Šta je novo?

Google Pixel 6

Ja bih rekao da je kamera sad duplo bolja nego kada sam uzeo fon mada ni tada nije bila loša.

Mislim da nema te priče kod Googla. On samo podešava algoritme i kada napravi neki pomak samo updejtuje kod i ćao.
Nisam nikada čuo da se kvalitet slika pokvario na nekom Google aparatu kako vreme prolazi.

Slabo pisete u ovoj temi :D
U svakoj drugoj kad sam pratio vise je objava bilo :)

Nego, da malo razdrmamo... Desava li se, recimo, da je kamera bila bolja prije nekog azuriranja? Da li izlaskom novog modela, namjerno je pogorsaju? Tako su se korisnici s21 ultra zalili da je na pocetku bila dobra pa vremenom da je sve gora, pa me cisto zanima Google politika.

Nema sta previse da se prica telefon sljaka bas fino.. Evo ok drugi put od kako ga imam pre neki dan mi se desilo da nece da okine sliku, cak ni kad restartujem aplikaciju kamere. Resenje je bilo da prebacim na 2X zoom i vratim, i onda proradi..

Moze biti neprijatno ako je neki momenat koji hoces brzo da uhvatis i nece se ponoviti.. Ali eto za sad dva puta, imam telefon od septembra..

Ne žurim sa kupovinom. Dodao bih ako je osetna razlika. Gledam recenzije, sve nešto za malo razlika medju ta tri modela. U trilemi sam a ne bih da plaćam razliku alu su 10 ili 15% razlike u pitanju. Bitan mi je video i fotografija.
Verujem da ne mogu da se nose sa S23U i Iphone14pro ali bi trebalo da su im dosta blizu(P7P) ? Ili sam izvukao pogrešan zakljucak gledajući YT,😳

Ja sam prelomio i naručio pixel 6 pro. Nisam hteo da dajem za telefon više od 500 eur i vagao sam dugo. Na kraju sam bio odlučio da uzmem 6a za 320 eur (mislim da se apsolutno ne isplati doplata 220 eur za pixel 7). Ali sam onda slikajući svoju ćerkicu na trgu kako se igra shvatio da bi mnogo dobro bilo da imam telephoto zoom kameru i definitivno prelomio da uzmem 6 pro za 505 eur na kp. Takav drugi nov premium telefon sa vrhunskim kamerama za taj novac nema. Svaki telefon ima neke mane tako da sam spreman npr da tolerišem sporiji/lošiji fingerprint skener. Valjda se nisam zeznuo :) A i da jesam, prodaću ga i kupiti neki drugi koji mi odgovara, ne robujem uređajima mada sam se baš vezao za moj mi 9, šteta što je baterija ispustila dušu.

Da li je neko od korisnika 6ice ili 6 pro koristio neki od emulatora za gejming i kakvo je iskustvo, konkretno za ps2 me interesuje, (aethersx2)?

Ps1 radi dobro. Ps2 npr sam probao gran Turismo, ali nije to-to. Negde radi lepo, negde fali frejmova. Doduše nisam se udubio da podesavam

Imam spigenovu liquid air masku i bas je dobra, Drug ce mi donijeti iz Njemacke sad i Spigen Glas Align Master staklo.
Da li je neko koristio ga? Dodje sa onim postoljem za lakse postavljanje.

Tu nema da omaneš, ja koristim neko Phenwell sa Alija i odlično je staklo, dobar fingerprint crna ivica, nema mane ali ne dolazi sa ramom za postavku, pa moraš dobro da centiraš i obeležiš da ne ukradeš negde koji pixel sa ekrana crnim okvirom stakla...

Malo sam se igrao i konacno nasao pokretac na kojem radi dupli klik za zakljucavanje a da mi godi kako izgleda.

Screenshot_20230427-095550.png

Koji je taj?

Nema potrebe da se menja launcher, imas aplikaciju/widget "Screen off widget and tile" i namestis koji deo ekrana da sluzi za zakljucavanje i to je to. Radi savrseno i ne vidi se.

Za tu app mi kaže da nije kompatibilna sa mojim uređajem, jel je pravljena za stariji Android... Da je skinem sa apkmirror?

Skini, ja sam sa playstorea.. Ovu si nasao?

Screenshot_20230427-193410.png

Da baš tu, nema je na apkmirror, skinuo sam je sa apkpure, instalirao i ne može da dobije od sistema adekvatnu dozvolu, blokira je Android kao neku sigurnosnu funkciju?! Dodam ja widget, ali bez te dozvole ne ide, a sistem ne dozvoljava da je omogućim...
Baš me zanima kako kod tebe može, imamo isto ažuriranje sistema.
Morao sam da je deistaliram, kod mene je neupotrebljiva. Probao sam sve i jednostavno ne mogu da nateram Android da mi dozovinda omogućimo tu Accessibility funkciju koju app traži da bi radila.

Cudno bas..

I meni, veruj! Play Store mi kaže da ako to tražim ( i to je ta) ne može, jer je pravljena za stariji Android, a sa apkpure.com, dobijam app koji instaliram, pokrenem, dodam widget, ali ne mogu da joj dodelim potrebnu dozvolu, jer me sistem blokira u sklopu neke sigurnosne funkcije, koju prvi put vidim.

Kod mene isto, doduše ja koristim Novu i tamo tap za isključivanje ekrana radi bez greške, samo sam hteo da proverim da li je moguće instalirati kod mene.

Screenshot_20230427-200759.png

Boris je verovatno instalirao pre poslednjeg ažuriranja, pa mu je samo nekako preživela, a mi sada ne možemo da je instalirano ispravno...

Drugari, cudan problem na 6a modelu, ali i ovde da podelim. Ne znam koliko se moze bas videti na slikama, ali kada sam na suncu vide se ova dva kvadratica, ne bas pravilnog oblika. Unutra se ovo uopste ne vidi. Telefon je par meseci star i pod garancijom u jednoj radnji u Bg-u

Prilozi

• simple_editor_20230428_142225.png
    simple_editor_20230428_142225.png
    1.1 MB · Pregleda: 43
  • simple_editor_20230428_142242.png
    simple_editor_20230428_142242.png
    918.9 KB · Pregleda: 45
  • simple_editor_20230428_142259.png
    simple_editor_20230428_142259.png
    1.1 MB · Pregleda: 43
Dole je fingerprint senzor, a gore pretpostavljam proximity... Sad sam gledao na suncu na mom P6 se ne vidi, pogledaću kod drugara na 6a ovih dana, baš da vidim jel se i kod njega vide.

Isto je i kod mene na 6, dole je proximity, gore ne znam sta je.

E, ubih se sad na prozoru na poslu i jedva da vidim fingerprint pod jako oštrim uglom, a proximity ne vidim nikako. Svakako ne bih mogao da uslikam ni sa vrhunskim mirrorlessom

Vidim sad po forumima da su ljudi vidjali ovo i na drugim telefonima, tako da nema mesta panici, ali me iskreno cudi da ovo nije nekako sredjeno. Na beloj pozadini, na suncu, se bas jasno vide oba.

Vrh Dno