U Access Point Names mi je iz nekog razloga bila odabrana druga opcija mts wap.
Promenio sam na MTS intermet RS i sada radi.
Bukvalno sam i ja imao ovaj problem sa mts službenim brojem, samo nisam primetio ovih dana sve dok nisam ostao bez WiFi signala, otišao do paketomata juče da podignem paket, a internet na telefonu mi ne radi, a još ovih dana radim od kuće, a internet na službenom broju aktivan i za hotspot ako mi zatreba, pa sam u tom momentu zbunjenosti na kraju video u poruci paketomata da mogu da pozovem da bih preuzeo pakete na paketomatu.
Evo danas u gradu, trebao mi je inernet hitno, a ne mogu da pristupim nečemu što mi je trebalo. U toj brzini, na kraju uzmem Mesečni plan na prepaid A1 za 1000 dinara, prebacim mobilne podatke na A1 broj i dobijem internet. Sad sam maločas prebacio mts SIM u prethodni Pocophone F1 i radili su mobilni podaci bez problema.

Sumnjao sam na najnovije ažuriranje koje sam odradio pre nekih 10 dana maksimum, još sam pomislio da je ažuriranje nešto poremetilo funkcionalnost SIM/eSIM funkcije pošto mi je mts SIM, a A1 eSIM, I da zbog toga nemam internet na mts broju pa da je ažuriranje poremetilo :cautious:, pa sam čak i sumnjao da mi poslodavac nije ukinuo internet kojim slučajem o_O.

HVALA ti za ovo, bukvalno ti dugujem mesečni dodatak od 1.000 dinara, a najmanje ti dugujem piće 🍻.

Inače, evo sada sam omogućio VoLTE na A1 kako sam pročitao vaše prethodne odgovore, i registrovan sam kroz Shizuku/IMS, i čim sam kvačirao prekidač, odmah mi je stigao SMS od A1 za VoLTE uslugu da mi je omogućena.

Prilozi

• Screenshot_20250424-210919.png
    Screenshot_20250424-210919.png
    143.9 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_20250424-211043.png
    Screenshot_20250424-211043.png
    85.6 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20250424-203702.png
    Screenshot_20250424-203702.png
    76.3 KB · Pregleda: 47
Sad, znači, može slobodno da se pazari osmica?
Nema više problema, jel tako?
Il sam opet nešto propustio?

Otkako koristim i na MTS i A1 Shizuku za VoLTE već koji dan, nisam dobijao poruke da sam nedostupan, ali to je tek koji dan. Tek za par dana mogu da potvrdim.

Je l' i za Yettel mrežu mora da radi Shizuku?

Uzeh za probu A1 esim ali ne uspeh da aktiviram volte tj ims se ne registruje. Procitah na prethodnim stranama da na nekim drugim modelima pixela radi, neko sa 8icom da potvrdi da mu radi?

Ja sam uspeo na Yetel eSim da shiznem ims na 8pro. Radi. Radi i na play eSim, i na MTS.
Isprati uputstvo slovo po slovo.

Radi i meni na yettel i mts esim, zato pitam jel nekom na obicnoj 8 radi. Probao i reset network, za sad nije proradilo. Koji vam je apn podesen, esim je podesio vipmobile apn a po uputstvu nalazim internet apn za prepaid?

Radi i meni na yettel i mts esim, zato pitam jel nekom na obicnoj 8 radi. Probao i reset network, za sad nije proradilo. Koji vam je apn podesen, esim je podesio vipmobile apn a po uputstvu nalazim internet apn za prepaid?
Pre svega da li ti je aktiviran sistemski na tom broju volte? Moraju prvo oni u sistemu da ga aktiviraju.
Takođe ako si ispratio uputstva zanemari šta piše u ims, probaj poziv vidi jel ostaje na 4g što bi značilo da radi volte. I naravno jel imaš volte switch u podešavanjima.
Meni npr pošto sam restart fon piše kao na ss niže(piše da ništa nije aktivno), a radi volte, ima ga u opcijama i sve full.

Prilozi

• Screenshot_20250429-202015.png
    Screenshot_20250429-202015.png
    134.9 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20250429-201940.png
    Screenshot_20250429-201940.png
    47.7 KB · Pregleda: 55
Ok, sumnjao sam da mora sistemski A1 da aktivira ali nisam nasao info da li je takva procedura da mora da se zove KC ili sad vec ide automatski...
U podesavanjima imam volte switch ali poziv vraca na 2g tako da definitivno ne radi volte.

Ok, sumnjao sam da mora sistemski A1 da aktivira ali nisam nasao info da li je takva procedura da mora da se zove KC ili sad vec ide automatski...
U podesavanjima imam volte switch ali poziv vraca na 2g tako da definitivno ne radi volte.
Naravno da mora sistemski sa njihove strane, nebitno koji je operater.

Čim imaš switch znači da ti nije aktiviran sistemski sa njihove strane a na telefonu je sve ok, zovi ih da ti aktiviraju, samo nemoj da pominješ da imaš Pixel, jer nekad hoće da smaraju i neće da aktiviraju, reci imam Samsung s24 npr ako te pitaju koji telefon imaš.

Fun fact: Na MTS-u mi sada radi VoLTE bez Shizuku hack-a (Pixel 8)

Prilozi

• Screenshot_20250507-210424.png
    Screenshot_20250507-210424.png
    44.9 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20250507-210445~2.png
    Screenshot_20250507-210445~2.png
    40 KB · Pregleda: 39
Fun fact: Na MTS-u mi sada radi VoLTE bez Shizuku hack-a (Pixel 8)
Meni se ovo desilo posle povratka iz inostranstva, 21.04. sam to primetio. Shizuku sigurno nije radio jer sam morao hardReset telefona da radim na putu, a tamo sam uz roaming koristio i Play eSim na 5g. Čak sam i na aerodromu kod nas radio restart telefona. Pomislio sam da je možda zbog tog eSima koji je bio na 5/4g, pa nešto telefon pobrljavio. I danas mi je Shizuku neaktivan, a volte radi, MTS.
Posle uplate-a?
Da, ja sam u inostranstvu uradio bio update koji je bio tada aktuelan

Meni se ovo desilo posle povratka iz inostranstva, 21.04. sam to primetio. Shizuku sigurno nije radio jer sam morao hardReset telefona da radim na putu, a tamo sam uz roaming koristio i Play eSim na 5g. Čak sam i na aerodromu kod nas radio restart telefona. Pomislio sam da je možda zbog tog eSima koji je bio na 5/4g, pa nešto telefon pobrljavio. I danas mi je Shizuku neaktivan, a volte radi, MTS.

Da, ja sam u inostranstvu uradio bio update koji je bio tada aktuelan
Shizuku ne mora da bude aktivan da bi volte radio preko njega, niti mora da piše u ims. Objašnjavao sam to, bitno je da izmeni config i posle do sledećeg apdejta će sve da preživi.
Takođe preživljava restart telefona.
Nisam probao da li radi bez shizuku nakon apdejta sad ovog, moguće, ali sumnjam jer je jako mali apdejt bio, zato što koliko sam shvatio sledeći je 16.

Ali nadam se da će stvarno da radi bez shizukua u nekom narednom periodu.

Jutros sam odradio najnoviji apdejt, prvi posle inostranstva. Nije više ims registrovan, tako da, moraću da odradim postupak ponovo.
Nameće mi se zaključak da je radilo bez shizuku prošli put jer sam bio na švedskoj mreži (naša kartica, u romingu) a oni su podržani od strane Google.
Da ponovim, na pola vremena provedenog u Swe sam uradio apdejt, reset telefona zbog apdejta i hard reset jer je zakucao dok sam gledao utakmicu (potpuna blokada ekrana, samo crno, klasičan brick, nikakva reakcija telefona, čest problem sa Pixel).
Shizuku ne mora da bude aktivan da bi volte radio preko njega, niti mora da piše u ims. Objašnjavao sam to, bitno je da izmeni config i posle do sledećeg apdejta će sve da preživi.
Takođe preživljava restart telefona.
Nisam probao da li radi bez shizuku nakon apdejta sad ovog, moguće, ali sumnjam jer je jako mali apdejt bio, zato što koliko sam shvatio sledeći je 16.

Ali nadam se da će stvarno da radi bez shizukua u nekom narednom periodu.
Da se nadovežem, u Srb mi je bio aktivan shizuku/ims/volte, otišao preko, apdejtovao telefon, volte radio bez problema po povratku u Srb posle apdejta i reseta.
Jutros se izgleda posrbio telefon 🤦😁

Jutros sam odradio najnoviji apdejt, prvi posle inostranstva. Nije više ims registrovan, tako da, moraću da odradim postupak ponovo.
Nameće mi se zaključak da je radilo bez shizuku prošli put jer sam bio na švedskoj mreži (naša kartica, u romingu) a oni su podržani od strane Google.
Da ponovim, na pola vremena provedenog u Swe sam uradio apdejt, reset telefona zbog apdejta i hard reset jer je zakucao dok sam gledao utakmicu (potpuna blokada ekrana, samo crno, klasičan brick, nikakva reakcija telefona, čest problem sa Pixel).

Da se nadovežem, u Srb mi je bio aktivan shizuku/ims/volte, otišao preko, apdejtovao telefon, volte radio bez problema po povratku u Srb posle apdejta i reseta.
Jutros se izgleda posrbio telefon 🤦😁
Posrbio ahahha odlican

Ali da, kad sam bio u NL i SWE cim sam sleteo imao sam automatski 5g na esim jer su jelte podrzani.

Mislim da je blutut popravljen. Za starije uređaje. Noje Sony sluške se kačile odmah. A "daljinac" okidač iz Linde *****avao. Sad se iz prve nakači.

Danas sam primetio da telefon ostane nakacen na wireless mnogo dalje od AP-a nego pre, izgleda da su nesto sredili.

Vrh Dno