Šta je novo?

Google Pixel 7

Ova vest nije tačna, jer Pixel ima optical fingerprint reader, ne ultrasound..
Ali dobro, barem će biti i za nas, bez obzira šta piše ovde, nego mi zapalo za oko.

biće i za nas, moža je već i ubačeno u beta verzije, ali meni lično beskorisno, jer uvijek imam upaljen AOD, sem kad upalim battery saver, a i onda bih teško pogodio naslijepo gdje je tačno senzor za očitavanje otiska :D

BTW probao, radi već i na beta FW-u, kome je to bitno :)

biće i za nas, moža je već i ubačeno u beta verzije, ali meni lično beskorisno, jer uvijek imam upaljen AOD, sem kad upalim battery saver, a i onda bih teško pogodio naslijepo gdje je tačno senzor za očitavanje otiska :D
Znam da ce biti, nego cisto konstatujem da vest nije tacna.

Baš sam danas gledao taj video i zato mi se pored ove sedmice i ne kupuju 8/9 , čekam sledeću godinu a do tada po mojoj proceni baterija ima dobro da služi 😊

aBattery app je odlična

1000014786.png

evo instalirah, većinu ovoga možeš iz settings da vidiš? Meni za maximum capacity (za koji treba Shizuku) stoji 98%, iako mi je cycle count 693 :D
Možda jeste tačno, možda je do toga što ga punim preko noći, bežični i sporo...

BTW za nas na beta softveru, nova 16 beta je izgleda značajno unaprijedila trajanje baterije u odnosu na prethodnih par beta, a to se i pominje u release notes :)

Koji punjač preporučujete za p7pro? Sinoć je prestao da mi reaguje telefon na kabl ali promenio bih i punjac jer koliko se greje imam osecaj da ce da eksplodira.

Neki Toocki GaN sa aliexpressa, moze bas keftino da se nadje kroz coins sekciju, i rade dosta dobro, ako ne mozes da cekas onda Xiaomi Gan punjac ima da se nadje za 2500-3000 dinara

Ja za sve koristim anker punjace i njih preporucujem svima, provereno dobri i slicno.

Ako neces da se cimas oko njih, ovi xiaomi gan su totalno ok.

Meni su OnePlus punjaci ubedljivo top.

Ja za sve koristim anker punjace i njih preporucujem svima, provereno dobri i slicno.

Ako neces da se cimas oko njih, ovi xiaomi gan su totalno ok.
isto... Mada, ako se čovjeku telefon grije tokom punjenja kao da će da eksplodira, nije dobro, treba da vidi zašto je to, i da ide na što sporiji punjač
Meni su OnePlus punjaci ubedljivo top.
koristiš ih za Pixel 7 pro? Podržavaju li Power Delivery, koji traže Pixeli?

Kakav to napon traži Pixel kad se toliko mucite sa punjačima?

zašto misliš da se mučimo? :D

Kad kažeš Power delivery by Pixel pomislim treba poseban punjač i kabl.

Ne znam nista o power delivery, nesam skolovala.

Kad kažeš Power delivery by Pixel pomislim treba poseban punjač i kabl.
pa ne, PD je standard odavno, a PD PPS je po meni bacanje para (za one koji su insistirali da nabave org. punjač). Mada i drugi proizvođači podržavaju PD PPS. Uostalom:

Ne znam nista o power delivery, nesam skolovala.
e jebaiga... Može OnePlus ili Xiaomi punjač da izbacuje 100w+ , ali ako ne podržava PD, neće puniti brže od punjača od 30W koji podržava PD. Vidi članak gore :)

Mozes li da mi posaljes neki link ili napišeš tačan model?
Možeš koji god nađeš na KP.

Npr možeš i one nano modele od 30w a možeš kao i ja da kupiš od 100w, pa ga koristim i za laptop i za sve..

Poslednja izmena:
ja uzeo Nano od 30w, ne puni ništa sporije od Ankerovog 65w sa 4 izlaza, max izlazna snaga 45w za USB-C port (mjerio sa Ampere app)

Možeš koji god nađeš na KP.

Npr možeš i one nano modele od 30w a možeš kao i ja da kupiš od 100w, pa ga koristim i za laptop i za sve..
Hoće li ovo uticati na slabljenje baterije ako je od 100w? Posto imam neki Hamin od 65w al sam u fazonu da mi je to sjebalo bateriju dosta na Huawei telefonu

Hoće li ovo uticati na slabljenje baterije ako je od 100w? Posto imam neki Hamin od 65w al sam u fazonu da mi je to sjebalo bateriju dosta na Huawei telefonu
Pa iskreno, zavisi od proizvođača.
Anker je poznat i provereno dobar i neće zeznuti bateriju jer ograničava koliko će struje ići itd.
Lupam neki kineski od 20w će zeznuti bateriju više nego anker od 120w.
Telefon će uzeti koliko može da primi, ali je poenta u kvalitetu samog punjača a i kabla naravno. Bez dobrog kabla ništa.
Ja koristim anker i kabl i punjač i miran.

ja mislim da svakako telefon određuje koliko će da primi. Lično, preko noći punim sporim punjačem, bežično, a brzo punjenje samo preko dana, kad i ako zatreba da se pripuni telefon. Nakon 2 i po godine, rijetko se desi da moram preko dana da ga pripunjavam. Ova app koju je neko pomenuo, aBattery, sad kaže da imam 97% org kapaciteta baterije. Cycle count je 701, datum proizvodnje 22. 8. 2022. :)

Ljudi, nema bolji odnos "cena/kvalitet" od Ikea punjaca. Ne pravite preveliku filozofiju oko toga. Telefon ce uvek povuci samo onoliko koliko mu treba, ne gura punjac struju u njega, nego telefon vuce. Moze punjac od 1Kw da bude.

Jel ima neko problem sa automatskom promenom teme svetla/tamna? Podešen mi je automatski režim. Ali ne radi moram sam da menjam. Ima li neke cake kako to rešiti?

Ljudi, nema bolji odnos "cena/kvalitet" od Ikea punjaca. Ne pravite preveliku filozofiju oko toga. Telefon ce uvek povuci samo onoliko koliko mu treba, ne gura punjac struju u njega, nego telefon vuce. Moze punjac od 1Kw da bude.
Ja se slazem da ce sam fon da povuce kao sto sam i napisao iznad, ali se ne slazem oko tog da je nebitno koji je punjac. Promene napona ovo ono, da ne lupam kad ne znam tacno, ali je itekako bitno da je dobro napravljen.
Za ikeine ne znam kakvi su.

izgleda ima pomaka što se tiče volte na A1:
Na G6Pro radi VoLTE kako treba, na A1 mreži mi je stigla SMS poruka od operatera: "Od danas na ovom broju imate VoLTE uslugu, koja Vam donosi bolju pokrivenost i dostupnost usluga..." Ono što sam primetio je mala ikonica HD koja se pojavljuje pored tajmera kada traje poziv i u listi poziva. Primetno je da se pozivi uspostavljau odmah nakon biranja kontakta odnsono dial -up. To pre nije bilo, čekalo se par sekundi dok se ne čuje zvuk da zvoni ili je zauzet korisnik kojeg pozivam. Shizuku i Pixel IMS su bili aktivni ali koliko sam primetio i u neaktivnom stanju ova opcija HD poziva nekako radi.

Ja se slazem da ce sam fon da povuce kao sto sam i napisao iznad, ali se ne slazem oko tog da je nebitno koji je punjac. Promene napona ovo ono, da ne lupam kad ne znam tacno, ali je itekako bitno da je dobro napravljen.
Za ikeine ne znam kakvi su.
Ikeini su odlicni ali ja nisam rekao da je nebitno koji je, vec da se previse brine o tome. Ja punim na Ikea punjacima, starim originalnim od samsunga i pixela i laptopu (Mac/PC). Negde brze, negde sporije, baterije su mi uvek super.

ne znam koja je cijena tih Ikeinih, ali Anker jer provjeren brend za punjače, baterije i sl., a sa cijenom od 15-ak eura pa naviše, ipak bih rađe na njega išao, nego na punjač od nekoga ko je ime stekao od proizvodnje namještaja :) Svakako, bilo koji kvalitetan brend će završiti posao, jedino je pitanje ako se traži najbrže moguće punjenje...

Pogledaj testove punjaca gde rasturaju i proveravaju komponente u istom. Takodje, Anker garant ima kopiju, Ikea nema :) Ali da ne tupimo vise oko ovoga.

Nazad
Vrh Dno