Šta je novo?

Google Pixel 7

A dobro, nije ni bitno, uskoro će majski haha
 
Ne znam, samo su izbacili revidiranu verziju poslednjeg apdejta sa dodatkom B1 u build numberu, koja jos nema preko fona samo da se flashuje rucno. Tako je i apple uradio sa poslednjom verzijom apdejta, identicno.
Dokle to ide kod Google-a da izbacuju update u Apple fazonu.

Inace imao sam ponudu za Pixel 7 za 30k star par meseci ali sam odbio. Em sam na A1, em ovi dropovi oko poziva. Kaze drug koristim ga kao fotoaparat, imam drugi telefon za pozive :D Prodao ga je relativno brzo, posle kad sam ja odbio, tako da izgleda pixel nije vise vencanica :)
 
Skinem jutros u pet telefon sa punjača, pola sata browsinga, pogledam otišlo 30% baterije. Udjem u stats, chrome je krivac. Isključio sam mu pozadinski rad do updatea, ne znam šta se dešava nisam imao ovakav slučaj. A juče je bio neki update
 
na xda kažu da je u pitanju samo "unlabeled regional variant" za japan. neko je poredio fajlove. nema reči o poboljšanju.
sad kažu da je google ipak odgovorio malo drugačije:
"We're starting to push an update to Pixel 7 and newer phones. This includes network stability and performance improvements. This update will roll out globally to the regions and carriers impacted over the coming weeks."
znači, ipak za određene regije i provajdere, ovaj apdejt nudi poboljšanja što se tiče problema sa LTE call/data i problema u mreži, ali nisu precizirali koji regioni su u pitanju.
 
Pa jel bas velika vecina vas ima taj problem sa mrezom na 7/pro ,ili se samo oni kojima sve sljaka ne javljaju :) ?Sad mi drug kaze da ce pokusati Jos Sa 8 pro ,jer je I na 6 I na 7 imao istih problema ..
 
I na A1 pije vodu hack, ali da se eksplicitno ugasi volte. Mislim da na a1 telefon ostane u nekom međustanju, niti radi volte niti telefon kaže mreži da neće volte. Posle šizuku haka kada se pojavi volte podešavanje, ugasim volte u podešavanjima mreže (telefon eksplicitno kaže mreži da ne želi volte) i onda pozivi šljakaju bez problema. Bez gašenja pozivi nekad seckaju. Sa ugašenim volte u podešavanjima nikada nisam imao problem sa pozivima (6 pro na a1).
 
Kolko shvatam ,ovaj patch je da bi se akrivirao volte ,znaci kad je ukljucen ,nema problema ..?
 
Vise puta sam napisao, ni sa 7 ni sa 7Pro nisam imao problema na A1. Mozda zato jer nisam ni na jednom probao Shizuku.
 
Nema problema ali ne radi Volte. Uspostava poziva traje kao na telefonima od pre 20godina, dok je sa Volte instant. Takođe glas ide u HD i mnogo je čistiji sa Volte.
Ko može bez toga telefon radi normalno sa A1. Ja sam bio na A1 da Pixel 7 Pro pa kažem iz prve ruke.
 
Uspostava nije instant kao na volte, slazem se, ali nije bas da se ceka ne znam koliko, 2-3 sec dok ne cujem zvono, uglavnom supruga ili klinci, svi smo na A1. Slazem se da je glupo sto nema volte, ali znali smo sta kupujemo.
 
Dobro ,to oko uspostave nije strasno ako nemas problema sa mrezom ,kao sto neki imaju ..
 
Je l je ovaj hack za pozive generalno? Posto meni stiže poruka kao propusten poziv a nije mi zvonio telefon. P7pro na telekomu
 
Mod se koristi da omogućiš volte i 5g, 5g kod nas nema, tako da ćeš imati koristi samo od volte.

Ja kada sam imao 7 Pro jedan propušten poziv nisam imao, osim ako nisam bio negde gde stvarno nema dometa, pričam o mts mreži, isto i sa 8 Pro sada.

5G sam testirao po Aziji i na 7 Pro i 8 Pro I svuda je radilo odlično.
 
Meni su na a1 ponekad stizale poruke o propuštenim pozivima i ponekad su sami pozivi seckali/gubio se glas sagovornika. Od kada gasim volte u podešavanjima mreže (posle šizuku haka), te probleme nemam.

Btw sam signal je odličan, sa jačinom signala nikada nisam imao problema.
 
Meni je na mts-u 7 pro pre shizukua poziv bio neupotrebljiv. Dugo se čekalo, a dosta puta nije ni hteo da uspostavi poziv, uvek sam bio nedostupan i tako. Na početku mi se i dešavalo da bar jednom dnevno pukne mreža.
Posle par apdejta sistema i carrier service-a to je prestalo i nikad mi više nije pukla mreža.
Nakon aktivacije shizukua tj volte-a sa pozivima isto nikad nisam imao problem.

5g ne može da se aktivira preko shizukua, ili root ili bez ičega radi u zemljama u kojima je Pixel zvanično dostupan (meni se sam aktivirao u Holandiji na nekoj eu kartici, tačnije samo sam je upalio i video da se već telefon sam nakačio na 5g).

Sve u svemu sve radi savršeno sada, najbolja stvar je što mu radi dual esim, gde god da ideš nemaš frke.
 
Ukljucio volte bez problema ,samo ne znam jel normalno da na svaki reset telefona(ili gasenje) mi se gasi wireless debugging ,I onda moram da ga upalim opet I u shizuki stisnem start da bih aktivirao opet ..?
 
Ukljucio volte bez problema ,samo ne znam jel normalno da na svaki reset telefona(ili gasenje) mi se gasi wireless debugging ,I onda moram da ga upalim opet I u shizuki stisnem start da bih aktivirao opet ..?
Jednom aktiviraš volte i to je to. Jedino kad se gasi ta opcija je nakon mesečnih ažuriranja softvera.
Nakon restarta ostaje VoLTE to što se gasi wireless debugging nema veze.
 
Ali neka resenja su im totalno nelogicna ,tipa sto ne dozvoljavaju da se skloni onaj datum u levom cosku ,takodje I onaj search bar na dnu .. Imaju Jos dve stvari koje sam pripisivao nothing os (imao nothing 2 pre ) ,ali sad vidim da je to do cistog androida :) .To sto da bi dosao do brightness slidera moras dva put da povuces na dole ,ili kad hoces da zatvoris sve aplikacije iz recenta moras na levo skroz .. Ne bih da instaliravam novu ili neki drugi launcher ,jer cemu pixel posle ..Ali Dobro ,navicicu se :)
 
Ne bih da instaliravam novu ili neki drugi launcher ,jer cemu pixel posle .
Jedna od poenti androida kao takvog i jeste da stvari namestiš kako želiš. Jeste da su ga tokom decenija prilično zatvorili (i tek će) ali još uvek ne moraš da pristaneš da budeš pasivan korisnik koji konzumira ono što mu se servira.
Na stranu što je većina usera upravo takva, i još se ponosi time.
Tako da nije tebi google kupio Pixel nego si ga ti pazario, namesti sve što želiš i kako želiš.
 
Jedna od poenti androida kao takvog i jeste da stvari namestiš kako želiš. Jeste da su ga tokom decenija prilično zatvorili (i tek će) ali još uvek ne moraš da pristaneš da budeš pasivan korisnik koji konzumira ono što mu se servira.
Na stranu što je većina usera upravo takva, i još se ponosi time.
Tako da nije tebi google kupio Pixel nego si ga ti pazario, namesti sve što želiš i kako želiš.
Da ,a da bi dosao do poente androida ,moras da instaliras third party programe :) . Nije u tome poenta ,ja ni nisam rekao zasto nemam da podesavam sve I svasta kao sto ima na samsungu ,vec zasto ne mogu da uklonim dve nebitne stvari (cije uklanjanje ne steti nikom) .Instalacijom drugog launchera ,pixel pretvaram u bilo koji drugi telef ,samo sa nesto boljim kamerama .
 
Na poslednjih minimum 5 telefona ne nosim nikakav protector nikad nisam imao ni jednu izraženiju ogrebotinu.

Sada vidim da na ovom (7 pro) imam par sitnih. Malo guglanja kaže da baš dosta ljudi kuka da su im se ekrani jako brzo i lako, posle svega par dana, izgrebali.

Jel imate vi nekih iskustava? Ne volim da stavljam folije ali izgleda da ću morati....
 
@zuke
Pa maločas si kukao na third party softver, kako će ti razdevičiti čistotu stock androida.
Ako se ložiš na stock bez third party softvera a ti ga nemoj koristiti.
Ako se ne ložiš a ti namesti i koristi telefon kako ti odgovara, a to znači upravo third party softver.
 
Nazad
Vrh Dno