Šta je novo?

Google Pixel 6

Ja ne punim skoro nikad do 100% pa ne mogu da kazem podatak..

Sigurnih 6 sati, mada ga ne cedim do kraja, ali recimo napravim 5 i ima još sigurno za oko dva. To je u mom scenariju upotrebe; telefon, sms, malo telegram, ponekad WhatsApp, malo Youtube, browsing i pokoja fotka. Kada sam umereno aktivan sa telefonom, glatko punim drugo veče...

Meni ovo izašlo nakon updatea, za night sight

Pogledajte prilog 382114
Da, ispada da je update "podloga" koja će narednoj verziji kamere (8.8) omogućiti (brži) night sight.

Za sada sa postojećom verzijom kamere sve je isto kao i pre.

Stigao update kamere na play store.

Ima razlike u night sight modu, postoji opcija kojom se definiše max vreme za slikanje u tom modu

Prilozi

• Screenshot_20230321-234010.png
    Screenshot_20230321-234010.png
    983.4 KB · Pregleda: 65
Ja ga još nemam na Google play :) ali dobro je što sada može da se podesi night mode :)

Evo i ja upravo ažuriram kamera app na Play Store

Full HD rezolucija + novi apdejt... Kao da je bolja situacija sa baterijom

Prilozi

• Screenshot_20230322-131302.png
    Screenshot_20230322-131302.png
    336.2 KB · Pregleda: 50
Nisam ga mesecima punio do 100% i spuštao ispod 30% :) reko ajde da vidim kakva je baterija.
Kao što je i očekivano, od 5 do 6h sot na oko 20h.
Ovde kao što se vidi 26h up time, 70% wi fi.
Whatsapp me lomi zato što sam u nekim grupama koje samo stancuju poruke.

Prilozi

• Screenshot_20230323-211852.png
    Screenshot_20230323-211852.png
    283.9 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20230323-212220.png
    Screenshot_20230323-212220.png
    290.2 KB · Pregleda: 26
Hajde da se upisem i ja na ovaj forum,pa imam nekoliko pitanja :D
imam vec nekih mjesec dana Pixel 6 pro, i htio bih da pitam i druge vlasnike, pogotovo one koji prate potrosnju baterije preko neke aplikacije (ja koristim Accubatery) kolika vam je potrosnja tokom mirovanja (screen off/idle drain) ? - kod mene je otprilike na 1% po satu, sto mi je nekako puno, na nekim prethodnim telefonima (zadnja tri su bila Xiaomi) to je bilo na oko 0.3-0.4% po satu i onda mi ovo kod Pixela bas izgleda kao da nenormalno trosi bateriju, a ne znam da li ima neki razlog (neka aplikacija mozda ili vise njih ne daju telefonu da ide u deep sleep) ili je to ustvari normalno za Pixel telefone ?
jos jedno pitanje, vezano za COD mobile, ako neko koristi neki dzojstik, hajde sto je povelika grba kamere, nekako uspijem telefon uglaviti, no problem je sto ekran cudno reaguje na tipke, jednostavno nekad rade na minimalni dodir ali cesce ne rade uopste, pa ne znam do cega bi moglo biti, zakrivljenog ekrana, pa ne ocitava dodire kako treba (jer tipke dzojstika budu blizu ivice ekrana) ili moze biti i do samih tipki/gumica na tom dzojstiku (na proslom telefonu XIaomi 11 lite NE je radilo perfektno)
i zanima me s kojim punjacem ce raditi brzo punjenje (trenutno imam 27W punjac od Xiaomi Mi 9t pro i puni poprilicno sporo, mozda 5W maksimalno) a drugo, koji adapter usb-c/3.5 mm ce raditi, jer ne kupuju mi se bluetooth slusalice a nedavno mi je u jednoj radnji prodavac rekao da za ovaj telefon nece raditi bilo koji adapter i nije mi htio prodati onaj koji su imali jer kaze da ne bi radio, pa me zanima jel ima i tu neka caka kao i kod punjaca, sta tacno da trazim ??

Tacno je da ne rade svi adapteri usb-c/3.5 mm, ja sam porucio dva sa alli-ja, jedan je radio drugi nije. Poslao bih ti link od tog koji je radio ali vise nije dostupan. Mozes traziti takav kao sa slike ali ne mogu da garantujem da ce bas taj raditi..

Screenshot_20230325-115021.png

Fora je samo da ima integrisan DAC u adapteru, pošto ga P6 nema, znači da nije običan port adapter, nego aktivan DAC.

Neko na pixel 6 dobio ovu novu Google kamera app (na Google play store) ?
Ja još nisam, a ova sa apkmirror ne radi.

Zar nadogradnjom sam sistem ne dobija i nadgradnju kamere? Nisam znao da mora da se skine u Play?

I kod mene, kako sam pročitao u temi, tako sam proverio u GP i bila je tu... Sitna i korisna poboljšanja, ništa epohalno...

Nice. Tako sam odradio sada i sve je ok :)
Biće od koristi opcija za night sight od 3s.

Koje su ovo fore, zar nije trebalo to da dodje uz update sistema sto neko rece :)

Kome nije dosao update moze da ocisti cache i data playstore aplikacije, restart fona i pojavice se (tip sa neta). Meni je sutradan posle updatea bila nova app na play storeu

Moraju i kvazi novinari od nečega da žive .
To je ispravljeno sa martovskim update-om.

Pitanje za vlasnike šestica koji ga koriste u Srbiji - je l imate problema sa jačinom signala? Lomim se između 6 pro i običnog 7. Generalno hoću kompaktan telefon i vrhunsku kameru tako da bi sedmica bila idealna ali mi je sadašnja cena za 6 pro neodoljiva i sigurno je ukupno bolji/premium telefon, ali me plaši taj famozni modem u 6 pro.

Idi na 7 ako ti telephoto nije bitan. Ja na sedmici (pro) nemam nikakvih problema i baterija je odlicna

Pitanje za vlasnike šestica koji ga koriste u Srbiji - je l imate problema sa jačinom signala? Lomim se između 6 pro i običnog 7. Generalno hoću kompaktan telefon i vrhunsku kameru tako da bi sedmica bila idealna ali mi je sadašnja cena za 6 pro neodoljiva i sigurno je ukupno bolji/premium telefon, ali me plaši taj famozni modem u 6 pro.
Nemam problema sa signalom na 6.

Vrh Dno