Šta je novo?

Google Pixel 4a

Ne smem da kupim telefon koji ne mogu ovde da popravim ako ga oštetim ili ako crkne nešto. Pixeli su raritet kod nas, a pritom znaju da imaju falinke u proizvodnji što se pokazalo sa svim serijama do sada, a cena im je sve veća. Možda ovi 4a i 5a modeli nisu imali probleme, slabo sam ih ispratio. Za te veće cifre samo Samsung ili iPhone.

Nakon nekoliko dana na beti 5 sve ok, baterija ista ili čak malo bolja, performanse iste. Sve što ja koristim radi isto kao na stable 11.
Jedine dve stavke koje sam primetio je da animacija prilikom rotacije dok se gleda video zna ponekad da okleva, i Firefox koji se nekoliko puta srušio. Firefox inače ne koristim pa može biti da je do njega a ne verzije androida.
Dizajn je pun pogodak, dovoljno moderan a istovremeno minimalistički, za mene dobitna kombinacija. Koliko nas je ovde u temi, ne koristi niko beta 5?

Jesam, dobra je i na androidu 11 i na beti. Za bateriju pročešljaj ovu temu, tako ćeš steći najrealniji utisak.

Poslednja izmena:
Odradio pre 30ak min.. ne znam šta da kažem za a12, ima nekih dobrih rešenja ali ima i dosta jezivo loših :)

I meni se neka rešenja ne sviđaju, notification bar sa Quick Settingsom je skroz loše rešen, takođe nova Wallpapers & Style nudi manje opcija za customization, ironično reklamiraju ga kao najpersonalniji Android, a izbacili podešavanje Stilova.

@fkloznica Jel radiš ti nakon ovih većih upgrade-a factory reset? Deluje mi da sve fino radi i bez toga, al da pitam.

Ja sam ga juče nabavio na KP za 379€.. najjeftiniji na oglasima i to poslednji komad. Kod istog prodavca je pre 7-10 dana bio 20€ manje.. Periodično ih izgleda dobavlja iz Nemačke.
Posle Samsunga A71 u rukama izgleda kao igračka, u smislu dimenzija, ali to sam i želeo. Prvenstvo sam hteo da izbacim iz džepova veliki format tel. i ovaj model se nametnuo sam po sebi. Razmišljao sam čak i o IP13 mini.. ali definitivno mislim da je ovo smisleniji izbor.
Nisam uradio još prelazak na A12. Nisam ni imao vremena. Generalno, sve je fluidno i čisto, baš kao što sam i pretpostavio. Brzo se navikavam na dosta manji ekran.
Jutros ga napunio i ostalo je još 27% baterije uz pozamašnu broj poziva. Ekran upaljen 5h i 20min.
Prvi utisci su sve u svemu zadovoljavajući i telefon je za preporuku.

Meni se desilo na Pixel 5, ali se stabilizovalo nakon drugog punjenja

Hmm.. ponovo mi nudi updejt na a12 :) Google polako gubi konce.

Prilozi

• Screenshot_20211110-185927.png
    Screenshot_20211110-185927.png
    579.6 KB · Pregleda: 33
Koliko je sad pametna kupovima ovog telefona? Taman sam nasao semu da mi se kupi u nemackoj, sa garancijom. Jer vidim da je zadnji update za 4a u avgustu 2023 god, i koliko posle toga se jos moze koristiti i koliko ce biti upotrebljiv? Jer telefon nikad ne prodajem, vec ga koristim dok se ne raspadne.
A trenutno Mi A3 se raspada, vuce se jedva, da li ga zameniti sa ovim i koliko bi 4a izdrzao? Samo osnovne aplikacije, nista zahtevno, nista igrice.

obzirom da pixel xl2 i dan danas radi kao singerica (osim što je baterije sigurno lošija nego prije), što se perfomansa tiče, ja vjerujem što se te strane tiče, bit će itekako upotrebljiv na duže vrijeme.

Ako ne žuriš , spominje se da u martu izlazi 6a.
Jedino pravo unapređenje je CPU, dodatna širokougaona kamera i BATERIJA. Doduše, malo je i veći od 4a, ali nije strašno. Možda dobije i novu kameru...

Pa mart bih sacekao i uzeo bih ga, ako izlazi u martu i ako bude oko 500e.
Ali ne znam gde si video da izlazi u martu? Neko spominje da mozda izadje tek u avgustu, a i cena se ne zna.

Negde jesam pročitao, ali sad guglah i ne nađoh nikakve "potvrde"...
Ne mogu da shvatim da 4a i dalje drži cenu od 400€, to mi je previše za taj hardware ! Ma koliko zgodan bio zbog malih dimenzija...

U Nemackoj je 350e (ako bih pazario tamo bih i uzeo) i kod nas je na kp bila ta cena, pa je posle dignuta...Sad je cak 430 😅
A koliko vidim za 6a se znaju dimenzije koje su ok(slicne su kao mi a3) , nisu bas kompaktne kao kod 4a, a datum kad izlazi se ne zna, samo nagadjanja...

Nazad
Vrh Dno