Moram priznati da sam posle ovih nedelju dana korišćenja , vrlo zadovoljan ovim telefonom. Slike su fantastične, osveženje posle Redmi Note 9 Pro (koji dobro slika), nočni režim je nerealan! Mali downgrade sa baterijom u odnosu na prethodni telefon, ali nikakva drama, meni mora da istera dan i po. Igrice ne konzumiram, ali sam za probu zavrteo par i sjajno to ide.
Telefon je pravi smartphone sa tim google detaljima i integracijama, na ovom po prvi put silujem Assistant i baš sam oduševljen.Fale mi neke sitnice sa MIUI, ali više cenim taj stock Android i dodatne Pixel forice. Punjenje je sporije osetno nego na Redmi Note 9 Pro iako je on 33W, a Pixel 6 30W, ali to mi ne smeta naročito. Dobar bonus je što sam počeo da koristim bežično punjenje, pa je to dodatni konfor zaista.
VoLTE me mrzi da nameštam (root), jer sam vrlo zadovoljan kvalitetom zvuka. Zvučnici su super, ali haptika je stvarno daleko bolja nego na mom prošlom telefonu, kao i sama vibracija. Stvarno premium osećaj u korišćenju. Veličina je meni baš po meri i odlično se drži/leži u ruci. Izgled, oblik i izrada su mi odlični.
Nikakve tintove i probleme ne vidim na ekranu i generalno je super, ne i fantastičan. Osveženje od 90Hz, koristi, mada mi nije neki wow efekat, ja sam se trudio da uočim tu razliku i da, postoji.
Konekcije su bez greške i sve radi očekivano. Stavio sam eSIM od Yettela i to radi kako treba. Ja ne uspevam da ga zagrejem, možda malo smlači pri intenzivnijem jahanju, masovnim instalacijama i ažuriranjima, ali to je to. Videćemo kad nađem neki kamen spoticanja, ali meni ovaj Tenzor deluje vrlo korektno.
Sve u svemu, brz, lep i bez brljotina sa dobrom podrškom, tako da ako ga ne polomim, služiće odlično jedno tri godine.
Pozdrav, drugari!