Šta je novo?

Google Pixel 6

Jel ima neko da nosi bez maskice? Kakvo je stanje posle nekog vremena, grebe li se? Nesto mi doslo da ga nosim u izvornom stanju (ispasce mi sutra verovatno), stavio sam nalepnicu neku pozadi i mnogo je bolje za nosenje (inace je preklizav) i ne klizi mi sa bezicnog punjaca sa nalepnicom.
Mislim da istog trenutka kada bi skinuo masku da bi mi ispao, klizav je u pm... Da sam ga uzeo za kes ok, ali da mi se razbije i ja da ga jos 1 godinu isplaćujem, uh... Prelep je bez zastite ali se ne isplati rizikovati. Peca jedini nosi telefone bez maske, kako mu uspeva da ih ne razbije mi nije jasno :)

Pixel 6 pro je prvi telefon kome sam slomio zadnju stranu.Doduše nije mi ispao iz ruke jer je klizav, nego iscurio iz dzepa šortsa prilikom sjedanja ustajanja.Posle toga nabavio 3 super skupe burga maske.Naravno, nijednom nije ispao 😁

Odustao sam ipak, osecam toplotu sad kad je leto bez maske, sa maskom skoro nista.. Probao i sa S22 ista je situacija, jako me nervira kad je topao u ruci (that's what she said).

Ja ga nosim povremeno bez maske i ispao mi je četiri puta. Neverovatna stvar je da je sva četiri puta pao na četiri različita ćoška (ogreban svuda) i nijedno staklo nije puklo. Slažem se, leti ga je neprijatno držati jer rerna. Imam požuteli Spigen koji ne liči ni na šta ali ga štiti brutalno. Ispadao mi je i sa zaštitom par puta i naravno sve ok.

U poslednje vreme krenula da laguje Telefon aplikacija. Nekad ne mogu da spustim slušalicu. A danas - zamrzla se u toku razgovora. *ebena sramota blago rečeno.
Plus počeo da brljavi senzor blizine mada možda brljavi zbog bagovite aplikacije. Screenshot_20230715-112352~2.png

Prvi put mi ozbiljno zabo p6pro od kada ga imam( godinu ipo dana):) naravno ako ne računamo bagovanja displeja posle loma ekrana :)
Zakucala skroz slika između animacija(običan prelazak iz chromea u WA), ništa nije pomoglo sem dugog drzavnja power dugmeta.. reko to je to, mrtav je :) ali se posle nešto dužeg restarta vratio u normalu..
čudne stvari, što pre izbace p8pro to bolje :)

Da li je neko mijenjao P6 za P6 Pro? I ako jeste da li se pokajao? 😂😂

Nesto me svrbi, prvo sam mislio da uzem opet iP13P al nije vrijedno doplate realno a opet pixel mi godi. Imam sad neku ponudu pa kontam zbog te telefoto kamere i vise rama da uzmem P6 Pro, naravno i zaobljeni ekran mi je vise premijum.

Od kada sam našarafio osveženje fiksno na 120hz i smanjio animacije u develeper options na 0.5, baterija se bukvalno preporodila. Ali preporodila.

Doduše, na 1080p sam ali to je slučaj već mesecima.

Sva tri na 0.5 i namestiš da Force maximum refresh rate,

Postoje li one rutine kao da recimo cim napustim lokaciju stana, automatski gasi wifi i obrnuto, da pali kad sam u stanu?

Postoje, imaš Tasker za to i MacroDroid.
Kod MacroDroida se radi preko GeoFence zbog uštede baterije, nadji tt na netu, ima ih sigurno..

Kada I za sve pixele :)
Mislim krajem septembra, koju nedelju pre predstavljanja novih pixel uređaja.

Znam za betu ali mislio sam ona pmstabilna verzija. Kao najavljivali su avgust, sad prolognirali.

Telefon radi odlicno, pa zulja sto nema trzavica 😂😂

Da ne ispadne da nemam(o) nikakvih problema. Gasio mi se dva puta od vrucine ovih dana na Adi, kad je bilo ono bas pakleno izmedju 36-39 stepeni, tipa u prednjem dzepu od ranca dok ranac bleji na direktnom suncu. Definitivno voli vise da se ugreje od proslog telefona.. (Mi 9t).

Da ne ispadne da nemam(o) nikakvih problema. Gasio mi se dva puta od vrucine ovih dana na Adi, kad je bilo ono bas pakleno izmedju 36-39 stepeni, tipa u prednjem dzepu od ranca dok ranac bleji na direktnom suncu. Definitivno voli vise da se ugreje od proslog telefona.. (Mi 9t).
Bolje da se ugasi kad je tako napržen nego da rikne 🙂
Možda (tj verovatno) se greje više od nekih drugih modela, ali nije nikakva katastrofa kao što se piše po netu. Ja nikakvu razliku ne primećujem u odnosu na mi 9.

Btw stigla i meni spigen liquid air maska sa alija (za samo 2 nedelje) i dobra je 🙂 Za moje standarde je debela jer volim tanke maske ali one ne štite skoro ništa fon pa sam furao do sada p6 pro bez ikakve zaštite i preživeo je par pada na beton/asfalt uz samo dve packe po ivici(zakrivljenju) displeja. Kad treba zaštita furaću ovaj spigen, lepa i kvalitetna maka i dobro štiti telefon a nije baš (pre)glomazna kao neke druge maske, valjda ću da je istrpim na fonu 🙂

Bolje da se ugasi kad je tako napržen nego da rikne 🙂

Ma naravno, nego eto da pomenem, verovatno bi se jos koji telefon ugasio u tim uslovima, bio je i S22 tu ali mislim da je bio jos jednu pregradu/sloj necega vise zasticen od sunca..

Prije 15-tak dana, na moru i direktnom suncu, na mobilnim podacima, izbacio mi je upozorenje da je pregrijan i dal nece neke funkcije moci da se koriste, tipa blic, ali nije mi se ugasio. Bilo je preko 45°C sigurno.

Od kada sam našarafio osveženje fiksno na 120hz i smanjio animacije u develeper options na 0.5, baterija se bukvalno preporodila. Ali preporodila.

Doduše, na 1080p sam ali to je slučaj već mesecima.
Nevjerovatno, udjoh prije 4-5 dana da se zalim na stanje baterije na Pixel 6, koje traje odavno, procitah ovo i odradih. Baterija sad duze traje cca 20% :D

Ajde i ja to da probam :)
Doduše na 2k, mnogo mi je čistiji text tako..

Nevjerovatno, udjoh prije 4-5 dana da se zalim na stanje baterije na Pixel 6, koje traje odavno, procitah ovo i odradih. Baterija sad duze traje cca 20% :D
Samo sto ti na pixel 6 mozes animacije da smanjis? Non pro model ne moze na 120 hz osvjezenje i da mijenja se rezolucija ili ja grijesim?

Na Pixel 6 se zakuca refresh na 90Hz i nema promene rezolucije, već je na 1080.

@Boris Lozac Evo već dva dana testiram AOD i ne baguje mi kao kod tebe. Uvek mi se pali kad ga izvadim iz torbice/džepa...

Honor magic5 lite ima 256gb košta manje od 300e :D

Vredi li uzimati 6A u ovom trenutku ? Kakva je kamera, baterija

Takodje mogu da potvrdim da je kamera super, a baterija meni traje dan do maksimalno dva - u proseku malo vise od dana. Uglavnom pozivi, net, email, kamera... nemam nista od igara. Za te pare bih opet uzeo 6a.

Nazad
Vrh Dno