Šta je novo?

Google Pixel 4a

Kao sto je Loznica napisao, sa peticom napadaju jeftinije Ajfone 12,

A taj iP od 700$ ce imati super mocni A14 umesto ubogog 765G, pitam se sta je onda sisanje ovaca... Kamere ce biti podjednako dobre, video na strani iP... Doslo je vreme da se Android korisnici sisaju...
 
Sa namerom i računicom ne ugrožavaju ostale android proizvođače. Teško da će se to ikad promeniti, a ko želi flagship telefon u nekom klasičnom smislu u pogrešnoj je temi.


Google je prodao 7 miliona telefona u prošloj godini a Apple oko 200 miliona.
Naravno da ne mislim da napada celokupno trziste ili da ce da prodaju slican ili priblizan broj telefona kao Epl, rec je o gradjenju Pixela kao prepoznatljivog telefona koji je pandan Ajfonu u android taboru, posto je ocigledno da se Gugl na svakom polju ugleda na Epl i da pokusava da koliko toliko zaokruzi korisnicko iskustvo kao sto to oni rade i da su Pixel i Android sve zatvoreniji (pritom oni nisu sami na Android strani sto je itekako vazno).

Sa manjom cenom ce se vise pricati o njima i privuci ce vise zainteresovanih, pritom gradeci prepoznatljivu filozofiju gde se u visem srednjem ili srednjem rangu moze dobiti android iskustvo kakvo inicijalno zamislja Gugl (softver, kamera, podrska itd) za koliko toliko prihvatljiviju cenu od ostalih flegsipa koji prelaze 1000$.

Naravno da je i njima jasno da je Epl broj jedan u igri jos ko zna koliko, ali ostaje da se gradi strategija na duze staze koju mi svakako ne znamo, mozemo samo da nagadjamo.
A taj iP od 700$ ce imati super mocni A14 umesto ubogog 765G, pitam se sta je onda sisanje ovaca... Kamere ce biti podjednako dobre, video na strani iP... Doslo je vreme da se Android korisnici sisaju...
I to je tacno, iP ce ih verovatno ubiti na svakom polju, ostaje da se, pre svega, trkaju sa ostalim Android proizvodjacima kod onih kupaca koji ne zele iOS.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Da se ne takmice ne bi ga ni pravili, bilo kakav posao zahteva ozbiljne strateske poteze, ne prave ga sigurno iz dosade.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
 
To je jedna jako čudna i prazna priča koja se vrti ovde na forumu. Čuj nije im u interesu da prodaju što više proizvoda :) neverovatno
 
Spustili cenu ovogodisnjeg 4a (koji ima i moderniji dizajn, bolji SoC, vecu bateriju itd) za 50$ od proslogodisnjeg 3a, predstavili ga u ponedeljak, dan pre lansiranja Norda na trziste i to prilicno zbrzano (moglo bi se reci vrlo promisljeno jer je datum vise puta odlagan i stalno se nesto cekalo) itd.
I na kraju prica da se ni sa kim ne takmice. :d

edit: E al nista podlije od tog finog smajlija na kraju koji kao treba da predstavlja neku uljudnost i visi nivo komunikacije, a kojem uvek prethodi klasicna karakterizacija i napadanje na licnoj osnovi.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
U interesu im je da budu prepoznatljivi kao brend i da ne budu u minusu, to se podrazumeva.
Pa o ovome i ja govorim, a sigurno nece biti prepoznatljivi tako sto ce biti na nuli i tako sto ih ne zanima koliko uredjaja prodaju.


Po tvome se takmiče sa svima, uključujući i Apple, to je tek za smeh. Mnogo si naivan ako misliš da Google želi da dominira proizvodnjom telefona :)
p.s. Slažem se za uljudne smajlije, i nikad ih prvi ne koristim :)
Why doesn’t Google sell its hardware and services in more markets?
Nigde nisam rekao da se takmice sa svima nego da grade ime i pandan Eplu na koga se ugledaju, sto naravno implicira da im je itekako vazno koliko uredjaja prodaju, jer ga ne prave i ne vuku takve poteze sa ovogodisnjim Pixelima zabave radi i da ne bi bili u minusu.




Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
 
Ja svo vreme pišem isto. U pitanju su suprotstavljeni interesi, u interesu im je da razvijaju brend ali im nije u interesu da se razviju predaleko. Specifična situacija za razliku od drugih proizvođača.

Sa namerom i računicom ne ugrožavaju ostale android proizvođače. Teško da će se to ikad promeniti
 
Nema flizofije oko pravljenja najboljeg telefona, ne vise kao pre, posebno za Google koji bi oko najbolje kamere mogao da kreira jedan od najboljih telefona prostim dodavanjem najjaceg hardvera.
Ili kao Xiaomi sa Mi 10 Ultra, u fazonu daj mi svega da mi presedne i eto ti telefona.

S tim da ja licno Pixel telefon smatram za jedini autenticni pandan iPhone-u kada je korisnicko iskustvo u pitanju, i mislim da bi najbolji Pixel telefon bio najbolji Android proizvod inace.

A Google do sada sa Pixelima bukvalno eksperimentise, lelujaju sa resenjima, sa kompromisima, prebacuju se iz segmenta u segment, dodavaju i oduzimaju, ne zato sto ne umeju, nego bas zato sto ne moraju drugacije.
Ima tu neke Apple filozofijije, samo ne toliko opskurno profitabilne kao kod njih, dinamicnije je.
 
Svašta trpi ovaj forum i tastatura :)
Kompanija koja je oličenje kapitalizma i profitnih marži pravi nešto čisto iz zezanja, na sve to se trudi da to nešto iz nekog razloga ima najbolju kameru na tržištu ? Verovatno da stoji na wiki stranici kako imaju najbolju kameru na mobilnom uređaju :)
Na stranu što je bio članak pre par meseci kako je jedan od direktora tamo bio nezadovoljan prodajom p4 i kako ciljevi nisu ispunjeni i da će morati nešto da se menja.

Pixel je direktna konkurencija apple(ili za sada pokušaj iste) u vidu neke hipster alternative u USA.

Mislim da je vreme da se stavi tačka na tu glupu priču da se Google boji da ne bude prejaka konkurencija Samsungu i sličnim.
Google je prevashodno sw kompanija i zato im za sada ide ne tako dobro sa hw stranom.
 
Poslednja izmena:
Google je prevashodno reklamna agencija, pa par praznih mesta pa cloud, pa par praznih mesta pa softver pa onda negde na dnu bunara telefoni
 
Mislim da je površno razmišljanje nešto što ovaj forum trpi, kao i ne sposobnost da se vidi dalje od svog nosa.
Pixel je tačno to zveckanje oružjem usmereno ka Samsungu. Dok sa druge strane Samsung preti svojim OS-om na jeftinim telefonima, barem je to radio dok se nisu dogovorili.
Treba biti baš ograničen i misliti da Google ne može bolje od ovih Pixela kad je rešio najzahtevniji deo, kameru. Jedan kinez Xiaomi pravi bolje telefone od Google.
Jedini cilj koji Google ima je da android bude što zastupljeniji, a vlažni snovi pojedinaca da im Google pokloni savršen telefon za male pare je glupost tih istih i traje još iz vremena Nexusa...
 
Ja mislim da je to vaganje oko plasiranja Androida odavnooo prevaziđena priča...

Baš bi neka kompanija napravila veću štetu Googlu da iz nekog revolta pređe na neki vlastiti OS nego što bi oštetila sebe i fino zakopala. Ne znam zašto je toliko teško prihvatiti da ne račuanjući Apple ekosistem Android uopšte nema alternativu, niti je može imati a da razvoj ili plasiranje te alternative bude održivo poslovanje za onoga ko bi planirao da pređe na nju...
Isto kao Huawei, onomad rekoše za koji mesec vadimo mi iz našeg špajza naš OS koji smo tajno krčakli godinama i biće in your face Google, kad ono godinu dana su samo radili na sprezi softvera kako bi replicirali Googlove servise...

I tako kad neko kaže Google mora da pazi da slučajno nekoga ne uvredi predobrim telefonom, pa lol...

A cilj Googla, pa davno ispunjen, Google je danas nešto podrazumevano, univerzalno i još jednom - nešto bez alternative. A savršeni Pixeli naravno da će da budu san, isto kao što su Appleovci sanjali iPhone do pre koju godinu koji će da "ispoštuje" sve segmente kako dolikuje i kako valja za pare koje traži.

A pošto je neko spomenuo nezadovoljstvo čelnika Googla zobg prodaje, neka isto tako pročita izjavu isto nekih čelnika povodom nezadovoljstva kupaca nekim segmentima istog tog telefona, rekoše Mi smo Google, imamo slobodu da probamo različite pristupe i sve staje u tu jednu rečenicu. Nit im je ultimativni Pixel neophodnost, niti cilj, niti smisao postojanja i poslovanja, prosto je jedan proizvod kojim su prisutni u mobilnoj industriji, kojim ne ciljaju globalno tržište, kojim ne ciljaju opšte konzumerske potrebe za mobilnim telefonom, i na kraju dana kojim se ne trkaju sa najboljima te godine.
 
Poslednja izmena:
Ima li tko iskustva s kupovinom pixela u Njemačkoj?

Zanima me gdje je najbolje kupiti to, direktno google store ili mozda mediamarkt, sto se garancije tiče predpostavljam ista je, kao i cjena?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
 
Google posts factory images, Android 11 beta, and kernel sources for Pixel 4a
https://www.xda-developers.com/google-pixel-4a-android-11-beta-factory-image-kernel-source/

How to unlock the bootloader and root the Google Pixel 4a
https://www.xda-developers.com/google-pixel-4a-how-to-unlock-bootloader-root-pass-safetynet/

Google Camera 7.5 changes the file naming scheme and stops saving portrait photos in separate folders
The new Google Camera 7.5 is sideloadable on Android 11 betas, so try it out if you are running the latest builds.
https://www.xda-developers.com/goog...tops-saving-portrait-photos-separate-folders/

Prednosti Google Pixel telefona i čistog android softvera :)
 
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jeste lepo receno, ali malo hajpuju nekada sa 4a kao da je otkrio toplu vodu. Svi su u fazonu ovo je taj telefon jer ima sve sto je vecini potrebno a ono sto nema mnogima ionako ne treba, stoga je pobednik.

Mislim to je prica danas sa manje vise svakim midrejndzerom danas. Evo za primer Mi Note 10 Lite, oba 730g 6/128 telefona, oba amoled ekrani, Pixel jedino odnosi pobedu sa kamerom, mada i Lite ima prilicno sposobnu kameru uz Gcam. A veci je ekran, neverovatna baterija, brzina punjenja na flagship nivou, flagship izrada, jeftiniji...

Ja sada kada bih kupovao, izabrao bih 4a jer mi se dopadljiva manja forma, jednostavnost, stock Android, ali opet to su vise razlike nego prednosti u odnosu na druge telefone.
 
A opet ni jedna gcam ne može da radi kao ona stock na pixelu I ni jedan custom rom ne može da radi kao stock. Na to dodas I 3god prave sw podrske i to je to.
 
Slazem se, ali ta kamera na mi note 10 lite sa gcamom daje odlicne rezultate, 90% ljudi ne bi videlo razliku u poredjenju sa pixelom.
Ta 3 godine podrska ne znaci nista kad ce procesor biti kao puz nakon 2 godine. I taj telefon niko ne kupuje da ga nosi duze od 2 god svejedno.
 
Nazad
Vrh Dno