Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Uzeh i ja Pixel 8 pro pre neki dan.
Sa 7 na 8 je samo skok za jednu generaciju, realno razlike su mizerne, furaj 7 pro jos ako te dobro sluzi.

Nov, 740 u momentu kupovine, neki su nudili 710 ili 720 ali nisu imali dostupan u tom momentu pa bi se čekao odgovor da li je ta cena i potvrda porudžbine, ovo je bilo na stanju pa sam se prošetao do Novog Sada.

Ja sam prešao sa Pocophone F1, tako da ne mogu da dam pravo mišljenje za prelazak, moje slično iskustvo je uglavnom bazirano na softveru jer sam koristio Pixel Experience Custom ROM na telefonu.

Ja sam juče uzeo običan 8, pro mi je preveliki, ovo mi je taman veličina. Google play system update mi je zaglavljen na Januaru 2024 i neće da vuče dalje. Ima li neko rešenje za to?

Probao već, neće. Valjda će da povuče kad izađe sledeći apdejt. Sistem se normalno ažurirao na Septembar i sve aplikacije su ok...

740e deluje mnogo za 8 pro, ja sam ga nasao na KP nov za 640e. Inace velicina 8 pro je maltene jako slicna sa Pixel 6 vanila, meni nije bio sokantan prelaz sa Pixel 6 na njega, slican je osecaj u ruci.

Da, 12/256GB je u pitanju, Pocophone F1 je 6/128GB, nelogično mi je da uzmem telefon sa 128GB u 2024. kada sam skoro popunio 128GB memorije na Poco-u iz 2018., a da je bila neka razumnija ponuda za 512GB memorije, razmišljao bih i o tome.

Plus je taj mali baš rizik uzeti zbog garancije i problema sa pink linijama na oled ekranu. Koliko vidim samo se na njemu to dešava, dok je Pro siguran.

Pa ako tako gledaš, ne treba uzimati uopšte jer pored tih linija, tu su i stakla kamere koja pucaju, dugmići koji ispadaju i slično, ali ja u okruženju ima 3 Pixela, jedan 7 i dva 8 i nemaju nikakve probleme od izlaska. Ni 8 pro nema nikakvu garanciju, ako nešto ode, otišlo je. @Dart Vejder , Pixel 8 mi je kombinacija ta dva, odlična kamera kao na ajfonu a dobar Android kao na Samsungu. Ja nisam imao zamerke na S23 osim na kameru koja je po mom mišljenju baš loša za jedan flegšip (ne računam dnevne slike). Vibracija i zvuk bolji na Pixelu, ekran takođe (bez zelenih linija), sva tri se pune istom brzinom sa istim punjačima, i ne mogu da tvrdim još za Pixel ali mislim da ću sa mojim načinom korišćenja uspeti da izguram isto kao na ostalima a to je punjenje svaki drugi dan.

Pretpostavljam da si uzeo crni ? Ja bih sebi možda uzeo jedan hezel ali kod lika od koga stalno uzimam pixele na kp nema u toj boji.. samo klot crni, a on mi se ne sviđa.

Jesam. Jeste hazel lepši, ali svakako ide u Spigen liquid air pa mi je svejedno. Dugo nisam držao klizaviji telefon

Sve telefone nosim bez kejsa, tako da crni ne dolazi u obzir :)

Što se tiče pink linija i flickeringa, problem je što se to dešava samo na p8, i to ne malom broju, čim se i Google javio. Sada je pitanje da li moze mob možda da se popravi negde u De I ako je kupljen ovde ? Teško.. mada nikada se ne zna.

Neka ide život :) uzeo sam ga u hezel boji (8/128 - 480e), taman dok pixel 9 pro ne padne na oko 800e :)

Mnogo lepo radi p8 :) baš je osveženje ovaj mali ekran, čak mi je lepši nekako prikaz od onog na p8 pro. Ne znam kako to da objasnim.. :/

Dimenzije za jednu ruku gotovo idealne :)

Možeš li da uporediš kamere? Postavio sam pitanje u drugoj temi, medjutim nisam dobio odgovor😅
Na mnogim recenzijama mi deluje kao da mali piksel ima bolju kameru, primarnu, i za foto i za video.

Za kamere teško. Morao bih da imam i p8pro pored da bih znao da li ima razlike.

Pored nekako boljeg prikaza boja na ovom ekranu sviđa mi se i to što refresh rate ne ide do 1hz nego pada na min 60hz. Kao da se primeti da je u nekim situacijama tečniji od pro modela.. mada je možda to i placebo.

Imali negde kod nas u BGu da se kupi futrola i staklo za njega? Ukoliko bih uzeo, ne bih nikako nosio bez zaštite. Za Jabuku i Samsung ima na svakom ćošku, čak je i kod kineza odlična ponuda, ali za piksel nikada nisam obratio pažnju, mada sumnjam da ima opreme.

Ima na kp i Spigen i svasta

Gledao sam, ponuda je kineska, ali ne baš kvalitetna. Svakako ću poručiti, ali dok ne stigne potrebno je prelazno rešenje .😅
Nisam primetio Spigen ili išta kvalitetnije🤔

Ja sam staklo naručio danas neko sa AliExpressa, a kejs čekam originalni sa Google stora da mi ortak donese. Ovaj put će kejs isto biti hezel boje :)

Ne lici mi na tebe da ga tako bacis u oklop. I staklo i maska. Sta bi to trebalo da znaci? 😁

Možeš li da uporediš kamere? Postavio sam pitanje u drugoj temi, medjutim nisam dobio odgovor😅
Na mnogim recenzijama mi deluje kao da mali piksel ima bolju kameru, primarnu, i za foto i za video.
Trebalo bi da P8 Pro ima za tu neku nijansu bolju kameru u određenim uslovima.
Citiram sa GSMA: The Octa-PD AF capability of the sensor is augmented by a laser, which on the plain Pixel 8 is only single-point, while the Pixel 8 Pro gets a multi-point system.

Moguće da to variranje foto kvaliteta (koje si primetio u različitim testovima) zavisi od verzije softvera sa kojim je telefon testiran. Dešavalo se to ko zna koliko puta do sada, kod raznih proizvođača.

@Joxy
Staklo ću morati da pokušam da stavim zbog gg koji dobija mikro ogrebotine i dok mob faktički stoji na astalu, sramno staklo.
A kejs kao i uvek, nosi se samo kada se ide na neke proslave gde ima alkohola :) inače kao i uvek bez kejsa.
Mada ću proslediti nekome sigurno ovaj mob, tako da će kejs biti od koristi

Pa za ovih skoro i nepunih 1 dan dosta solidno.. videćemo za par dana kako će biti.

Nazad
Vrh Dno