Šta je novo?

Google Pixel 7

Kod ovih telefona sa velikim ekranom moze da se desi jedino da ga polomis, ali onda ti garancija ne vredi nigde, nisam jos u okolini cuo ni jedan slucaj da je pixel crkao... Nije smak sveta ni poslati u Poljsku u servis pa moliti boga da carina bude posle nezna u povratku, opet nije bacen telefon.

Verujem da većina nas vlasnika se vodi time-dok radi, radi. 😀 Telefon je svakako orijentisan ka entuzijastima, u prevodu uzeli bismo ga po svaku cenu.

Kome je garancija bitna i ne želi da razbija glavu oko toga (mada je diskutabilno i značenje garancije na drugim modelima kod nas, kad vidimo kako se ophode domaći trgovci prema toj "garanciji"), neće razmatrati Pixel.

Niko ne voli da se desi ali kad se desi onda se razmišlja šta da je bilo papira.

Da li neko poručivao nešto sa spigen.pl sajta koji je valjda za Evropu? Vidim da je dostava oko 5e i šalju poljskom poštom i da procenjuju dostavu za max 7 dana. Hteo bih da uzmem još neke case-ove.

Da li neko poručivao nešto sa spigen.pl sajta koji je valjda za Evropu? Vidim da je dostava oko 5e i šalju poljskom poštom i da procenjuju dostavu za max 7 dana. Hteo bih da uzmem još neke case-ove.
Ja to nisam ni video, naručih preko onog default što mi otvara kad uđem na Google..

Ne odradimo custom rom flash, nego koristimo stock koji je otključan i rootovan...

Stock Android na 7 Pro je otključan i root-ovan ???
Zbog čega ,onda, traže da telefon bude zaključan za Wallet (dobro, to mogu da razumem), ali..zbog čega je potrebno instalirati neku 3th party apllikaciju, da bi na root stock android-u , radio VoLTE, koji nije geografski orijentisan ?
Šta im je to, root-ovan stock android, poslednja kapija odbrane, uz obzir da je SeLinux na enabled ???

Van svake pameti.
Zaista, nisam to znao.

Ipak mislim da ja nisam dobro informisan, pa bih molio za adekvatne linkove... :cool: 🍎

Poslednja izmena od urednika:
Drugari, planiram da uzmem obicnu 7 pre svega zbog velicine i ravnog ekrana. Jel moze mali info od ljudi koji ga koriste, kako su zadovoljni baterijom i kamerama? I jos nesto, ne razumem zasto se koristi root-ovan rom? Sta se gubi i dobija? Koristio bih GPay sigurno. Moze i ostale mane ako je neko naisao na neku. Hvala!

Koliko sam skontao, samo zbog VoLTE se rutuje.

Wallet i treba da radi bez roota 😁

Ja ga otključam i rootujem zbog Adawaya, Swiftbackup-a, i što uvek mogu da probam nešto novo što izađe i zahteva root.
To mi je par minuta posla kada uzmem novi telefon...

Ja sam pitao da ne bi bilo da sam uzeo mob a onda mora root-ujem da bi mi radio GPay ili neka druga bitna funkcionalnost. VoLTE ili 5g mi nisu bitni.

Zamisli zove te neko a ti pricas ko klosar bez VoLTE-a, da te ne cuju nista.. sshhshhshshfd u tunelu sam gubis mi se hjhhsdfhshshhsh, batali to..

Ja zamišljam. Živeo ceo život bez toga, mogao bih i dalje. Nisam nešto spec primetio otkad ga imam na telefonu. :D

Zamisli zove te neko a ti pricas ko klosar bez VoLTE-a, da te ne cuju nista.. sshhshhshshfd u tunelu sam gubis mi se hjhhsdfhshshhsh, batali to..
Sad, ***, nisam siguran da li se zezas ili si ozbiljan, ali za VoLTE mora obe strane da budu na VoLTE ako se dobro secam. Imam ga, primecujem da se brze uspostavlja veza ali i dalje ne vidim da mi je zivot nesto mnogo bolji uz VoLTE i mojih 10 poziva mesecno :D

Kako radi eSIM? Jel koristi neko?

VoLTE manje-više, biće problem kad se u jednom trenutku krene sa 5G mrežom kod nas. Ono imaš telefon koji podržava, al ne možeš da koristiš zbog glupave odluke nekoga u Google-u.

Šta će to epohalno doneti 5g, a da ne možeš na 4g?

Koliki je ocekivani SOT ako ne igram igre i uglavnom sam pod wifi? Doduse, kada sam na 4g tada mi je A1 prilicno slab. Jel postoje rutine kao kod Samsunga?

Evo pogledaj, vrlo malo LTE, oko 45min, sve ostalo na WiFi.

Screenshot_20221118-160440.png

Dobro, izgleda da bi normalnom upotrebom bez problema mogao da izvuce 6h sot, sto je meni skroz okej. Jel ovo rezultat sa AOD? Jel ga mnogo jede kad se koristi kamera?

Bez AODa, meni lagano svaki dan izvlači 7-8h, igrice ne igram.
Što se kamere tiče, nisam do sada imao one dane kada non-stop slikam/snimam pa to ne mogu da ti kažem.

Koliko vidim nema manji Pixel 7 sa 12GB rama?
Koliko je to bitno na Pixelima za ultra zahtevne korisnike? Ne igram igrice to me ne zanima.
Ne uzima mi se nikako 7 Pro zbog zakrivljenog ekrana. Lova nije problem, garancija me ne zanima previše.
Treba mi zamena za ovaj Oneplus 8 da ima bolju kameru, a opet sličnu brzinu kao Oxygen.
Ajfon 13 Pro nema teritorije da se naviknem na iOS i tu debilnu keyboard, iako ima dosta stvari stvarno vrhunski.
Ide na oglase uskoro.

Nazad
Vrh Dno