Šta je novo?

Google Pixel 6

Brate, ne čitaj ništa, veruj mi.

Ja sam mesec dana, bukvalno ritualno iščitavao utiske (najviše na Redditu) i nakon hiljadu i hiljadu pročitanih iskustava bio sam bliži mentalnom oboljenju nego kupovini telefona, dok se nisam smučio sam sebi na kraju i prosto ga naručio samo da prekinem tu agoniju.

I dobro sam uradio, verovatno nisam mogao bolji telefon za svoje pare iako sam na momente sticao utisak da kupujem skupu mini rernu, koja će da se zapali ako samo otključam ekran, koji gubi signal ako nije odmah do repetitora, gde baterija curi nemilosrdno etc...

Mnogo je prenaglašenosti u svemu tome, istinu za volju s početka su ljudi imali izazove sa korišćenjem telefona izgleda, ali je definitivno sve vremenom peglano i optimizovano onako kako je trebalo da bude s početka.

Jedino "pregrevanje" koje ćeš da osetiš je vrlo moguće odmah po prvom paljenju jer Pikseli izgleda imaju taj neki start punom snagom dok ne podesiš telefon, on ne izvrši ažuriranja, skidanja aplikacija, i slično...
Takođe računaj na nešto izdašniju potrošnju baterije recimo nedelju dana jer treba vremena da algoritmi odrade svoje, da telefon "nauči" kako da raspoređuje resurse.

I da, neka je preporuka da bude "clean start" dakle da ne prebacuješ podatke iz svog starog telefona, ne migriraš podatke, nego da ga podesiš kao new device... Razlog, barem sudeći po mom izdašno prikupljenom iskustvu, tako je pametnije da posle ne bi bilo nekih pobesnelih aplikacija koje će zagrejati telefon ili zajahati bateriju.

Prvo valjda pročitaš utiske, pa onda uzimaš, a ne obrnuto :D
Pogledao sam dosta long term recenzija pa sam na osnovu toga doneo odluku da ga kupim.....Prvo sam hteo pixel 7 koji je prekoracenje mog budzeta iskreno ,pa je odluka pala na pixel 6a gde za 300e telefon nudi dosta toga ali ja zaista ne mogu da predjem preko 18w punjenja ,60hz ekrana(tu me je najvise ubedio onaj poznati recezent) , I onda sam nekako naisao na pixel 6 koji je za mene iskreno sweetspot,napredak u odnosu na 6a u vidu ekrana,kamera,ima i malo brze punjenje ali i ne toliko veliki korak u nazad od Pixela 7 (Tensor g1,malo traljaviji fingerprint senzor ,i mrvicu gore kamere su nesto sa cim mogu da zivim)...Naravno ovo je sve lepo na papiru ali pod uslovom da su popravili vecinu ****** sa kojima se prosecan korisnik susretao .Videcemo sta i kako kad stigne pozdrav
Brate, ne čitaj ništa, veruj mi.

Ja sam mesec dana, bukvalno ritualno iščitavao utiske (najviše na Redditu) i nakon hiljadu i hiljadu pročitanih iskustava bio sam bliži mentalnom oboljenju nego kupovini telefona, dok se nisam smučio sam sebi na kraju i prosto ga naručio samo da prekinem tu agoniju.

I dobro sam uradio, verovatno nisam mogao bolji telefon za svoje pare iako sam na momente sticao utisak da kupujem skupu mini rernu, koja će da se zapali ako samo otključam ekran, koji gubi signal ako nije odmah do repetitora, gde baterija curi nemilosrdno etc...

Mnogo je prenaglašenosti u svemu tome, istinu za volju s početka su ljudi imali izazove sa korišćenjem telefona izgleda, ali je definitivno sve vremenom peglano i optimizovano onako kako je trebalo da bude s početka.

Jedino "pregrevanje" koje ćeš da osetiš je vrlo moguće odmah po prvom paljenju jer Pikseli izgleda imaju taj neki start punom snagom dok ne podesiš telefon, on ne izvrši ažuriranja, skidanja aplikacija, i slično...
Takođe računaj na nešto izdašniju potrošnju baterije recimo nedelju dana jer treba vremena da algoritmi odrade svoje, da telefon "nauči" kako da raspoređuje resurse.

I da, neka je preporuka da bude "clean start" dakle da ne prebacuješ podatke iz svog starog telefona, ne migriraš podatke, nego da ga podesiš kao new device... Razlog, barem sudeći po mom izdašno prikupljenom iskustvu, tako je pametnije da posle ne bi bilo nekih pobesnelih aplikacija koje će zagrejati telefon ili zajahati bateriju.
Hvala na opsirnom odgovoru, samo me interesuje da li smo mi na ovom području uskraćeni za neke njegove funkcije i mogućnosti s obzirom na to da se zvanično ne uvozi kod nas?

Koliko ja znam, samo za VoLTE važi da nije omogućen.
Ali može da se omogući uz pomoć Shizuku aplikacije kao što je navedeno na prethodnoj strani. Kod mene je uspelo na 6a na A1.

Koliko ja znam, samo za VoLTE važi da nije omogućen.
Ali može da se omogući uz pomoć Shizuku aplikacije kao što je navedeno na prethodnoj strani. Kod mene je uspelo na 6a na A1.
Kod mene nije uspelo na Pixel 6. Prvo su juče rekli da ne može na tom uređaju ( pisao sam o tome u Pixel 7 thread-u ), danas sam ubacio karticu u Samsung uređaj, ponovo tražio aktivaciju i dobio poruku da je opcija aktivirana, ali kada sam stavio u 6 ništa...

Koja ti je verzija sistema? Ne bi trebalo da bude razlike pixel 6, 6a... Meni na 6a radi i za A1 sim, i za MTS esim. Ona aplikacija pokazuje da nije aktivno, al pojavilo se podesavanje u podesavanjima za sim gde moze da se ukljuci/iskljuci i naravno radi kad nekog pozovem (hd pored poziva).

Na koji sistem misliš? Ako misliš na Android 13, updejtovan u ponedeljak

Pozdrav, naručio sam pixel 6 ali sad vidim da se puno ljudi žali na pregrevanje, problem sa mrežom itd.... Koliko problema ima u realnom radu(sada posle svih updatea) , nisam toliko zahtevan korisnik dakle skrolovanje po društvenim mrežama, yt, i neko fotkanje s vremena na vreme..i ako neko moze ukratko da mi objasni koji konkretno problem se javlja kod tog LTE... I naravno kažite po koju dobru stvar da ne upadnem u depresiju prvi put dajem 400+e za telefon 😂😂Hvala unapred svima.

Ne brini nista telefon je sjajan :)

Aj baci screenshot od IMS i Shizuku aplikacija.

Trebalo bi da ti ovako izgleda.

Prilozi

• Screenshot_20230209-164707.png
    Screenshot_20230209-164707.png
    157.9 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20230209-164714.png
    Screenshot_20230209-164714.png
    303 KB · Pregleda: 21

Prilozi

• Screenshot_20230209-174534.png
    Screenshot_20230209-174534.png
    98.6 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20230209-174401.png
    Screenshot_20230209-174401.png
    55.1 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20230209-174605.png
    Screenshot_20230209-174605.png
    68.2 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20230209-174654.png
    Screenshot_20230209-174654.png
    130.3 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20230209-175458.png
    Screenshot_20230209-175458.png
    54.9 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20230209-175507.png
    Screenshot_20230209-175507.png
    50 KB · Pregleda: 30
Na A1 radi VoLTE, provereno na P30Pro kod supruge i meni na P40Pro.
Ili vam je do SIM kartice ili do aparata. Mozda niste lepo ispratili korake
Najbolje je da nađete video i uporedno korak po korak.
Meni se dešavalo da nekad u želji da sredim zaboravim neku sitnicu i ne uspem.
Srećno drugari

Ja ne sumnjam da na A1 radi VoLTE...pokušavam da ga nateram da radi na mom telefonu ;)
Ma radi, samo meni na Telemach mreži ne, ako ubacim Telekom Slovenije sim mi automatic radi i 5G... Možda uspem sa vikend nesto uraditi kada uhvatim više vremena, gledao sam video i ispratio sve korake i nisam uspeo... Bem li ga...

Mislim da nema tu nekih epohalnih koraka....nije to put na mesec....ali zanimljiva stvar...sinoć sam se igrao, kao da mi A1 pošalje novu konfiguraciju za GPRS i MMS...taćno vide koji je telefon 1676011326148.png

...probao na koleginom Samsung A12. sa mojom A1 karticom....odmah VoLTe proradio....***.... :( Nemoguće da oni isključe kada ubacim u Pixel 6....neko podešvanje nije kako treba...ali trenutno odustajem... Moje pitanje je samo da li nekome radi A1 VoLTe na P6

...probao na koleginom Samsung A12. sa mojom A1 karticom....odmah VoLTe proradio....***.... :( Nemoguće da oni isključe kada ubacim u Pixel 6....neko podešvanje nije kako treba...ali trenutno odustajem... Moje pitanje je samo da li nekome radi A1 VoLTe na P6
Ja znam samo da na Telemach mreži ne podržavaju 5G i volte, do operatera je i ne misle nista da urade, tako su mi rekli kada sam ih više puta kontaktirao... Bilo koju drugi sim da ubacim mi automatski sve radi, a njihova Telemach ne.

Mislim da nema tu nekih epohalnih koraka....nije to put na mesec....ali zanimljiva stvar...sinoć sam se igrao, kao da mi A1 pošalje novu konfiguraciju za GPRS i MMS...taćno vide koji je telefon Pogledajte prilog 375385
Vide nego kako.
Imao sam jednu situaciju pre par godina.
Svratim tad u MTS i tražio parametre za novi telefon koji još nisam aktivirao.
Kartica mi je bila u nekom zamenskom koj nema ni operativni sistem.
Kad me pita žena u poslovnici šta će mi parametri za pomenuti telefon kad mi je kartica u drugom modelu. I navela mi brend.
Ja u šoku, vadim kutiju sa novim telefonom iz ranca da pokažem.
tapatalk_1337908182.jpeg

Vide nego kako.
Kad me pita žena u poslovnici šta će mi parametri za pomenuti telefon kad mi je kartica u drugom modelu. I navela mi brend.
Pogledajte prilog 375557
Wtf, UK government! Bas sam sinoć na 9GAG naleteo na dosta takvih postova gde su ljudi dobijali slične poruke.

Vide nego kako.
Pogledajte prilog 375557
Jel se ovo desilo u Srbiji ili preko?

Jedna zanimljiva stvar.....s obzirom da nisam mogao da ukljućim VoLTe na A1, deinstalirao sam obe aplikacije ( Shizuku i Pixel IMS ). Nakon toga pogledam u podesavanjima sim kartice na telefonu VoLTE i dalje uključen...odem u phone information VoLte provisioned uključeno....svašta...

Od pre neki dan ( poklapa se sa momentom kada mi je A1 aktivirao VoLTE na sim-u ) imam sledeći bag. Kada zovem neki moj kontakt koji ima MTS broj, u call history mi piše "private number". Probao sam da očistim storage u phone app.. ali i dalje isto. I to se događa samo ako se uspostavi poziv, ako zvoni a taj neko se ne javi, onda se očitava kontakt normalno.

Vrh Dno