Šta je novo?

Google Pixel 6

Ovo je opcija za ljude koji imaju nekoga preko.

Nadam se da Google razmišlja da u feature dropu u decembru nama na Pro modelu ubaci mogućnost da stavimo ekran na full HD. Pošto je to i te kako moguće, verovatno im je to par linija koda, da ne kažem copy paste sa 7 pro :)

Kapiram da bi značilo za bateriju fino. Ja bih isto držao na fullHD.

U vezi stakla na telefonu, pre sam imao neko kinesko ( https://a.aliexpress.com/_mrRY0OY ) - radilo bez greške po pitanju otiska. Jedino što se baš ne slaže sa Spigenovim TA, deo milimetra je veće pa ga futrola posle par dana malo podigla u jednom ćošku. Sa nekom no-name futrolom ( https://a.aliexpress.com/_mq3FO7i ) stajalo kao saliveno.

Posle toga rešio da naručim onaj whitestone. Da nema onog izreza za kameru, ne bi se ni primetilo da ima staklo. Otisak radi isto kao i bez stakla, bez one povećane osetljivosti ekrana u podešavanjima. Nisam primetio nikakvu razliku po pitanju fingerprinta sa i bez stakla.

Da li je neko imao problem sa gubitkom signala na globaltel mreži sa 6/6p?

Kod mene juče nije bilo signala, pitam ovako generalno zbog modema, jos uvek nisam odlučio da li da kupim 6 ili 6p.

Mozda glupo pitanje, jel prolazi QPR1 Beta 2 safe net i ostale provere? Negde procitao da ne prolazi, al ne mogu sad da nadjem taj clanak?

Da odgovorim sam sebi...
  • Android 13 QPR beta builds aren't Compatibility Test Suite (CTS)‑approved, but they have passed preliminary testing and provide a stable set of pre-release APIs for developers. Apps that depend on CTS-approved builds or use SafetyNet APIs might not work normally on Android 13 QPR beta builds.

Pozdrav svima!
Trenutno posedujem Redmi Note 9s i interesuje me da li vredi prelaziti na Pixel 6a? Videh da cena pada, telefon se već može naći za 350e.

Pozdrav svima!
Trenutno posedujem Redmi Note 9s i interesuje me da li vredi prelaziti na Pixel 6a? Videh da cena pada, telefon se već može naći za 350e.
Slična pitanja sam ja postavio na temi za pixel 6a, pa tamo možeš videti dosta odgovora.

Da li se još nekome desilo da zatrokira /predpostavljam/ proximity senzor, pa kad krenem npr prstom da svajpujem od gore na dole za meni, on gasi ekran... Kao da sam ga prislonio na glavu. Pa moram da ga resetujem (nisam probavao druga rešenja, ne znam ni šta bih... Ali to važi za desnu stranu ekrana, tj desnu udužnu polovinu, na gornjoj ivici.

Ja sam na 6 Pro treći dan, kupio sam nov telefon. Juče i prekjuče se telefon zagrevao, ali nakon malo podešavanja i kad se sve "sleglo", mlak je u radu. Evo sad sam na 4G, sa osvetljenjem na ~80% i browsingom od 40ak min bez gašenja i gsam pokazuje 31°C. Što se tiče baterije, to ćemo da vidimo za desetak dana.

Inače, pre ovoga sam koristio S22+ snap verziju i razočarao se kako loše radi u genshinu i alienu..

Evo dve fotke poređenja displeja sa S21U, koga zanima... Fotkano je sa A70, tako da oprostite na lošem kvalitetu.

Prilozi

• 20221024_192629~2.jpg
    20221024_192629~2.jpg
    158.4 KB · Pregleda: 65
  • 20221024_192921~2.jpg
    20221024_192921~2.jpg
    180.8 KB · Pregleda: 66
Da li se još nekome desilo da zatrokira /predpostavljam/ proximity senzor, pa kad krenem npr prstom da svajpujem od gore na dole za meni, on gasi ekran... Kao da sam ga prislonio na glavu. Pa moram da ga resetujem (nisam probavao druga rešenja, ne znam ni šta bih... Ali to važi za desnu stranu ekrana, tj desnu udužnu polovinu, na gornjoj ivici.

Ne, doduse nikad ne swajpujem odozgo skroz pa nisam na iPhoneu :D Ali probao sam da isforsiram to sto se tebi desava i nista..

Ne, doduse nikad ne swajpujem odozgo skroz pa nisam na iPhoneu :D Ali probao sam da isforsiram to sto se tebi desava i nista..
Bukvalno stavim prst malo desno od sredine gornje ivice ekrana - nestane slika, sklonim, pojavi se. Onako, u vazduhu, ne prislanjam.

Znam da nije 'resenje' ali zasto uopste swajpujes odozgo skroz? Znas da mozes da namestis ono da iz bilo koje aplikacije prevlacenjem dole na home bar-u ti se spusta notification panel? Jedino ako nisi stavio 3 button navigation onda *** :)

Takodje da ti mozda neka maska ili staklo/folija ne izazivaju taj problem?

Nisam planirao, ali imam dobru ponudu da kupim Pixel 6(imao sam 6a).
Pitanje glasi, da li se kvalitet fotografija (kamera) vidno razlikuje od Pixel 6a i šta bih dobio kupovinom standardne šestice u odnosu na 6a?
Ima li neko na forumu ko je koristio oba?

Ne razlikuje se kvalitet fotografija ništa posebno; dobio bi u brzini, 90hz ekranu i dimenzijama. Ne znam šta je dobra ponuda, ovde na oglasima je bilo par komada za 400e. Kako god, kupi i igraj se, znam da voliš 😉👋

Hvala dobri naš Proday(znao sam da ćeš ti prvi reagovati)!
Bar tebi ne treba da objašnjavam "bolest" 😀🙂
Ponuda je 380e.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se dva puta, prvi put administratorima zbog pitanja koje baš ne spada u temu, a drugi put zbog dva uzastopna posta...
Da li vredi uzeti Pixel 6 Pro pre nego Pixel 6? Šta se bolje na Pro dobija osim 4x zum?

Bolji i veći ekran. Bolji jer ima bolje boje, nema prelivanja pri uglovima gledanja, i najvažnije nema crnu/zelenu boju gde treba da bude fina siva.

Imam ga za 550, a obican za 350(smanjio prodavac cenu), pa sad ne znam da li je ta razlika od 200 evra opravdana?

Definitivno ne bih gledao 6a pored tih cena..to polovno?

Mozes i pro realno.. ja sam 480 platio 6, doduse nov.

Da imam prilike oba da vidim uzivo i malko ih probam, znao bih koji bi uzeo...ovako sam primoran da pitam vas koji ih imate ili ste ih imali.

Imao oba (doduše kratko vreme ali dovoljno da zaključim šta me interesovalo)...uzmi običan 6 za 350e; ako ćeš već da daš 550e i možeš da svariš velike dimenzije (ili još bolje daješ im prioritet), za te novce uzmi note 20 ultra eventualno dobar s21 ultra (opet) za isto ili malo više para. Čak bi pre uzeo i onaj p50 pro skoro novi iz oglasa za 590e...tu ćeš da se igraš sa nečim novim i imaš nove izazove oko google aplikacija. ;)

Vrh Dno