Šta je novo?

Google Pixel 6

Hej pozz svima, bice me cesce u ovoj temi. Korisnik sam Pixela 6. Predhodni uredjaj mi je bio iPhone 13 Pro Max i sem odlicne baterije, za sada, ne vidim da ce sta faliti. Onako na prvu bas dobar uredjaj, pase u ruci. Nabacio sam neku spigen zastitu, a i upravo skidam android 13. Mozda sam lud ali kamera je bolja u par slucajeva u odnosu na 13 PM.
Posto nemam kad da procitam temu, moram sutra vec da kupim neki punjac sa usb c, da li moze onaj samsungov 25W ili da trazim neki bolji?
Hvala.

Evo izguglovah
In order to attain the maximum charging speeds of 21W on the Pixel 6 (and 23W on Pixel 6 Pro), your charger must support both Power Delivery (PD) and Programmable Power Supply (PPS) standards, and have a rated output of 24W or higher as well.

Kad spustim notifikacijski centar sad mi stoji u gornjem, desnom, cosku nesto kao pored baterije pise "Do 00:15", ranije na 12-ci mi je postotak baterije bio. Ovo me nervira, moze li se kako iskljuciti?

Kad spustim notifikacijski centar sad mi stoji u gornjem, desnom, cosku nesto kao pored baterije pise "Do 00:15", ranije na 12-ci mi je postotak baterije bio. Ovo me nervira, moze li se kako iskljuciti?
Pa zar nije to dobra fora da vidis do kada ce ti izdržati baterija... 😁 Nisam našao mogućnost da se isključi...

Baterija se smanjuje, to nesto ostaje isto hahhah

Edit: Kako sam ga restartovao, sad se promijenilo. Tu je procenat baterije.
Edit 2: Ipak je vratilo na "until 11PM" :D

Poslednja izmena:
Ja nemam to na šestici. Verovatno se može isključiti u delu battery.

Baterija se smanjuje, to nesto ostaje isto hahhah

Edit: Kako sam ga restartovao, sad se promijenilo. Tu je procenat baterije.
Edit 2: Ipak je vratilo na "until 11PM" :D
Da, jednom kada povuces nav centar na dole ti stoje %, a još jednom do kraja ti se umesto % pokaže vreme "do kada ce izdržati", po meni je to dobra stvar, čisto da znam da li trebam ili ne da dopunim telefon...

Onemogući "Device health services" i restartuj telefon. Vratiće se procenti, neće biti "until".

E sad, da li će se još nešto raz*ebati usput, ne znam, kod mene sve ok.

Ima li fazon da ogranicim koje aplikacije ce da koriste mobilni net? Nisam nasao a vidim da mi je otislo 11 GB za par sati iako sam sve(azuriranje telefona i skidanje aplikacija) postavio preko wifi.

Da pitam ovde, sigurno ima informacija iz prve ruke. Gledam da uzmem neki telefon i sveo sam izbor na Pixel 6A i Samsung A52S. Generalno, 6A mi je zanimljiviji, ali čitam po netu da ima nekih problema sa ekranom, zagrevanjem i potrošnjom baterije preko LTE-a, a ja uglavnom koristim tako net. Koliko je ovo realno, odnosno, deluje mi malo preuveličano?

Nema takvih problema, ja imam P6, a dva P6a u redovnom okruženju i niko od nas nema probleme nikakve.

Ima li fazon da ogranicim koje aplikacije ce da koriste mobilni net? Nisam nasao a vidim da mi je otislo 11 GB za par sati iako sam sve(azuriranje telefona i skidanje aplikacija) postavio preko wifi.
Google pojeo :)

Da li mi je trenutan sot 2:47?
Posto nisam ovu aplikaciju nikad koristio, gledao sam u podesavanjima i pratio i onda vidim da tamo uopste ne povecava ekran koliko je radio.

Screenshot_20230401-105212.png

Posto je u Bih tesko naci staklo za Pixel 6 stavio sam neku foliju, samo da ima. Uskoro mi drug dolazi iz Njemacke pa sam mislio da mi ponese Spigen AlignMaster staklo. Da li je ko koristio ili ima preporuku za neko drugo koje se moze naci na njemackom amazonu?

Primetio sam da mi danas baguje auto brightness.. da nije nešto se updejtovalo ispod radara ? :)
Odjednom bez promene okruženja, to jest osvetljenja, dimuje se ekran za nekoliko stepeni/procenata

Biće da si provalio bag u promeni između 60 i 90 herca. Probaj da u developer opcijama izabereš opciju Force peak refresh rate. Tako će stalno biti na 90 herca i onda kod mene nema tog prelaza koji se vidi kao minimalna promena osvetljenja. Ako mislimo na isto...
To se inače kod mene najbolje vidi kada je slabo osvetljenje i sobi, pa se i ekran prilagodi i bude tamniji, kada blješti, ne vidim, pa čak i što znam šta tražim.

Sve sam bliže kupovini 6pro.
Interesuje me:
-koliko traje punjenje od 0-50%, 0-100% i 50-100% baterije (pravo korisničko iskustvo, ne specifikacija)
-kakav je Tenzor za zahtevnije aplikacije npr video obrada
  • da li fotografija i video bolja nego na P40Pro koji trenutno imam
  • snimanje razgovora, ne koristim često ali kad imam neki razgovor gde znam da ce biti informacija lakše mi ds snimim I posle zabelezim

Hteo sam Mate 50Pro ali ovog puta neću da nemogu nešto da nemogu da instaliram. Treba mi zaokružen uredjaj. A i za razliku od 300 evra mogu da oprostim neke stvari koje nema Pixel u direktnom poređenju.
Mislim da se za 500 evra ne može kupiti bolji uredjaj što se tiče kamere koja bi bila primarna stvar u kupovini

image5.png

Ostale vesti vezane za Android 14:
https://9to5google.com/guides/android-14-beta/

Inače već neko vreme furam force 120hz.. i baš se oseti razlika pri korišćenju telefona. ( Ekran postavljen na 1080p )
Jeste da baterija kraće traje ali sam spreman na to :)

Neke stvari počinju solidno da mi smetaju..

Prvo, primećujem da telefon pomalo throthluje ponekad, kao da malo zasecka. Ne obraćam baš pažnju pri kom sadržaju, ali rekao bih da se poslednjih recimo mesec dva javlja češće nego pre. Ne baš kako bi trebao da radi "čist" android bez obzira što prvi tenzor nije baš savršen.

Pojavio se neki noise kada pričam telefonom. Ne čuje se pri slušanju bilo čega tipa muzika ili Youtube, ali u razgovoru od samog poziva, u toku razgovora, kao blago krčanje, pucketanje tako nešto?

Povremeni bagovi tipa da ne radi tap to wake me takođe nerviraju...

Mislim da i bateirja malo slabije traje poslednjih recimo mesec dana.

Mislim da je bilo tu još po neka stvar/bug koja me nervirala u poslednje vreme, ali mi trenutno ne pada na pamet...

Kod mene je obicna 6-tica i ni najmanji problem nemam.
Presao sam sa iP 13 PM i odusevljen sam. Jedino mi se sad javlja zelja za P7 Pro da vidim kakav je on kad je ovaj ovako dobar ali nema potrebe jos. :D

Kod mene je obicna 6-tica i ni najmanji problem nemam.
ista situacija. nemam ali uopšte tih problema. rokneš volte i uživanje je razgovarati. jako brz, fluidan, prešao sa samsunga i čak mu je i duže trajanje baterije. kamera kida. double tape to wake up rešiš instaliranjem drugog launchera. (meni je Nova odlična)

Da li mozes putem poruka da mi posaljes nova launcher setup ili znas gdje ima napravljenih za pixel 6? Nemam nesto ni vremena ni zivaca da se cimam i sve namjestam, lakse mi je tudji setup postaviti :D

To ima neki poseban Nova? Vidim da se puno ljudi žali na Nova od kad su promenili vlasnika i da preporučuju staru verzijuju. Ako je tako nešto, pusti i meni link. Nisam koristio do sada, ali bi da probamna 6a.

ja sam platio ovu full verziju na play store. ne žalim se. radi korektno. ne vidim probleme.

Aha, mislio sam da ima neki mod ili tako nešto.

Slabo pisete u ovoj temi :D
U svakoj drugoj kad sam pratio vise je objava bilo :)

Nego, da malo razdrmamo... Desava li se, recimo, da je kamera bila bolja prije nekog azuriranja? Da li izlaskom novog modela, namjerno je pogorsaju? Tako su se korisnici s21 ultra zalili da je na pocetku bila dobra pa vremenom da je sve gora, pa me cisto zanima Google politika.

Nazad
Vrh Dno