Šta je novo?

Google Pixel 6

To je to, manje više sve sem kamere. A nju će kad tad ispeglati. Video snimanje je užasno :)

Važi...

A posto i sam znas da fotkas, složićes se da fotke ne pravi uredjaj nego osoba iza..
Necu da komentarišem šaomi, jer ovde to nije tema.

Ovi svi "semplovi" sto su na ovim prvim reviews, kao da je fotkao bluemoon (ako se neko seca postova siblja i granja na "postavite fotke sa mobilnog telefona" temi)
Kreativne fotke koje sam video na pixel 6 u prodavnici su jawdrop.

Daleko je ovaj Xiaomi od onog Mi8, koji je nepre*biv telfon sa kamerom kada i dan danas moze ozbiljan domaci da zadaje svim telefonima.
Zato i ima fotke ko neko slika i dan danas sa Mi8 ko ima imalo slifa odradice like a pro.

taj telefon se jednom desio i nikad vise.

Sad na konto price pixela, pixel je bio point and shoot od ajde da kazem pocetka gcam i svi su ih voleli, jer je minimum trebalo obrade, pa iPhone je vise napredovao od iPhone 7, nego pixel sa svojim telefonima. Lestvicu su digli visoko, a ne mogu da je spuste.

Konačan jedan review sa koliko toliko smislenim fotkama. Nadam se da ce uraditi i 6 vs 4 što mene zapravo najvise zanima da vidim..
Prema ovom videu, po meni je iphone13 losija opcija nego pixel i Samsung..

Interesantno je bilo videti da je Google konacno popravio boje kad fotkas cvece sa intenzivnim toplim bojama.. kod ovih primera, Samsung i apple su totalno izgoreli..

Sve u svemu, ja sam i vise nego zadovoljan

Ja izduvao za preorder, javio mi se support nakon 6 dana, bez nekog resenja, baljezgaju i vrte se u krug, danas legao novac nazad i super, naravno nema nista od verzija na stanju sto sam ja hteo :D ogromno razocarenje u Google prodavnicu i njihov support i support Google Pay-a koji ne moze da se dobije ni na jedan nacin jer izbacuje gresku kada treba da pokrene chat ili da se posalje mail, ljudi ovo niste videli 100% koliko im nista ne funkcionise kako treba.
Steta, akcija sa sluskama propade ocigledno, a vrv ce se bas slucajno vratiti na stanje telefoni cim prodje akcija, koliko sam bio uzbudjen da kupim telefon, toliko mi nesto sada svejedno.

Kakve su sanse da se ovo nadje legalno kod nas?

Definiši legalno. To je u Srbiji jako fleksibilan pojam. Na oglasima će ih biti, u radnjama neće.

Pa kod provajdera, i u ovim vecim lancima tipa thm giga itd...

Pa kod provajdera, i u ovim vecim lancima tipa thm giga itd...
Šanse za tako nešto su nepostojeće kao što reče kolega odozgo. Mi smo čak i kod apple-a u trećem talasu isporuke iako je već 7 godina dostupan legalno u Srbiji. A google ni najmanje ne razmišlja o nama to je sasvim sigurno. Mi smo malo, i za njih zanemarljivo tržište. (Nažalost).

Evo u kojim zemljama će biti dostupan:

The Pixel 6 series is also debuting in the same nine markets: U.S., UK, Canada, Japan, Australia, Taiwan, Germany, France, and Ireland. It will make its way to Spain, Italy, and Singapore in early 2022.

Ne bi bilo lose da se uzme legalno u Nemackoj (ako neko ima nekog tamo).

Jako dobra recenzija, kamera je za sada nekonzistenta kao što reče nekad pravi slike 10/10 nekad 7/10 moraće to gugl da sredi softverski, po meni najveće razočarenje kad sam čuo da na oba baterija traje samo 3:30 do 4h SOT... sve ostalo je vrh.

Vec krenuli problemi sa ekranom🤣pxl6. Realno ako je verovati mkbhd baterija je baš loša, opet kad pogledam nema ništa bolje za taj novac.

Prilozi

• IMG_20211027_220129.jpg
    IMG_20211027_220129.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 73
Cnet je odradio review, isto se slažu da je baterija kilava. Izguraće dan ali pri jačoj upotrebi moraće da se dopuni.

Exynos ***, baterija mu nikada nije bila jača strana, očigledno nije pomoglo ni što su ga uštinuli sa performansama. Možda će neki update popraviti situaciju, ovo je baš loše.

Vec krenuli problemi sa ekranom🤣pxl6. Realno ako je verovati mkbhd baterija je baš loša, opet kad pogledam nema ništa bolje za taj novac.
Na ovaj green tint sam se morao navići na Poco F3 ali ako bih morao na pixelima koji su 2 ili 3 puta skuplji onda ne hvala. Ovi novi amoled paneli su stvarno malo kritični.

Pixel optimizuje bateriju sa vremenom, i moj px4 je u početku bio kilav, a nakon par nedelja imao sam i do 7h sot-a.
Sa druge strane, telefon ili mora imati bateriju da izgura 48h gde ce na kraju imati jos nekih 10% ili nema smisla nista izmedju..
Ako vidim da telefon ima ispod 45% pred spavanje, nema sanse da ga ne stavim na punjenje.
Ono sto jede bateriju kod pixela (barem do sada) je definitivno kamera.

Bateriju možda malo ispeglaju, ali ne treba očekivati čuda. Mene vise brinu ovi hardverski problemi, očigledno im je QA njesra i dalje. Džabe najbolja kamera ako će telefon biti pun problema.

***, svaka proizvodnja ima felera..
Sastavio sam cirka 3000 racunara dok sam radio sa hardwerom i svega sam se nagledao, od falicnih ultra skupih komponenti do nekih super jetninih a nikad problema..
Mada ono što sam uzimao za sebe, 90% sam imao neki problem.
Prodam 30 matičnih ploca, sve okej, donesem sebi jednu - DOA.
Nebrojene graficke otisle kupcima, donesem sebi, gpu pesak u biosu itd..
Pixel 4xl, na moj rodjenda prosle godine neki narkoman se zaleteo na parkingu i slupao 4 auta i moj, totalka auto za otpis..
Izvadim telefon, crkne back kamera i morao sam fotkati sa prednjom.
Ali barem sam dobio novi telefon jer je bio pod garancijom.

Vrh Dno