Šta je novo?

Google Pixel 6

Ja, Yettel i sve radi kao i sa SIM.
 
LJudi, primam saučešća.

Danas na poslu sam se naglo digao sa stolice da ustanem jer su mi prednje noge bile dignute na drugu stolicu i nekako sam uspeo telefon koji mi je bio u rukama da katapultiram kao iz topa, verovatno mi iskliznuvši iz ruku.

Nažalost, ćošak nije izdržao, ekran se sjebao tipa po 2 cm iz gornjeg desnog ćoška u obe strane, a širine recimo 0.6, 0.7cm. Srećom, mogu da ga koristim normalno, touch radi, čak i na tom delu...

U koliko se dobro sećam, imali smo kolegu koji je menjao ekran, pa neka se javi šta kad kako koliko, kao i svako ko ima bilo kakve infose... Ne znam da li da menjam, da li bi ga neko kupio ovakvog jer realno može da se koristi najnormalnije, moram da vidim šta mi je činiti...
 
Mislim da je najbolje da pazariš nov. Ekrani sa alija nisu dobri, a original je preskup. Na iFixit-u imaš originale, za p6 pro je 190 eur, isporuka je samo u EU valjda.
 
Mozda nije skroz za Pixel temu, al jel zna neko da li moze da se isforsira sajt koji trazi određenu veličinu ekrana, da radi na mobilnom browseru.

Stavim chrome u desktop mode ali dobijam poruku sa tog sajta "screen size is too small".

Može li se nekako prevariti ovo, da sajt misli da imam veci ekran..
 
Da li mogu baterija % da prebacim na levu stranu?
 
Zdravo. S obzirom da ce Pixel 8 biti dosta skuplji nego inace, sve mi se vise cini da se necu odluciti za tu opciju. Opcije koje su mi ostale su 6 Pro, 7 ili cak 6.

Ono sto me brine jesu konstantni hardverski problemi o kojima citam. Najcudnije od svega je sto nisam uspeo da ih vezem samo za jedan model. Neki kazu da je cela 6 serija problematicna, da je 7 OK, drugi kazu da im je pregrevanje pocelo tek kada su presli na 7, da na 6 nisu imali problema. Jedni kazu da je 6 Pro model koji treba izbegavati, i da ima los modem, dok drugi to govore za 6.

I sam sam imao prilike da probam 6 i 6a. Oba telefona sam izneo napolje da fotkam. 6 se kroz samo par minuta toliko jako zagrejao, da sam bukvalno osecao u ruci, sa druge strane 6a nije.

Ono sto me interesuje jeste da li svi ovi modeli imaju manje vise problema sa pregrevanjem, ili se radi o onome sto se zove "silicon lottery", dakle losa kontrola kvaliteta hardvera, pa lutrija, sta ubodes, ubodes, moze da bude super, a moze i katastrofa?

Telefon kupujem barem za 2 naredne godine i dosta ga koristim, tako da bi mi svaki info znacio koliko ste imali problema sa pregrevanjem, modemom, baterijom itd, ili niste, i koji tacno model imate? Da li neke od ovih modela (6, 6 Pro, 7) treba izbegavati?

Hvala!
 
@Detonate

Evo ja da sazmem neka zapazanja nakon tacno godinu dana sa P6.

Ume da se zagreje ali nista strasno, ja sam osetljiv na to (nervira me) i moram masku da nosim, inace se oseca onako da je mlak, nekad i topao, zavisi sta se radi. Sa maskom se nista ne primecuje.

Sa konekcijom nisam imao nekih problema, wifi hvata super, cesto kad odemo negde devojkin S22 ne pokupi neki slabiji wifi a kod mene da, sto je jako cudno jer je valjda i ovde samsungov modem.

Nema nikakvih bitnijih bagova, radi preglatko, otisak iskulira svaki mozda 20-i put.. Fotke sjajne, uvek bolje izvuce scenu (tipa ne spali oblake ili slicno) u poredjenju sa S22 (on mi je najblizi pa njega pominjem, jer cesto okinemo istu fotku ili ja uzmem da vidim kako je ispalo na njemu).

Ekran moze biti bolji na suncu (na Pro je valjda dosta bolji ekran)..

To je to sto mi za sad pada na pamet, pitaj ako treba nesto specificno :)
 
Hvala puno na detaljnom odgovoru. :)

Zaboravio sam samo da spomenem da sam u Yettelu. Kakva su vam iskustva ukoliko ste kod njih sa 6 i 6 pro? Nema prekida razgovora i slicno?
 
Ja sam na Yetellu, nikakvih problema.
 
Jos jedno pitanje i prestajem da budem dosadan... za sada. 😂

Procitao sam na netu komentar jednog lika da su mu se pojavili "duhovi na ekranu" nakon sto ga je drzao sve vreme na max osvetljenju. Jel ste vi imali takvih problema sa ekranom, ili je to redak slucaj jer ga je neko silio non stop?
 
Nisam vidjao neke komentare specijalne za burn-in, mislim to moze da se desi svakom ekranu ako ga drzis na maks i ne gasis nikad :) Idi u tipa Yetell/MTS pa vidi one izlozbene modele koje nikad ne gase :)
Ja drzim auto-brightness koji sjajno radi na Pixelu.
 
Imaš nesreću da imaš primerak u kome je pri sklapanju zatvorena prašina i sad ti se pojavila na staklu od kamere. Sigurno nije ušla
Nije nesrećan slučaj jer je tel otvaran, očišćen, i ponovo ulazi. Fabrički je ona plasika oko kamere vrv okraćena za neki nanometar i to je to.
 
Auuu, baš bedak, kontrola kvaliteta zakazala! Sad si me naterao da buljim u sve linije i spojeve...
 
Meni se na nexus 6p bila pojavila trunka prašine na kameri, ali je ubrzo nestala i nije se nikad pojavila
 
Iskreno, pomirio sam se sa tim i ne smeta mi jer jako retko koristim prednju kameru.

Uradi ono sto sam ja uradio kad se meni desilo na glavnoj kameri, ispusti telefon sa relativno bezbedne visine na neki tepih par puta, meni je to sklonilo.
 
Hvala za savet. Stigao mi neki dan Spigen rugged armour, mogu sa dva metra sad da ga bacim 😅
Ljudi, sve preporuke, preozbiljan kvalitet maske. Ima par komada na KP... Ultra hybrid providni skroz pozuteo i postao odvratan.
 
Da i meni je providna Ultra hybrid brzo požutela. Još uvek je nosim jer je volim, ali imam i crnu neku Spigenovu i ta je baš odlična
 
Ja ovu Liquid air od Spigena nosim i dobra je bas. Imam i onu kao google originalnu ali previse kruta.
82a08e6f-ed24-4dd0-bee1-3e6e2fdab4d4.__CR0,0,970,600_PT0_SX970_V1___.jpg
 
Da, tu Liquid Air imam i ja i najbolja mi je!
 
Nazad
Vrh Dno