Šta je novo?

Google Pixel 7

Ma nema ništa od pixela u Srbiji, ovde ljudi znaju samo za Apple, Samsung i Huawei/Xiaomi. Dugo se to neće promeniti.
A kao znaju za Pixel u drugim zemljama?🤣 Isto kao u Srbiji. Ne računam Severnu Ameriku iako je i tu negde statistička greška.
Jel moguce castovati sliku/video sa telefona na smart tv (LG Oled) bez Chromecasta? Sa Samsungom jednostavno serujem klip koji sam snimio telefonom na tv i to je to, ali ovde ne uspevam nikako.
Nemam LG ali koliko se sećam morao sam preko google home, jer nije radio direkt cast kao recimo na moj sony oled(na kom moj samsung flip 4 mora da koristi google home koji paradoks a?🤣).
LG koristi cast protokol koji pixel ne podržava. Zašto svi nemaju jedinistveni cast protokol nikada mi neće biti jasno.

Pa znaju, jer je tamo dovoljno da ga izlozis u par radnji u centru i da već pomeris par hiljada uređaja. Ovde to nikada neće biti moguće, jedina šansa da prodaju više od 10 komada je da sruce milione u TV reklame. A to se nikada neće desiti.
Sve u svemu pixel ćemo dobiti kada uđemo u EU ( što znači nikada)

Mada možda i nije sve tako crno, ako imamo u ponudi onog kineskog nothing phona, možda se čudo i desi.

Veruj mi čak i u Kanadi te gledaju bledo kad pomeneš Pixel. Pošto sam u IT svetu znam njih par koji furaju Pxl od početka. Svi ostali Sammy i jabuka. To znamo mi entuzijasti i par drugih slučajnih prolaznika. Bilo gde da izložiš pixel će biti sličan odziv kupaca.

Ok. Ja imam drugačija iskustva. :)

Ako ništa makar ima opcija sada da se naruče org rezervni delovi, što je ogroman pomak u odnosu na vreme kada smo kupovali Nexus telefone :)

Slažem se. I treba da budu u Srbiji od početka. Ne kapiram njihovu politiku uopšte.

Možda ljudi ne znaju šta je Pixel, ali svi znaju šta je Google.

Da recimo neki operater ovde ugrabi dil i ponudi eksluzivno Pixel, mislim da bi imao pozitivan odziv i mali iskorak u odnosu na konkurenciju.
Dovoljno da udare jednu onu najobičniju reklamu i kažu da je Google telefon sad kod njih u ponudi, bla bla bla, uzmite Pixel već po ceni od... I biće dovoljno da onima koji ne znaju za telefon samo čuju nešto drugačije da ih zaintrigira.

A Nexus nikako nije uporediv sa Pikselom, jer u doba Nexusa su ljudi mnogo manje bili u materiji, i ta zainteresovanost i svest o trendovima i aktuelnostima mobilne industrije kod prosečnog potrošača je prosto imala dosta manji intezitet nego što je to sada slučaj.

Ne znam da li ste na Google+ pratili neke od tadašnjih Guglfon glavešina (još iz vremena Nexusa i prvih Pixela). Na osnovu svega što sam tada video i pročitao iskreno me čudi da i dalje prave telefone, i da su ipak postigli kakav-takav uspeh sa serijom Pixel modela.

Pošto google ne prave kinezi 😁 Ja koliko sam video, kod operatera najviše jabuke i samsunga

Google je interesntan jer je Google ;) Ne bih ja tako lako odbacivao mogućnost da se pojavi ovde. Posebno što Srbija nije zahtevno i uređeno tržište, tako da ni dobavljač nema nekih problema.

Pa za to bi neko trebao da pokrene inicijativu, a kako je Vodafonov partner ovde Telekom ne bih očekivao previše. Meni se lično dosta sviđaju OnePlus koji je ovde tek polu prisutan i Pixel koji nikako nije. Nekako više tipujem da će pre Hrvatska da dođe na njihovu listu podržanih zemalja nego Srbija

Nebitno mi skroz hoće li il neće. Dokle god ima po istim cenama kao u DE ovde na KP i dokle god se Google ne izbezobrazi i pretera sa cenama kao neki (
khm Xiaomi
)

Onaj "At a glance" datum sa glavnog ekrana ne moze da se skine kao ni Search bar, jel tako? Jedino resenje je drugi launcher?
Da li mogu da stavim neki drugi "accent color" osim onih ponudjenih zuckastih i zelenkastih? Recimo da mi budu plavi dugmici za wifi/rotaciju itd...

Ne znam zasto u "basic" accent colors nema vise izbora, ja drzim "wallpaper colors" pa mozes naci neki wallpaper sa dosta plave boje pa ce odatle da povuce slicnu boju koju zelis..

Google pixel je za entuzijaste level "umorni od flashovanja romova na xiaomiju", bar tako ja gledam na to :D. Realno je da prosecan kupac u srbiji nece dati 600+ eur (tolika bi mu bila cena legalno) za pixel 7 kada za 700 eur moze da uzme "novi" iphone verziju od pre 2-3 godine :ROFLMAO:

Google pixel je za entuzijaste level "umorni od flashovanja romova na xiaomiju", bar tako ja gledam na to :D. Realno je da prosecan kupac u srbiji nece dati 600+ eur (tolika bi mu bila cena legalno) za pixel 7 kada za 700 eur moze da uzme "novi" iphone verziju od pre 2-3 godine :ROFLMAO:
Na xda gomila custom romova za pixela))

Meni je glavna mana Pixela, sugavi At a Glance mandrak... Besmisleniju stvar nisam video skoro na telefonu :D

Meni je ok jer ionako sam uvek drzao neki minimalni widget za temperaturu/datum, a svi ti custom widgeti su uzas nepouzdani, tipa zakuca se i ne osvezava ti temperaturu uopste..

Ovako imam po defaultu to sve, pouzdano je, obavestava za kisu i ostale stvari i jos mi je top sto je i na AOD-u sve to..

Jel koristite Viber? Bukvalno najveci potrosac iako ga vrlo malo korstim u ova par dana? 23% je previse. Nista nisam prebacivao, sve je instalirano od nule.

Da, viber najvise koristim, bogami zna da otruje bateriju najvise, ali ako si u grupama gde non stop ima poruka novih, trosice bateriju bez obzira na to da li je grupa na mute, hide i ostalo... Jednostavno slaba optimizacija i provalio sam da ga AD-ovi znatno uspore, na svakom startovanju aplikacije prvo mora da ucita AD (reklame).

Ali izgleda da je slabo optimizovan za P7 jer mi na Note10Plus(snap) nije ni u prvih 5 potrosaca sa istim koriscenjem.

A i Pixel je postao toliko pouzdan, da ga je rizik kupovati bez garancije. Tako da mnogo smisla ima to zvanicno prisustvo.

Jednostavno slaba optimizacija i provalio sam da ga AD-ovi znatno uspore, na svakom startovanju aplikacije prvo mora da ucita AD (reklame)
Što se reklama tiče koristi dns (adguard ili neki drugi) i nećeš ih više videti.

Pa vidi, ja sam moj Nord 2T uzeo preko KP i (nadam se da mi neće trebati) ali više verujem EU garanciji nego našoj ovde (iz iskustva). Ja sam recimo na google support chatu dobio info od njih da pokrivaju ako spontano pukne staklo kamere na primer jer se to desilo mom poznaniku u HR i mislim da je rekao da šalje za DE

Poslednja izmena:
Meni je ok jer ionako sam uvek drzao neki minimalni widget za temperaturu/datum, a svi ti custom widgeti su uzas nepouzdani, tipa zakuca se i ne osvezava ti temperaturu uopste..

Ovako imam po defaultu to sve, pouzdano je, obavestava za kisu i ostale stvari i jos mi je top sto je i na AOD-u sve to..
Još kad bi radilo kako treba, samo određene događaje iz kalendara prikazuje.
Vremenska prognoza se pojavi nekad a nekad je nema po ceo dan.
Isto mi je bilo i sa pixel 5a. Ja ne znam šta treba da podesim da stalno prikazuje vreme i rođendane iz kalendara.

Evo kako sam dodao weather widget odmah je proradio at a glance pa je sad duplo. Cirkus.

Poslednja izmena:
Nisam imao to sa vremenskom prognozom da se ne pojavljuje, to mozda nesto specificno za P7.

Što se reklama tiče koristi dns (adguard ili neki drugi) i nećeš ih više videti.
Moze neki hint za ovo? Malo mi je frka da promenim DNS na telefonu a da to nije bas pouzdan service. Jel free ili se placa neki sub?

Ja koristim dugo vremena besplatni dns.adguard.com (dve godine otprilike) i zadovoljan sam, baš retko se dešava da zatrokira.
Ako se i desi prepoznaćeš po tome što neće raditi ni mobilni ni wifi net, tad isključiš dns ili promeniš na drugog dns provajdera pa se posle vratiš, obično reše za sat ili kraće situaciju.

Jel koristite Viber? Bukvalno najveci potrosac iako ga vrlo malo korstim u ova par dana? 23% je previse. Nista nisam prebacivao, sve je instalirano od nule.
Zasto koristis viber kad google meseages je sad prakticno messenger za sve? Salje slike, video, poruke sve preko neta..

Nazad
Vrh Dno