Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Imam 8 Pro, jel se jos nekome dogadja dok se puni telefon da stalno gubi i vraca konekciju? Pusta mi zvuk u nekom trenutku na svakih pola minuta/minut kao da sam ponovo ukljucio punjenje sa punjaca iako stalno stoji ukljuceno napajanje? Ovo nije problem struje jer u dve razlicite kuce mi se isto desava. Punjac mi je Googleov original punjac. Jel ovo neki novi softverski fastcharge momenat, jer ovo mi se nije desavalo ranije na proslom pixel telefonu?

Nisam razmisljao o tome jer je telefon star mesec dana, ne znam kako bi uspeo da se zaprlja toliko ako je to problem za tako kratko vreme...

Nisam razmisljao o tome jer je telefon star mesec dana, ne znam kako bi uspeo da se zaprlja toliko ako je to problem za tako kratko vreme...
Izađi napolje na dnevno svetlo i pogledaj usb port. Bolje da je to nego nešto drugo, tebi je u interesu da proveriš.

Malo sam cackao i izgleda da je ovo problem:

''So far we have determined that most likely the issue results from the use of the PPS (programmable power supply) protocol that is now being implemented on newer phones, where a phone will request a different voltage and current rating multiple times per second. Occasionally a command gets confused, and the result is the disconnect and reconnect that you are noticing.''

Ma kakav pps, ako je sve u redu sa telefonom i punjačem to ne sme da se dešava. Probaj ga puniti sa drugim potvrđeno dobrim punjačem koji nije guglov i ako se to ne dešava loš im je punjač i bug su proglasili za feature (i ne bi im to bio prvi put).

A možda je punjač pun prašine, ne telefon. Kabl.

Imam 8 Pro, jel se jos nekome dogadja dok se puni telefon da stalno gubi i vraca konekciju? Pusta mi zvuk u nekom trenutku na svakih pola minuta/minut kao da sam ponovo ukljucio punjenje sa punjaca iako stalno stoji ukljuceno napajanje? Ovo nije problem struje jer u dve razlicite kuce mi se isto desava. Punjac mi je Googleov original punjac. Jel ovo neki novi softverski fastcharge momenat, jer ovo mi se nije desavalo ranije na proslom pixel telefonu?
Ja sam na 7 pro imao identičan problem , promijenio kabl za punjenje i posle sve ok ...

Isto, sve po defoltu, i dalje kasne. Neke bas bitne propustam. To je nedopustivo u 2024 za flagship.

Isto, sve po defoltu, i dalje kasne. Neke bas bitne propustam. To je nedopustivo u 2024 za flagship.
Nađoh negde da isključivanje Adaptive connectivity i instaliranje aplikacije Doze Stopper rešava kašnjenje... Evo sad sam to odradio pa ću videti rezultate...

adaptive connectivity i za svaku aplikaciju koja ti treba allow background usage = unrestricted (po defaultu je optimised)
isto tako i adaptive battery/battery saver. sve to treba isključiti.

Od svega ovoga samo adaptive connectivity nisam probao. I dalje tvrdim da je sramota da treba bilo sta da podesavam da bi mi notifikacije dolazile na vreme.

Da li je neka vrsta placeba ili se baterija sa a15 popravila ? Uglavnom je wi fi sem 1h i 30min na 4g od kojih je 1h bilo u vožnji kolima + eon.
Mada uglavnom je sada i manje sunca napolju pa ne ide autobrajtnes na max.
Primetio sam i da manje skida u standby dok je na wi-fi, ide na oko 0,6%/h

Prilozi

• Screenshot_20241024-032018.png
    Screenshot_20241024-032018.png
    72.3 KB · Pregleda: 56
I ja mislim da mi je bolja, ali da, moguce da je do toga sto je sada hladnije napolju, ne greje se toliko telefon zbog vreline napolju i ne ide na max osvetljenje jer je generalno tamnije. Ima smisla da se sve to poklopilo sa A15 pa je duze trajanje baterije.

Ma kakav pps, ako je sve u redu sa telefonom i punjačem to ne sme da se dešava. Probaj ga puniti sa drugim potvrđeno dobrim punjačem koji nije guglov i ako se to ne dešava loš im je punjač i bug su proglasili za feature (i ne bi im to bio prvi put).

Promenio sam kabl, isto se desava ali kada sam stavio drugi samsungov punjac onda je punio fast charging normalno bez prekidanja sto znaci da originalni Pixelov Google punjac ima neki problem. Jel ovo znaci da je punjac neispravan, da li imam ovde nekih elemenata za reklamaciju? Mislim on i dalje puni, samo sa tim prekidima, ne znam da li i kakve posledice moze ostaviti po bateriju i telefon...

Promenio sam kabl, isto se desava ali kada sam stavio drugi samsungov punjac onda je punio fast charging normalno bez prekidanja sto znaci da originalni Pixelov Google punjac ima neki problem. Jel ovo znaci da je punjac neispravan, da li imam ovde nekih elemenata za reklamaciju? Mislim on i dalje puni, samo sa tim prekidima, ne znam da li i kakve posledice moze ostaviti po bateriju i telefon...
Da, do punjača je, što se tiče reklamacije ne bih znao, punjač je kupljen napolju ili?

Inace od A15 isto imam problem sa notifikacijama, tek mi se ucitavaju kada uzmem telefon u ruke, sve kasne

Meni isto sve stiže odmah.

Došla mi danas ova nova deluje poluzavrsena app za weather.. zna li neko kako milje da prebacim u km ?

Prilozi

• Screenshot_20241030-190500.png
    Screenshot_20241030-190500.png
    128.6 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno