Šta je novo?

Google Pixel 7

Ne samo od njega, nego od svih. Daleko je ispred svih. Mnooogo opcija i sitnica možeš da namestiš da bukvalno šta poželiš, da izmisliš.
Samo eto trenutno, verovatno dok ne dobije neki apdejt, ne radi baš najsjajnije na A14.
Godinama je koristim i baš sam se bio navikao.

Ne samo od njega, nego od svih. Daleko je ispred svih. Mnooogo opcija i sitnica možeš da namestiš da bukvalno šta poželiš, da izmisliš.
Samo eto trenutno, verovatno dok ne dobije neki apdejt, ne radi baš najsjajnije na A14.
Godinama je koristim i baš sam se bio navikao.
Šta si primetio da ne radi najbolje? Meni šljaka ok

Šta si primetio da ne radi najbolje? Meni šljaka ok
Ima neki čudan glitch na ikonicama kad izlaziš iz app i dešava mi se da ne otvori app, samo bude prazan ekran pa moram zatvorim pa opet uđem u app. To je počelo od apdejta.
Probao sam da update novu na 8 nešto verziju, al sve isto.

Ne moze Nova da se meri sa pixel launcherom, jednostavno nije toliko fluidno..

Sve i da jeste istina to što si napisao, ajde iskreno napiši koja je to razlika u fluidnosti u procentima i koliko je to zapravo bitno i vidljivo u radu telefona pogotovu na srednjoj klasi koja već ima hardvber da sve radi brzo, da ne pričam o flagshipovima...

Imao sam Novu na više telefona i ne da nije fluidna već naprotiv....

Ja sinoć ostavih telefon sa 37% baterije, mrzelo me da tražim punjač dok mi dete spava, svakako dovoljno dok dođem na posao. Probudim se u pola 7, baterija na 3%. Ozbiljan drain ima očigledno. Na poslednjoj beti sam.

S tim u vezi, kako da pređem sa ove bete na stable?

Nebitno je tu da li se menja ceo UI (ne menja se naravno), niti broj opcija koji ima nova a nema pixel launcher. Poenta je u samom telefonu i celokupnosti, znači ako sam se nameračio već da uzmem pixel, koristiću ga takvog kakav je (ne računam aktivacije za volte i slično).

Ima mana ali ima i prednosti, a sad ja da stavljam novu ili neki drugi launcher zbog svega toga, ne bih ni u ludilu.
Druga je stvar ako troši bateriju više ili nešto drugo, pa postaje neupotrebljiv.

Ajmo onda neki iOS launcher da stavimo jer je iphone fluidniji, al bih ipak kameru sa pixela..

Nebitno je tu da li se menja ceo UI (ne menja se naravno), niti broj opcija koji ima nova a nema pixel launcher. Poenta je u samom telefonu i celokupnosti, znači ako sam se nameračio već da uzmem pixel, koristiću ga takvog kakav je (ne računam aktivacije za volte i slično).

Ima mana ali ima i prednosti, a sad ja da stavljam novu ili neki drugi launcher zbog svega toga, ne bih ni u ludilu.
Druga je stvar ako troši bateriju više ili nešto drugo, pa postaje neupotrebljiv.
Sa tom filozofijom zaista treba da uzmes u obzir apple uredjaje umesto androida :)

Sve i da jeste istina to što si napisao, ajde iskreno napiši koja je to razlika u fluidnosti u procentima i koliko je to zapravo bitno i vidljivo u radu telefona pogotovu na srednjoj klasi koja već ima hardvber da sve radi brzo, da ne pričam o flagshipovima...

Imao sam Novu na više telefona i ne da nije fluidna već naprotiv....
Mislio sam da je Pixel launcher dosta fluidniji 😀 Svajpovanje i animacija vracanja na desktop, menjanja izmedju aplikacija itd, nekako je poprilicno losije na Novi..

Sad primetih da kada stigne par poruka na wa(to primetih), u nekom trenutku nestanu iz notification centra sve. Ne znam ni da opišem nije uvek.

Mislio sam da je Pixel launcher dosta fluidniji 😀 Svajpovanje i animacija vracanja na desktop, menjanja izmedju aplikacija itd, nekako je poprilicno losije na Novi..
Moje iskustvo kaže da poprilično nije svakako. Tačnije, ovaj 6 pro pixel koji imam nisam siguran da može da se pohvali pixelskom fluidnošću uopšte. Daleko je to od savršenog rada telerfona u tom smislu i seckanaj i stateringa ima mnogo više nego što bih želeo.

Moze li neko, ko koristi Novu, da postavi svoj setup, bas me zanima kako uredite taj launcher? Ja sam koristio Smart Launcher 6 na pixel 6 jer ima fabricki tap to lock ali sad sam na stock-u ponovo.

Ima neki čudan glitch na ikonicama kad izlaziš iz app i dešava mi se da ne otvori app, samo bude prazan ekran pa moram zatvorim pa opet uđem u app. To je počelo od apdejta.

Isto mi se dešava na Novoj, takođe i jednom mi se desilo da neće da otvori folder u kojem su ikonice, već otvori na radnom jednu od njih, npr. dodirnem na folder u kojem su IG, TW i LinkedIn, pa umjesto da mi da izbor između njih tri, otvori Twitter. Ali to se samo jednom desilo do sada.

Isto mi se dešava na Novoj, takođe i jednom mi se desilo da neće da otvori folder u kojem su ikonice, već otvori na radnom jednu od njih, npr. dodirnem na folder u kojem su IG, TW i LinkedIn, pa umjesto da mi da izbor između njih tri, otvori Twitter. Ali to se samo jednom desilo do sada.
Vrv će biti apdejt za A14 kad tad.

Ljudi, juce je izasao A14, ispeglace sigurno, barem u developere Nove ne sumnjam.

Probao još par launcher-a, ista priča... pokušao da menjam u Novi app animacije ali ništa nisam uspeo

Ma da, lagano, uskoro će da svi odrade apdejte sigurno. Pa ću se vratiti na novu, neka malo stock da probam.

Jel ta nedostupnost nesto vezana samo za Pixel 7? Ja sam godinu dana na P6 i nisam nikad palio Volte i nikad nisam bio nedostupan..
O nedostupnosti....isto imam Pixel 6. Konkretno deo Obrenovačkog puta, iz pravca Obrenovca, od skretanja ka Železniku pa do skretanja za Čukaričku padinu, A1. Kada sam na običnom pozivu veza se nekoliko puta prekida... Međutim , na Viber ili Whatsapp radi savršeno bez ikakvih prekida. Verovatno bi i na običnom radio bez prekida da mogu da uključim VoLte...

Za nestajanje wa notifikacija negde na reditu videh da može da pomogne isključivanje "silent notifications" za wa. Pa da vidimo..

Ajd me odvratite(uverite da je pogrešno) ako možete od nabavke 7 Pro modela! 😀

Treba večeras da menjam S21 Ultru za Pixel 7 Pro, pa ako neko smatra da je bolje da zadržim S21 Ultru...neka sad kaže, nemoj posle da bude tuc muc, nisi trebo, ovo ono...😉

Eo malo baterije, danas sam malo više gledao youtube.

Prilozi

• Screenshot_20231006-183336.png
    Screenshot_20231006-183336.png
    332.2 KB · Pregleda: 53

Treba večeras da menjam S21 Ultru za Pixel 7 Pro, pa ako neko smatra da je bolje da zadržim S21 Ultru...neka sad kaže, nemoj posle da bude tuc muc, nisi trebo, ovo ono...😉
Ako je "glava za glavu" menjaj 😁
Ako slikas dosta odusevices se kamerom na pixelu.

Menjaj, ideš na noviji tel...i tako verovatno nemaš garanciju ni za jedan ;)

Posle 355 notifikacija danas, izgleda da je gašenje silents notifications opcije rešilo problem sa nestajanjem notifikacija za wa..

Prilozi

• Screenshot_20231006-235643.png
    Screenshot_20231006-235643.png
    195.2 KB · Pregleda: 29
Pitanje za vlasnike obične sedmice (a možda i 7 Pro): pre koji mesec sam naleteo na neku opciju u banking aplikaciji, kao prodrmaj telefon i pokrenuće se prozor za kontakt sa korisničkom podrškom. I ja, po prvi put u sedam meseci vlasništva, prodrmam telefon, i čujem da jedan od senzora zvecka.

Navodno je to potpuno prirodno jer, kao, zbog OIS stabilizacije, i kad je kamera aktivna ne zvecka, ali je bilo ekstremno neprijatno jer zvuči kao da se nešto odlomilo. Internet je isto prepun ljudi koji su se našli u istoj situaciji.

Da li se i kod vas čuje šta kad se drma telefon, primarno napred nazad a ne u stranu?

Nazad
Vrh Dno