Šta je novo?

Google Pixel 6

Gledam malo opcije koje su dostupne za EU zemlje u kojima nije dostupan pixel i najbolja opcija je sa fnac.com
900€ i 11€ postarina.
Sto je najbolje postoji i fnacpro.com ko kupuje preko firme :

Upload-2021-10-26-11-56-15.png

Losa vest je sto ga nema stalno na stanju, i sto je dostupan samo u crnoj boji, a dobra sto uz telefon dolaze i slusalice jer je za fransusko trziste.

JRGlg89.jpg

Nekima prolazi i kombinacija mediamarkt.de i forward2me.com
mailboxde.com ne prolazi ni u jednoj kombinaciji.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: mnt
Običan pixel 6 onda gubi poentu :)
Još kada bi stavili otisak prsta sa strane ili pozadi..

Ja sam kupio na nemačkom Google storu. Koliko vidim uvek ima obične 6tice dok je sa Pro problem.Nema slušalica.
Inače, vrlo zadovoljan, posle Xiaomija Mi 10 konačno Android na kome sve radi kako piše da će radi.
btw šteta što u EU nema 512

Kakva ti je kamera u odnosu na Mi 10? I kakva je baterija? Ekran zvučnici? 😁
Ne znam šta ti nije radilo na Mi 10 kako treba, možda je na Global romu tako. Ja to ne koristim pa mi sve šljaka fantastično dobro. 😅

Xiaomi ima zezalica, zezao me sa Samsung Gear 3 satom, global ROM je ok ali je otključan pa ne rade neke stvari. Kamera je onako.

Pixel je lud sa kamerom, Google servise koristim sve redom i bolje rade, ne buni se VS Google sat.

Na stranu što je launcher i ceo interfejs kod Googlea mnogo bolji, Xiaomi je Xiaomi.

Ajde kad bude prošlo malo vremena baci neko poređenje Mi 10 vs Pixel.

Vec neko vreme merkam 4a, zbog dimenzija, cena mu ne pada 350e, sad vidim 6a se najavljuje, manjih je dimenzija ko ovaj moj mi a3, ako bude cena nekih 450e kao sto sam negde procitao to bi bila dobra kupovina.
A ne znam ni koliko je pametno sad za 4a davati 350e, posto ja koristim telefon dok ne postane neupotrebljiv, ne prodajem ga kasnije.
Koliko vidim neke najave u maju bi mogao izaci, ako do tad bude izdrzao mi a3, znam koji mi je sledeci mob
Kompaktan, dobar softver, dobra kamera
www.gsmarena.com/google_pixel_6a-11229.php

Vec neko vreme merkam 4a, zbog dimenzija, cena mu ne pada 350e, sad vidim 6a se najavljuje, manjih je dimenzija ko ovaj moj mi a3, ako bude cena nekih 450e kao sto sam negde procitao to bi bila dobra kupovina.
A ne znam ni koliko je pametno sad za 4a davati 350e, posto ja koristim telefon dok ne postane neupotrebljiv, ne prodajem ga kasnije.
Koliko vidim neke najave u maju bi mogao izaci, ako do tad bude izdrzao mi a3, znam koji mi je sledeci mob
Kompaktan, dobar softver, dobra kamera
www.gsmarena.com/google_pixel_6a-11229.php
6A će verovatno izaći ali teško pre leta. 6 je možda i najbolji mid-range telefon (da, to je danas 500-700e), prodaja ide dobro a i 5a je "tek" izasao.
Ajde kad bude prošlo malo vremena baci neko poređenje Mi 10 vs Pixel.
Nisam ja bio zadovoljan sa Mi. Sve je to lepo na papiru ali uvek nešto sreću kvari. Ja sam Pixeljubac, međutim 4i5 su bili ništa spec pa sam okušao sreću sa alternativom. Verovatno poslednji put...

koliko bi onda izdrzao 4a ako ga kupim ovih dana, mogu nabaviti iz nemacke sa garancijom za 350e(to je najnize sto vidim), ali koliko ce to god raditi i biti upotrebljiv telefon, to je ono sto me koci?
ili da cekam 6a 😬

Ako izbace neki Gcam za Vivo X70 Pro plus imaće sveukupno solidno bolju kameru od 6 Pro. I sad je UW bolja i glavna je u nekim uslovima bolja i brže okida. Najveća zamerka ide na prezasićenje boja i naravno prednja kamera kao na svim kinezima što previše ekapozicije odvali.
Zanimljivo kako Gugl ne može da ispegla softver kamere....i softver za ovaj senzor će 5 generacija da usavršavaju.

Mislim da je Pixel sekta još luđa od Xiaomi i Apple. 😁
Mi 9 nije imao ni približno dobru kameru kao Mi 8 npr koji je sa Gcam pravio identične slike kao Pixel 4.

Masu ljudi, uključujući mene, smatra rom, gcam, kernel... Samo nek lepo radi.
2 nedelje sa 6 i baš sam zadovoljan. Prvi utisak je bio los pride, ali sam ga namestio i sad je top.
Čekam Pro da stigne, moram i njega vidim i ako nije prevelik ostajem na njemu.

Mislim da je Pixel sekta još luđa od Xiaomi i Apple. 😁
Mi 9 nije imao ni približno dobru kameru kao Mi 8 npr koji je sa Gcam pravio identične slike kao Pixel 4.
Mi 8 je mogao postici skoro sto i pixel 3, sa razlikom u tome da je pixel bio brzi pri fokusu i generalno kod pixela si mogao brisati 2 od 10 fotki dok kod somija si mogao zadržati 2 od 10.

^ Koješta, izvini ali tako nešto može samo fanboy Pixela da napiše.
Ja sam vozio Poco F1 sa gcam a sada koristim Pixel 4a i razlike bukvalno nema (osim gde je ois napravi). Niti je može biti, isti hardver i softver daju iste rezultate.

Da da hoće to, ali kod braće Grima :)
Sreća pa koristim godinama gcam pa znam koliko je to poluispravno neozbiljno i prepuno bagova.

Pola ih odustalo od modovanja, pola ucenjuje nekim donacijama, neki traže telefone, onaj Nikita klinac ima posebne verzije za pretplatnike...
Parrot se ljuti što mu nisu skupili dovoljno za novi telefon, takođe više i ne objavljuje nove verzije na celsoazevedo.com zbog "neisplativosti" ... :D

"Sve smo hvatili" a ko ste to vi?

Zamisli koristio gcam budževine kada nisam imao Nexus ili Pixel telefon!
Sram me bilo :D

Poslednja izmena:
Vidim da je kod Vas vrlo zeznuta situacija kada imate potrebu da o gcam portovima na Xiaomi telefonima spamujete u Google Pixel temi :D
Inače koristim Xiaomi 10T pro ;)

Mi 8 je mogao postici skoro sto i pixel 3, sa razlikom u tome da je pixel bio brzi pri fokusu i generalno kod pixela si mogao brisati 2 od 10 fotki dok kod somija si mogao zadržati 2 od 10.
Ne bih rekao baš. Poredio sam uporedo 4XL i Mi 8 i jedino je Mi 8 bio sporiji malo u obradi HDR+ fotki. Ostalo egal. Naravno ako pričamo o onoj jedinoj pravoj verziji koja savršeno radi na Mi 8, ne o nekim poluproizvod verzijama.
Nema se javi Djilkosh pa neka kaže kako je njemu slikao Mi 8.

Ipak cu preci na pixel 6, pa me zanima situacija sa otiskom prsta ispod ekrana, dali ste zadovoljni kako radi?
Takodjer me zanima dali mogu bez razmisljanja koristiti iphone power adapter (18W)za punjenje pixel 6? Fast charge me ne zanima toliko ionako preko veceri punim mob, a valjda ce mi izdrzati citav dan baterija 😀

Ne znam kako je radio pre update-a fingerprint, devojka cim je otpakovala telefon je pustila update i podesila, bukvalno nije primetila nista lose niti nesto sporo... mozda je za neku milisekundu sporiji od recimo samsunga, ali nebulozno je uopste pricati o tome kako je los... ona vec desetak dana koristi manji pixel 6. Baterija suri. Meni tek sada stize pro pa cu izneti svoje utiske za neki dan i moci cu da ih uporedim.

Meni fingerprint na 6-ci onako, baterija posle dve nedelje slabija za sad u odnosu na 5-cu, mada videcemo kako ce se adaptive battery ponasati za jos koju nedelju. Ono sto je meni malo cudno je kad sam uzeo P6 Pro u ruke lakse ga drzim nego P6, mozda zbog curved display-a.

Vrh Dno