Šta je novo?

Google Pixel 4a

Neka ga u DxoMark bači na pečenje pa da znamo đe smo...

Naime znam da većina ne vjeruje u to testiranje ali mene zanima ju brojevi na kraju da bi to uporedio sa uređajima /čitaj brojevima/ koje ti uređaji imaju.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Kakav DxOMark, već 3-4 godine to nije ista ''firma''. Rade po sistemu koliko para, poklona i donacija - toliko bodova, pa su kojekakvi honori na listi ispred Pixela 4 npr.

Nema tu šta da se čeka, kamera je klasična Google Pixel, odlična i najbolja za point & shoot (uz standardne mane, blago plastičan izgled fotografija i neretko promašen WB ali većinu to ionako ne interesuje a i WB može da se sredi). Ko hoće može da sačeka i testove stručnijih photo review sajtova ali to nije ni bitno, već sada se zna šta sve može.

Poslednja izmena:
Za slike sa slažem...
Samo očekujem da napreduju u video segmentu.

Mislim ono za video je viša srednja klasa. Ni blizi premiumu.

I naravno dobija li se više unlimited Google Photos? Ovo je nekad bila top stvar, znam da su je batalili zadnje godine, ali možda opet daju?

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Google bi trebalo mnogo ozbiljnije pogodnosti da ponudi Pixel korisnicima kada su njihovi servisi u pitanju, recimo da dobiju besplatan YouTube Music Premium dok su na Pixelu, tako nešto. :D

Prvi put vidim ovaj kanal ali je izneo utisak baš kroz glavnu ideju Pixela 4a, da bude telefon za minimaliste.

Poslednja izmena:
Пиксел опет одличан са камером, ниво детаља, све. Штета заиста што нису раније избацили овај модел.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Screenshot_20200820-102155.png

Napokon bela panda verzija :) zanimljivo će biti za mesec dana

Ako stvarno stave 3070mAh da, biće baš zanimljivo :wall:

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ako opet to urade, ja ne znam šta pokušavaju više sa tim. Ja mislim da hoće namerno da nerviraju ljude. :D

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Dimenzije pixel 5 prelepe , jedva čekam da izađe :) jedno je sigurno, po ovim dimenzijama max baterija je 3100mah :)

The dimensions of the Pixel 5 are 144.7 x 70.4 x 8.1mm (8.5mm around the camera bump) according to OnLeaks.

https://9to5google.com/2020/08/21/pixel-5-renders/

Napokon da Google napravi flagship za mase. Mogla bi i nova tema za ovaj mobilni možda.

Poslednja izmena:
Kako misliš neće biti obične 5 ?

Po ovome kako stvari stoje 4a 5g verujem 499$/€ a pixel 5 599$/€ . To će biti svojevrsan presedan za Google, ali očito napadaju novu seriju iPhone koja isto tada izlazi.

Edit: ne znam koliko se može verovati ovim likovima, ali izneli su u ovom klipu stvari koje niko nije. Znatno veća baterija nego 4a ? ( Ne znam kako zbog dimenzija) i ultrawide kamera na pixel5.
https://youtu.be/GhA2JBckzh0

Poslednja izmena:
Bila je glasina da ce Pixel 5 doci samo u XL verziji sa ekranom preko 6.5", odnosno da nece biti manjeg.

Medjutim ova zvanicna fotografija pokazuje da su 5 i 4a 5G prilicno slicni, tako da podupire ovu prethodno navedenu glasinu da ce 5 biti dimenzija kao 4a, sto znaci da ce obicne 5-ice biti.

Ako petica bude ovakva, bez onog cudnog smajli okvira kamere, zakucace sve redom..

Ja bih stavio pare da će imati samo punch hole.
Mislim da će ušteda podrazumevati izbacivanje IR senzora za Face unlock i onog radara sigurno, tako da neće biti potrebe za ružnim čelom.

Mislio sam na zadnju kameru, jer su se do sada pojavljivali renderi sa onim okvirom u obliku lica sa kamerama na mestu ociju..prilicno antipaticno. Nadam se da ce ostati kockica.

Ahaaa.

A video sam to, izgleda kao očajni pokušaj originalosti nekog netalentovanog lika. Tačno mi je nezamislivo da bi ono moglo da bude ozbiljno nešto.

Meni je žao što će poleđina sa takvim oblikom senzorskog dela ostati, mali mi deluje Kineski. Umesto da se vrate na fazon prvog Pixela, mada su i ostali Pixeli lepši, a i Nexus 5X.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ево још једног чланка... Суштински све већ исто што се и нагађало. Батерија просек, екран још нису сигурни тачно које димензије осим да ће бити Сасмунгов неки специјални ОЛЕД панел, избацују телефото и убацују ultra wide... Све у свему ко има Пиксел 4/XL ижнњ видим разлог зашто би прелазио на 5. Штавише лично не видим разлог ни са 4а на 5 ако га неко пазари раније. Тресла се гора, родио се миш. Мало разочаравајуће од Гугла, да немају овако добру камеру жали боже телефона. Рекао бих да је iPhone SE 2020 урадио бољи посао.

https://www.gizchina.com/2020/08/21/google-pixel-5-design-and-specifications-revealed/

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Ja sam vec pisao moje misljenje da je telefon sa SD 765G od 700$ u startu previse, i mislim da je to polazna stavka od koje niko od Pixela 5 ne moze napraviti dobar odnos hardvera i cene ma koliko ostalih kvaliteta doneo.

Zato sam verovao u onu prvobitnu glasinu da ce ovo biti samo XL verzija pa sam racunao da bi taj telefon od 700$ mogao biti sa vecim ekranom i dosta vecom baterijom privlacna opcija za malo zahtevnije korisnike, i da bi na taj nacin mogli da ga distanciraju od 4a telefona.

Ako racunamo da su ove glasine sada tacne, i Pixel 5 bude iste forme kao 4a, dobijes taj SD 765G koji u odnosu na SD 730G nije neki preveliki iskorak i koju kameru pride a sve to da kosta duplo vise u odnosu na 4a... Pa smesno bas.

Dobija se i 8GB rama, 90hz displej, sada vec verovatno veca baterija i bezicno punjenje (meni beznacajno).

Samo, nije mi jasno, negde se pominje 6", a negde govore da ce biti isti kao 4a (koji je valjda 5.8").?

U odnosu na 4, prednost ce verovatno biti baterija i veci displej u manjem kucistu (bez bezela gore) + 2GB rama.

Sto se 765G tice, ako 4a sa 730 radi sasvim ok, onda ne vidim zasto bi gurali 865 u peticu i dizali cenu jos 150-200 eur. 765G ce da radi perfektno i da bude uskladjen sa baterijom. Da li je malo za 700$, ne znam, ali generalno mislim da se stvari krecu u boljem pravcu u odnosu na proslogodisnje frljanje hiljadama evra..

Na par mesta sam procitao da se za P5 umesto 700$ pojavljuje 600$ kao pocetna cena.

Vrh Dno