Šta je novo?

Google Pixel 6

Probao sam i na beloj pozadini na suncu i sa ugašenim ekranom na suncu i u senci i samo na suncu sa ugašenim ekranom, vidim i to jedva fingerprint. Ne mogu ni svaki put da ga primetim iako znam gde gledam i šta tražim. Proximity nisam uspeo da uočim nikako.
Imam jako dobar vid, nije u tome stvar :)
 
Na mom 6a se takodje vidi pod direktnim suncem. I ja sam se uplasio u prvi mah kad sam primetio pre par meseci, pa po forumima vidim da je normalno valjda.
 
Na 6ici se takodje jasno vidi na suncu. U prvi mah se uplasih da imam burn in, rekoh ala sam baksuz. Posle provalim da se van direktrnog sunca ne vidi, sad vidim temu.
 
Ma sve cu da oprostim, i los otisak prsta i inferniorni displej od samsunga itd, zbog ove kamere. Na brzinu je bilo, sa balkona. 😃

Mogu samo da mislim kakav je P7 pro ali tek sam kupio 6 novu, ne isplati mi se da sad mi racunaju unaju kao koristenu prilikom prodaje.PXL_20230501_151104877.MOTION-01.COVER.jpg
 
Meni je sve ovo sto se slika pikselima na granici izmedju fotografije i digital arta ali stvarno se mora priznati da (makar na malom ekranu) izgleda fantastično.Razmišljao sam se o sedmici jer je sada baš povoljna ali ću vjerovatno uzeti osmicu kada joj malo cijena padne.
 
Ja sam prije mjesec pazario 6 vakum, kupio spigen masku, sutra staklo spigen stize i da prodajem racunace mi dosta manje nego sto realno vrijedi jer svako gleda da zaradi. Tako da ostaje jos kod mene, zadovoljan sam svime samo konstatujem da 7 pro je sigurno zvijer od telefona.
 
Vjerujem nego bih ja licno manji telefon tako da su mi trenutno opcije s23 i Pixel 7,a nadam se da ce osmica zadrzati koliko toliko manje dimenzije...Sedmice su u Austriji trenutno oko 450e - za te pare ja ne vidim sta se bolje moze uzeti...
 
I ja se lomim izmedju S23 i P7. Decembra treba da obnovim ugovor. Ili ću za kes preko oglasa ili preko operatera.
Ako padnu cene mozda uleti Magic 5 pro ili nešto treće. Sad 2x godišnje izlaze novi modeli.
Ta sedmica u Austriji je verovatno 8/128?
 
Jeste.Iskreno,Samsung me vuce zbog softvera ali me nesto kopka da uzmem Pixel,pogotovo ove fotke kad vidim.Kinezi ne vrijede vecih para,a meni licno ios uopste ne odgovara...
 
Poslednja izmena:
Sto se tice vidljivosti fingerprint i proximity senzora, ja ga ne uocavam toliko na mom Pixel-u (nisam bas obracao paznju) ali vidim oba senzora veoma jasno na beloj pozadini sa najajcim osvetljenjem na A53. Iznenadio sam se kad sam video jer do sada nisam to vidjao na telefonima (dodusenisam ni imao telefone sa ugradjenim senzorima ispod ekrana). Svakako je po meni nebitno, ionako se samo vidi kada je bas na svetlsoti
 
Igleda da nije baš svuda isto. Ne bih da budem dosadan, jer sam već rekao, na mom P6 sa belom pozadinom i max osvetljenjem ne vidi se ama baš ništa. Sa ugašenim ekranom na Suncu mogu da uočim gde je FP senzor, ali jedva i to samo pod nekim ludačkim uglom odozdo. Poximity je nevidljiv.
 
Od pre dva dana sam vlasnik pixela 6 pro i prvi utisci su sjajni. Displejom, brzinom , glatkoćom u radu, zadnjim kamerama itd sam prezadovoljan. Nikakvih problema sa signalom za sada nemam (esim a1 i mts). Senzor otiska radi dobro, jeste treba zadržati prst malo duže na senzoru i tu i tamo "iskulira" otključavanje neki put, ali nije katastrofa kao što se po net-u piše. Baterija nije sjajna, ali po mom mišljenju je dobra ili možda čak i odlična za moj način korišćenja telefona. Nema pregrevanja kao što se piše, mislim da se i manje greje od prethodnog mi 9. Možda bi bilo problema ako se igraju zahtevne igrice ali igre ne igram.

Jedina "mana" za sad - kada se kuca po displeju, dispej odaje plastičan šuplji zvuk, ali guglovanjem sam našao da je to "by design", ekran je drugačije prilepljen na ram da bi zamena istog bila lakša ali se zbog toga dobije taj efekat "šupljine". Ali posle dva dana sam se navikao na to i gotovo da to više ne primećujem.

Možda je preuranjena ocena, ali posle 2 dana korišćenja za 505 eur koliko sam ga platio na kp, mislim da bolji premium telefon nisam mogao da kupim i od mene preporuka ako se neko lomi između p6 pro i p7. Kad su pixeli u pitanju mislim da su best buy - 6a, p6 pro, p7 pro, sa razlikom od oko 200 eur u ceni između njih respektivno.
 
Koliko ti traje baterija? Razmišljam da pređem sa mi 9t na pixel 6(voleo bih pro)
 
Baterija je kako vreme prolazi sve bolja. Na wireless-u sjajna, na 4g standardno se brže topi ali opet je dobra. Nikada je nisam uspeo od 6h ujutru do ccca 23h da je ispraznim, mada svako drugačije koristi telefon. Prezadovoljan sam kupovinom, telefon radi super brzo i super glatko, ne greje se, kamere odlične, bez problema sa mrežama za sad (a1 esim i mts), displej odličan itd. Sve je na najvišem nivou (bar za moje potrebe) osim fingerprint senzora koji je osrednji. To mu je po meni jedina mana plus guglovo ciganisanje sa face unlock-om.

Generalno mislim da je došlo vreme da je uvek bolje kupiti godinu-dve stari flagship nego neki nov telefon niže/srednje klase. To će posebno važiti kada trenutni flagship-ovi sa novim snapdragonima budu za godinu-dve "stari".
 
Pomoć!!!
Mikrofon je odjednom prestao da radi,u pozivima , Google asisatant itd...radi samo kada snimam nešto i kada u pozivu uključim "speaker"....dakle glavni mikrofon ne radi a ovaj gore radi....jel postoji neko rešenje ...a ako je hardverski problem gde bih mogao da zamenim mikrofon?
Bas sam se iznervirao jer je telefon star 3 meseca možda ,nadam se da je do softvera ..
 
Pa uradi odmah factory reset, ako je isto, stvarno je mikrofon i ona juri servis
 
Pomoć!!!
Mikrofon je odjednom prestao da radi,u pozivima , Google asisatant itd...radi samo kada snimam nešto i kada u pozivu uključim "speaker"....dakle glavni mikrofon ne radi a ovaj gore radi....jel postoji neko rešenje ...a ako je hardverski problem gde bih mogao da zamenim mikrofon?
Bas sam se iznervirao jer je telefon star 3 meseca možda ,nadam se da je do softvera ..
Da ga nisi "isključio"?

Screenshot_20230515-083941.png
 

Kupio sam ovaj punjac nekad ranije, zadnjih dana donio ga u kancelariju i kad ne koristim telefon, isti stavim na njega. Baterija bila 92% ili 68% ili nesto trece, telefon stoji na ovom bezicnom punjacu i dopunjava se do sledeceg koristenja.
Mislim da tako nesto radi i @Boris Lozac , ako se sjecam. Interesuje me da li to mozda i nije preporuceno za bateriju ali nesto u skorije vrijeme? Briga me za godinu sta ce biti, dvije godine koliko ce degradirati.
 
Ma jok, najgore za telefon i bateriju je toplota, a ovi sporiji wireless punjaci ne greju telefon skoro uopste, barem ovaj moj iz IKEA-e od 5v. Brzi punjaci najvise degradiraju bateriju.
 
Zasto Pixel nema opciju vibracije kada se druga strana javi na telefon...
Kod mene je nekako ustaljeno da na svakom telefonu imam par aplikacija koje koristim obavezno, jednostavno navika: Nova Launcher, Chomp SMS i True Phone.

U True Phone postoji opcija da se vibracija uključi, ako ti je neophodno.
 

Prilozi

  • Screenshot_20230519-072547.png
    Screenshot_20230519-072547.png
    460.1 KB · Pregleda: 32
Nisam nikad voleo launcher-e, a videcu da skinem i koristim True Phone. Ma x puta pricam sa nekim, a druga strana se javi i ne odgovara
 
Meni odgovara ovaj (google-ov) najvise zbog toga sto kad me zive neki, meni, nepoznat broj on prikaze ime sa vibera ili naziv firme. Skoro sam imao poziv iz inostranstva, odmah mi izbaci koji je grad odakle zovu sto mi je olaksalo.
 
Nazad
Vrh Dno